Buitenland

Timmermans waarschuwt: U mag alleen links stemmen. Deze partijen staan op zijn zwarte lijst

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eurocommissaris Frans Timmermans heeft partijen gewaarschuwd om niet samen te werken met ‘extreemrechtse politieke bewegingen’.

Hij doelt daarmee onder andere op FvD en in Duitsland de AfD.

In deelstaat Thüringen werd de liberaal Thomas Kemmerich met stemmen van de AfD verkozen als minister-president.

Ontslag

Zijn benoeming deed heel wat stof opwaaien, omdat hij de eerste regeringsleider in Duitsland is die verkozen is met stemmen van de AfD.

Ook diverse CDU-verkozenen steunden hem, waarna bondskanselier Merkel zei dat ‘de verkiezingsuitslag moet worden teruggedraaid’.

Kemmerich trad na 24 uur onder druk af.

Ook Christian Hirte, staatssecretaris in de regering-Merkel, moest opstappen op aandringen van Merkel.

Aanleiding voor het ontslag was een tweet. Hirte, die afkomstig is uit Thüringen en daar plaatsvervangend CDU-voorzitter is, feliciteerde Kemmerich op Twitter.

Fout

Minister Dorothee Bär (CSU) feliciteerde Kemmerich ook via Twitter. Zij verwijderde haar tweet en noemde het ‘een fout’.

Na de gebeurtenissen in Thüringen trad partijvoorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer van de CDU af.

“De AfD is echt een hele nare club, die zonder enige reserve ook het nationaalsocialisme omarmt,” zei Timmermans tegen de NOS.

De klimaatpaus zei zich ‘zorgen te maken over de toenemende bereidheid bij partijen om in gesprek te gaan met extreemrechtse partijen’.

Bezint eer ge begint

Maar, zo voegde hij eraan toe, natuurlijk kun je niet op Europese schaal één antwoord verzinnen omdat alle partijen anders zijn.

“Ik vind het niet fair om partijen als Forum over één kam te scheren met AfD,” zei hij.

Hij doelde hiermee op de gesprekken in Noord-Brabant, waar VVD en CDA gaan proberen met FvD een coalitie te vormen.

Timmermans vergeleek de partijen – eigenlijk de enige rechtse partijen die er nog over zijn – met de ‘ondemocratische communistische partijen’ uit het verleden.

“Bezint eer ge begint,” waarschuwde de ongekozen Eurocommissaris, die ons net de miljardenverslindende Europese Green Deal door de strot heeft geduwd.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IIS
IIS
2 jaren geleden

Off topic. Zou wel eens willen weten waar smeerlappen als Timmermans en alle andere stinkende politici de geroofde miljoenen hebben gestald en of zij, inclusief de bankdcriminelen met witteboorden zelf ook frauduleuze negatieve rentes betalen?

Lijkt mij meer dan een onderzoek waard. Of compenseren ze dergelijke verliezen door dubbel te roven?

Henk
Henk
2 jaren geleden

Mensen als Timmerfrans zijn precies de reden dat het met rechts zo goed gaat. Timmy keep up the good work & Thnx !!!!

wolfje
wolfje
2 jaren geleden

Die Timmerfrans mag van mij met zijn vette reet op het allerhoogste dak ever gaan zitten. En aan die oerstomme geleide ‘denkers’ van het electoraat: morgen is er weer een dag.

Rob
Rob
2 jaren geleden

Nationaal en socialisme, ofwel het land en volk betreffende, beschouwende zombies van de EU etc als een bedreiging maar dat is uiteraard alleen maar een bedreiging voor hun eigen macht. Niet meer en niet minder. Ze beseffen alleen niet dat ze hun eigen graf graven. Als er straks daadwerkelijk een gebeurtenis plaats vindt waardoor alles verandert dan zijn zij degenen die niet meer in de nieuwe werkelijkheid passen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x