Gezondheid

Deze vitamine doodt kankercellen en voorkomt dat ze zich kunnen vermenigvuldigen

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoewel er veel geld wordt gepompt in kankeronderzoek, blijft de ziekte wereldwijd één van de belangrijkste doodsoorzaken. Veel therapieën bestaan uit een combinatie van chemotherapie en bestraling. Deze behandelingsvormen dragen de nodige risico’s met zich mee en kunnen onwenselijke bijwerkingen hebben.

Om die reden doen veel wetenschappers de laatste tijd onderzoek naar meer natuurlijke manieren om kanker te behandelen. In de kankergemeenschap wordt veel gesproken over een aantal recente studies die een link hebben gevonden tussen hoge doses vitamine E in het lichaam en een lagere kans op borstkanker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Omdat dit de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen is, krijgen deze studies veel aandacht. De wetenschappers concluderen dat vitamine E een verstorende werking heeft op bepaalde cellen die tumoren helpen groeien. Vitamine E voorkomt op die manier dat de tumor kan groeien of zich naar andere delen van het lichaam kan verspreiden.

Vitamine E doodt kankercellen, maar laat het omliggende weefsel intact, zo bleek verder uit de studies. Voordat je naar de winkel gaat om vitaminesupplementen te halen is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten vitamine E zijn. Niet alle soorten beïnvloeden kankercellen op dezelfde manier.

De beste soort lijkt vitamine E succinaat te zijn. In deze vorm voorkomt vitamine E dat kankercellen zich verspreiden en vermenigvuldigen. Daarnaast gaan ze sneller dood. Er is meer onderzoek nodig om de link tussen het gehalte vitamine E en kanker beter te begrijpen. Ondertussen kan het consumeren van voedingsproducten die rijk zijn aan vitamine E dus zeker geen kwaad! Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[NaturalNews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
8 jaren geleden

…en welke voeding bevat veel vitamine E ?

exegese
exegese
8 jaren geleden

Men verzuimt in bovenstaand artikel de waarschuwing te geven voor de vele waardeloze vitamine preparaten die meer kwaad doen dan goed doordat het lichaam de waardeloze stoffen niet eens op kan nemen en het lichaam tevens verhinderd de echte vitaminen uit voeding op te kunnen nemen.

neem geen pillen met anorganische en/of synthetische stoffen (oxiden, hydroxiden, sulfaten, selenaten, carbonaten, selenieten, chloriden, fosfaten), dit wordt slecht door je lichaam opgenomen en de formules zijn niet compleet. Kies dus voor pillen met organische en opneembare verbindingen (bv van merken als Orthica, Solgar, AOV, Plantina, Bonusan, Cellcare, Vitortho, Ortholon, Pharma Nord, Biovitaal, Vitals of New Care).

Johan
Johan
8 jaren geleden

Vitamine E komt voor in granen, noten, zaden en plantaardige oliën.

Fred
Fred
8 jaren geleden

Vitamine E komt voor in plantaardige oliën en in plantaardige producten zoals granen, noten, zaden, groenten en fruit. Dierlijke producten zijn relatief arm aan vitamine E.
Bronnen: Hoeveelheid (mg) % ADH
Zonnebloemolie (1 eetlepel) 7,6 84%
Broccoli (200 gram) 5,2 58%
Rode paprika (1 stuk) 3,1 34%
Pindakaas (voor 1 snee) 1,3 14%
Halvarine (voor 1 snee) 0,6 7%

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x