Homepagina » Mens en Dier » School maakt kinderen ziek! Waarom onderwijs de grootste bedreiging is voor de menselijke gezondheid
School maakt kinderen ziek! Waarom onderwijs de belangrijkste bedreiging is voor de menselijke gezondheid

School maakt kinderen ziek! Waarom onderwijs de grootste bedreiging is voor de menselijke gezondheid

Op school worden talenten van kinderen onbenut gelaten. Ze kunnen zich niet ontwikkelen. We hebben vandaag de dag één van de slechtste onderwijssystemen van de afgelopen 200 jaar, zegt de Oostenrijkse onderzoek Michael Hüter.

Hij spreekt van een ‘ramp’.

Kinderen worden door hun ouders meer dan 18 jaar lang ‘opgesloten’ in de crèche en op school.

Ze worden hierdoor steeds dommer, terwijl de meeste kinderen van nature hoogbegaafd zijn, aldus Hüter.

Onmogelijk

Hij is verbaasd dat zo weinig ouders en leraren weten wat ons onderwijssysteem met kinderen doet.

Al duizenden jaren leren mensen door anderen na te doen. Jonge kinderen leren automatisch van de oudere kinderen.

In het verleden werden kinderen constant omringd door ouders, grootouders en broers of zussen.

Kennis wordt het beste opgeslagen als het kind geïnteresseerd is en de ‘leraar’ goed kent.

Leraren op school zijn vreemden, stelt Hüter, toevoegende dat het in een klas met 30 leerlingen onmogelijk is om met iedereen een band op te bouwen.

Goud geld

Het gevolg is dat informatie die kinderen opslaan al na drie of vier jaar weer verloren is gegaan

School is dan ook niet bedoeld om kennis over te dragen, maar om kinderen bezig te houden, klinkt het.

Voor de farmaceutische industrie is ons onderwijssysteem fantastisch. Big Pharma verdient er goud geld aan.

Het onderwijsstelsel heeft niets te maken met mentaal en fysiek gezonde kinderen, benadrukt Hüter.

Kleine minderheid

Hij wijst erop dat het aantal zelfmoorden onder 15- tot 24-jarigen in de afgelopen 30 tot 40 jaar is verviervoudigd.

Kinderen zijn nu minder gezond en minder goed opgeleid in vergelijking met de jaren zeventig.

Gezonde kinderen zijn een kleine minderheid geworden. De meeste kinderen zijn ziek of hebben gedrags- of ontwikkelingsstoornissen.

De expert heeft maar één advies: “We moeten het systeem resetten.”

Grootste bedreiging

Gerenommeerde artsen zeggen niet voor niets dat school de grootste bedreiging vormt voor de menselijke gezondheid, zegt Hüter.

Hij merkt op dat veel mensen het systeem niet willen veranderen. Het kapitalisme profiteert immers meer van een zieke samenleving dan van een gezonde.

Er zijn inmiddels drie tot vier keer meer huisdieren dan kinderen en zes tot zeven keer meer auto’s.

“Als we zo doorgaan zal Homo sapiens over 200 jaar niet meer bestaan,” besluit Hüter.

[Epoch Times]


Vind je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Kinderen die niet naar school gaan tot hun 7 de jaar en niet leren schrijven tot dan worden vaak hoogbegaafde en wijze kinderen ,men heeft dat geexperimenteerd . Om te zwijgen over hoe door de pc het etherlichaam dat pas is ontwikkeld bij 7 jaar ,zwaar geschaad wordt .

  8 likes
  • Hallo Mikaël, interessant en het zou best wel eens zo kunnen zijn. Is een school uiteindelijk ook niet een manipulatief instituut waarbij de grondstenen in de eerste jonge jaren van kinderen worden gelegd die het meest destructief zijn met een zo’n groot mogelijke impact voor de rest van het leven?

   Leer kinderen wat onafhankelijkheid, zelstandig denken en vrijheid betekent en ze zullen dit hun leven lang blijven volgen. Andersom dus net zo.

   3 likes
 2. Het onderwijs zou meer een Rudolf Steiner-scholen benadering moeten opvolgen.

  6 likes
  • Ook deze scholen worden door de cabal overheid steeds meer destructieve normen en waarden opgelegd nders moeten deuren dicht en geen subsidies meer .

   1 likes
   • Het nadeel van de Vrije School is, mijns inziens, dat kinderen er wel heel erg als eenheidsworst worden behandeld. Ze moeten allemaal op een bepaalde leeftijd hetzelfde leren, er is weinig differentiatie. Ze worden ingedeeld naar 4 ´temperamenten´, ik vind het maar een vage vorm van onderwijs, eerlijk gezegd. Veel vrije school kinderen schijnen later te ontsporen. Voor mij zou het geen alternatief zijn voor regulier onderwijs. Goed onderwijs zou voor mij betekenen dat de kinderen, naast de basisvakken, veel meer zelf zouden mogen kiezen om de creativiteit en het denkvermogen te ontwikkelen. Ook zou men meer moeten leren hoe je voor jezelf, elkaar en het milieu kunt zorgen. Huiswerk zou ik afschaffen, behalve vlak voor proefwerkweken in de bovenbouw.

    2 likes
    • Beste Marie, het is duidelijk dat je niet echt weet wat een Vrije School is. Jouw inzicht komt er wel dicht in de buurt.
     De leerlingen schijnen niet te ontsporen, het tegenovergestelde blijkt nu juist waar te zijn!!!

     Zoals Mikael in zijn schrijven ook aantoont; de overheid probeert het systeem te onderdrukken, zodat het alleen voor de rijken weggelegd worst op prive scholen.

     We worden Allen wijs geboren.
     Helaas wordt er veel afgeleerd
     ipv bijgeleerd, niet alleen op school!!!

     Heb je al eens gehoord van forest schooling? Het is er al sinds de 30er jaren voor kleuters, een voorloper van de Vrije/Waldorf scholen.

     Forest Schooling waait nu de wereld over net als Food Forest Farming. Beide al eeuwen oud en herontdekt… Het is zoals de wind waait in de juiste richting, een van de natuur elementen.

     In Tekos, Rusland is het Forest School Lyceum
     De grondlegger voor een bloeiende toekomst.

     In het Verenigd Koninkrijk komen steeds meet Forest Schools…de wijsheid wordt geleerd in Rusland, de leiders brengen het geleerde over aan de begeleiders. Vanuit begeleiding ontstaat geleiding en specialisatie.
     Zo zijn er nu al opleidingen ontstaan in het VK en elders.

     Forest Schooling en Food Forest Farming daar worden de wereldse problemen opgelost…
     Daar worden zaadjes geplant…
     Food for thought…en de samenbeleving!!!

     2 likes
     • Ik heb heel wat over de Vrije School en Rudolf Steiner gelezen, mijn zus heeft er gewerkt en is er opgestapt. Ook al heeft het vrije-schoolonderwijs zeker zijn pluspunten, ik vind het een volkomen achterhaald systeem. De meeste ouders die hun kids op de vrije school doen hebben zich niet daadwerkelijk verdiept in de leer van Rudolf Steiner en zouden wellicht gillend wegrennen van de Vrije School als ze dat wel zouden doen. Ooit de ´rassenleer´ van Rudolf Steiner bestudeerd? Eng gewoon! Veel van zijn theorieen zijn zo wazig dat ze voor de gewone man echt niet te volgen zijn, zoals zijn ideeen over ´tandenwisselen´, het ´etherische lichaam´ etc. Voor mij vertegenwoordigt hij de cabal, ook met zijn alternatieve Christendom. Forest schooling lijkt mij een beter alternatief.

      0 likes
     • Mijn zus heeft mij overigens verteld, na op verschillende soorten scholen gewerkt te hebben, dat zij vrije-schoolkinderen totaal niet creatiever vindt dan andere kinderen terwijl ze wel vaak op 10-jarige leeftijd nog amper kunnen lezen en schrijven en ook heel erg achterlopen met rekenen. Het personeel op de vrije school vond ze vaak zwaarmoedig en vaak ook een tikkeltje wereldvreemd…

      0 likes
  • totally agree!!

   helemaal waar!

   namaste

   2 likes
  • Rudolph Steiner for the Win!

   0 likes
 3. U ging naar school om onder-wijs te blijven, of te worden. onder-wijs te volgen. u heeft dan onder-wijs genoten . u bent onder-wijs gebleven. ( geprogrammeerd om tot een bepaald niveau te denken ) vooral niet verder denken a.u.b. U moet wel onder-wijs blijven. niet wijs dus….

  6 likes
 4. Het gaat omtrent de huidige gang van zaken. Dat kinderen niet kunnen openbloeien en dingen moeten kennen die ze niet nodig hebben. De nadruk ligt daar veel te veel op ipv het kind zelf. Iedereen heeft talenten maar de nadruk licht op brainwashen van jonge mensen in wording. Een afvalrace naar later. Tegen dat ze 18 zijn weten de meesten niet wat te studeren omdat ze amper tijd hadden zichzelf te leren kennen. Later moeten die dan naar antidepressiva grijpen omdat ze iets doen waty eigenlijk niet bij hun past..

  5 likes
 5. Op school leert men niet bij maar af en worden kinderen kunstmatig gekweekte wezens die afgesneden zijn van hun natuurlijke en vooral gelukzalige weg.. Echter blijft het niet beperkt tot school (fabricage van slaven) en (op)(af)leiding en doen groepen binnen reiligies en (culturele) groepsdenken hetzelfde destructieve werk.

  Één ding in het artikel is storend, namelijk niet het kapitalisme (Is van oorsprong de vrije marktwerking) maar beter is te spreken over corporatisme en collectivisme.

  4 likes
 6. Er wordt alstaand in klas gewerkt?

  0 likes
 7. Na de zomervakantie kregen de kinderen op de school van Mn zoontje een z.g.n.” algemene na Cito toets”.
  En Juf, weet u ook welke vitamines er in een sperzieboon zitten? De juf werd geïrriteerd zo rood als een biet!
  Onwijs, toch?!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Censuur: Wat u niet mag weten over uw gezondheid

Censuur: Wat u niet mag weten over uw gezondheid

De moderne mens leeft op vlak van ...

De wereldbevolking komt massaal in opstand. Is het einde van het kapitalisme in zicht?

De wereldbevolking komt massaal in opstand. Is het einde van het kapitalisme in zicht?

Op de puinhopen van de Angelsaksische afbraakpolitiek ...