Binnenland

“Er ligt een gifdeken over Nederland”

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Neonicotinoïden, de veelvuldig gebruikte insecticiden, zijn veel schadelijker dan tot nu werd gedacht. Ze doden niet alleen plaaginsecten, maar ook bijen, vlinders en vogels. Uiteindelijk belandt het gif op ons bord. Hoogleraar Frank Berendse luidt de noodklok.

Het middel werd in de jaren negentig als wondermiddel gepresenteerd: het wordt namelijk direct geïnjecteerd waardoor de gewassen niet meer bespoten hoeven te worden. Er woedt al jaren een intensief maatschappelijk debat of deze middelen veilig zijn. De Europese Commissie vroeg om een wetenschappelijk onderzoek. Het rapport is inmiddels in het tijdschrift Nature gepubliceerd. Volgens Berendse wordt steeds meer duidelijk ‘dat er negatieve neveneffecten zijn’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Mensen

Zeer lage concentraties kunnen al heel belangrijke effecten hebben. Niet alleen op de afnemende populatie van honingbijen, maar bijvoorbeeld ook op de populatie van vogels en mogelijk zelfs op mensen.

Op basis van ruim 100 recente studies stelt de koepel van wetenschapsacademies van 29 landen EASAC dat er ‘duidelijk wetenschappelijk bewijs is’ dat ook zeer lage doses neonicotinoïden schadelijk zijn voor soorten waartegen ze helemaal niet zijn bedoeld. Ook is er volgens het hoogste onafhankelijke wetenschapsorgaan van Europa steeds meer bewijs dat de gifstoffen ‘ernstige negatieve effecten’ hebben op kevers, vliegen en hommels.

Haaks op beleid

“Wij constateren dat er een stroom publicaties op gang is gekomen die allemaal dezelfde kant op wijzen,” aldus Berendse, die meeschreef aan het rapport. De EASAC wijst erop dat het royale gebruik van neonicotinoïden in de zaadjes van talloze groenten en andere gewassen haaks staat op het Brussels beleid.

[NPO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hannie
hannie
9 jaren geleden

Frank moest eens hier kijken ,,de lucht hier zit vol met die strepen,echt geen gewone vliegtuig strepen,,
vraag me af WAAROM en wie doen dat doe piloten moeten het toch weten wat er gedaan wordt ,,er moet een klokken luider op staan die het eens verteld.
maar ja dan wordt je aan de schandpaal gezet.
21,,4 ,,2015. gezonde dag allemaal hannie

cees van driel
cees van driel
9 jaren geleden

Gifdeken over Nederland? Is een mogelijke oorzaak van deze massake bijenesterfte niet toe te schrijven aan de chemtrails/chemicaliën die met regelmaat over onze hoofden wordt uitgestort??? Daarbij in beschouwing nemend de stoffen die in deze chemtrails voorkomen zoals, barium, cadmium, aluminium. Als deze stoffen carcinogeen zijn voor mensen zijn dergelijk stoffen mogelijk ook funest zijn voor zeer gevoelige insecten zoals bijen.
Een gedachte!

trackback
BOINNK!!! | Nieuwsfeiten en Eindtijd-berichten, verzameld door Arie Goedhart
9 jaren geleden
redice
redice
9 jaren geleden

we zijn zeer goed bezig, het mensDOM. voorbestemd om onszelf te vernietigen, maar dat is niet zo erg, het ergste is dat we deze mooie planeet en al zijn natuurlijke inwoners met ons meenemen.
We zijn niet meer dan ordinaire parasieten geworden!!!

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x