Homepagina » Mens en Dier » Beursanalist: ‘Mensen gaan dood door coronabeleid Rutte!’
beursanalist
Foto: EU2016 SK CC0 1.0

Beursanalist: ‘Mensen gaan dood door coronabeleid Rutte!’

Er gaan nu mensen dood die het slachtoffer zijn van het coronabeleid, zei beursanalist en econoom Kees de Kort in BNR’s Big Five. Hij zei dat hij premier Rutte, Hugo de Jonge en Jaap van Dissel ‘kloothommels’ vindt.

Hij wees erop dat de coronapandemie niet de eerste pandemie is en dat er veel medische literatuur beschikbaar is over wat je het beste kunt doen in dit soort situaties. “Die medische literatuur is volkomen duidelijk: mondkapjes hebben geen enkele zin – ik zie iedereen met mondkapjes rondlopen – en de anderhalvemetereconomie is desastreus.”

We doen allemaal hetzelfde

“Het coronabeleid heeft echt hele grote consequenties,” benadrukte De Kort. Waarom houdt het kabinet dan toch vast aan de maatregelen? “Het is niet erg als je fout zit, als je maar met z’n allen fout zit, want dan ben je ook niet verantwoordelijk,” legde de beursanalist uit.

“Wat zie je gebeuren in de hele wereld, op één plaats na? We doen wat anderen doen. Daar komt die consensus vandaan. Wij kijken naar Frankrijk, Frankrijk kijkt naar Spanje en Spanje kijkt naar Italië. We doen allemaal hetzelfde. Als het nou misgaat, kun je zeggen: Bassie heeft het ook gedaan,” aldus De Kort. “Het is cover your ass.”

4.9 69 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geraldine
Geraldine
8 maanden geleden

“Waarom houdt het kabinet dan toch vast aan de maatregelen?”

Kom op nou meneer De Kort… dat weet u best!

Kans
Kans
8 maanden geleden

We komen hier niet meer van af, tot 2030 gaat dit duren, met verschil met nu, dat iedereen alles heeft ingeleverd en wij allemaal eindelijk gelijk zijn, het walhalla op aarde, behalve de roofridders aan de top natuurlijk, die doen godsgericht, en je weet waar dat toe lijdt, kijk maar naar het Vaticaan, gelukkig mogen we straks wel naar het satanische zongvestival kijken, hebben we in iedergeval nog wat, fijne avond allemaal 🥸🙏

Arnie
Arnie
8 maanden geleden

Weer een held die met zijn kop op het hakblok gaat…

Mar
Mar
8 maanden geleden

Wat mij op valt is dat ze allemaal lopen te roepen, filmpje,interview, kranten, mijn oproep is,als je ook maar een beetje invloed hebt.
DOE WAT!!!

x

Check Also

keijzer

Veel steun voor staatssecretaris Keijzer, die in opstand komt tegen coronapas: ‘Dapper én uitzonderlijk’

Afscheid van de 1,5 meter, hét symbool ...

corona

De coronapas is pas het begin – doe er niet aan mee

“Het accepteren van het vaccinatiepaspoort betekent accepteren ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

72
0
We lezen graag je reactie!x