Mens en Dier

Burgemeester Halsema krijgt kritiek na politieoptreden Museumplein: ‘Meten met twee maten’

Help ons door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zondag demonstreerden duizenden mensen op het Museumplein in Amsterdam tegen het coronabeleid. Burgemeester Femke Halsema liet de politie, die in groten getale aanwezig was, het plein schoonvegen. Daarbij werden honden en waterkanonnen ingezet.

“Vanwege het gevaar voor de volksgezondheid is het van belang dat iedereen zich aan de geldende maatregelen houdt. De aanwezige demonstranten doen dit niet,” aldus de gemeente Amsterdam. Afgelopen jaar, ook in coronatijd, mocht een Black Lives Matter-demonstratie wel doorgaan in Amsterdam. Sterker nog: burgemeester Halsema liep zelf mee.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het lijkt er dus op dat de burgemeester met twee maten meet. Dit leidt op social media tot vele verontwaardigde reacties. “Weet je nog dat Femke zei dat ze niet heeft ingegrepen tijdens die BLM-demo op de Dam, omdat ‘ze bang was dat het dan uit de hand zou lopen’? Om precies dezelfde reden heeft ze gister juist wél ingegrepen zodat die demonstranten dan negatief geframed konden worden,” schrijft Davina.

Geen strobreed in de weg gelegd

Statenlid Martin Bos (FVD) zegt: “Top dat protest tegen de idiote lockdown. Zonder goede gronden heeft Halsema (GroenLinks) de betoging verboden. Schande! Meten met twee maten ook. Haar vriendjes van Black Lives Matter heeft ze geen strobreed in de weg gelegd.”

“Vrijwel iedereen is het erover eens dat Halsema totaal niet functioneert als burgemeester van Amsterdam. Maar dat zij nu zo ver gaat om demonstraties te verhinderen die haar – louter en alleen – om politieke redenen niet aanstaan is schandalig,” vervolgt hij.

Zwanenzang

Ondernemer Hans van Tellingen denkt dat dit de zwanenzang van Halsema zal zijn als burgemeester. “Van een aantal mensen heb ik begrepen dat de demonstratie op het Museumplein – met vele duizenden mensen, veel ouders met kinderen – met grof geschut is schoongeveegd. Terwijl de burgemeester zélf meeliep met de BLM-demo.”

Annabel Nanninga haalt uit: “Maar GroenLinks ging bijna huilen toen wij voorstelden bij de blokkades van Extinction Rebellion, die de hele stad verlamden, een waterkanon paraat te houden.” Journalist Joost Niemoller: “Deze demonstranten zijn niet van de politieke kleur van deze ongekozen burgemeester.”

En dan nog dit:

4.8 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

107 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina
Catharina
3 jaren geleden

Staat Femke toch om bekend….meten met 2 maten ? Net als op de dam afgelopen zomer

Luuk Smit
Luuk Smit
3 jaren geleden

De journalistitiek meet ook met 2 maten.
Er bestaat zoiets als een inschattingsfout, voortschrijdend inzicht en daarbij het feit dat je het nooit goed doet.

Ork
Ork
3 jaren geleden

Springt dat virus door de lucht bij min 2 graden

doornbos
doornbos
3 jaren geleden

‘Ga koken mens!’

Back to top button
107
0
We lezen graag je reactie!x