Homepagina » Natuur en Milieu » Zon gaat in ‘lockdown’: Lage zonneactiviteit ‘doet temperaturen kelderen’
zon

Zon gaat in ‘lockdown’: Lage zonneactiviteit ‘doet temperaturen kelderen’

De zon gaat in ‘lockdown’. Het zonneminimum kan ervoor zorgen dat de temperatuur de komende 20 jaar 2 graden zal kelderen, zeggen experts.

Dit jaar zijn er al 100 dagen geweest waarop er geen enkele zonnevlek is waargenomen. De zonneactiviteit is in de afgelopen tijd steeds verder afgenomen.

NASA-wetenschappers zeggen dat we mogelijk een nieuw Dalton-minimum gaan meemaken, de periode tussen 1790 en 1830 die samenviel met een langdurige koudegolf en vulkaanuitbarstingen. Toen daalde de temperatuur in bijvoorbeeld Duitsland over 20 jaar met 2 graden.

Steeds rustiger

Er is zelfs een kans op een wereldwijde hongersnood, schrijft de Daily Star.

In de afgelopen twee jaar is onze zon steeds rustiger geworden. In 2019 was de zon 77 procent van de tijd vlekkeloos en dit jaar 76 procent van de tijd.

Dat betekent dat het zonneminimum aanstaande is en dat de temperaturen aanzienlijk zullen dalen.

‘Koele’ plekken

De vraag is hoe wetenschappelijke instituten, academici, de media en Greta Thunberg zullen reageren op het moment dat de aarde opeens begint af te koelen.

Zonnevlekken worden veroorzaakt door sterke magneetvelden die ervoor zorgen dat heet plasma vanuit het binnenste van de zon niet goed naar buiten kan, waardoor er ‘koele’ plekken ontstaan. Na enige tijd verdwijnen ze weer.

[Summit News via Daily Star]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rayoflight schreef:

  De kakelende klimaat kleuter is nu als corona expert ingezet ?!

  Dat er een minimum aan zat te komen was al in 90 bekend. De mensheid evolueert niet meer maar wordt geregeerd door technocraten. Lijkt me dus dat dit echte probleem niet op te lossen is.

  Persoonlijke noot :

  Voor de rest kan het mij niet meer veel interesseren. Het nieuws wordt met de dag absurder en de wereld meer demonisch. nu 23 dagen geleden had ik besloten in nieuws quarantaine te gaan omdat de corona show mij toch echt teveel was. Niet nieuws was een zegen.

  Nieuws zit tegenwoordig vol met angst en absurditeiten. Uiteindelijk lijkt het alsof het traumatizerend werkt. Hoge hartslag als ik weer ga lezen. Waarom eigenlijk ? Alles is toch propaganda. Kijk dat is hoe de mensheid onder controle gehouden word.

  51 likes
  • Petrus schreef:

   rayoflight,

   Begrijpelijk dat je er helemaal zat van bent, maar positief blijven is belangrijk en nieuws blijven lezen is een manier om te selecteren(nepnieuws/waarheid).
   De Deep State oftewel de Cabal of hoe je ook wilt noemen zijn bezig met hun laatste stuiptrekkingen.
   De omwenteling is dichterbij dan je denkt.
   Het is niet makkelijk in het heden maar nodig voor een betere toekomst.

   49 likes
 • kuus schreef:

  Als ik Kajsa Ollongren zie krijg ik het ook koud of is dat wat anders.

  49 likes
 • Willem schreef:

  De temperatuur mag niet dalen , er wordt namelijk al jaren voorspeld dat de aarde opwarmt

  23 likes
  • Ari schreef:

   Nu de aarde blijkt af te koelen word er vol ingezet op biomassa. Waarbij er nog meer co2 de lucht in gaat dan bij kolenverbranding. Plus minder bomen is minder co2 dat word omgezet in zuurstof. En meer plek voor g5 en leuke bouwprojecten. En dat verhaal over jonge bomen zetten meer co2 opslaat is onzin.

   8 likes
   • Irmgard schreef:

    Ik las ergens dat Walvissen ook iets doen/kunnen met CO2, maar ja die moeten ook dood. Pas nog iemand opgepakt ergens (ik dacht Australië) die een walvis had bevrijd uit een net. Hoezo, wat een wereld? Volgens mij zowat allemaal narcisten.

    0 likes
  • Brickshooter schreef:

   Ze hebben toch al behoorlijk lang geleden de term veranderd van broeikaseffect naar klimaatverandering om zichzelf in te dekken voor kou. Of het nu warmer of kouder wordt ze zullen blijven roepen klimaatverandering bla bla.

   6 likes
  • Rob schreef:

   @Willem. Misschien houden we het dan in balans als de temperatuur van buitenaf 2 graden gaat dalen en ze hier beweren dat het door ons toedoen 2 graden stijgt. Niets aan de hand dus. Er zijn door de jaren heen ook al berichten geweest dat de stand van de aardas weer recht aan het trekken is tot die weer helemaal rechtop staat. Ja, dan verandert het klimaat, Er werd ook al vaak gezegd dat het klimaat dan weer in balans is en het hele jaar door hetzelfde zal zijn. De seizoenen zijn dan dus een klimaar dat uit balans is door de hoek die de aardas maakte t.o.v. de zon. Als je tijdens je leven de beweging van de zon hebt gezien dan kun je nu zelf zien dat dat is veranderd. Waar ik woon maakte de zon altijd als het ware een boog om het gebouw heen. Vorig jaar viel het mij al op dat de zon aan de voorkant van het gebouw verder weg op kwam, veel dichter langs het gebouw ging tijdens de dag en aan de andere kant verder weg onder gaat. Dan is de boog aan het recht trekken en zal de zon uiteindelijk een keer in een rechte lijn over komen als de aardas helemaal rechtop staat.

   3 likes
 • exegese schreef:

  Zoals gewoonlijk is precies het tegenovergestelde aan de hand van wat er van overheidswege wordt geroepen. De aarde warmt niet op maar koelt af. Is het niet ironisch? Kunnen we gelijk stoppen met het nodeloos pompen van miljarden in het zogenaamd tegen gaan van opwarming van de aarde, de verantwoordelijken voor deze peperdure leugens achter slot en grendel zetten, ons geld gebruiken voor zinnige dingen en doorgaan met ons leven. Nu de coronaleugen nog even !

  22 likes
 • Harry schreef:

  De afgelopen 2 maanden hadden we bijna een record temperatuur daling. MSM stil.

  https://electroverse.net/global-temperatures-suffer-second-largest-two-month-drop-in-recorded-history/

  22 likes
 • Willem schreef:

  Dus i.p.v. 28 graden in de zomer wordt het op den duur 26 graden en daardoor verhongeren we allemaal? Lijkt me erg sterk, vroeger had je trouwens niet van die grote kassen en stallen inzake voedselvoorziening, de ene angstzaaierij is nog niet afgelopen of de volgende begint alweer. Misschien maar gewoon je leven leiden (of lijden dat kan ook natuurlijk 🙂 ) en maar zien wat er gaar gebeuren, stoppen kunnen we toch niks.

  14 likes
  • Harry schreef:

   Neen, je krijgt minder stabiel en extreem weer met zowel meer kou- als hittegolven door instabiele Jetstreams. Door de toename van bewolking en verlaging tsi kan het iets kouder worden.

   9 likes
   • Willem schreef:

    Bedankt voor de feedback Harry, dan is het al aan de gang zeker, we hebben 2 behoorlijk warme zomers gehad. De jetstreams zijn al een tijdje van slag voor zover ik me kan herinneren was er een jaar of 20 terug al sprake van omdat straaljagerpiloten die er gebruik van maakten veranderingen opmerkten.

    5 likes
 • Bert schreef:

  We hebben dit voorjaar nog geen enkele echt warme dag gehad. Google maar eens op het weer een aantal decennia geleden. Toen was het op 27 april bijna 30 graden. De Telegraaf sprak enkele weken geleden over de “warmste koningsdag ooit”. Feitelijk klopt dat want we hebben nog maar kort een koning. De onderliggende teneur is misleidend want wat ze in feite suggeren is dat het zoals op 27 april dit jaar nooit eerder zo warm is geweest. Deze manier van berichtgeving is tegenwoordig schering en inslag. Ook mbt Corona. 80.000 doden in Amerika. Oh, ah. Kijk maar eens via deze link hoe het tijdens een griepseizoen enkele jaren geleden was. Toen geen lock down. https://edition.cnn.com/2018/09/26/health/flu-deaths-2017–2018-cdc-bn/index.html
  In NL toen 10.000 griepdoden. Dubbel zoveel als nu met Corona. We worden massief opgelicht. Ik adviseer aangifte te doen.

  12 likes
 • Laat je niet beïnvloeden schreef:

  De nachtmerrie van Timmermans.

  11 likes
 • Harry schreef:

  Die koele plekken zorgen ook voor flares die als bogen de vlekken overbruggen, zonder de vlekken zijn die er niet en neemt het magnetisme af waardoor meer elektrische geladen deeltjes onze atmosfeer bereikt. Die zorgen voor meer bewolking. Ook worden de Jetstreams instabiel waardoor we te maken krijgen met meer hitte- en kougolven. De toename van bewolking zorgt er op termijn ook voor dat het droger wordt. Dit alles doet oogsten verslechteren.

  6 likes
 • johan den haag schreef:

  God en zijn/haar natuur zullen altijd een reactie geven op de mens die denkt dat alles maakbaar is.
  Dat het het europarlement op de toren van Babel lijkt is daar een toonbeeld van.

  https://niek1953.wordpress.com/2014/11/19/bouwen-aan-een-nieuwe-toren-van-babel/

  The endgame? Ik denk het niet. maar wel endgame voor hen die denken dat maakbaarheid aan ons is.
  En uiteraard zullen in de toekomst allerlei zaken mis gaan met vele slachtoffers.

  Maar na WOII was het alles ver van ons bed show

  Dat gaat wel veranderen. Dit gaat voor paniek zorgen, oei geen grip op de natuur/gezondheid/onze mooie leven met 3 auto’s en 4 vakanties.
  Zorg dat nu vertrouwen heeft in het Goede, dat u goed kiest en dat u in harmonie met u omgeving mag leven en in kennis van het Goede.

  Het wordt steeds lastiger te herkennen. maar niet als u naar uw hart luistert. De kerk is al lang niet meer de wegwijzer, wellicht worden ze het weer of een nieuwe aftakking, wie zal het zeggen.

  Mijn hoop is dat Artificial Intelligence het niet gaat worden, want dan gaan we de middeleeuwen opnieuw in.

  Bid!

  P.S. ( ook zo huigelachtig, dat liedje van Ramses Shaffy nu inzetten, terwijl de laatste 15 jaar van zijn leven niemand hem meer aandacht gaf, die rare hippie)

  4 likes
 • Elise schreef:

  Er zijn/gaan nu 2 missies in de ruimte omtrent de zon. Solar orbiter en Aditya-L1.
  Vind het best wel ver gaan wat deze missies kunnen.

  3 likes
 • ProAsfalt schreef:

  De tijd van warmte is de tijd van voorspoed.
  De tijd van kou is de tijd van tegenspoed.

  Zowel vanwege de klimaathysterie hebben wij kerncentrales nodig maar ook vanwege de toekomstige kou om ons voedsel te kunnen verbouwen in de kassen. Daar is immers ook warmte nodig.

  3 likes
  • Sjazon schreef:

   Er zal wel een aantal gewassen zijn die ook in een wat koudere klimaat gedijen. De tijd van cactussen opeten is dan misschien voorbij.

   1 likes
 • NicoVilly schreef:

  Dit is geen goed nieuws want uit gegevens van in het verleden was er na een lage zonneactiviteit een ‘solar flash’ een hevige energie uitstoot die veel schade kan veroorzaken op de aarde.

  0 likes
 • Anthony schreef:

  dus de warmere zomers van de afgelopen 10 jaren, inclusief deze zomer van 2020 is dus een leugen? We hebben allemaal collectief een waanvoorstelling van de warmte die we overal om ons heen zien?

  Het wordt hier steeds gekker.

  0 likes
 • x

  Check Also

  greta

  Anti-Greta hangt celstraf boven het hoofd wegens ‘klimaatontkenning’

  Als je Greta Thunberg heet, krijg je ...

  greta thunberg

  Greta Thunberg is nu ook al een corona-expert: ‘Dit is schandalig’

  Greta Thunberg moet wel over buitengewone gaven ...

  >