Homepagina » Binnenland » “Er ligt een gifdeken over Nederland”
"Er ligt een gifdeken over Nederland"

“Er ligt een gifdeken over Nederland”

Neonicotinoïden, de veelvuldig gebruikte insecticiden, zijn veel schadelijker dan tot nu werd gedacht. Ze doden niet alleen plaaginsecten, maar ook bijen, vlinders en vogels. Uiteindelijk belandt het gif op ons bord. Hoogleraar Frank Berendse luidt de noodklok.

Het middel werd in de jaren negentig als wondermiddel gepresenteerd: het wordt namelijk direct geïnjecteerd waardoor de gewassen niet meer bespoten hoeven te worden. Er woedt al jaren een intensief maatschappelijk debat of deze middelen veilig zijn. De Europese Commissie vroeg om een wetenschappelijk onderzoek. Het rapport is inmiddels in het tijdschrift Nature gepubliceerd. Volgens Berendse wordt steeds meer duidelijk ‘dat er negatieve neveneffecten zijn’.

Mensen

Zeer lage concentraties kunnen al heel belangrijke effecten hebben. Niet alleen op de afnemende populatie van honingbijen, maar bijvoorbeeld ook op de populatie van vogels en mogelijk zelfs op mensen.

Op basis van ruim 100 recente studies stelt de koepel van wetenschapsacademies van 29 landen EASAC dat er ‘duidelijk wetenschappelijk bewijs is’ dat ook zeer lage doses neonicotinoïden schadelijk zijn voor soorten waartegen ze helemaal niet zijn bedoeld. Ook is er volgens het hoogste onafhankelijke wetenschapsorgaan van Europa steeds meer bewijs dat de gifstoffen ‘ernstige negatieve effecten’ hebben op kevers, vliegen en hommels.

Haaks op beleid

“Wij constateren dat er een stroom publicaties op gang is gekomen die allemaal dezelfde kant op wijzen,” aldus Berendse, die meeschreef aan het rapport. De EASAC wijst erop dat het royale gebruik van neonicotinoïden in de zaadjes van talloze groenten en andere gewassen haaks staat op het Brussels beleid.

[NPO]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hannie
hannie
6 jaren geleden

Frank moest eens hier kijken ,,de lucht hier zit vol met die strepen,echt geen gewone vliegtuig strepen,,
vraag me af WAAROM en wie doen dat doe piloten moeten het toch weten wat er gedaan wordt ,,er moet een klokken luider op staan die het eens verteld.
maar ja dan wordt je aan de schandpaal gezet.
21,,4 ,,2015. gezonde dag allemaal hannie

cees van driel
cees van driel
6 jaren geleden

Gifdeken over Nederland? Is een mogelijke oorzaak van deze massake bijenesterfte niet toe te schrijven aan de chemtrails/chemicaliën die met regelmaat over onze hoofden wordt uitgestort??? Daarbij in beschouwing nemend de stoffen die in deze chemtrails voorkomen zoals, barium, cadmium, aluminium. Als deze stoffen carcinogeen zijn voor mensen zijn dergelijk stoffen mogelijk ook funest zijn voor zeer gevoelige insecten zoals bijen.
Een gedachte!

trackback
BOINNK!!! | Nieuwsfeiten en Eindtijd-berichten, verzameld door Arie Goedhart
6 jaren geleden
redice
redice
6 jaren geleden

we zijn zeer goed bezig, het mensDOM. voorbestemd om onszelf te vernietigen, maar dat is niet zo erg, het ergste is dat we deze mooie planeet en al zijn natuurlijke inwoners met ons meenemen.
We zijn niet meer dan ordinaire parasieten geworden!!!

x

Check Also

antifa

Beelden: Antifa verstiert massaprotest tegen coronabeleid in Brussel

In Brussel zijn zondag zo’n 100.000 betogers ...

desmet

Ook professor Mattias Desmet demonstreert vandaag in Brussel: ‘Het nieuwe normaal is absurditeit ten top’

Vandaag demonstreren mensen in Brussel tegen de ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

19
0
We lezen graag je reactie!x