Homepagina » Natuur en Milieu » Zon gaat in ‘lockdown’: Lage zonneactiviteit ‘doet temperaturen kelderen’
zon

Zon gaat in ‘lockdown’: Lage zonneactiviteit ‘doet temperaturen kelderen’

De zon gaat in ‘lockdown’. Het zonneminimum kan ervoor zorgen dat de temperatuur de komende 20 jaar 2 graden zal kelderen, zeggen experts.

Dit jaar zijn er al 100 dagen geweest waarop er geen enkele zonnevlek is waargenomen. De zonneactiviteit is in de afgelopen tijd steeds verder afgenomen.

NASA-wetenschappers zeggen dat we mogelijk een nieuw Dalton-minimum gaan meemaken, de periode tussen 1790 en 1830 die samenviel met een langdurige koudegolf en vulkaanuitbarstingen. Toen daalde de temperatuur in bijvoorbeeld Duitsland over 20 jaar met 2 graden.

Steeds rustiger

Er is zelfs een kans op een wereldwijde hongersnood, schrijft de Daily Star.

In de afgelopen twee jaar is onze zon steeds rustiger geworden. In 2019 was de zon 77 procent van de tijd vlekkeloos en dit jaar 76 procent van de tijd.

Dat betekent dat het zonneminimum aanstaande is en dat de temperaturen aanzienlijk zullen dalen.

‘Koele’ plekken

De vraag is hoe wetenschappelijke instituten, academici, de media en Greta Thunberg zullen reageren op het moment dat de aarde opeens begint af te koelen.

Zonnevlekken worden veroorzaakt door sterke magneetvelden die ervoor zorgen dat heet plasma vanuit het binnenste van de zon niet goed naar buiten kan, waardoor er ‘koele’ plekken ontstaan. Na enige tijd verdwijnen ze weer.

[Summit News via Daily Star]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
8 maanden geleden

Dus i.p.v. 28 graden in de zomer wordt het op den duur 26 graden en daardoor verhongeren we allemaal? Lijkt me erg sterk, vroeger had je trouwens niet van die grote kassen en stallen inzake voedselvoorziening, de ene angstzaaierij is nog niet afgelopen of de volgende begint alweer. Misschien maar gewoon je leven leiden (of lijden dat kan ook natuurlijk 🙂 ) en maar zien wat er gaar gebeuren, stoppen kunnen we toch niks.

Harry
Harry
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Neen, je krijgt minder stabiel en extreem weer met zowel meer kou- als hittegolven door instabiele Jetstreams. Door de toename van bewolking en verlaging tsi kan het iets kouder worden.

Willem
Willem
Reactie op  Harry
8 maanden geleden

Bedankt voor de feedback Harry, dan is het al aan de gang zeker, we hebben 2 behoorlijk warme zomers gehad. De jetstreams zijn al een tijdje van slag voor zover ik me kan herinneren was er een jaar of 20 terug al sprake van omdat straaljagerpiloten die er gebruik van maakten veranderingen opmerkten.

Lucie
Lucie
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

En nu hebben we al wekenlang behoorlijk koude nachten in april/mei.
Elke ochtend moet de kachel aan omdat het flink koud is in huis.

Willem
Willem
8 maanden geleden

De temperatuur mag niet dalen , er wordt namelijk al jaren voorspeld dat de aarde opwarmt

Ari
Ari
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Nu de aarde blijkt af te koelen word er vol ingezet op biomassa. Waarbij er nog meer co2 de lucht in gaat dan bij kolenverbranding. Plus minder bomen is minder co2 dat word omgezet in zuurstof. En meer plek voor g5 en leuke bouwprojecten. En dat verhaal over jonge bomen zetten meer co2 opslaat is onzin.

Irmgard
Irmgard
Reactie op  Ari
7 maanden geleden

Ik las ergens dat Walvissen ook iets doen/kunnen met CO2, maar ja die moeten ook dood. Pas nog iemand opgepakt ergens (ik dacht Australië) die een walvis had bevrijd uit een net. Hoezo, wat een wereld? Volgens mij zowat allemaal narcisten.

Rob
Rob
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

@Willem. Misschien houden we het dan in balans als de temperatuur van buitenaf 2 graden gaat dalen en ze hier beweren dat het door ons toedoen 2 graden stijgt. Niets aan de hand dus. Er zijn door de jaren heen ook al berichten geweest dat de stand van de aardas weer recht aan het trekken is tot die weer helemaal rechtop staat. Ja, dan verandert het klimaat, Er werd ook al vaak gezegd dat het klimaat dan weer in balans is en het hele jaar door hetzelfde zal zijn. De seizoenen zijn dan dus een klimaar dat uit balans is door de hoek die de aardas maakte t.o.v. de zon. Als je tijdens je leven de beweging van de zon hebt gezien dan kun je nu zelf zien dat dat is veranderd. Waar ik woon maakte de zon altijd als het ware een boog om het gebouw heen. Vorig jaar viel het mij al op dat de zon aan de voorkant van het gebouw verder weg op kwam, veel dichter langs het gebouw ging tijdens de dag en aan de andere kant verder weg onder gaat. Dan is de boog aan het recht trekken en zal de zon uiteindelijk een keer in een rechte lijn over komen als de aardas helemaal rechtop staat.

Brickshooter
Brickshooter
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Ze hebben toch al behoorlijk lang geleden de term veranderd van broeikaseffect naar klimaatverandering om zichzelf in te dekken voor kou. Of het nu warmer of kouder wordt ze zullen blijven roepen klimaatverandering bla bla.

exegese
exegese
8 maanden geleden

Zoals gewoonlijk is precies het tegenovergestelde aan de hand van wat er van overheidswege wordt geroepen. De aarde warmt niet op maar koelt af. Is het niet ironisch? Kunnen we gelijk stoppen met het nodeloos pompen van miljarden in het zogenaamd tegen gaan van opwarming van de aarde, de verantwoordelijken voor deze peperdure leugens achter slot en grendel zetten, ons geld gebruiken voor zinnige dingen en doorgaan met ons leven. Nu de coronaleugen nog even !

Harry
Harry
8 maanden geleden

Die koele plekken zorgen ook voor flares die als bogen de vlekken overbruggen, zonder de vlekken zijn die er niet en neemt het magnetisme af waardoor meer elektrische geladen deeltjes onze atmosfeer bereikt. Die zorgen voor meer bewolking. Ook worden de Jetstreams instabiel waardoor we te maken krijgen met meer hitte- en kougolven. De toename van bewolking zorgt er op termijn ook voor dat het droger wordt. Dit alles doet oogsten verslechteren.

rayoflight
rayoflight
8 maanden geleden

De kakelende klimaat kleuter is nu als corona expert ingezet ?!

Dat er een minimum aan zat te komen was al in 90 bekend. De mensheid evolueert niet meer maar wordt geregeerd door technocraten. Lijkt me dus dat dit echte probleem niet op te lossen is.

Persoonlijke noot :

Voor de rest kan het mij niet meer veel interesseren. Het nieuws wordt met de dag absurder en de wereld meer demonisch. nu 23 dagen geleden had ik besloten in nieuws quarantaine te gaan omdat de corona show mij toch echt teveel was. Niet nieuws was een zegen.

Nieuws zit tegenwoordig vol met angst en absurditeiten. Uiteindelijk lijkt het alsof het traumatizerend werkt. Hoge hartslag als ik weer ga lezen. Waarom eigenlijk ? Alles is toch propaganda. Kijk dat is hoe de mensheid onder controle gehouden word.

Petrus
Petrus
Reactie op  rayoflight
8 maanden geleden

rayoflight,

Begrijpelijk dat je er helemaal zat van bent, maar positief blijven is belangrijk en nieuws blijven lezen is een manier om te selecteren(nepnieuws/waarheid).
De Deep State oftewel de Cabal of hoe je ook wilt noemen zijn bezig met hun laatste stuiptrekkingen.
De omwenteling is dichterbij dan je denkt.
Het is niet makkelijk in het heden maar nodig voor een betere toekomst.

Harry
Harry
8 maanden geleden

De afgelopen 2 maanden hadden we bijna een record temperatuur daling. MSM stil.

https://electroverse.net/global-temperatures-suffer-second-largest-two-month-drop-in-recorded-history/

Laat je niet beïnvloeden
Laat je niet beïnvloeden
8 maanden geleden

De nachtmerrie van Timmermans.

Elise
Elise
8 maanden geleden

Er zijn/gaan nu 2 missies in de ruimte omtrent de zon. Solar orbiter en Aditya-L1.
Vind het best wel ver gaan wat deze missies kunnen.

Elise
Elise
Reactie op  Elise
8 maanden geleden

En dan denk ik aan sneeuwwitje.(voor programmering). Dat alles op een gegeven moment zwart wordt.

kuus
kuus
8 maanden geleden

Als ik Kajsa Ollongren zie krijg ik het ook koud of is dat wat anders.

Bart
Bart
Reactie op  kuus
8 maanden geleden

Dat zijn rillingen.
Ik heb hetzelfde.

Bert
Bert
8 maanden geleden

We hebben dit voorjaar nog geen enkele echt warme dag gehad. Google maar eens op het weer een aantal decennia geleden. Toen was het op 27 april bijna 30 graden. De Telegraaf sprak enkele weken geleden over de “warmste koningsdag ooit”. Feitelijk klopt dat want we hebben nog maar kort een koning. De onderliggende teneur is misleidend want wat ze in feite suggeren is dat het zoals op 27 april dit jaar nooit eerder zo warm is geweest. Deze manier van berichtgeving is tegenwoordig schering en inslag. Ook mbt Corona. 80.000 doden in Amerika. Oh, ah. Kijk maar eens via deze link hoe het tijdens een griepseizoen enkele jaren geleden was. Toen geen lock down. https://edition.cnn.com/2018/09/26/health/flu-deaths-2017–2018-cdc-bn/index.html
In NL toen 10.000 griepdoden. Dubbel zoveel als nu met Corona. We worden massief opgelicht. Ik adviseer aangifte te doen.

x

Check Also

thunberg

Virale video: Greta Thunberg kan simpele vraag niet beantwoorden zonder script

Wat gebeurt er als publieke figuren zonder ...

greenpeace

Medeoprichter Greenpeace: ‘Er is geen klimaatcatastrofe. Dat is een leugen’

Wie dacht deze koele zomer even verlost ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x