Buitenland

Vergeefse zoektocht naar collusie tussen Trump en Rusland duurt al 1,5 jaar. Deze grote krant roept nu op tot einde van Russiagate

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

The Wall Street Journal, één van de drie ‘grote kranten’ in de VS, wil dat er een punt gezet wordt achter ‘Russiagate’, de inmiddels al anderhalf jaar durende en tot dusver vruchteloze zoektocht naar ‘collusie’ tussen president Donald Trump en Rusland.

“Hillary Clintons campagne toverde een document tevoorschijn dat onder president Obama aan de FBI werd bezorgd, die het oppositiedocument gebruikte om de verkiezingscampagne van Trump te bespioneren,” luidde het in een commentaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Er bestaat niet zoiets als toeval in Washington, schrijft de krant, dus waarom die plotse, furieuze aandrang van Democraten en (de) media om opnieuw zoveel aandacht te besteden aan het Steele-dossier (het dossier over Trumps ‘golden showers’).

Gedreigd

Die valt, stelt de krant, ‘toevallig’ samen met de toezegging tot toegang die de onderzoekers van het Congres ‘eindelijk’ hebben gekregen tot de data van de FBI over het Rusland-Trumponderzoek.

Dat gebeurde wel nadat de voorzitter van de commissie inlichtingen van het Huis van Afgevaardigden, Devin Nunes, gedreigd had wie tegenwerkt te beschuldigen van minachting voor het Congres.

Omdat sowieso iedereen wist dat de FBI moest instemmen, werd ‘Steele’ – genoemd naar de opsteller, een ex-medewerker van het Britse MI6 – weer opnieuw opgerakeld, oordeelt de krant.

Dubieus

Het Steele-dossier blijkt te zijn samengesteld in opdracht van het campagneteam van Hillary Clinton, opgesteld door een dubieus onderzoeksbedrijf (Fusion).

Het bestaat louter uit ‘anonieme bronnen’ en werd op het publiek losgelaten in de aanloop naar de presidentsverkiezingen.

In het Congres hebben inmiddels de senatoren Chuck Grassley en Lindsey Graham geëist dat Steele wegens criminele daden naar het ministerie van Justitie wordt verwezen.

Boter op het hoofd

Dat is, aldus de krant, bewijs dat de FBI boter op het hoofd heeft. De WSJ vraagt zich ook af waarom Steele elke vraag van het Congres om één en ander te komen uitleggen heeft genegeerd.

En dus breekt de Wall Street Journal een lans voor het zo spoedig mogelijk vrijgeven door de FBI van de documenten. Dat zou alleszins een einde maken aan maanden van speculatie.

Foto: Farchering Wikimedia Commons

[Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
6 jaren geleden
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

De Nederlandse Diepstaat Media zal NOOIT hun beschuldigende leugens opgeven. Ze laten zich liever opnemen in het gesticht dan op te houden met hun eeuwige onuitstaanbare gezanik! Ze zitten zelf te diep geworteld erin en schijten in hun broek dat hun criminele netwerk de grip heeft verloren op de wereld macht en ze uiteindelijk dan toch gaan boeten voor hun verschrikkelijke criminaliteit tegen de menselijkheid! Dat krijg je ervan als je met volle overgave een deal maakt met de Duivel en je ziel verkwanseld.

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Lees net dat judas Rutte de aftapwet erdoor wil jassen omdat volgens judas het duidelijk is dat de Russische hackers zonder aftapwet niet gepakt zouden kunnen worden en andere blablabla onzin/nep story’s uitbrakende.

Waar in vredesnaam stuurt deze joker opaan? En wat hebben burgers in NL te maken met hackers in Rusland of wereldwijd? Als de chinezen in de dunne zijn dan moeten hier de wc potten worden gecontroleerd en van onderen worden bespioneerd?

De totale controle over burgers in NL, das de opzet en opmaat naar meer controle over lijf, leven en geld (perfecte slaaf, en NL wil als eerste bovenaan in de lijst van de fantasti….fascistische EU).

En dat alles omdat er ZOGENAAMD een Russische hackersgroep actief is waarvan ze niet eens kunnen zeggen wie of wat ze zijn. Het wordt steeds doller in Judas Nederland. Maar goed, NL stond er ook om bekend dat ze heel goed met de Duitsers in WOII konden collaboreren. Deze viespeukerij is nooit verdwenen. Vele goede mensen zijn mede dankzij de NL judassen verraden en konden zo worden opgespoord, afgevoerd of omgebracht worden. Is er iets veranderd sindsdien? Ja, het verraad (en bestelen/afpersen) van het eigen volk is erger geworden dan het ooit was.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x