Buitenland

Hoogste Duitse rechter: er kan een carbon lockdown komen waarbij je ‘niks meer mag’

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Het kabinet heeft tientallen jaren alles voor zich uitgeschoven en dat blijven ze doen als ze nu weer teruggaan zonder het doel voor ogen te houden, beweerde Urgenda-directeur Marjan Minnesma in Buitenhof.

Ze wees erop dat er morgen nieuwe rapporten komen van het VN-klimaatpanel IPCC. Zij zeggen: voor 2030 hebben we zoveel uitgestoten dat we echt over die anderhalve graad heen gaan. Het zogenaamde budget op koolstof dat we hebben, is dan op, aldus Minnesma.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Dat wil je ook voorkomen

“In Duitsland heeft de hoogste rechter al gezegd: dan kan er ook een carbon lockdown komen. Dus dat je net als stikstof niks meer mag omdat je al het maximale hebt uitgestoten. Dat wil je ook voorkomen,” waarschuwde ze.

Er bestaat al 30 jaar een klimaatverdrag en we schuiven dat maar vooruit. Nu moeten we eigenlijk versneld dingen gaan dóén. Zorg dan dat er wel wat gebeurt, voegde Minnesma toe.

Ze denkt dat heel veel mensen best wel voor de natuur willen kiezen, maar ook voor een kabinet dat ‘eindelijk eens een visie heeft en dan doet wat ze belooft en mensen helpt’.

Vrijheden opofferen

In 2020 zei de Duitse minister Karl Lauterbach, toen nog parlementslid, dat de mensheid net als tijdens de coronapandemie persoonlijke vrijheden moet opofferen om klimaatverandering ‘succesvol te bestrijden’.

De vrijheidsbeperkende maatregelen die zijn afgekondigd om de ‘pandemie’ te bestrijden, zijn volgens professor Lauterbach ook nodig om klimaatverandering aan te pakken.

En aangezien er nooit een vaccin tegen CO2 zal komen, moeten we persoonlijke vrijheden inperken om klimaatverandering te kunnen verslaan, schreef hij in een artikel voor de krant Die Welt.

4.5 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

227 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Doe mij maar een volledige politiek-lockdown.

Zan de Rover
Zan de Rover
1 jaar geleden

Niet te geloven hoe volhardend mensen zijn in het misverstand dat co2 klimaatopwarming veroorzaakt. Daar zou ook geen vaccin tegen opgewassen zijn.

Onheilsprofeet
Onheilsprofeet
1 jaar geleden

Die moffen en Urgenda zijn volledig gestoord.

Daan
Daan
1 jaar geleden

verzonnen crisissen, zodat ze een geldige reden hebben om je te onderdrukken, regeringen zijn dol op onzichtbare vijanden.

Back to top button
227
0
We lezen graag je reactie!x