Natuur en Milieu

Professor waarschuwt alvast: ‘Energietransitie loopt uit op regelrechte ramp’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De prominente SPD’er Fritz Vahrenholt waarschuwde tijdens een bijeenkomst in het Duitse Münster dat de energietransitie zal ‘uitlopen op een ramp’.

Professor Vahrenholt, een voormalige Hamburgse senator, legde uit waarom klimaatverandering volgens hem slechts deels wordt veroorzaakt door CO2.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook natuurlijke factoren zoals de zon en de wolken spelen een grote rol, zei Vahrenholt, terwijl activisten van Extinction Rebellion buiten stonden te schreeuwen.

Gedoemd te mislukken

De professor zei dat de Duitse energietransitie, de zogeheten Energiewende, gedoemd is te mislukken.

Duitse leiders blijven beweren dat er genoeg windenergie kan worden opgewekt om alle Duitsers van stroom te voorzien.

Vahrenholt wees op een belangrijk obstakel: als het niet of nauwelijks waait, kun je geen windenergie opslaan.

Hoogste ter wereld

“Zelfs niet op het net,” zei hij.

Hij deelde hiermee een sneer uit aan Groene-politica Annalena Baerbock, die eens claimde dat het elektriciteitsnet energie kan opslaan.

Vahrenholt herinnerde de aanwezigen eraan dat de Energiewende ervoor heeft gezorgd dat de energieprijzen in Duitsland tot de hoogste ter wereld behoren en dat met name de armen hard zijn getroffen.

Niet gaat lukken

De gepensioneerde professor zei dat er 90.000 windturbines nodig zullen zijn om Duitsland van stroom te voorzien.

Dat betekent dat er om de twee kilometer een turbine moet komen te staan.

Tegen het einde van de presentatie van Vahrenholt was de meerderheid van de aanwezigen ervan overtuigd dat de energietransitie niet gaat lukken.

[Westfälische Nachrichten]

3 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sergio
Sergio
4 jaren geleden

Wat ik me afvraag is wat de huidige klimaathysterici gaan zeggen/doen als over een aantal jaren idd. blijkt dat deze “energietransitie” op een fiasco uitloopt. Men kan dan niet zeggen dat niet is gewaarschuwd. Volgens mij is het enige (huidige) alternatief overgaan op kernenergie (emissie = 0), gecombineerd met fundamenteel onderzoek naar alternatieven, zoals koude fusie, waterstof etc. Maar de huidige plannen zijn iig absurd.

Henk
Henk
4 jaren geleden

De energie wende oftewel energie transitie is gedoemd te mislukken . Heel helder en klaar , dat kan iedere malloot wel bedenken daar hoef je geen professor voor te wezen . Dat er toch pennelikkers zijn die dit toch willen doordrukken ongeacht de kosten en enorme ellende die er van gaan komen is onbegrijpelijk .

Exegese
Exegese
4 jaren geleden

Als het Planbureau het heeft uitgerekend zal het toch wel goed zitten, toch ? Niet dus ! Totale waanzin ten top. Alweer een bewijs dat overheden een andere agenda volgen dan het welzijn van de bevolking die hen op de troon heeft gehesen. Bedenk goed wat je met de volgende stem doet !

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
4 jaren geleden

zijn we met de windmolens de ventilatoren niet gewoon terug in de middeleeuwen daar waren ook slechts zeilschepen en moet men roeien met de riemem die ze hadden.. zo oud is de stoom machine niet..
het zijn mi ook de oude elite die bang zijn loste laten en verlangen naar de oude bekende praktijken.. dan wel met alle ellende van dien erbij..
vooruitgang is niet makkelijk vooral niet met oude reptielen die door hun over(ge)wicht zich nog met dwang willen laten vergelden.. en wel door naïeve jongeren voor hun karretje te spannen..
en wel deze jongeren, zij die als zij de vinger over de kaft van een boek van rechts naar links bewegen zeggen deze is stuk hij opent niks.. gooi maar weg..

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x