Homepagina » Natuur en Milieu » Timmermans: ‘Geld voor coronabestrijding? Nee, alles naar Green Deal!’
timmermans
Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

Timmermans: ‘Geld voor coronabestrijding? Nee, alles naar Green Deal!’

Terwijl het coronavirus om zich heen slaat, drukken de loopjongens van Timmermans er nog snel wat klimaatmaatregelen door. Zo was daar opeens een bedrag van 200 miljoen euro om huizen van het gas te halen. Daarnaast onderzoekt het kabinet de versnelde sluiting van kolencentrales.

GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee schreef: “Ondanks de coronacrisis wil het kabinet conform mijn motie vóór 1 april met nieuwe klimaatmaatregelen komen om aan het Urgenda-vonnis te voldoen. Sluiting van kolencentrales is met afstand meest effectief.”

Klimaatpaus Timmermans linkte naar een redactioneel stuk in The Guardian waarin staat dat we ‘vast moeten houden aan de Green Deal’.

Aanpak klimaatcrisis in gevaar

Door de kosten en de impact van het coronavirus komt de noodzakelijke aanpak van de klimaatcrisis in gevaar, aldus het stuk.

We zijn voorbereid op korte- en langetermijnuitdagingen, schreef Timmermans erbij.

Kan zijn speelgoed niet loslaten

Vervolgens zei Diederik Samsom, de kabinetschef van Timmermans, ook nog eens dat de 37 miljard euro bestemd voor de bestrijding van de coronacrisis toch moet worden ingezet voor het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Zeg maar dag tegen de mondkapjes en testkits.

Europarlementariër Derk Jan Eppink reageerde: “Hij kan zijn speelgoed niet loslaten. Prioriteit nu: corona!”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
11 maanden geleden

Deze man ziet zijn eigen gewin in gevaar komen .

Jij bent misschien wel de grootste crimineel van Nederland op eentje na dan !!

Stefan
Stefan
11 maanden geleden

Deze man is een gevaarlijke gek. Een extremist van het ergste soort. Door dit soort mensen gaat de wereld juist naar de klo**n. Jammer dat hem zo veel macht gegeven wordt. Hij werd in Europa af geserveerd (waarschijnlijk omdat zij ook inzagen wat een gevaarlijke gek hij is) en hebben het voorzitterschap aan een ander gegeven. Gelukkig maar, stel dat Timmermans de baas van Europa was geworden, dan was het leed niet te overzien. Nu probeert hij zijn gram te halen, met de meest asociale opmerkingen. Met hem vergeleken is Corona een niemendalletje. Wat is die man eng….

deze
deze
Reactie op  Stefan
11 maanden geleden

Eng?? Dat zeg je nog zachtjes Steef, het is een grote griezelige kwaadaardige tuinkabouter die stiekum staat wild te pissen in je tuintje waar jij je eigen geteelde groentes tot leven brengt..
Een grote viezerik is het en trekken van een narcist
Ik noem hem meneer m o n d k a p j e .. en dan bedoel ik niet die witte kerstmanbaard van hem die hem nog onuitstaanbaarder maakt met zijn plannen en deals, hij kan beter een green deal sluiten met de coffeeshops

in elk geval : dan mogen we nog in de handjes wrijven met Pinokkio .. maar goed ze zijn allemaal op het zelfde uit en dat heet .. vul maar in !
We hebben helemaal niks aan die ongekozen kabouter met zijn dikke rolpens en zijn vocabulaire standjes

Nu.. laten we hopen dat we het ” FEAR-US ” Corona / Media hysterie snel kwijt zijn! En.. lief voor elkaar zijn en zorgen voor de ander.. man man.. wat een klucht is het allemaal

groet

Silbereye
Silbereye
Reactie op  Stefan
11 maanden geleden

EU bedacht en ontworpen en opgericht door nazaten van de VOC

Moeten mannen met baarden zijn, Jan Piet Joris en Korneel en…… Timmermans de oorlogshitser.

Harry
Harry
11 maanden geleden

Oxford studie Engelse bevolking: helft van de bevolking al besmet, 1 op de 1000 belandt in het ziekenhuis.
Zegt het voort!

Als we meer ic bedden hadden wsren maatregelen niet nodig. Nu gast de economie door het putje.

https://www.google.com/amp/s/www.cityam.com/coronavirus-may-have-infected-half-of-uk-population-according-to-experts/amp/

Petrus
Petrus
11 maanden geleden

Het blijft een stakker.

Ron
Ron
11 maanden geleden

Als men het nu economisch bekijkt kan je zien wat voor gevolg deze maatregelen genomen door een angstige boskabouter voor gevolg zullen hebben. blijven liegen schijnt wel de boodschap te zijn terwijl de wetenschap en ja het IPCC al lang weten dat het geen gevolg is van menselijke activiteit.

freddy
freddy
Reactie op  Ron
11 maanden geleden

die discussie is nog lang niet gesloten

Diva
Diva
11 maanden geleden

Al de aandacht afgeleid van de wakker wordende mensen in de EU.
Masedonie en Albanië inmiddels bij de EU heb ik gehoord.
India ook in lock down met 1.3 miljard inwoners ,klinkt logisch met 9 doden .
NWO wordt gelanceerd, moest een keer gebeuren.

freddy
freddy
Reactie op  Diva
11 maanden geleden

die NWO wordt hier vrijwel dagelijks gelanceerd, steeds weer volgens een ander recept. ik zie en merk er niks van. heb er ook geen probleem mee dat er milieumaatregelen worden genomen, laat het maar ophouden die vergiftiging van de bevolking door milieuverontreiniging, luchtverontreiniging enz.

vladi
vladi
Reactie op  freddy
11 maanden geleden

ik zie en merk er niets van??
There are none so blind as those who can’t see.

fff

freddy
freddy
Reactie op  vladi
11 maanden geleden

ik hou het meer op chris cornell (soundgarden) :
if this isn’t what you see, doesn’t mean you’re blind.
ik zie mogelijk wel dezelfde dingen als jij, maar interpreteer ze anders

Alive
Alive
Reactie op  vladi
11 maanden geleden

@ Vladi Hij is terug onze frans 2, vroeg me al af waar hij gebleven was.
Hij heeft zijn naam getransformeerd in Freddy, alleen Kruger laat hij bewust weg.
We zien je toch wel ….
Jij noemde hem altijd Frans Timmermans en kijk eens wat daar van gekomen is met de jaren.

peter
peter
Reactie op  freddy
11 maanden geleden

Slaap lekker verder freddy. Als je nu nog steeds niet snapt dat we grof gaan betalen zonder dat het milieu daar beter van wordt, ga je het waarschijnlijk nooit snappen.

H.J.
H.J.
11 maanden geleden

Maak je borst of borsten maar nat, er moeten Miljarden Euro’s naar de zuidelijke EU landen, die zijn getroffen door de Corona uitbraak.

En deze Miljarden Euro’s moeten door de netto betalende landen worden opgehoest.
Dus oa door de simpele Nederlanders.

freddy
freddy
Reactie op  H.J.
11 maanden geleden

nee, zo zal het niet gaan. de europese unie heeft haar lidstaten toestemming gegeven hun schuldenlast te vergroten. dat gaat in percentages van het nationaal inkomen en die mogen nu verhoogd worden. zo zal ook de nederlandse overheid staatspapier uitgeven om de extra uitgaven die zij moet doen te financieren. dat gaat niet via betalingen door het ene land aan de EU, die het dan weer herverdeeld aan andere landen. je bent niet geïnformeerd.

vladi
vladi
Reactie op  freddy
11 maanden geleden

geinformeerd zijn en belogen worden liggen in elkaars verlengde.

fff

H.J.
H.J.
Reactie op  freddy
11 maanden geleden

Lees oa dit stukje eens op je gemak.
De 101 Miljard Euro die Nederland nooit meer terug ziet.
ftm.nl Follow the Money – Platform onderzoeksjournalistiek.

Remco
Remco
Reactie op  freddy
11 maanden geleden

@freddy: Dat had al lang moeten (kunnen) gebeuren…De rijkste landen ter wereld (USA, Japan) zijn ook de landen met de hoogste schulden…so what?? Juist dat stomzinnige bezuinigen van de afgelopen jaren maakt alles kapot!

salvar
salvar
11 maanden geleden

ik zei het gisteren al , we zijn met ruim 7 miljard mensen (hem niet meegerekend) en een paar krankzinnigen regeren de wereld en je krijg ze niet weg.
je kan onkruid bestrijden maar het steekt elke keer weer de kop op.
ik zou wel eens willen wetern wie zijn vader is of was?

IIS
IIS
11 maanden geleden

Deze psychopaat was op de hoogte van de coronahoax en kan daarom zo door blijven drammen met ZIJN groene dealer speeltje.

Het tekent zich op de beurzen namelijk een spectaculaire rally af die duidelijk laat zien dat dit hele gedoe van het zogenaamde coronavirus niets anders is dan een laag, vies en smerig vooropgezet plan en spel is van speculanten. Speculanten die banken, media en politici in de pocket hebben en wie deze sektarische speculanten zijn behoeft denk ik geen verdere uitleg.

Deze speculanten en regisseurs van de coronahoax zouden onmiddellijk achter slot en grendel moeten verdwijnen voor de enorme schade en leed die ze over de ruggen van het achterlijke klootjesvolk heeft gebracht, alleen gaat dat niet lukken, omdat ze daarvoor net even te machtig zijn.

Het achterlijke volk is er weer eens ingetuind en de koningen en machtigen vieren hun lolitafeest, vreten extra kaviaar en drinken champagne op deze zoveelste satanische overwinning.

De domme, domme, domme volkssloebers en tv-hoeren verdedigen dit alles ook nog met hand en tand en buigen voor het satanische theater en hun bloedmeesters alsof ze God zijn. De wereld is door en door verrot, van alle kanten.

Jets
Jets
Reactie op  IIS
11 maanden geleden

De zogenaamde “Green Deal” was een project van Ocasio Cortez, een Amerikaanse senator.

Gewoon gepikt.

rop
rop
11 maanden geleden

Ik denk dat de klimaatcrisis nu toch door de viruscrisis een stuk zal opknappen.. en een stuk schoner is nu op dit moment dan voorheen ..dankzij deze corona, steken ze veel geld in het klimaat om het schoner te krijgen en daar helpt deze virus zeker een handje aan mee..natuurlijk gaan ze gewoon door met het klimaat om veranderingen aan te brengen ,maar dat heeft niets met het klimaat te maken ,eerder gewoon als economische beslissing om de economie draaiend te houden..met als excuus het klimaat..natuurlijk moet het een en ander veranderd worden omtrent de vele vervuilingsbronnen die er zijn, en dat is wel goed ,maar ga dan niet als een excuus het klimaat aanhalen voor die verandering.

Chantal
Chantal
Reactie op  rop
11 maanden geleden

Met oog op de crisis die nog veel erger gaat worden kan hij beter sympathie tonen en het plan bevriezen. Zoniet is straks geen persoon in NL meer die sympathie voor hem heeft.

x

Check Also

osterhaus

Het coronavaccin van Ab Osterhaus: aap uit de mouw?

Viroloog Ab Osterhaus deed in februari 2020 ...

pandemie

‘Geënsceneerde pandemie’: artsen over de hele wereld slaan alarm!

Onderstaande video, waarin artsen openlijk hun bezorgdheid ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x