Buitenland

Zorgmedewerkers in opstand tegen Macron: ‘Wij zijn wanhopig. Wij geloven niet meer in u’

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nu de Franse lockdown stapje voor stapje wordt afgebouwd, beginnen de protesten langzaam maar zeker weer op gang te komen. Er doen opvallend veel zorgmedewerkers mee aan de demonstraties.

Artsen en verpleegkundigen stonden vorige week vrijdag recht tegenover Macron tijdens een protest bij een groot ziekenhuis in Parijs. Ze eisten een hoger salaris en een hervorming van de gezondheidszorg, die vanwege de bezuinigingen in de afgelopen jaren al snel onder druk kwam te staan tijdens de coronacrisis.

“Wij zijn wanhopig. We geloven niet meer in u,” zei een verpleegster die Macron confronteerde voor het Pitie-Salpetriere-ziekenhuis. De president was goed voorbereid. Hij liet bij zijn bezoek geen enkele fotograaf of verslaggever toe.

Medaille

Verleden week demonstreerden daarnaast 300 zorgmedewerkers bij een ziekenhuis in Saint-Etienne. Het management probeerde tijdens de pandemie een reorganisatieplan door te drukken.

In Bordeaux heeft zorgvakbond SUD aangekondigd voor onbepaalde tijd te gaan staken bij het grootste ziekenhuis van de stad. Medewerkers klagen over het salaris en onderbezetting.

Vele honderden zorgmedewerkers deden vorige week mee aan een demonstratie bij het Robert Debre-ziekenhuis in Parijs.

De overheid heeft alle zorgmedewerkers een bonus beloofd. Daarnaast krijgt iedereen die aan de frontlinie van de epidemie staat een speciale ‘medaille’.


De zorgwerkers zeggen dat ze niet op een medaille zitten te wachten. “Ziekenhuizen hebben geen medailles nodig, ze hebben geld nodig,” aldus campagnegroep Collectif Inter-Hopitaux.

Franse artsen komen ook in opstand tegen de overheidsdwang en eisen het recht om zelf medicijnen voor te schrijven:


De situatie in Nederland is nagenoeg hetzelfde. Er is jarenlang bezuinigd op de zorg en artsen mogen niet zomaar medicijnen voorschrijven tegen corona. Het grote verschil met Frankrijk is dat zorgwerkers hier niet in opstand komen tegen het beleid van Rutte en Van Dissel.

[Socialist Worker]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bart
Bart
2 jaren geleden

Perfect, en dat zelfde moet hier in NL nou ook eens een keer gaan gebeuren.
De straat op met z’n alle en van ons laten horen en laten zien dat we er klaar mee zijn met deze regering.
Maar dan moeten we het ook wel echt met allemaal komen en niet als zachte eitjes thuis achter de computer commentaar leveren op alles, want helaas zijn wij Nederlanders daar heen goed in.

exegese
exegese
2 jaren geleden

aiaiai, Macron is al weer terug bij af ! ondanks de heftige crisis zijn ze zijn wandaden niet vergeten. Ben benieuwd wat ie nu weer uit de kast gaat trekken. Het is goed dat ze het vuur aan zijn schenen blijven leggen. Het schuim der aarde heeft recht zich zorgen te gaan maken.

Louise
Louise
2 jaren geleden

Mooi die Fransen begrijpen het ook, De onbekwame idiote Leiders van de de EU vallen steeds meer door de mand. Eerst alles kapot bezuinigen en bij de eerste de beste calamiteit loopt alles in het honderd, om dat een beetje te camoufleren krijgt het volk huisarrest ……hebben we weer grenzen etc………
Nu maar hopen dat die Fransen niet zo dom zijn als die Hollanders , die belonen deze idioten nog…..( Rutte en concorten)…

Willem
Willem
2 jaren geleden

Macron blijft gewoon zitten waar hij/zij/het zit, wordt het te heet onder zijn voeten dan kondigt hij toch gewoon weer een “lockdown” af, zo zal het overal gaan gebeuren. Het gevoel van absolute macht ondersteund door politie en militairen is natuurlijk geweldig voor de sociopaten. Hier is er nog zo een, burgemeester in oorlogstijd maar dan zonder 2 vuren,
“Een zomer vol met beperkingen, daar dreigt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls mee. Het was op Hemelvaartsdag, in combinatie met het mooie weer, op veel plekken veel te druk.”
Hij dreigt er mee, DREIGT er mee dat hij het de bevolking extra moeilijk gaat maken als het niet gaat zo HIJ WIL, dan ben je gewoon een ……..(zelf invullen a.u.b.)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x