Homepagina » Buitenaards » Huis van Afgevaardigden houdt hoorzitting over buitenaardsen
Huis van Afgevaardigden houdt hoorzitting over buitenaardsen

Huis van Afgevaardigden houdt hoorzitting over buitenaardsen

De Republikein Lamar Smith, voorzitter van de commissie voor Wetenschap, Ruimte en Technologie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, gaat vandaag een hoorzitting houden over buitenaards leven.

De commissie zal zich woensdag twee uur lang buigen over de methoden die worden gebruikt om te kijken of andere planeten leven kunnen herbergen.

De hoorzitting is getiteld ‘Astrobiology: Search for Biosignatures in our Solar System and Beyond’. De commissie heeft verschillende experts uitgenodigd om over het onderwerp te komen spreken, waaronder dr. Sara Seager van het Massachusetts Institute of Technology, dr. Mary Voytek van de afdeling planeetwetenschappen van NASA en dr. Steven Dick van het John W. Kluge Center.

Geheime wetenschap

Nu buiten ons zonnestelsel steeds meer aardachtige planeten worden ontdekt, wil de commissie onderzoeken hoe het beste kan worden vastgesteld of er al dan niet leven aanwezig is op deze exoplaneten.

Smith, die tijdens zijn campagne meer dan 500.000 dollar aan donaties heeft ontvangen van de olie- en gasindustrie, is fel gekant tegen het idee dat klimaatverandering wordt veroorzaakt door de mens. Al in 2009 zei hij dat de pers zich iedere keer achter de alarmisten schaarde.

Afgelopen maand beschuldigde hij de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA van het toepassen van ‘geheime wetenschap’ bij het opstellen van nieuwe richtlijnen voor de luchtkwaliteit. Ook andere Republikeinse leden van de commissie noemen klimaatverandering een grote zwendel.

Routekaart

In de afgelopen decennia zijn twee routekaarten gepubliceerd over astrobiologie. Elke routekaart richt zich op drie specifieke vragen: Hoe begint het leven in het universum? Bestaat elders in het universum leven? En hoe ziet de toekomst eruit voor leven op aarde en daarbuiten?

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Buddy schreef:

  Hypocriet, ze kunnen zich beter buigen over de methoden die worden gebruikt om het leven op deze planeet te herbergen…

  0 likes
 • cynicastor schreef:

  Zijn die twee alinea’s over klimaatverandering per abuis in dit artikel opgenomen? Ik zie namelijk het verband met, noch de meerwaarde voor de rest van het artikel niet.

  0 likes
 • max1 schreef:

  Ik zou liever hebben dat er een hoorzitting gaat plaatsvinden waarin de opgeroepen getuigen volledige bescherming aangeboden krijgen, en geen consequenties ondervinden aangaande hun pensioen vanwege hun getuigenis. Zodat ze in alle vrijheid hun relaas kunnen doen. Ik denk hierbij aan gepensioneerde astronauten en piloten, alsmede militairen. Ik heb weinig vertrouwen in de opgetrommelde academici waarmee ze nu op de proppen komen.

  0 likes
 • mevrouw S. schreef:

  De aandacht gaat te veel naar dezelfde type whitecollar personen. Zo houden ze het poppenspel gaande.

  Niettemin geloof ik zeker dat we niet alleen in dit universum zijn en dat er in mijn leven nog wel eens een mooie verrassing zou kunnen komen.

  0 likes
 • Charles schreef:

  Ik zeg Google, Youtube: Project Blue Beam!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  blake lively

  Topactrice Blake Lively onthult schokkende omvang van kindermisbruik

  Terwijl ‘kinderpornofilm’ Cuties gewoon op Netflix blijft ...

  >