Binnenland

Rutte gaat midden in de enorme energiecrisis 100 miljard euro (uw geld) afzinken in klimaatfondsen

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Veel Nederlanders komen in de knel door onder meer de recordinflatie en de torenhoge energieprijzen. De hashtag #ikredhetnietmeer is in Nederland al meer dan 48 uur het meest trending op Twitter.

“De verhalen onder #ikredhetnietmeer zijn schokkend. Wanneer stopt dit kabinet met de prioriteiten bij Oekraïne, klimaat, migratie en EU te leggen en wordt er eens geïnvesteerd in Nederland? Terwijl er miljarden over de balk gaan naar hobbyprojecten zitten Nederlanders in de kou,” zegt Raisa Blommestijn, presentatrice van het tv-programma Ongehoord Nieuws, hierover.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Stop met deze waanzin

En wat doet premier Rutte ondertussen? “Het kabinet gaat midden in de enorme energiecrisis nu 100 miljard euro – dat is 12.500 euro per huishouden – afzinken in vage klimaatfondsen, terwijl miljoenen Nederlanders roepen #ikredhetnietmeer met de energierekening. Stop met deze waanzin!” stelt Eerste Kamerlid Henk Otten.

Eerder dit jaar bevestigde Rutte dat er zo’n 100 miljard in fondsen wordt gestopt. “Misschien heeft hij nog gelijk ook als je alles optelt. Ik zeg er wel bij richting het CPB: dat is dan eenmalig en begrensd in de tijd,” zei de premier in de Eerste Kamer.

(Video verwijderd? Klik hier...)

We hebben nu een unieke kans

“Dat kan nu omdat we er financieel-economisch gewoon ongelooflijk goed voor staan in alle opzichten. Maar laten we dan ook wel even zorgen dat we met dat geld die doelen gaan halen. Anders wordt het toch wel heel pijnlijk,” aldus Rutte.

Hij zei ook: “We hebben nu een unieke kans.” Waar hebben we dat eerder gehoord?

4.8 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jojo
Jojo
1 jaar geleden

Heb zo genoeg van dit kabinet en Kamer …klaar ermee!!!

King of light
King of light
1 jaar geleden

Oprutten, ga Claus pesten met je waanideeën. Rutte; Uhhh Claus daar heb ik geen herinnering aan, wie is dat???

Psa
Psa
1 jaar geleden

Dat is precies de manier om de armen nog arme te maken en dat ze straks op blote knieën naar de overheid komen om een QR code en een basisloon, zodat ze totaal onder controle zijn van de staat,

kom in verzet, ook de armen

Appie met een w ervoor
Appie met een w ervoor
1 jaar geleden

Word tijd dat t voor hem pijnlijk word en dat de burgers de unieke kans pakken om hem t land uit te trappen en zijn aanhang erbij😤😤Hoe kan t dat de hele poppenkast serieus genomen word al jaren lang en t gaat gewoon door en alles ten koste van de economie onze levens en vrijheid gerund door een stel psychopaten 🤮 Normaal zitten deze op de gesloten afdeling in een dwangbuis🤔🤔Welkom in t nieuwe (ab) normaal💤💤😴😴en slaap lekker

Back to top button
144
0
We lezen graag je reactie!x