Gezondheid

Lente = Hooikoorts en hoe je er zo 1,2,3 voorgoed vanaf komt

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In deze blog zullen we het hebben over hooikoorts, de vaak terugkerende klachten en hoe je er definitief vanaf komt.

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. Dit stuifmeel bestaat uit pollen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Dit zijn kleine korreltjes bestaande uit het mannelijke deel van planten, bloemen, grassen en bomen die op zoek zijn naar hun vrouwelijke delen. De kleine korreltjes worden met miljoenen tegelijk door de wind meegenomen.

Stuifmeel hangt voornamelijk in de lente in de lucht, waardoor je er last van kunt krijgen. En dat last hebben van… kan een behoorlijke nachtmerrie zijn, die elk jaar opnieuw een paar maanden kan duren.

Maar waarom krijg je er last van? Wat is hooikoorts eigenlijk?

Wat is hooikoorts?

Zoals hierboven al gezegd werd, is hooikoorts een allergische reactie op stuifmeel. Je kunt last hebben van een verstopte neus of een ‘loopneus’. Je ogen kunnen jeuken, tranen of branderig aanvoelen. Ook kun je jeuk in je oren krijgen, je keel kan droog en branderig zijn, waarbij je moet hoesten.

Soms heb je last van aanhoudende kriebelhoest en kun je je smaak en reuk verliezen. Sommige mensen moeten soms tot 100 keer achter elkaar niezen, hebben een koortsachtig gevoel en zijn intens moe. Dit alles kan maanden lang duren en ervoor zorgen dat je je depressief en ellendig voelt en je gewoon weinig tot niets kunt doen.

Genoeg redenen dus om er iets aan te willen doen. Vaak gaan mensen online op zoek naar tips om het leed wat te verzachten. Alleen zijn de tips die je her en der vindt vaak waardeloos en heb je er niet zoveel aan.

Dan zijn er ook diverse middelen voor zelfmedicatie te koop, om te proberen er vanaf te komen. Soms werken ze, maar meestal niet. En als ze al werken is dat meestal maar tijdelijk, omdat je snel een soort resistentie opbouwt tegen het middel. Het probleem met medicijnen is dat ze een onderdrukkend effect kunnen hebben, maar dat je slechts het symptoom bestrijdt en de oorzaak van het probleem nooit oplost.

Het is dus een allergische reactie van je lichaam. In feite is het een overreactie.

Op hol geslagen waakhond

Wat ís dan die oorzaak? Waarom krijg je zo’n heftige allergische reatie van pollen? Het is jouw eigen immuunsysteem dat uiteindelijk je klachten veroorzaakt. Zodra je immuunsysteem pollen detecteert, gaat je lichaam histamine aanmaken. Dit is een lichaamseigen stofje om de indringers (de pollen) te bestrijden. Je immuunsysteem denkt ten onrechte dat deze pollen een gevaar zijn. Het kent ze niet en dus wordt je afweersysteem actief.

Alleen… Dit gebeurt zo intensief dat je er klachten door krijgt. Je lichaam maakt dus een veel te grote hoeveelheid histamine aan. En hoe meer histamine je aanmaakt, hoe sterker je klachten.

Het is als een op hol geslagen waakhond die bij het minste geringste begint te blaffen, zelfs als er geen gevaar dreigt, en die opnieuw moet leren wanneer wel en niet aan te slaan.

Dus tips als ‘houd je ramen dicht’, en ‘draag een zonnebril’ zijn vormen van symptoombestrijding. Uiteindelijk blijf je rondlopen met klachten, en heb je het gevoel dat je jezelf binnenshuis moet opsluiten en voel je je ellendig.

Hoe kom je voorgoed van hooikoorts af?

Je overactieve, door pollen geactiveerde, immuunsysteem staat onder regie van je onderbewustzijn, wat de sturende kracht achter je immuunsysteem is.

En net zoals de overactieve waakhond training nodig heeft om niet meer bij het minste aan te slaan, heeft jouw onderbewustzijn ook een beetje training nodig.

Zodra je onderbewustzijn leert dat pollen veilig zijn en het niet in actie hoeft te komen als het pollen detecteert, zal het beter gaan werken. Je afweermechanisme komt niet meer in actie zodra er pollen getecteerd worden en je lichaam maakt geen onnodige hoeveelheden histamine meer aan. Daarmee verdwijnen alle klachten en heb je de oorzaak opgelost!

Met andere woorden: je pakt jouw hooikoorts bij de wortels aan, waardoor deze vervelende allergie volledig en voorgoed verdwijnt.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de website voorkomhooikoorts.nl.

Dit is een Trancewerk-initiatief om je te helpen snel en definitief van hooikoorts af te komen. De behandelmethode is heel specifiek gericht op het voorkomen van deze zeer vervelende allergie.

Heb je hooikoorts? Bezoek dan nu voorkomhooikoorts.nl voor meer informatie en start vandaag nog met de sublieme behandelmethode om snel en voorgoed af te reken met hooikoorts.

Ga naar voorkomhooikoorts.nl

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button