Homepagina » Buitenland » Hoogste rechterlijke instelling van de EU blijkt opgericht door nazi’s. Deze boeven wisten hun duistere verleden verborgen te houden
Hoogste rechterlijke instelling van de EU blijkt opgericht door nazi's. Deze boeven wisten hun duistere verleden verborgen te houden

Hoogste rechterlijke instelling van de EU blijkt opgericht door nazi’s. Deze boeven wisten hun duistere verleden verborgen te houden

Eind vorig jaar bereikten de regering van de Britse premier Theresa May en de EU een akkoord over de financiële verplichtingen die het Verenigd Koninkrijk nog moet nakomen nadat de brexit, eind maart 2019, van kracht is geworden.

De Britten zouden toegegeven hebben dat hun Europese verplichtingen zo’n 100 miljard euro bedragen.

De EU zal het Europese Hof van Justitie gebruiken om de betaling af te dwingen, viel recentelijk te lezen in een ingezonden stuk in de Britse kwaliteitskrant The Times.

Politiek betrouwbare nazi

“De Brusselse bureaucraten zijn vastbesloten dit ‘Hof’ te gebruiken om te bedreigen en te intimideren,” klonk het.

De belangrijkste grondlegger van het Europese Hof van Justitie was Carl Friedrich Ophüls, een Duitse advocaat die tussen 1933 en 1945 het naziregime had gediend.

Op 17 december 1941 schreef het hoofdkantoor van de nazipartij in Frankfurt in een officiële brief aan de rector van de Universiteit van Frankfurt dat Ophüls ‘een politiek betrouwbare’ nazi was.

Rechterhand

Uit stukken bleek dat hij al in 1933 lid was geworden van de nazipartij, de NSDAP.

Walter Hallstein, de eerste voorzitter van de Europese Commissie, maakte in 1938 deel uit van de officiële nazi-delegatie die afreisde naar Rome om daar de toekomst van Europa te bespreken.

Hallstein stelde Ophüls vervolgens aan als zijn rechterhand bij de vorming van de EU.

Duistere verleden

In 1957, zo’n 16 jaar nadat de nazipartij hem een ‘politiek betrouwbare’ nazi had genoemd, werd Ophüls de grondlegger van het Europese Hof van Justitie door de oprichtingsstatuten te tekenen.

De hoogste rechterlijke instelling van de EU is dus ontworpen en opgericht door geregistreerde nazipartijleden, die hun duistere verleden lange tijd verborgen hebben weten te houden.

[The Times]


Vind je deze informatie interessant? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. en dat was niet enige nazi-les die we kregen

  18 likes
 2. Begrijp niet zo goed waarom de meeste leiders in de EU zo krampachtig proberen de nazi wortels te verbloemen. Er is toch mooier rijk voor ze dan en het nazi rijk? Zou morgen de WOIII uitbreken, dan reken maar dat de nazi kostuums al klaar liggen om aangetrokken te worden.

  9 likes
 3. Nou, we gaan wel weer kort door de boch hier. Ik citeer: ‘De belangrijkste grondlegger van het Europese Hof van Justitie was Carl Friedrich Ophüls, een Duitse advocaat die tussen 1933 en 1945 het naziregime had gediend.’, en ik citeer: ‘De hoogste rechterlijke instelling van de EU is dus ontworpen en opgericht door geregistreerde nazipartijleden,…’

  Ik denk dat er op basis van de tekst maar 1 conclusie kan worden getrokken, en dat is dat een van de grondleggers van het in 1952 opgerichte rechterlijke instelling van 1933 to 1945 het naziregime diende.

  Lijkt een nuance verschil, maar is een wereld van verschil. Immers; we weten niet waar zijn loyaliteiten lagen in 1952. Daarnaast is de man niet veroordeeld voor misdaden namens het nazi regime.

  4 likes
  • @ Hawks

   Dat hij niet veroordeeld zou zijn zegt niets. Velen zijn de dans ontsprongen, werden idioot licht bestraft en/of vervroegd vrij gelaten. Dan laat ik nog maar achterwege dat voor duizenden oorlog misdadigers hun betrokkenheid bij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid dood leuk zijn wit gewassen. Wanneer je bijvoorbeeld naar de door de EU geëerde “EU founding fathers” kijkt zie je in eerste instantie niet veel; totdat je echt gaat graven in het verleden van die mensen. Er zijn gelukkig nog genoeg betrouwbare bronnen waar die informatie te achterhalen is.

   0 likes
   • Heb jij een link naar de leesbare documenten waaruit blijkt dat Hallstein en Ophüls nazi’s waren? Ik wil jouw betrouwbare bronnen wel eens doorspitten.

    1 likes
    • @ Frans2

     Ik zal je twee van mijn voornaamste bronnen geven, waarbij ik hoop dat Engels geen probleem voor je is.

     http://www.eu-facts.org/.

     – Who is Who in the “Brussels EU”: The “founding fathers” of the “Brussels EU”

     Onderstaande link geeft een goed profiel weer van alle EU founding fathers, inclusief de onderdelen die je niet op Wikipedia of via mainstream kanalen kunt vinden.

     http://www.eu-facts.org/en/whoiswho/foundingfathers.html

     – Meet the financiers of the “Brussels EU”

     http://www.eu-facts.org/en/whoiswho/architects.html

     – The Dark Roots of the “Brussels EU” (inclusief foto´s).
     Dit is eigenlijk het een mooie samenvatting.

     http://www.eu-facts.org/en/background/dark_roots_europe_lecture.html

     Mijn voornaamste bron is http://www.profit-over-life.org/ bestaande uit de:

     – Official US Congress Records About the
     Oil And Drug Cartel as Organizers of WWII.

     – Official U.S. Military Goverment Report on IG Farben Cartel (Bernstein Report)

     – The Key Records of Congress.

     – Supporting Records of Congress

     De official Records From the Nuremberg War Crimes Tribunal
     Against the Oil and Drug Cartel
     (Nuremberg Tribunal Case IV):

     – Key Content

     – Official Introduction
     – Indictment by General Taylor
     – Video Record of Indictment

     Complete Official Trial Record Selected Documents From These Records:

     – The Oil and Drug Cartel’s Four-Year-Plan Preparing the Nazis for War.
     – The Drug Cartel’s Role Behind Medical Experiments.

     Ook zijn hier de officiële documenten van de “Nuremberg War Tribunals” van IG Farben te vinden (inclusief correspondentie van dit gezwel van voor, tijdens en na de oorlog). Helaas heb ik lang nog niet alles gelezen omdat het letterlijk om duizenden documenten gaat.

     1 likes
     • Volgens The Times is er helemaal geen artikel waarin Ophüls wordt genoemd.

      “Dear Mr [ Frans2],

      A full record of June 2017 is available here:
      http://www.thetimes.co.uk/html-sitemap/2017-06-1

      We don’t appear to have any articles on Carl Friedrich Ophüls.

      If you require any further assistance, please do not hesitate to contact us at The Times & The Sunday Times and we will be happy to help. I hope you are having a nice morning.

      Kind regards,

      Online Customer Services

      2 likes
     • Ik ben in dit draadje niet geïnteresseerd in hoe de EU tot stand gekomen is en welke machten daar speelden. Mijn eerste obstakel is de vermeende Nazi sympathieën van Ophüls en Hallstein.
      Welke van je links geven direct toegang naar documenten of harde bewijzen?
      The links naar de pdf’s over Ophüls zijn redelijk goed, maar leveren nog steeds vraagtekens op over de echtheid wegens het ontbreken van stempels en handtekeningen.

      Ik heb ook The Times aangeschreven waarom er geen Google resultaten over Carl Friedrich Ophüls op hun site te vinden zijn.

      1 likes
   • @Minute Repeater:

    Dat hij niet veroordeeld is zegt mij wel iets; ik denk dat iemand pas schuldig is na bewijs, en niet dat iemand eigen onschuld moet bewijzen. En leuk en aardig dat er duizenden een dans ontsprongen zijn, maar daar gaat het niet om. Er wordt een naam genoemd van iemand, en daar moet deze discussie over gaan. Zelfde geldt voor geëerde “EU founding fathers”. Het gaat in het artikel niet om de EU, maar om de hoogste rechterlijke instelling van de EU. Dus gaan die bronnen die jij aanhaalt over Ophüls en/of de hoogste rechterlijke instelling van de EU? En kan je die delen?

    2 likes
  • Ik dacht dat het een Oostenrijkse Nazi- Nazigezinde ? graaf was die aan de wieg van de EU stond. Ben helaas de naam vergeten.

   0 likes
 4. Heel jammer dat “reject-the-eu.co.uk” geen links naar openbare bronnen geeft.
  Bron van het verhaal kan eventueel Dr. Rath zijn die hier in 2010 een boek over schreef.

  Ophüls staat ook niet op de wikipedia lijst van bekende NSDAP’ers.
  Ook zijn alle afbeeldingen van de documenten op reject-the-eu.co.uk vreemd genoeg helemaal niet leesbaar, ook niet bij 400% vergroting, zodat niet kan worden geverifieerd of de documenten wel over (de juiste) Ophüls gaan. De foto’s blijven wél scherp bij 400%, de documenten niet.
  8 jaar na Dr. Rath’s boek zou je toch leesbare kopieën op internet mogen verwachten?

  https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_von_NSDAP-Parteimitgliedsnummern

  7 likes
 5. Nu gaan ze nog belastingen innen ook.

  7 likes
 6. Het economische model is inderdaad een kindje van nazi duitsland. Geen enkel land in europa kan concureren met de duitse economie. Islam is de militaire tak van deze club. Onderzoek de banden tussen nazi duitsland en de moslim broederschap maar eens.
  Deze groep word straks gebruikt als de nieuwe sturmabteilung. De ratten van de eu willen op die manier ook hun autoriteit uitsmeren over noord-afrika/midden-oosten. Open grenzen en nazi lijkt tegenstrijdig maar is dat niet. Ipv rassenleer als stok te gebruiken gebruikt men nu mensenrechten agenda´s en natuur conservatie.

  4 likes
  • Klopte, helaas zijn er maar weinigen (ook in de truth movement) die hiervan op de hoogte zijn, en die het ook daadwerkelijk willen/kunnen accepteren. Een andere smeerlap was Walter Halstein “The Blood and Honour Lawyer”, 1 van de politieke top onderhandelaars van de Nazi´s; maar ook de architect van het door velen vandaag nog bewierookte “Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal”. Waarvan hij tevens ook de eerste voorzitter was, Tevens was hij daarvan ook de eerste voorzitter; en word hij tot op de dag van vandaag door Eurofiele politici geëerd als een groot Europeaan. Wanneer je je gaat verdiepen in de geschiedenis van alle door de EU genoemde “founding father´s” schrik je jezelf het lep lazarus wat voor smeerlappen dat allemaal waren. Persoonlijk ben ik ook van mening dat de Nazi´s de oorlog gewonnen hebben; al zijn ook zij slechts maar een onderdeel van een groter geheel.

   3 likes
 7. brexit is onzin het volk wordt voor de gek gehouden.

  6 likes
  • @ Salvar

   Mee eens, het is ook zo´n mooi afleid onderwerp, en met name die debatten. Terwijl er geen enkele serieuze aandacht is voor EMU, Eurogroep/Ecofin-Raad/IMF “debatten”; of wanneer er Brusselse technocraat (Oetinger) de Tweede Kamer toespreekt. Ook valt het mij van veel Nederlandse anti EU/Euro sceptische partijen ook ongelooflijk tegen dat ze de illusie verspreiden alsof we nog steeds stapje bij stapje soevereiniteit weggeven; want die is allang al weg gegeven.

   0 likes
 8. We zijn lid van een club waar we ons nooit voor aangemeld hebben, een regelrechte dictatuur.

  5 likes
 9. Ok een man met een duister nazi verleden , er zijn meerderen geweest wat wij nog niet weten,. Maar hoe noemen we dan deze onnozele graaiende idioten, die het geld van het volk er doorheen jast en ter eigener glorie ?? Hoe erg is dat dan, hoe gaan zij de geschiedenis in……En hoe noemen we dan hun opdracht gevers…… zijn die dan ok ?? Het is altijd makkelijk oordelen achteraf, maar nu zitten we er met onze neus bovenop, en we doen ook niks………

  3 likes
  • We hoeven ook niets te doen, de evolutie gaat vanzelf. Alle kortzichtige en dus gemindfuckte brulboeien die hun uiterste best doen dit tegen te houden, dus baat hebben bij dit zieke systeem, kunnen brullen wat ze willen, ze gaan snel alsnog aan het kortste eind trekken.
   Ze hebben een paar decennia speeltijd gekregen maar het geduld van moeder natuur is nu op.
   Dit is de mooiste tijd om op deze planeet te zijn, geweldig om dit mee te mogen maken.
   Geniet er van.

   1 likes
 10. Brussel het nieuwe Wewelsburg van de EU

  1 likes
 11. En dit is nieuws? Jemig…..is nieuws uit 1943….

  1 likes
 12. Alweer diezelfde onzin als eerder. Dus het zelfde antwoord hierop: EU is ontstaan om grote oorlogen in het gehele Europese continent te vermijden (er zijn jammer genoeg wel nog “kleine” nationale oorlogen in sommige landen aan de buitengrens tussen Rusland en Europa bijvoorbeeld, maar dat zijn geen oorlogen van en door Europese landen onderling). De EU is ontstaan om zoiets als de Nazi’s te vermijden in de toekomst. Alles wordt tegenwoordig verdraait. Dat Duitsland (en Frankrijk) de meeste macht hebben heeft te maken omdat ze het meeste geld investeren in Europa en de grootste landen zijn van Europa en niet omwille van hun oorlogsverleden. Zoals het nazi-verleden van Duitsland en de Napoleonse verleden van Frankrijk. Maar vaak verdraaien, gek genoeg, extreem rechts (of extreem links in veel gevallen ook) de waarheid.

  Uiteraard zullen ze zeggen dat mijn uitleg bullshit is en dat dit alles geïndoctrineerd is door het “oude” schoolsysteem met leugens en bedrog. Wel. Ik vind dan dat de anti-EU geïndoctrineerd zijn door valse berichtgevingen, de trollen, uit de sociale media. En ja. EU is nog niet zoals het moet zijn. Amerika heeft er langere weg afgelopen tot wat ze nu is (en zeker niet perfect!). En Rusland… is dat dan het ideaal model? Of China? Nope! Ik denk het niet.

  1 likes
 13. Hallo Ik ben geen goyim! Of de psychopaat dit woord/ideetje verzonnen heeft.

  0 likes
 14. Kohl had ooit gezegd dat het Duitse Rijk eigenlijk door de eu is voortgezet?
  Alle prominente figuren in die tijd hadden banden met de nazi’s, althans dat wordt op internet beweerd!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

vn

VN zet mogelijk leger in om klimaatagenda door te drukken. Deense professor schetst huiveringwekkend beeld

De VN gaat mogelijk het leger inzetten ...

Aan alle elektrische rijders: zo wordt u bij de neus genomen door de Europese Unie

Europese regels voor het brandstofverbruik van auto’s ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.