Homepagina » Buitenland » De ‘American Dream’: 46 miljoen Amerikanen (!) leven van de voedselbank
De 'American Dream': 46 miljoen Amerikanen (!) leven van de voedselbank

De ‘American Dream’: 46 miljoen Amerikanen (!) leven van de voedselbank

Het beloofde land is Amerika al lang niet meer, zo blijkt uit cijfers van Feeding America, een netwerk van 200 voedselbanken. 1 op de 7 Amerikanen is afhankelijk van een voedselbank of andere liefdadigheidsprogramma’s voor het dagelijks brood op de plank. De 46 miljoen Amerikanen hebben moeite rond te komen.

Van de families met een militair in hun midden is zelfs een kwart afhankelijk van de voedselbank. “De resultaten zijn alarmerend,” zei Bob Aiken van Feeding America. “Het betekent dat mensen in Amerika de afweging moeten maken tussen het kopen van voedsel voor hun kinderen of het betalen van de huur.”

Harde werkers

Honger is een probleem in alle uithoeken van het land. Het probleem doet zich niet alleen voor bij werklozen. “De mensen die hier komen zijn harde werkers,” zei Linda Patterson van de voedselbank Lorton Community Action Center. “Het zijn schoolbuschauffeurs, laboratoriummedewerkers, receptionisten en conciërges. Ze kunnen de eindjes niet aan elkaar knopen.”

Van de huishoudens die afhankelijk zijn van de voedselbank heeft 33 procent een familielid met suikerziekte en 65 procent een minderjarig kind of iemand van 60+ in hun midden, bleek verder uit het onderzoek.

Recordhoeveelheid

Vanwege de enorme vraag zijn sommige voedselbanken op bepaalde dagen gesloten. Op de dagen dat ze wel open zijn staan er om 06.30 uur al lange rijen zodat mensen nog iets kunnen krijgen voordat het voedsel op is. Dit jaar geven de Amerikaanse voedselbanken naar verwachting een recordhoeveelheid van bijna twee miljard kilo voedsel weg. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 10 jaar geleden.

Het klinkt allemaal niet echt als ‘economisch herstel’. Ook het aantal Amerikanen dat afhankelijk is van voedselbonnen is de afgelopen jaren omhoog geschoten, vooral na het ‘economische herstel’. En dan te bedenken dat het Amerikaanse defensiebudget dit jaar 577 miljard dollar bedraagt. Er is alleen al 64 miljard dollar uitgetrokken voor oorlogen in het buitenland. De oorlogsmachine moet blijven draaien, ook al creperen miljoenen mensen in eigen land van de honger. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

“The reason they call it the American Dream is because you have to be asleep to believe it.” – komiek George Carlin

[The Economic Collapse]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Politieke verkiezingen 2017 – Deel 10 Sloopkabinet Rutte wordt voortgezet! | De Wereld Verandert
4 jaren geleden
x

Check Also

medicijn

Aantal medicijndoden in Nederland: 17.000-20.000 per jaar. Aantal coronadoden: 17.839

Er gaat op social media een filmpje ...

conings

Grote vraagtekens bij vondst Jürgen Conings: ‘Dus die supergetrainde speurhonden hebben een lijk gemist?’

In het Dilserbos in België is het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

1
0
We lezen graag je reactie!x