Homepagina » Mens en Dier » Huisarts schudt mensen wakker: ‘Dit zit er achter de coronacrisis’
huisarts
Foto: YouTube/News HQ

Huisarts schudt mensen wakker: ‘Dit zit er achter de coronacrisis’

In de Duitse stad Oldenburg wordt al wekenlang iedere zaterdag gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Afgelopen zaterdag deed ook huisarts Katrin Korb mee aan het protest. Ze is naar eigen zeggen woedend omdat men angst gebruikt om controle uit te oefenen.

“Daar teert het gezondheidssysteem op,” zei de arts tijdens haar speech. Ze voegde toe dat geld en macht hierbij een rol spelen. Korb uitte ook kritiek op de farmaceutische industrie en de artsenlobby.

“Er zijn richtlijnen die ik als huisarts moet volgen, maar wie schrijft deze richtlijnen? Ik zal u een voorbeeld geven. Er is een Europese richtlijn voor hartkwalen. Er zijn 25 verschillende auteurs die deze richtlijnen opstellen, waarvan 19 betaald worden door de farmaceutische industrie. In de richtlijnen staat dat ik medicijnen moet voorschrijven die veel bijwerkingen hebben, maar die de mensen niet beter maken. Hier wordt heel veel geld aan verdiend.”

De mond snoeren

“Als ik de richtlijnen niet volg en er gebeurt iets met de patiënten, dan word ik daar verantwoordelijk voor gehouden. Er wordt dus angst gecreëerd. Zieke mensen wordt ook angst aangejaagd: als u deze pillen niet neemt, dan krijgt u een hartinfarct. Het gevolg is dat mensen deze medicatie uit angst jarenlang blijven slikken. Daar wordt heel veel geld aan verdiend.”

“Onze overheden zeggen nu dat er een nieuw virus is dat zo gevaarlijk is dat er miljoenen doden zullen vallen, tenzij wij u beschermen. Wij weten wat goed voor u is want wij beschikken over de experts. U kunt niet voor uzelf beslissen. Daarvoor bent u te dom. We moeten u isoleren, uw rechten afnemen en u de mond snoeren, maar dit doen we natuurlijk voor uw bescherming.”

Overwinnen van de angst

Je hoort vaak dat het normale leven pas terugkeert met een vaccin. Korb wees erop dat het meestal vele jaren duurt om een vaccin te maken omdat er veiligheidsonderzoeken gedaan moeten worden. Ze heeft er dan ook geen goed gevoel over: “Ik laat mij niet vaccineren tegen corona. Ik laat mijn kinderen niet vaccineren. En ik zal ook mijn patiënten aanraden zich niet te laten vaccineren.”

Wie draait op voor de kosten van de lockdowns en de vaccins? U, de belastingbetaler.

“Wordt ons gevraagd of wij dit wel willen? Nee. Wij zouden het geld graag investeren in onderwijs, nieuwe technologieën, een goed salaris voor medewerkers in vitale beroepen. Voor zaken die mensen gezond maken en houden. Maar daar kunnen ze geen geld aan verdienen.”

Er is volgens de arts maar één weg uit deze crisis: het overwinnen van de angst.

Bekijk de speech van huisarts Katrin Korb hieronder:

[Nordwest-Zeitung]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Tja heel de ploeg van Frau Merkel zijn EU puppets dus uit die hoek ko t niets. Maar de enorme aantallen mensen die demonstreren in Duitsalnd en Frankrijk zijn hoopgevend.
  Zo makkelijk als gedacht laat het volk zich niet naar de slachtbank brengen.

  71 likes
  • Joris schreef:

   vergeet Italië niet waar in de zomer voorafgaand aan de verplichtte vaccinaties enorm is gedemonstreerd wat zelfs sommige Italianen niet opviel omdat het niet op TV kwam. Maar vandaag zag ik deze ongelofelijk krachtige speech in het Italiaanse parlement. Wat een dappere vrouw deze Sara Cunial!

   https://www.youtube.com/watch?v=mX51utvnj9E

   40 likes
  • Mikkie schreef:

   Heb boezemfibrileren gehad tot 2x toe. Bleek achteraf door de WIFI straling. WIFI NU UIT EN GEEN LAST MEER.
   Volgens cardioloog was het een wonder dat ik nog geen hartinfarct had gehad. Kreeg bakken met pillen mee. haar woorden: IK BEN VERPLICHT ZE AAN TE BIEDEN…..!
   Later vroeg ik aan mijn huisarts of ze eens kritisch wilde kijken naar mijn hartfotoos. En Of ze haar mening daarover wilde geven.
   ZIJ ZAG GEEN ALARMERENDE DINGEN.
   Een gesprek met de cardioloog gaat nog volgen…

   29 likes
  • Geen schaap schreef:

   Duitsland en Frankrijk vallen astrologisch gezien in vuurtekens, ram respectievelijk leeuw. Vandaar dat de mensen daar wat feller zijn dan Nederland, wat in kreeft valt en dus gemoedelijk is.

   12 likes
 • exegese schreef:

  Er is volgens de arts maar één weg uit deze crisis: het overwinnen van de angst.

  En dat onderschrijf ik van ganser harte ! We moeten ook de angst voor onze eigen overheid eens aan de kant zetten en gewoon doen wat nodig is voor ons aller welzijn. We moeten nu opstaan voor onze rechten en massaal in protest komen tegen het wanbestuur waar wij mee bestierd worden. Heb schijt aan alle corona adviezen. Er is nog steeds niets wettelijk vastgelegd, het zijn slechts adviezen en adviezen zijn niet bindend. Maak altijd bezwaar als je een boete krijgt en maak het hen zo moeilijk mogelijk met hun vernietigende onzin. GENOEG IS GENOEG !!!!!

  59 likes
 • Louise schreef:

  Nein frau Korb, het gaat niet alleen om het angst zaaien. Het gaat er om dat artsen zich neer hebben gelegd bij al die idiote maatregelingen , natuurlijk wel gemopperd maar niet in opstand gekomen . Daarom konden de politieke en pharma dictators jaren lang hun gang gaan….. Ik weet het van mijn vorige huisarts, als je een protocol niet ondertekent krijg je je diploma niet….. Volkomen maffiose praktijken, de hele medische wereld moet op de schop….. Er is zo langzamerhand geen enkele vorm van vrijheid meer…..

  54 likes
 • ProAsfalt schreef:

  ” (…) In de richtlijnen staat dat ik medicijnen moet voorschrijven die veel bijwerkingen hebben, maar die de mensen niet beter maken. Hier wordt heel veel geld aan verdiend.” ”

  Daar heeft men dan 10 tot 14 jaren voor gestudeerd.

  36 likes
  • salvar schreef:

   @ProAsfalt
   wat bedoel je?

   3 likes
   • ProAsfalt schreef:

    Basisarts, academisch niveau, 6 jaren, inclusief het afgebeuld worden in co-schappen.
    Nadien een jaar of 4 specialisatie, op academisch niveau, voor huisarts.
    Totaal: 10 jaren. Maar ik heb ook weleens 14 jaren gehoord. Maar kan ook voor een ander specialisatie zijn geweest.

    Hoe dan ook: een lange studie om alleen zaken voor te schrijven die de mens geen goed doen.
    Kennelijk moet de patiënt, medicatie voorgeschreven door een arts, zelf uitvoerig natrekken.

    16 likes
 • Marie schreef:

  Een hele mooie toespraak. Komt oprecht over.

  24 likes
 • Philip schreef:

  Belgen hebben 99 procent kans om Covid-19 te overleven

  Een Belg die door het coronavirus besmet is, heeft gemiddeld 99 procent kans om dat te overleven. Het sterfterisico is hoger bij mannen en stijgt als u ouder bent. Maar zelfs een besmette 85-plusser heeft zo’n 90 procent overlevingskans.

  https://www.hbvl.be/cnt/dmf20200514_04959644/belgen-hebben-99-procent-kans-om-covid-19-te-overleven

  19 likes
 • jan doornbos schreef:

  Kijk, dit is een artikel waar we heel wat mee kunnen. Hier heeft ieder normaal weldenkend mens weinig aan toe te voegen. Zoveel mogelijk mensen moeten dit lezen! Lang voordat het script werd verzonnen waar we thans met zijn allen zoveel plezier aan beleven had ik zelf al een soortgelijke huisarts. Door een verhuizing inmiddels helaas niet meer, maar dat terzijde. Ook deze mensen denken na natuurlijk en hebben een mening op feiten gebaseerd. Maar ja, ook artsen krijgen te horen “Er wordt voor u gedacht”. Njaa, 75 jaar bevrijding. We zijn met zijn allen lekker opgeschoten. Radio en tv kun je met goed fatsoen eigenlijk ook beter niet meer aanzetten. Wat een idioten.

  18 likes
 • Een willekeurige burger schreef:

  Volgens mij dragen alle mensen vele bacteriën, virussen, schimmels en andere “organismen” jaar in, jaar uit met zich mee. Of en hoe ze toeslaan hangt af van de weerstand op een bepaald moment.
  Kennelijk hebben we dus al jaren o.a. diverse coronas-oorten bij ons.
  Is het aantreffen van Covid-19 (en dan ook nog indirect) dan zoveel anders ? Volgens mij niet. Als we ieder jaar de seizoensgriep over ons laten komen en, nog kwalijker, de Q-koorts, waar de regering veel te weinig mee heeft gedaan, is de gigantische aanpak voor COVID-19 zeer verdacht (nog los van het feit dat geen enkele aandacht voor weerstandsverbetering en in de praktijk werkzame geneesmiddelen, aan de dag is gelegd).

  16 likes
 • Straalmans schreef:

  Zodra een sector georganiseerd raakt, verdwijnt de individuele vrijheid. Je moet dan van de sector meelopen, anders wordt je eruit geknikkerd. Deze meeloperij is ontzettend gevaarlijk wanneer de maatregelen van de sector niet deugen. Helaas zijn de rijkere landen allemaal overgeorganiseerd. De individuele vrijheid is daarmee zo goed als verdwenen. Alles wordt dan een pot nat en voor wijsheid en menselijkheid blijft minder plaats over.

  11 likes
  • jtprf schreef:

   dat is een collectief, een bestuursorgaan een groot bedrijf. Richtlijnen, protocollen. Zo kun je het
   ook noemen. Tenminste als ik je goed begrijp. Want wat ik hier zeg, vervalt dit individuele ook
   in een collectief.
   De werknemer en zijn bestaan, inkomen, schulden. Draait mee, moet mee anders exit.
   Men verschuilt zich achter een collectief, een organistaie. Bv de belastingdienst, werken mensen
   evengoed met een rijtjeshuis, niks bijzonders. Maar het “orgaan” het systeem is dan de macht.
   Door bevoegdheden. Ik kan het niet beter uitleggen nu. Maar je snapt het wel denk ik.
   Ik ben het eens , misschien zeg ik hetzelfde, echter anders.

   2 likes
 • Ben schreef:

  Schandalig hoe met de mensen wordt omgegaan in deze moeilijke tijd die een hele hoop ? tekens heeft wat is nou wel en niet waar waarom sterven zoveel mensen en wat zit hier achter, zijn het Mafia praktijken, en hoe is het met die huisarts die een middel heeft tegen Corona waarom word hier niks mee gedaan, wie moet ik nog geloven en wie niet, moesten er zoveel onschuldige mensen worden opgeruimd ? En dan de woorden van Mark Rutten waarom landelijk niet dezelfde voorschriften. Nogmaals ik heb de neus vol van deze regering en hoop dat mensen eens gaan nadenken als ze gaan stemmen, en absoluut geen VVD stemmen hij heeft ons al genoeg bedrogen, Fijne nachtrust

  8 likes
 • Elise schreef:

  En dit is ook, waarom we die AI(kunstmatige intelligentie) niet moeten accepteren. Een computerprogramma die gemaakt is/wordt door het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven/macht gaat alles bepalen? Een levend wezen denkt zelf na en doet kennis op door ervaringen/intuïtie. Een computer heeft geen gevoel. Werkt niet met zintuigen. Levensgevaarlijk dus.
  Kom mensen tegen die zeggen dat ze die AI wel willen, want dan is de dualiteit in je hoofd weg. Hoe is het mogelijk, dat mensen dit willen? Ze zijn gewoon gemanipuleerd door kerken en cursussen.
  Ik heb ook een hoop shit meegemaakt en ik denk ook wel eens: het hoeft voor mij niet meer, maar eh ik wil graag toch nog wel zelf na kunnen denken/beslissen over mijn lichaam en ziel/leven en dood.

  8 likes
 • Audrey schreef:

  Maar als je geneesmiddelen opgedrongen krijg dan haal je die toch gewoon. Je hoef ze niet te gebruiken als je dat niet wil. Gooi ze in de kast en na een paar jaar breng je ze terug naar de apotheek. Mijn huisarts stuurt elk jaar een uitnodiging voor de griepprik. Ga er nooit op in. Ze kan me niet verplichten om er een te halen. Ze heeft me paar keer gezien in 65 jaar, ze weet niet eens meer wie ik ben. Je bent wat dat betreft een nummer.

  8 likes
 • C0okies schreef:

  Nu dat CNN (Clown News Network) toe geeft dat PANDEMIE-ANGST ENORM OVERSCHAT IS: https://www.youtube.com/watch?v=RWKrPVusUvs&feature=em-uploademail&fbclid=IwAR1abKrA37XHKq4w706qcbAEiKGEn6Fcvo8cOvzjiJu1d90VKu5RA2upl9M

  moet dat geen probleem zijn lijkt mij?

  7 likes
 • d1rty schreef:

  Eigenlijk kan het zorgstelsel weg of op de schop. Ik heb een moeder van 84, zoveel afspraken dubbel en te veel per jaar enz. Zelf zegt ze : Alweer controle? Weer de hele middag in het ziekenhuis? Alweer een hart-echo? En op een andere afdeling zijn wachtlijsten? Doe net als de indianen…je voelt je lichaam …je voelt dat niet goed gaat…loop de woestijn in en kom om van de dorst.

  6 likes
 • Adri schreef:

  Artzen die levenslang bloedverdunners vorschrijven, psychologen die een nieuw medicijn à 250 euro voorschrijven en artsen die iemand na een een hartinfarct werkongeschikt verklaren, altijd benieuwd geweest of ze na al die jarenlange studie iets van het menselijk lichaam begrijpen, door veel sport en gezond uit eigen keuken eten was het enige medicijn wat ik innam peniciline bij een jaarlijks terugkomende bronchitis.Voor de rest de helft calorieën eten van wat je verbruikt doet lichaam en geest versterken en humeur aanmerkelijk verbeteren. Ochtend, avond en nachtmens kan samengaan als 4/5uur slaap volstaat.
  Hoe lager de rustpols hoe fitter.

  3 likes
 • jtprf schreef:

  Een andere vraag; iemand een idee hoe hoog het ziekteverzuim afgelopen 2 maanden in NL?
  Verhoogd of normaal. In tijden van een pandemie lijkt mij het ziekteverzuim wel een
  stuk hoger, zoals bij griep epidemie. Ik hoor daar niets over in de msn.

  2 likes
 • […] Ze is naar eigen zeggen woedend, omdat men angst gebruikt om controle uit te voeren en heeft ook kritiek op de farmaceutische industrie en de artsenlobby. Kartin Korb zegt: “Er zijn richtlijnen die ik als huisarts moet volgen, maar wie schrijft die richtlijnen?  Er is bijvoorbeeld een Europese richtlijn voor hartkwalen, er zijn 25 verschillende auteurs die deze richtlijnen opstellen, waarvan er 19 betaald worden door de farmaceutische industrie. In de richtlijnen staat dat ik patiënten medicijnen moet voorschrijven die veel bijwerkingen hebben, maar de mensen niet beter maken. Hier wordt heel veel geld aan verdiend.” Deze moedige dokter laat zich niet vaccineren met het te komen corona-virus, laat haar kinderen ook niet inenten en zal haar, mijns inziens geheel terecht, patiënten adviseren om ook geen vaccinatie te nemen. https://www.ninefornews.nl […]

 • x

  Check Also

  coronatest

  ‘Coronatest geeft in 91 procent van de gevallen een fout-positieve uitslag’

  De regering van Groot-Brittannië sluit niet uit ...

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  >