Homepagina » Buitenland » Timmermans waarschuwt: U mag alleen links stemmen. Deze partijen staan op zijn zwarte lijst
timmermans
Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken CC BY-SA 2.0 Wikimedia Commons

Timmermans waarschuwt: U mag alleen links stemmen. Deze partijen staan op zijn zwarte lijst

Eurocommissaris Frans Timmermans heeft partijen gewaarschuwd om niet samen te werken met ‘extreemrechtse politieke bewegingen’.

Hij doelt daarmee onder andere op FvD en in Duitsland de AfD.

In deelstaat Thüringen werd de liberaal Thomas Kemmerich met stemmen van de AfD verkozen als minister-president.

Ontslag

Zijn benoeming deed heel wat stof opwaaien, omdat hij de eerste regeringsleider in Duitsland is die verkozen is met stemmen van de AfD.

Ook diverse CDU-verkozenen steunden hem, waarna bondskanselier Merkel zei dat ‘de verkiezingsuitslag moet worden teruggedraaid’.

Kemmerich trad na 24 uur onder druk af.

Ook Christian Hirte, staatssecretaris in de regering-Merkel, moest opstappen op aandringen van Merkel.

Aanleiding voor het ontslag was een tweet. Hirte, die afkomstig is uit Thüringen en daar plaatsvervangend CDU-voorzitter is, feliciteerde Kemmerich op Twitter.

Fout

Minister Dorothee Bär (CSU) feliciteerde Kemmerich ook via Twitter. Zij verwijderde haar tweet en noemde het ‘een fout’.

Na de gebeurtenissen in Thüringen trad partijvoorzitter Annegret Kramp-Karrenbauer van de CDU af.

“De AfD is echt een hele nare club, die zonder enige reserve ook het nationaalsocialisme omarmt,” zei Timmermans tegen de NOS.

De klimaatpaus zei zich ‘zorgen te maken over de toenemende bereidheid bij partijen om in gesprek te gaan met extreemrechtse partijen’.

Bezint eer ge begint

Maar, zo voegde hij eraan toe, natuurlijk kun je niet op Europese schaal één antwoord verzinnen omdat alle partijen anders zijn.

“Ik vind het niet fair om partijen als Forum over één kam te scheren met AfD,” zei hij.

Hij doelde hiermee op de gesprekken in Noord-Brabant, waar VVD en CDA gaan proberen met FvD een coalitie te vormen.

Timmermans vergeleek de partijen – eigenlijk de enige rechtse partijen die er nog over zijn – met de ‘ondemocratische communistische partijen’ uit het verleden.

“Bezint eer ge begint,” waarschuwde de ongekozen Eurocommissaris, die ons net de miljardenverslindende Europese Green Deal door de strot heeft geduwd.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Off topic. Zou wel eens willen weten waar smeerlappen als Timmermans en alle andere stinkende politici de geroofde miljoenen hebben gestald en of zij, inclusief de bankdcriminelen met witteboorden zelf ook frauduleuze negatieve rentes betalen?

  Lijkt mij meer dan een onderzoek waard. Of compenseren ze dergelijke verliezen door dubbel te roven?

  48 likes
  • Weet je ik vreemd vind? Pim werd vermoord, Volkert loopt vrij roch doet wat kort gedingetjes en hem gebeurt niets, Rutte Klaver Jetten Timmermans enz allemaal asbakken en leugenaars en die lopen overal vrij rond en niemand doet ze wat, Geert zit altijd binnen. Hoe kan dit?

   38 likes
 2. Frans Timmermans, was dat niet die man die vertelde over zuurstofmaskers in de MH17 en inzittenden die elkaar voor het laatst in de ogen keken, kortom een fantast, een soort moeder de gans, een narcist, vreseljk, donder op……

  43 likes
  • m o n d k a p j e s bedoel je… helemaal trendy .. ja die timmerfranseikel met zijn wollige baard is me er 1 hoor..
   engbek.. en oh ja.. hij kan ook goed huilen en vooral veel talen spreken waarmee hij denkt dat ie idd de paus is .. misbaksels die lui, allemaal omgekocht voor de leugen en hun eigen vette reet te spekken, hebben ook nooit genoeg van zich zelf en komen overal mee weg

   verder ga ik niet want dat is niet goed voor mijn rikketik en moet ik straks ook een zuurstof/mondkapje op.. en dat zie ik niet zitten.. dus voor nu maar weer genoeg gehad van al de waanzin en fugazi die er tiert in de EUR OPA..

   fijne dag straks

   17 likes
 3. Mensen als Timmerfrans zijn precies de reden dat het met rechts zo goed gaat. Timmy keep up the good work & Thnx !!!!

  28 likes
 4. Ze verwijten rechts wat ze zelf zijn ondemocratisch. Europa is stilaan een staat bestuurd volgens de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij.

  19 likes
 5. en nu allemaal rechts stemmen.
  kom op haal hem de wind uit de zeilen.

  19 likes
 6. Nationaal en socialisme, ofwel het land en volk betreffende, beschouwende zombies van de EU etc als een bedreiging maar dat is uiteraard alleen maar een bedreiging voor hun eigen macht. Niet meer en niet minder. Ze beseffen alleen niet dat ze hun eigen graf graven. Als er straks daadwerkelijk een gebeurtenis plaats vindt waardoor alles verandert dan zijn zij degenen die niet meer in de nieuwe werkelijkheid passen.

  14 likes
 7. Ik heb nee tegen de EU gestemd, dus ga ik ook niet stemmen.

  12 likes
 8. Die Timmerfrans mag van mij met zijn vette reet op het allerhoogste dak ever gaan zitten. En aan die oerstomme geleide ‘denkers’ van het electoraat: morgen is er weer een dag.

  10 likes
 9. Die linkse partijen zijn de commies en ondemocratisch en een en al emobeleid gebaseerd op verkiezingen ofwel zieltjes winnen.

  9 likes
 10. Vreemd toch dat een PvdA-er zoveel macht krijgt, in eigen land een links minderheid clubje, in de EU ook. Zit meer achter, zelf denk ik aan CORRUPTIE binnen het nederlands en europees bestel.

  8 likes
 11. Jawohl herr oberst

  6 likes
 12. Heel goed, Herr Timmerfranz.. Prima stemadvies, ga natuurlijk vanzelfsprekend op die partijen stemmen.

  3 likes
 13. Frans krijgt zijn karma heus wel…

  3 likes
 14. Timmermans heeft nog nooit een boek van K. Marx gelezen. Daar is hij te dom en te lui voor. Maar zelfs Mark Rutte heeft nog nooit een bladzijde uit de boeken van K. Marx open geslagen. Hij is er te dom voor. Ontluisterend gewoon.

  2 likes
 15. Zum Befehl, Herr Unterführer

  1 likes
 16. Deze gek hoort in de gevangenis te zitten en niet in de politiek

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister Ollongren

Minister Ollongren wil politieke partijen makkelijker kunnen VERBIEDEN

Daar zit ze, de sluipmoordenaar van de ...

jensen

Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

Wat zijn de plannen voor de komende ...