Homepagina » Mens en Dier » Hugo de Jonge geeft toe: coronatest geeft niet aan of iemand besmettelijk is
hugo de jonge
Foto: European People's Party CC BY 2.0

Hugo de Jonge geeft toe: coronatest geeft niet aan of iemand besmettelijk is

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft gewaarschuwd dat de huidige coronamaatregelen nog wel even zullen duren, omdat de cijfers nog steeds oplopen. “De cijfers nopen tot nadenken: zou je met het huidige pakket door moeten? Afschalen lijkt op dit moment echt niet reëel,” zei hij in het Kamerdebat over de coronawet.

De coronamaatregelen worden gebaseerd op het aantal positieve besmettingen, of eigenlijk positieve tests. Over de coronatest is veel te doen. Eerder gaf RIVM-baas Jaap van Dissel tegenover Kamerlid Wybren van Haga al toe dat de test niet betrouwbaar is. Ook minister De Jonge heeft nu toegegeven dat de coronatest niet aangeeft of iemand besmettelijk is.

“De PCR-test wordt nog steeds door de minister als de gouden standaard gezien, terwijl we weten dat de PCR-test ook oude brokstukjes van het virale RNA aantoont. Is de minister het met mij eens — dat is de vraag die ik heb gesteld — dat, naarmate meer mensen corona hebben gehad, de PCR-test nu feitelijk verworden is tot een indicator van groepsimmuniteit?” vroeg Van Haga.

Aanname

De Jonge antwoordde: “Nee, dat zijn de serologische testen, de bloedtesten. Die doen dat, niet de PCR-testen. De PCR-testen zijn gevoeliger — zeer gevoelig zelfs — en kunnen wat langer dan de besmettelijke periode aantonen dat iemand besmet is geweest. Dat is nog iets anders dan of hij op het moment van de afname of van de uitslag ook besmettelijk is. Omdat wij het testbeleid hebben dat je je laat testen bij klachten, is de aanname dat, als je een positieve testuitslag hebt, je dan ook besmettelijk bent. Dat is een aanname die je in het gros van de gevallen mag doen. Dat is in de hele wereld zo.”

De minister neemt aan dat mensen die een positieve testuitslag hebben besmettelijk zijn. De coronamaatregelen zijn dus eigenlijk gebaseerd op een aanname. En ondertussen spreken de media nog altijd over ‘coronabesmettingen’ terwijl het niet noodzakelijkerwijs besmettingen hoeven te zijn.

Hugo de Jonge is duidelijk niet blij met deze kritische vragen in de Kamer. Enkele dagen geleden diende Van Haga een motie in om het validatierapport inzake de coronatest zo snel mogelijk aan de Kamer te doen toekomen. “Dat is goed,” antwoordde De Jonge, om er gelijk op cynische toon aan toe te voegen: “Maar misschien zou u dan willen beloven dat u met het rapport onder de arm opnieuw het gesprek met Lange Frans aangaat.”

4.8 33 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Walter
Walter
6 maanden geleden

Hij geeft toe dat de testen niet werken maar de maatregelen blijven gehandhaafd. Sterker nog het kan misschien wel draconisch worden avondklok spoedwet etc. Alles om ons er onder te krijgen.

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Walter
6 maanden geleden

Het geheel heeft dan ook volstrekt niets van doen met een ziekte. Dat wil zeggen, niet bij ons als wereld burgers.

benno
benno
Reactie op  jan doornbos
6 maanden geleden

wilt u dat woord ” wereld burgers” niet gebruiken, dat is namelijk agenda 2030 propaganda.

jan-dirk
jan-dirk
Reactie op  benno
1 maand geleden

het is 2021 dus het woord wereldburgers mag nog gewoon gezegd worden hoor.

Ine
Ine
Reactie op  Walter
4 maanden geleden

Inderdaad Walter. Het mantra was….we moeten het virus er onder krijgen en nu gaat het geluidloos over in “we moeten het gepeupel er onder krijgen” Hoe langer hij een mondkapje draagt des te vreemder wordt je in je hoofd en raak je nóg meer de weg kwijt. Dan kan je de taak die je had totaal niet meer volbrengen en moet je opgenomen en verpleegd worden.

Johan
Johan
6 maanden geleden

Inmiddels gevangen in zijn/hun waarnemingen. Nu komt het er op aan, waarheid of een uitweg.

rop
rop
6 maanden geleden

Wat is er nou eigenlijk aan de hand met deze minister, hebben we nu last van Corona of hebben ze last van de Cijfer. Corona met cijfers vergelijken is een peer vergelijken met appel, Het moet toch eens duidelijk zijn , dat alle ingrepen toch het hele corona beleid meer verwarring heeft gecreëerd dan dat er een oplossing ermee werd gerealiseerd.de grootste kwaal is niet corona ,maar het beleid die ze voeren. en met het hele beleid hebben ze het erger gemaakt dan dat het Is, ze wringen zich in alle bochten om toch zoveel mogelijk niet hun imago te beschadigen. en ja dan bevalt de tegenspraak van anderen hem dit niet zo, Eigenlijk gezegd , wil deze minister corona oplossen met de Cijfer, maar corona gaat toch zijn eigen gang, of je het nu met cijfers bedekt door te denken dat maatregels helpen, het denken met de cijfer kan niet op tegen een onzichtbare vijand, elke dag word het met de cijfer berekend, maar corona zelf is geen Cijfer. zij waard rond als een geest, en dat is geen cijfer.

P@
Reactie op  rop
6 maanden geleden

Rutte en de Jonge worden zelf ook heen en weer geslingerd van hogerhand. Zij weten het ook niet meer.

Bas Quarks
Bas Quarks
Reactie op  [email protected]
6 maanden geleden

Jij hebt het door!

Remco
Remco
Reactie op  [email protected]
6 maanden geleden

Hahahaha…ja, dat zit er dik in [email protected]

Dribbel
Dribbel
Reactie op  [email protected]
4 maanden geleden

Ze weten heel erg goed waarmee ze bezig zijn. Heel de wereld kapot maken zodat er nog maar weinig overblijven. Dit zijn monsters!! 🤮Wordt WAKKER nederland!!

Karel
Karel
Reactie op  Dribbel
19 dagen geleden

Heel langzaam gaat dit nu gebeuren. Te langzaam. Rutte is al op zijn bek gegaan, niet hard genoeg maar dat komt nog wel !!!!!

Robbie
Robbie
Reactie op  [email protected]
4 maanden geleden

Ze kunnen ook opstappen of in elkaar zakken achter de microfoon (Bruins) dan zijn ze er vanaf!

Remco
Remco
Reactie op  rop
6 maanden geleden

Wat bedoelt u nu eigenlijk met de Cijfer?? Verklaart u eens…

eef
eef
Reactie op  rop
5 maanden geleden

Zo zie ik het ook.

BB
BB
6 maanden geleden

Al die regels die de overheid heeft ingesteld zijn gebaseerd op fraude. Er kan slechts RNA-materiaal worden aangetoond maar niet een specifiek virus. Bij de mensen die de diagnose corona positief krijgen is er slechts sprake van een hogere mate van RNA-materiaal. Daarnaast nog het feit dat de WHO het virus op de A-lijst heeft gezet van de meest gevaarlijke ziektes, zoals o.a. HIV en Ebola, terwijl het virus niet gevaarlijker is dan een gewoon griep virus. Wordt het niet tijd dat Hugo en MarX hun koffers pakken naar Argentinië? waar overigens ook Hitler zijn laatste adem heeft uitgeblazen.

Roberto
Roberto
Reactie op  BB
6 maanden geleden

Ondanks de haken en ogen aan de testen, lijkt het toch wel een voorspellende waarde te hebben wat er in de ziekenhuizen gaat gebeuren.

Maar de ziekenhuizen hebben geen probleem, allemaal in scene gezet, was ik even vergeten.

Chris
Chris
Reactie op  Roberto
4 maanden geleden

Klopt, ik werk zelf in het ziekenhuis en het is niet drukker en erger dan anders en altijd!

Dribbel
Dribbel
Reactie op  Chris
4 maanden geleden

Precies ook ik werk in het ziekenhuis en ik zie geen verschil. Dus geloof niet in deze LEUGENS!!

Dribbel
Dribbel
Reactie op  Roberto
4 maanden geleden

Jij bent wakker !!!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

COVID-19 GAME OVER !
President Trump heeft de medicijn.. GEEN VACCIN!! THE END !!
President Trump heeft gezegt de wereld moet niet bang meer zijn voor de COVID-19 VIRUS!!

Roberto
Roberto
Reactie op  Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

Ga in Amerika wonen.

Remco
Remco
Reactie op  Joyce Ramgatie
6 maanden geleden

Het medicijn…

Jack Burton
Jack Burton
6 maanden geleden

Een hele hoop bla…en ondertussen in de zichtbare en ook de zelf te controleren realiteit: ….mensen in de rij voor de corona-test en juichen de sneltest toe…oudjes in de rij voor de griepprik, jongeren stonden massaal in de rij voor de testfase met het “corona vaccin”…ineens heel veel meer mensen met een mondkap op…mondkap moet verplicht op in sommige publieke ruimtes en standaard in het ov…een maximaal aangegeven aantal mensen binnenshuis, een avondklok, ziekenhuizen…leeg…etc, etc, etc…

…75 jaar schaamteloze betutteling, aangemoedigd slachtofferschap overgoten met een extreem ziekelijke politieke correctheid…en nu is zelfs een schaap meer rebels als menig mens…

“De mens is een om te schamen dociele puinhoop geworden…het is simpelweg over en uit”

…de autonome geest mag de koelkast in of eerdaags het schavot op, of op kamp…de nieuwe “middeleeuwen” zijn reeds begonnen…dus zet je maar vast schrap voor de komende honger en de “hand” met diens methode(s) welke ook jou gaat voeden…

Remco
Remco
Reactie op  Jack Burton
6 maanden geleden

Mooi gesproken, Jack!

Piet
Piet
6 maanden geleden

In elk antwoord doen de Jonge en Rutte alsof er ontzettend veel draagkracht is: “Dat doen ze in de wereld zo”.. “Duitsland doet het al”..

Wie kan het wat schelen wat andere doen. De waarheid..

Junkfood is OK…. In de hele wereld doen ze het zo

Jerry
Jerry
Reactie op  Piet
6 maanden geleden

dat vergelijken met “de wereld” is alleen om mensen tegen elkaar op te zetten. “Duitsland doet het ook, waarom ben jij er tegen dan?” Dat soort eindeloze discussies voeren mensen terwijl de nwo trein gewoon doordendert.

Kitty
Kitty
Reactie op  Jerry
4 maanden geleden

In Duitsland hebben ze vuurwerk en dat is hier verboden. Ze hebben daar ook veel meer bedden per 100000 inwoners. Dus ze kijken helemaal niet naar Duitsland.

salvar
salvar
6 maanden geleden

de joker is gek.

Ome Jaap
Ome Jaap
Reactie op  salvar
6 maanden geleden

En sommige mensen nog gekker die erin trappen !

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
6 maanden geleden

Van nu af aan gaan we em ‘dat jong’ noemen zullen we dat afspreken.

salvar
salvar
6 maanden geleden

het jong zegt zelf het wil niets zeggen die test of……
ik reactie en ze gaan gewoon door.
ja natuurlijk het gaat niet om de test om besmettingen op te sporen maar ze willen het dna van iedereen en daarom porren ze dat ding in je hersens.

ze gaan door door en door.

x

Check Also

acteur

53 bekende Duitse acteurs bekritiseren coronabeleid Merkel: ‘Er is wat bijzonders gaande!’

Met een flinke dosis ironie, humor en ...

ziekenhuis

Ziekenhuis doet afstand van uitingen longarts die ‘noodklok luidde om overvolle IC’

Woensdag verscheen er een bericht in het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

51
0
We lezen graag je reactie!x