Homepagina » Buitenland » Zorgmedewerkers in opstand tegen Macron: ‘Wij zijn wanhopig. Wij geloven niet meer in u’
zorgmedewerkers
Foto: Twitter/Xenia__Sputnik

Zorgmedewerkers in opstand tegen Macron: ‘Wij zijn wanhopig. Wij geloven niet meer in u’

Nu de Franse lockdown stapje voor stapje wordt afgebouwd, beginnen de protesten langzaam maar zeker weer op gang te komen. Er doen opvallend veel zorgmedewerkers mee aan de demonstraties.

Artsen en verpleegkundigen stonden vorige week vrijdag recht tegenover Macron tijdens een protest bij een groot ziekenhuis in Parijs. Ze eisten een hoger salaris en een hervorming van de gezondheidszorg, die vanwege de bezuinigingen in de afgelopen jaren al snel onder druk kwam te staan tijdens de coronacrisis.

“Wij zijn wanhopig. We geloven niet meer in u,” zei een verpleegster die Macron confronteerde voor het Pitie-Salpetriere-ziekenhuis. De president was goed voorbereid. Hij liet bij zijn bezoek geen enkele fotograaf of verslaggever toe.

Medaille

Verleden week demonstreerden daarnaast 300 zorgmedewerkers bij een ziekenhuis in Saint-Etienne. Het management probeerde tijdens de pandemie een reorganisatieplan door te drukken.

In Bordeaux heeft zorgvakbond SUD aangekondigd voor onbepaalde tijd te gaan staken bij het grootste ziekenhuis van de stad. Medewerkers klagen over het salaris en onderbezetting.

Vele honderden zorgmedewerkers deden vorige week mee aan een demonstratie bij het Robert Debre-ziekenhuis in Parijs.

De overheid heeft alle zorgmedewerkers een bonus beloofd. Daarnaast krijgt iedereen die aan de frontlinie van de epidemie staat een speciale ‘medaille’.


De zorgwerkers zeggen dat ze niet op een medaille zitten te wachten. “Ziekenhuizen hebben geen medailles nodig, ze hebben geld nodig,” aldus campagnegroep Collectif Inter-Hopitaux.

Franse artsen komen ook in opstand tegen de overheidsdwang en eisen het recht om zelf medicijnen voor te schrijven:


De situatie in Nederland is nagenoeg hetzelfde. Er is jarenlang bezuinigd op de zorg en artsen mogen niet zomaar medicijnen voorschrijven tegen corona. Het grote verschil met Frankrijk is dat zorgwerkers hier niet in opstand komen tegen het beleid van Rutte en Van Dissel.

[Socialist Worker]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bart
Bart
10 maanden geleden

Perfect, en dat zelfde moet hier in NL nou ook eens een keer gaan gebeuren.
De straat op met z’n alle en van ons laten horen en laten zien dat we er klaar mee zijn met deze regering.
Maar dan moeten we het ook wel echt met allemaal komen en niet als zachte eitjes thuis achter de computer commentaar leveren op alles, want helaas zijn wij Nederlanders daar heen goed in.

Bart
Bart
Reactie op  Bart
10 maanden geleden

Van Nederlanders hoe je allang geen massale opstand meer te verwachten.
Het is verworden tot een week volk.

Marc
Marc
Reactie op  Bart
10 maanden geleden

@Bart: niet enkel Nederlanders maar ook Belgen en al de rest van Europa en wss zelfs de hele wereld. Het gewone volk is ondertussen een ruggengraatloze massa schapen geworden met hier en daar een zwart schaap ertussen dat wel anders denkt maar genegeerd wordt.

Elise
Elise
Reactie op  Bart
10 maanden geleden

Zaterdag 23 mei: demonstratie in Eindhoven 18 Septemberplein(vlak bij station) om 12.00

exegese
exegese
10 maanden geleden

aiaiai, Macron is al weer terug bij af ! ondanks de heftige crisis zijn ze zijn wandaden niet vergeten. Ben benieuwd wat ie nu weer uit de kast gaat trekken. Het is goed dat ze het vuur aan zijn schenen blijven leggen. Het schuim der aarde heeft recht zich zorgen te gaan maken.

Louise
Louise
10 maanden geleden

Mooi die Fransen begrijpen het ook, De onbekwame idiote Leiders van de de EU vallen steeds meer door de mand. Eerst alles kapot bezuinigen en bij de eerste de beste calamiteit loopt alles in het honderd, om dat een beetje te camoufleren krijgt het volk huisarrest ……hebben we weer grenzen etc………
Nu maar hopen dat die Fransen niet zo dom zijn als die Hollanders , die belonen deze idioten nog…..( Rutte en concorten)…

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Louise
10 maanden geleden

Ja, Rutte heeft in zijn 12 jaar van regeren zo’n beetje alle cruciale beroepen kapot bezuinigd. Beroepen die tijdens de crisis volgens hem het meest belangrijk waren, meer moesten werken, geen vrije of vakantiedagen mochten opnemen etc.. Waaronder politie, brandweer, onderwijs, gezondheidszorg.

Zo werden er binnen de gezondheidszorg des te meer verpleegkundigen de laan uit gestuurd op HBO niveau. Zij waren het best opgeleid maar werden ontslagen omdat ze te duur bevonden werden.

Ondertussen werd Nederland onder Rutte groot betaler van Brussel. Zo vermeldt het CBS;

”Naar verhouding was Nederland tussen 2000 en 2015 gemiddeld de grootste nettobetaler van alle EU-lidstaten. Gemiddeld droeg Nederland netto ruim 0,4 procent van het bruto nationaal inkomen (bni) af. Dat meldt CBS in een onderzoek naar de EU-afdrachten tussen 2000 en 2015.”

Grote winnaar is uiteindelijk Engeland gebleken. Het is niet meer afhankelijk over wat de Europese commissie te Brussel bepaald. Engeland heeft met de Brexit alles weer in eigen hand en onder controle;-)

Willem
Willem
10 maanden geleden

Macron blijft gewoon zitten waar hij/zij/het zit, wordt het te heet onder zijn voeten dan kondigt hij toch gewoon weer een “lockdown” af, zo zal het overal gaan gebeuren. Het gevoel van absolute macht ondersteund door politie en militairen is natuurlijk geweldig voor de sociopaten. Hier is er nog zo een, burgemeester in oorlogstijd maar dan zonder 2 vuren,
“Een zomer vol met beperkingen, daar dreigt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls mee. Het was op Hemelvaartsdag, in combinatie met het mooie weer, op veel plekken veel te druk.”
Hij dreigt er mee, DREIGT er mee dat hij het de bevolking extra moeilijk gaat maken als het niet gaat zo HIJ WIL, dan ben je gewoon een ……..(zelf invullen a.u.b.)

Harry
Harry
10 maanden geleden

Aan de ene kant ben ik geen Macron aanhanger maar ik wil wel zeggen, die gele hesjes zijn niet onze vrienden. Zij willen dat de Franse socialistische staat, de pensioenen de enooooorme collectieve sector de vroege pensioen leeftijden gefinancierd wordt door Nederland (pensioenen), Duitsland met name via het afwentelen van de staatsschuld op Nederland cum suis, het financieren daarvan door Nederlandse pensioenen en het geld pompen via Eurobonds die op ons nekje komen. Dat heeft Macron beloofd (hij noemt dat solidariteit ). Omdat in Nederland een Merkel slaaf zit hadden de Fransen hier wrl oren naar. Macron snapte ook wel dat Rutte bezuinigingen terug wil, maar dat willen de Fransen niet. Die gele hesjes zijn dus niet onze vrienden.

Willem
Willem
Reactie op  Harry
10 maanden geleden

Vriendschap is schroot met een dun laagje chroom zong H Westbroek 300 jaar geleden, evenals vertrouwen. hopen en geloven is het een concept voor schuldgevoel. Het enige dat werkt is een redelijk normaal verstand, jezelf inlezen, andere mensen die er al langer mee bezig zijn spreken en dingen ervaren. Dit hoeft niet langer te duren dan een maand, daarna ben je beter opgewassen tegen alles dat tegen de normale manier van leven indruist en kun je jezelf er tegen wapenen.

Hoop
Hoop
Reactie op  Willem
10 maanden geleden

[email protected] Goh, ik word in augustus alweer 314 jaar, wat vliegt de tijd!

Willem
Willem
Reactie op  Hoop
10 maanden geleden

Ja gaat snel he 🙂 maar dat nummer lijkt toch ook 300 jaar geleden in een heel,andere tijd.

Sjaakie van den Hoek
Sjaakie van den Hoek
10 maanden geleden

De situatie in Nederland is nagenoeg hetzelfde. Er is jarenlang bezuinigd op de zorg en artsen mogen niet zomaar medicijnen voorschrijven tegen corona. Het grote verschil met Frankrijk is dat zorgwerkers hier niet in opstand komen tegen het beleid van Rutte en Van Dissel.

Dat komt, omdat de Nederlanders zijn ingespoten met Franse KRUIP olie.
De Nederlander kijkt liever de kat uit de boom, en als de hele wereld in brand staat dan willen ze wel even meedoen.
Maar pas op, met etenstijd weer thuis zijn hoor.

Met vriendelijke groet S.

salvar
salvar
10 maanden geleden

ik lees net op teletex dat de verkiezingen waarschijnlijk niet doorgaan op 12 maart 2021????????????
nu weet je meteen dat ze het corona virus instand blijven houden tot in de eeuwigheid.
nu kan rutte zijn werk afmaken alles en ook alles naar de bliksem helpen tot dit land niet meer is als een verblijfplaats voor dieren (mensen).
nu wakker worden en de straat op en niet alleen in den haag of amsterdam , nee overal.

Willem
Willem
10 maanden geleden

Hoe zou het onderstaande aangaande 1,5 meter samenleving nou komen,

RIVM: Mensen vinden 1,5 meter afstand houden steeds moeilijker
Het lukt mensen steeds minder goed om 1,5 meter afstand te houden.
NU.nl
Anderhalve meter afstand houden vinden we steeds moeilijker
De Nederlandse bevolking slaagt er steeds minder goed in de anderhalve meter afstand te bewaren, vooral bij familie en met collega’s.
Metronieuws.nl
Het Nieuwe Normaal nu al een mislukking, 1,5 meter afstand één grote fail
1,5 centimeter afstand past veel beter in het nieuwe normaal.
ThePostOnline
Steeds meer mensen hebben moeite met 1,5 meter afstand houden
De Nederlandse bevolking slaagt er steeds minder goed in de anderhalve meter afstand te bewaren. Het aantal mensen dat zegt dat “anderen zelden of nooit
LINDA.
Coronanieuws: anderhalve meter afstand houden lukt ons steeds minder goed
Omroep Brabant

Bert Vrijman
Bert Vrijman
Reactie op  Willem
10 maanden geleden

Het is niet moeilijk, maar onzinnig, daarom WIL ik me er niet aan houden!

Jets
Jets
10 maanden geleden

Ik meen me herinneren, dat Macaroni de verkiezingen had gewonnen. Toch?
Hmmm, zo te zien hebben de Franse boeren en burgers er schoon genoeg van.

Wedden dat hij toch herkozen wordt bij de volgende verkiezingen? Marine Le Pen wordt weer van stal gehaald, zoals we hier een FvD en PVV hebben als rechts “tegengewicht” (controlled opposition).

Jammer, ik heb heb de vorige keer FvD gestemd, maar we hebben nog even de tijd ….

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
10 maanden geleden

die nemen jullie toch niet ::Franse artsen komen ook in opstand tegen de overheidsdwang en eisen het recht om zelf medicijnen voor te schrijven: en :: De situatie in Nederland is nagenoeg hetzelfde. Er is jarenlang bezuinigd op de zorg en artsen mogen niet zomaar medicijnen voorschrijven tegen corona. Het grote verschil met Frankrijk is dat zorgwerkers hier niet in opstand komen tegen het beleid van Rutte en Van Dissel.

arts die niet zelf mag denken, begrijp ik uit het boven staande dat de doctor aangestuurd wordt en door WIE dus is de vraag of je wel bij deze medici moet zijn met jou medische vraag ? de protesterende artsen zijn de wakkere dus net als heel veel behalve die ene alternatieve(en daarmee bedoel ik 5000 jaar oude wijze geneeskunst uit vaak 8000 bladzijden dik bewezen leerstof door wat nu wetenschapper/professor etc.etc. wordt genoemd)
ik persoonlijk zou ook niet in opstand komen naar rutte en op er van verdacht lijst staande van dissel.. nee dit zijn katvangers die niet eens beseffen hoe hun misbruikt worden om anderen (ONS) te misbruiken.. bedenk voor misbruiken dat dit wil zeggen niet raak.. begrijp tegen onze wil..
ik beging mij af te vragen of ik de regering nu wel nodig heb en mogelijk of wij wel deze regering echtnodig hebben..
laten we nog even wachten op de cijfers die behaald worden door deze regenten.. waarbij wij deze gekozen hebben.. weet je wel niet als nederlander maar als lid naar een politieke partij van jou keuze net als in noord korea..

x

Check Also

huisarts

Huisarts maakt 10 dagen na vaccinatie de balans op: ‘Veilig? No way!’

In de Nederlandse huisartsenpraktijken is men druk ...

vrouwen

Verontrustend: vrouwen ‘kregen miskraam’ nadat ze bij gevaccineerde mensen in de buurt waren geweest

Tientallen vrouwen laten weten dat ze last ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x