Natuur en Milieu

Zon gaat in ‘lockdown’: Lage zonneactiviteit ‘doet temperaturen kelderen’

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De zon gaat in ‘lockdown’. Het zonneminimum kan ervoor zorgen dat de temperatuur de komende 20 jaar 2 graden zal kelderen, zeggen experts.

Dit jaar zijn er al 100 dagen geweest waarop er geen enkele zonnevlek is waargenomen. De zonneactiviteit is in de afgelopen tijd steeds verder afgenomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/08/verwar-intelligenrtie-niet.jpg

NASA-wetenschappers zeggen dat we mogelijk een nieuw Dalton-minimum gaan meemaken, de periode tussen 1790 en 1830 die samenviel met een langdurige koudegolf en vulkaanuitbarstingen. Toen daalde de temperatuur in bijvoorbeeld Duitsland over 20 jaar met 2 graden.

Steeds rustiger

Er is zelfs een kans op een wereldwijde hongersnood, schrijft de Daily Star.

In de afgelopen twee jaar is onze zon steeds rustiger geworden. In 2019 was de zon 77 procent van de tijd vlekkeloos en dit jaar 76 procent van de tijd.

Dat betekent dat het zonneminimum aanstaande is en dat de temperaturen aanzienlijk zullen dalen.

‘Koele’ plekken

De vraag is hoe wetenschappelijke instituten, academici, de media en Greta Thunberg zullen reageren op het moment dat de aarde opeens begint af te koelen.

Zonnevlekken worden veroorzaakt door sterke magneetvelden die ervoor zorgen dat heet plasma vanuit het binnenste van de zon niet goed naar buiten kan, waardoor er ‘koele’ plekken ontstaan. Na enige tijd verdwijnen ze weer.

[Summit News via Daily Star]

3.8 9 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

Dus i.p.v. 28 graden in de zomer wordt het op den duur 26 graden en daardoor verhongeren we allemaal? Lijkt me erg sterk, vroeger had je trouwens niet van die grote kassen en stallen inzake voedselvoorziening, de ene angstzaaierij is nog niet afgelopen of de volgende begint alweer. Misschien maar gewoon je leven leiden (of lijden dat kan ook natuurlijk 🙂 ) en maar zien wat er gaar gebeuren, stoppen kunnen we toch niks.

Willem
Willem
4 jaren geleden

De temperatuur mag niet dalen , er wordt namelijk al jaren voorspeld dat de aarde opwarmt

exegese
exegese
4 jaren geleden

Zoals gewoonlijk is precies het tegenovergestelde aan de hand van wat er van overheidswege wordt geroepen. De aarde warmt niet op maar koelt af. Is het niet ironisch? Kunnen we gelijk stoppen met het nodeloos pompen van miljarden in het zogenaamd tegen gaan van opwarming van de aarde, de verantwoordelijken voor deze peperdure leugens achter slot en grendel zetten, ons geld gebruiken voor zinnige dingen en doorgaan met ons leven. Nu de coronaleugen nog even !

Harry
Harry
4 jaren geleden

Die koele plekken zorgen ook voor flares die als bogen de vlekken overbruggen, zonder de vlekken zijn die er niet en neemt het magnetisme af waardoor meer elektrische geladen deeltjes onze atmosfeer bereikt. Die zorgen voor meer bewolking. Ook worden de Jetstreams instabiel waardoor we te maken krijgen met meer hitte- en kougolven. De toename van bewolking zorgt er op termijn ook voor dat het droger wordt. Dit alles doet oogsten verslechteren.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x