Buitenland

Kijk: Poetin legt uit wie IS runt en waarom

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!

Vrijdagavond werd een aanslag gepleegd op een concertgebouw in Moskou, waarbij zeker 93 mensen omgekomen zijn. De aanslag werd opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Er gaat momenteel een filmpje rond van een speech die de Russische president Poetin tijdens een bijeenkomst van de internationale discussieclub Valdai op 24 oktober 2014 gaf in de stad Sotsji.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Poetin legt in het filmpje uit wie IS in het zadel heeft geholpen en van wie de terreurgroep tot op de dag van vandaag steun geniet. Hij zegt dat de huidige imperialistische rol die de Verenigde Staten op het wereldtoneel spelen niet alleen schadelijk is voor de wereld, maar ook voor het land zelf.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Wie heeft IS bewapend?

De Russische president reageerde op uitspraken van de Amerikaanse president Obama, die zei dat IS, Rusland en ebola de grootste bedreiging voor de wereld vormen. “Wie heeft IS bewapend?” vroeg Poetin. “Wie heeft de Syriërs bewapend die tegen Assad vochten? Wie leverde wapens aan hen?”

Deze huurlingen vechten voor de hoogste bieder en nemen vervolgens de olievelden in, aldus Poetin. “Waarom worden er geen sancties opgelegd aan de partijen die deze olie opkopen? Geloof je dat de VS niet weten wie de olie koopt? Zijn het niet hun bondgenoten die olie van IS kopen?”

Libië

Poetin wees ook nog even op de situatie in Libië. Er werd een no-flyzone ingesteld boven het land zodat de luchtmacht van Gaddafi de rebellen niet kon bestoken. “En wat deden jullie vervolgens?” vroeg Poetin. “Jullie begonnen het land te bombarderen. Dit was duidelijk in strijd met de resolutie van de VN-Veiligheidsraad.”

De vertaling is verzorgd door Inessa Sintsjoegova.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 194 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rose
Rose
1 maand geleden

Kaddafi, Saddam Houssain, Syrië met regime changes, oorlogen CIA ( elite zionisten)gepusht om de macht over olie en landen over te nemen in de hele wereld.

Zoran
Zoran
1 maand geleden

Tuurlijk is het duidelijk dat de vs achter deze aanslag van gister in Moskou zaten. Hun financieren elke aanslag en elke oorlog. Maar Putin gaat hun vermorzelen daar ben ik heilig van overtuigd!

ToeAanEenBiertje!
ToeAanEenBiertje!
1 maand geleden

always fucking America!👎🤢😡👿

HenryH
HenryH
1 maand geleden

Amerika ..het land van onbegrensde aggressie..voor eigen gewin !

Back to top button
86
0
We lezen graag je reactie!x