Gezondheid

‘Hydroxychloroquine mag gewoon worden voorgeschreven! Eindelijk’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“Goed nieuws van het NHG. Hydroxychloroquine mag gewoon worden voorgeschreven!” roept huisarts Rob Elens triomfantelijk op Twitter.

Jako Burgers van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) zei eind vorige maand op NPO Radio 1 dat hydroxychloroquine niet effectief is voor de behandeling van Covid-19 en alleen maar voor nare bijwerkingen zorgt.

Burgers gaf ook een zeer interessant antwoord op de vraag of de overheid het middel zou moeten verbieden. “Nee, zover hoef je niet te gaan, dat kan ook eigenlijk niet. Het middel is beschikbaar en kan door elke arts worden voorgeschreven, ook op andere indicaties. Het middel is geregistreerd voor systeemziektes waarbij de immuunrespons in de war is geraakt. Artsen kunnen het beter niet gebruiken bij Covid-19, maar het kan nog wel.”

Helemaal niet verboden

Naar aanleiding van de uitspraken van Burgers stuurde Elens een bericht naar het NHG. Uit de reactie die hij kreeg, blijkt dat het NHG bevestigt dat HCQ helemaal niet verboden is, zo laat hij op zijn website weten.

Het NHG schrijft: “Jako Burgers benoemt in het interview dat het inderdaad uiteraard mogelijk is om af te wijken van de geldende richtlijnen en adviezen. Wij willen hierbij benadrukken dat dit op individuele basis en medisch inhoudelijk onderbouwd dient te gebeuren.”

Elens: “De interpretatie dat vroegbehandeling van Covid-19 door de huisarts verboden is, is dus onjuist. Behalve HCQ zijn er meerdere medicamenten die off-label kunnen worden ingezet voor de vroegbehandeling van Covid-19.”

Hij roept mensen op hun huisarts te benaderen en tot nieuwe inzichten te brengen zodat beginnende Covid-19 behandeld kan worden, en we een tweede lockdown en de spoedwet kunnen voorkomen. Dat kan middels deze brief.

Elens behandelde zijn coronapatiënten begin dit jaar met HCQ, maar werd al snel teruggefloten door de inspectie. Hij moest zijn behandeling staken, hoewel alle patiënten genazen.

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

WOW !! Wat een GOED nieuws !

salvar
salvar
2 jaren geleden

zal toch niets achter zitten zoals zie wel het werkt niet.
alleen een vaccin werkt.

Eelke Piers
Eelke Piers
2 jaren geleden

In Januari had Holland-en-nog-wat chlorohydroquine in de aanbieding. Dus vrij verkrijgbaar zonder recept

jenne
jenne
2 jaren geleden

Wat een schande voor de beschaafde wereld, mensen laten sterven in opdracht van de criminele Pharmaseuthise industrie, om daar aan mee te werken, bovendien liegen dat het gedrukt staat, om hoeveel vermoorde mensen gaat dit wereldweid ?!, en het is helaas niet alleen de gezondheids zorg die ziek is !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

31
0
We lezen graag je reactie!x