Universum

Water ontdekt in atmosfeer van vijf andere planeten

Help anderen door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

NASA heeft met de ruimtetelescoop Hubble vijf planeten in het heelal ontdekt die water in de dampkring hebben.

De vijf planeten – WASP-17b, HD209458b, WASP-12b, WASP-19b en XO-1b – draaien rond dichtbijstaande sterren, zo meldde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie.

WASP-17b, een planeet met een buitengewoon dikke atmosfeer, en HD209458b bevatten het meeste water. “We kunnen nu gaan vergelijken hoeveel water aanwezig is in de dampkring van de verschillende exoplaneten,” zei planeetonderzoeker Avi Mandell van het Goddard Space Flight Center in de Amerikaanse staat Maryland. Het onderzoek is verschenen in The Astrophysical Journal.

Volgens NASA zijn de vijf planeten hete Jupiters, enorme werelden die dicht rond hun ster draaien. De onderzoekers waren in eerste instantie verrast dat alle vijf planeten nevelig zijn. Water is een cruciale voorwaarde voor leven zoals wij dat kennen.

“Waarnemingen met de Hubble-telescoop laten ons zien dat hete Jupiters verrassend vaak een nevelige of bewolkte atmosfeer hebben,” zei coauteur Heather Knutson van het California Institute of Technology.

Bron: Indiatimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
8 jaren geleden

Misschien moet je het anders gaan zien. GELD ontdekt bij andere wezens op andere planeten. Wellicht is dat nog bijzonderder als water op die planeten.

pietje bell
pietje bell
8 jaren geleden

Dit artikel is van minstens 50 jaar geleden ,maar ja toen was er nog geen internet voor jan met de pet. En heeft het al die tijd in een stoffige la gelegen.In afwachting om het te plaatsen.Om de massa zoet te houden.

Catharina R
Catharina R
8 jaren geleden

[quote name=”Pascal”]Misschien moet je het anders gaan zien. GELD ontdekt bij andere wezens op andere planeten. Wellicht is dat nog bijzonderder als water op die planeten.[/quote]
Mss ons geld wel ??? ik zou het niet zo vreemd vinden als je hoort wat sommigen zeggen zoals reptielen die schijnt bij ons zijn .

magda
magda
8 jaren geleden

[quote name=”Catharina R”][quote name=”Pascal”]Misschien moet je het anders gaan zien. GELD ontdekt bij andere wezens op andere planeten. Wellicht is dat nog bijzonderder als water op die planeten.[/quote]
Mss ons geld wel ??? ik zou het niet zo vreemd vinden als je hoort wat sommigen zeggen zoals reptielen die schijnt bij ons zijn .[/quote]
Dat klopt,hoor van veel mensen dat ze opeens in contact komen met ,wat wij narcisten noemen en dit vervelend vinden,eigenlijk zijn dit persoonlijkheden waarbij het reptielenbewustzijn boventoon heeft.Het kan ook zijn dat het meer op valt omdat mensen meer bewust worden van wat er in hun omgeving gaande is en zo onderscheid kunnen maken wat zuiver is en wat niet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x