Mens en DierCorona

Hugo de Jonge geeft toe: coronatest geeft niet aan of iemand besmettelijk is

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft gewaarschuwd dat de huidige coronamaatregelen nog wel even zullen duren, omdat de cijfers nog steeds oplopen. “De cijfers nopen tot nadenken: zou je met het huidige pakket door moeten? Afschalen lijkt op dit moment echt niet reëel,” zei hij in het Kamerdebat over de coronawet.

De coronamaatregelen worden gebaseerd op het aantal positieve besmettingen, of eigenlijk positieve tests. Over de coronatest is veel te doen. Eerder gaf RIVM-baas Jaap van Dissel tegenover Kamerlid Wybren van Haga al toe dat de test niet betrouwbaar is. Ook minister De Jonge heeft nu toegegeven dat de coronatest niet aangeeft of iemand besmettelijk is.

“De PCR-test wordt nog steeds door de minister als de gouden standaard gezien, terwijl we weten dat de PCR-test ook oude brokstukjes van het virale RNA aantoont. Is de minister het met mij eens — dat is de vraag die ik heb gesteld — dat, naarmate meer mensen corona hebben gehad, de PCR-test nu feitelijk verworden is tot een indicator van groepsimmuniteit?” vroeg Van Haga.

Aanname

De Jonge antwoordde: “Nee, dat zijn de serologische testen, de bloedtesten. Die doen dat, niet de PCR-testen. De PCR-testen zijn gevoeliger — zeer gevoelig zelfs — en kunnen wat langer dan de besmettelijke periode aantonen dat iemand besmet is geweest. Dat is nog iets anders dan of hij op het moment van de afname of van de uitslag ook besmettelijk is. Omdat wij het testbeleid hebben dat je je laat testen bij klachten, is de aanname dat, als je een positieve testuitslag hebt, je dan ook besmettelijk bent. Dat is een aanname die je in het gros van de gevallen mag doen. Dat is in de hele wereld zo.”

De minister neemt aan dat mensen die een positieve testuitslag hebben besmettelijk zijn. De coronamaatregelen zijn dus eigenlijk gebaseerd op een aanname. En ondertussen spreken de media nog altijd over ‘coronabesmettingen’ terwijl het niet noodzakelijkerwijs besmettingen hoeven te zijn.

Hugo de Jonge is duidelijk niet blij met deze kritische vragen in de Kamer. Enkele dagen geleden diende Van Haga een motie in om het validatierapport inzake de coronatest zo snel mogelijk aan de Kamer te doen toekomen. “Dat is goed,” antwoordde De Jonge, om er gelijk op cynische toon aan toe te voegen: “Maar misschien zou u dan willen beloven dat u met het rapport onder de arm opnieuw het gesprek met Lange Frans aangaat.”

4.8 38 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Walter
Walter
2 jaren geleden

Hij geeft toe dat de testen niet werken maar de maatregelen blijven gehandhaafd. Sterker nog het kan misschien wel draconisch worden avondklok spoedwet etc. Alles om ons er onder te krijgen.

Johan
Johan
2 jaren geleden

Inmiddels gevangen in zijn/hun waarnemingen. Nu komt het er op aan, waarheid of een uitweg.

rop
rop
2 jaren geleden

Wat is er nou eigenlijk aan de hand met deze minister, hebben we nu last van Corona of hebben ze last van de Cijfer. Corona met cijfers vergelijken is een peer vergelijken met appel, Het moet toch eens duidelijk zijn , dat alle ingrepen toch het hele corona beleid meer verwarring heeft gecreëerd dan dat er een oplossing ermee werd gerealiseerd.de grootste kwaal is niet corona ,maar het beleid die ze voeren. en met het hele beleid hebben ze het erger gemaakt dan dat het Is, ze wringen zich in alle bochten om toch zoveel mogelijk niet hun imago te beschadigen. en ja dan bevalt de tegenspraak van anderen hem dit niet zo, Eigenlijk gezegd , wil deze minister corona oplossen met de Cijfer, maar corona gaat toch zijn eigen gang, of je het nu met cijfers bedekt door te denken dat maatregels helpen, het denken met de cijfer kan niet op tegen een onzichtbare vijand, elke dag word het met de cijfer berekend, maar corona zelf is geen Cijfer. zij waard rond als een geest, en dat is geen cijfer.

BB
BB
2 jaren geleden

Al die regels die de overheid heeft ingesteld zijn gebaseerd op fraude. Er kan slechts RNA-materiaal worden aangetoond maar niet een specifiek virus. Bij de mensen die de diagnose corona positief krijgen is er slechts sprake van een hogere mate van RNA-materiaal. Daarnaast nog het feit dat de WHO het virus op de A-lijst heeft gezet van de meest gevaarlijke ziektes, zoals o.a. HIV en Ebola, terwijl het virus niet gevaarlijker is dan een gewoon griep virus. Wordt het niet tijd dat Hugo en MarX hun koffers pakken naar Argentinië? waar overigens ook Hitler zijn laatste adem heeft uitgeblazen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

55
0
We lezen graag je reactie!x