Homepagina » Natuur en Milieu » Professor waarschuwt alvast: ‘Energietransitie loopt uit op regelrechte ramp’
energietransitie

Professor waarschuwt alvast: ‘Energietransitie loopt uit op regelrechte ramp’

De prominente SPD’er Fritz Vahrenholt waarschuwde tijdens een bijeenkomst in het Duitse Münster dat de energietransitie zal ‘uitlopen op een ramp’.

Professor Vahrenholt, een voormalige Hamburgse senator, legde uit waarom klimaatverandering volgens hem slechts deels wordt veroorzaakt door CO2.

Ook natuurlijke factoren zoals de zon en de wolken spelen een grote rol, zei Vahrenholt, terwijl activisten van Extinction Rebellion buiten stonden te schreeuwen.

Gedoemd te mislukken

De professor zei dat de Duitse energietransitie, de zogeheten Energiewende, gedoemd is te mislukken.

Duitse leiders blijven beweren dat er genoeg windenergie kan worden opgewekt om alle Duitsers van stroom te voorzien.

Vahrenholt wees op een belangrijk obstakel: als het niet of nauwelijks waait, kun je geen windenergie opslaan.

Hoogste ter wereld

“Zelfs niet op het net,” zei hij.

Hij deelde hiermee een sneer uit aan Groene-politica Annalena Baerbock, die eens claimde dat het elektriciteitsnet energie kan opslaan.

Vahrenholt herinnerde de aanwezigen eraan dat de Energiewende ervoor heeft gezorgd dat de energieprijzen in Duitsland tot de hoogste ter wereld behoren en dat met name de armen hard zijn getroffen.

Niet gaat lukken

De gepensioneerde professor zei dat er 90.000 windturbines nodig zullen zijn om Duitsland van stroom te voorzien.

Dat betekent dat er om de twee kilometer een turbine moet komen te staan.

Tegen het einde van de presentatie van Vahrenholt was de meerderheid van de aanwezigen ervan overtuigd dat de energietransitie niet gaat lukken.

[Westfälische Nachrichten]


Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Wat ik me afvraag is wat de huidige klimaathysterici gaan zeggen/doen als over een aantal jaren idd. blijkt dat deze “energietransitie” op een fiasco uitloopt. Men kan dan niet zeggen dat niet is gewaarschuwd. Volgens mij is het enige (huidige) alternatief overgaan op kernenergie (emissie = 0), gecombineerd met fundamenteel onderzoek naar alternatieven, zoals koude fusie, waterstof etc. Maar de huidige plannen zijn iig absurd.

  27 likes
  • @Sergio, dan zou ik nog eerder voor waterstof gaan via elektrolyse. Dat zou toch ook op grotere schaal moeten kunnen. Ik heb voorheen artikelen gelezen over kernenergie die in feite aangeven dat de mens er helemaal niet klaar voor is om kernenergie te gebruiken voor wat het is. Persoonlijk denk ik dat het eerst bewustzijn is wat nodig is. Een bewust menselijk ras is geen slaaf meer, het leven zelf is hetgeen belangrijk is. Nu wordt heel veel energie gebruikt in een wereld die gebaseerd is op macht, controle, slavernij (werk) etc. Als ergens veel energie wordt verspild dan is het wel in een wereld die op macht en controle gebaseerd is. Mensen maken het leven niet mee en als gevolg daarvan wil men bijvoorbeeld iets anders zien dan alleen eigen omgeving. Reizen is dan het gevolg en dat kost enorme hoeveelheden energie, puur uit onbewustheid. En zo is er nog veel meer wat enorme hoeveelheden energie kost. In het algemeen kun je zeggen dat een wereld van macht en controle complete en totale energieverspilling is Daar is de mens niet de schuld van, daar is de heersende macht zelf de oorzaak van omdat ze alleen maar hun eigen macht en hebzucht aan het vervullen zijn. Ze doen zich zelfs tegoed aan de energie van de mens die zijn energie in slavenwerk steekt.

   Wat energie opslaan betreft, volgens mij wordt energie nog steeds opgeslagen in in accu’s batterijen etc. Het net is om die energie te transporteren. Dat zo’n groene miep dat niet begrijpt zegt veel.

   6 likes
 2. De Europse grenzen openen tot voorbij Noord-Afrika en Oost-Azie voor o.a. criminelen, moordenaars, verkrachters, kanslozen en gelukzoekers dat is een maatschappelijke en niet te financieren ramp der rampen, een catastrofe die z’n weerga niet zal kennen.

  Het is een imigranten atoomtijdbom die op het moment zal afgaan als de door de ECB gecreëerde astronomische schuldenberg instort en de daarbij behorende economische bubbel uiteenspat. Geregisseerd, wel te verstaan. De energie-omwentelingsdrama is daarbij de kers op de stronttaart en zal het gehele drama wat onderweg is compleet maken.

  Dit is een complexe zaak geworden wat linksom (ineenstorting) of rechtsom (hyperinflatie) een giga ramp gaat worden die niet meer te stoppen is. Hooguit kan men trachten deze ramp gecontroleerd te laten voltrekken. Echter, de prijs die Vernederlanders daarvoor gaan betalen zal ongekend zijn en is nimmer voorgekomen in de geschiedenis van de rechtoplopende mens.

  Je fijn diep laten nemen door de politieke landverraders, lekker blijven dromen over de slinkse multiculturele romantiek, over bloemetjes en bijtjes, carnaval gaan vieren, fijn als kleuters blijven denken, spelen en je ook zo laten behandelen, maar de dodelijke waarheid gaat -IEDEREEN- keihard wakker schudden. Dit is de/een WOIII.

  Het wordt vechten voor je leven!

  20 likes
  • IIS,

   Helemaal met je eens. Ik heb er geen vertrouwen meer in dat de mensheid nog wakker gaat worden.
   Als ik om me heen zie, zie ik alleen maar zombies, geprogrammeerde mensen die nog steeds elke avond kijken naar het staatsjournaal. Biertje erbij, zolang hen maar niks zal overkomen, is het prima, na mij de zondvloed toch?
   We geven allemaal de slechterikken de schuld, maar daar zijn we zelf debet aan, we stemmen de volgende keer maar weer uit luiheid op dezelfde partijen en denken niet na dat deze landverraders juist kotsen op de mensheid. Wij zijn gewoon nutteloze meeëters in hun ogen en moeten worden opgeruimd.
   Maar de dag van de afrekening gaat voor ons allen, met dank aan de feestvierende zombies, ja de NWO gaat er komen en die WO3 gaat ook komen.
   Ik vind het verschrikkelijk om hier nog rond te lopen tussen al die vreselijke domme mensen, ze willen niet wakker worden, cognitieve dissonantie alom. Als je maar enigszins een poging doet om hen wakker te maken uit hun comateuze toestand, dan worden ze kwaad en ben ik een complotdenker. Zij weten het allemaal beter, hoogmoedige zielen met een groot ego.
   We gaan het meemaken, maar dan ben ik niet meer voor hen thuis, sorry, ik heb ze gewaarschuwd!!

   4 likes
  • WWII is nooit afgelopen geweest. Vroeger bestookten wij elkaar met bommen; nu worden de banken geplunderd. De Fransen zijn daar al honderden jaren verantwoordelijk voor. Deutsche Bank inmiddels failliet; immers de “eenwording” heeft de Duitsers en wij ook, 1.800.000.000.000 euro’s gekost. En dan heb je nog van die domme RTL kijkers die zitten te gniffelen als het de Duitsers minder gaat. Sukkels hebben niet in de gaten dat wij “meetippelen” in de ellende.

   2 likes
 3. De energie wende oftewel energie transitie is gedoemd te mislukken . Heel helder en klaar , dat kan iedere malloot wel bedenken daar hoef je geen professor voor te wezen . Dat er toch pennelikkers zijn die dit toch willen doordrukken ongeacht de kosten en enorme ellende die er van gaan komen is onbegrijpelijk .

  17 likes
 4. Als het Planbureau het heeft uitgerekend zal het toch wel goed zitten, toch ? Niet dus ! Totale waanzin ten top. Alweer een bewijs dat overheden een andere agenda volgen dan het welzijn van de bevolking die hen op de troon heeft gehesen. Bedenk goed wat je met de volgende stem doet !

  14 likes
 5. Daar hoef je geen professor voor te zijn, dat ziet elke nuchter mens wel?

  12 likes
 6. zijn we met de windmolens de ventilatoren niet gewoon terug in de middeleeuwen daar waren ook slechts zeilschepen en moet men roeien met de riemem die ze hadden.. zo oud is de stoom machine niet..
  het zijn mi ook de oude elite die bang zijn loste laten en verlangen naar de oude bekende praktijken.. dan wel met alle ellende van dien erbij..
  vooruitgang is niet makkelijk vooral niet met oude reptielen die door hun over(ge)wicht zich nog met dwang willen laten vergelden.. en wel door naïeve jongeren voor hun karretje te spannen..
  en wel deze jongeren, zij die als zij de vinger over de kaft van een boek van rechts naar links bewegen zeggen deze is stuk hij opent niks.. gooi maar weg..

  10 likes
 7. Methaan/aardgas is ook al nauwelijks een broeikasgas, net als co2. Dit omdat de paar kleuren licht die opgenomen worden door methaan, ook al door de waterdamp worden opgenomen. Tony Heller, Demonizing our cleanest energy: https://www.youtube.com/watch?v=VokewpSZYPM

  6 likes
 8. Jammer dat veel gepensioneerde professoren wijs worden.

  5 likes
 9. Wist je dat Khadaffi de woeztijn vol wilde bouwen met zonnepanelen en dat heel Europa dan voorzien kon worden van elektriciteit. Europa heeft, had, tenslotte ook tientallen jaren wapens aan hem verkocht en verder wilde Khadaffi overstappen op de Euro en op zilver.
  Wie neemt nu wie in de maling met al die onzin?

  4 likes
  • Je vergeet ff de zeecontainer van Ghadaffi voor de helft gevuld met goudbaren. In de “omgeving” deze container bevonden de presidenten van Frank en Italie en last but not least mister integrity enen Tony Blair. Niemand weet waar de container zich momenteel bevindt, uiteraard met de inhoud.

   2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Waarom het hoge sterftecijfer door het coronavirus in Italië zeer misleidend is

In Italië zijn inmiddels 8215 coronadoden te ...

corona

Oud-hoogleraar kraakt corona-aanpak: ‘Westen pleegt zelfmoord’

Veel mensen accepteren dat de hele economie ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.