Homepagina » Binnenland » Hoogleraar plaatst corona in perspectief: ‘Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker?’
hoogleraar

Hoogleraar plaatst corona in perspectief: ‘Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker?’

We moeten accepteren dat de ziekenhuizen weer vollopen en er besmettingen bijkomen, zei Ira Helsloot, hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, donderdagavond in de talkshow Op1. “Dat is vreselijk, maar in eerste instantie zullen we moeten accepteren dat er meer slachtoffers gaan vallen. We moeten als samenleving helpen om de kwetsbaren te beschermen. Aan de andere kant moeten mensen er ook voor kunnen kiezen om extra risico te nemen,” zei hij.

Helsloot noemde Zweden als voorbeeld. “Wat wij in maart hebben gedaan of zeiden dat we gingen doen, flatten the curve, dat hebben de Zweden echt gedaan. Ze hebben beperkte maatregelen getroffen.”

Waarom zijn deze ziektes nu ineens ondergeschikt?

Presentator Jort Kelder claimde dat de Zweedse aanpak wel tot meer doden heeft geleid. Helsloot: “Nee. Per 100.000 inwoners is het aantal doden, als je naar de oversterfte kijkt, in Zweden hetzelfde als in Nederland. Iets wat mij heel erg chagrijnig maakt, is dat virologen heel selectief in die cijfers shoppen. Dat is oneerlijk.”

De hoogleraar plaatste daarnaast het aantal coronadoden in perspectief. “Hoeveel doden hebben we vandaag?” vroeg hij. “33,” klonk het (volgens website Worldometer waren het er overigens 16). “Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker? 200-300.”

Ook zangeres Marga Bult verbaast zich hierover. “Jaarlijks overlijden er gemiddeld bijna 150.000 mensen aan allerlei ziektes in Nederland; kanker, dementie en hart- en vaatziekten. Dat zijn miljoenen mensen over de hele wereld. Zie ook cijfers van de WHO. Ik onderschat corona niet, maar waarom zijn deze ziektes nu ineens ondergeschikt?” vraagt ze.

Volgens Helsloot overreageren we op de crisis:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
remi
remi
7 maanden geleden

het klinkt misschien wreed he, maar elke keer als ik mijn ziekenfonds premie betaal, vraag ik me af hoeveel medelanders hiermee vermoord gaan worden in ziekenhuizen, en elders.
zoals bv kanker behandelingen met chemo, dit is gewoon vast gelegd, als de behandelmethode, terwijl er andere alternatieven bestaan.
maar deze mensen en hun behandel methodes, worden het leven zuur gemaakt.

Elise
Elise
Reactie op  remi
7 maanden geleden

Yep, dat denk ik zelf ook. Ben zelf behandelt met chemo en andere medicatie. Staat trouwens ook gewoon beschreven op internet/bijsluiters, dat bepaalde stoffen ervoor zorgen, dat je het ergens anders terug kunt krijgen. Bijwerkingen zorgen vaak ook nog voor andere ernstige aandoeningen. Ben zelf gestopt met de medicatie(nabehandeling), die ik nog 7 jaar zou moeten nemen. Grootste probleem van alles is: je lichaam is niet meer hetzelfde. Ik voel geen pijnprikkels(het belletje) meer als ik stoot, droge mond, rare vervelende spierpijnen, zwakke spieren, vermoeidheid enz. Heel vervelend. Achteraf had ik misschien toch liever alleen een operatie willen ondergaan met bestraling(is ook geen pretje). En nu helemaal, omdat men nieuwe technieken gebruikt. Met een apparaatje kunnen ze zien of er nog kankercellen zitten tijdens de operatie en die kunnen dan ook nog verwijdert worden. Plaatselijke chemo is nog niet officieel, maar daar is men wel al mee bezig.
Coronamaatregelingen hebben wel psychische invloed/bij mij geen angst om het te krijgen, maar meer dat je extra belast wordt met iets waar je niks mee kunt.

Rob
Rob
Reactie op  remi
7 maanden geleden

Dat klinkt niet zo wreed hoor als je ziet hoe het er aan toe gaat in deze wereld. Dan is het die wereld waar het er wreed aan toe gaat. Alles wordt gedramatiseerd. Zo blijkbaar ook kanker. Er zijn in de loop der tijd veel berichten geweest waarin ook weer onderzoekers etc hebben aangegeven dat kanker een gemakkelijk te behandelen iets is. Volgens sommigen is het niets anders dan een schimmel. Ik kan niet uit ervaring spreken, ik heb nooit kanker gehad. Maar ik maak wel veel mee waar artsen, wetenschappers etc geen idee van hebben. Voor mij is het dan wel duidelijk dat chemotherapie en bestraling niet het kanker geneest maar dat het vernietigt. Kanker genezen kan in feite niet eens want alleen de mens kan genezen VAN kanker. Verwoording laten dan vaak ook al zien dat het niet klopt. Die behandelingen vernietigen niet alleen kanker cellen maar zijn daarbij ook een chemische en radiologische aanval op het mens-zijn omdat ze je volledig aan die ‘behandelingen’ onderwerpen. Vernietiging gebeurt door middel van externe zaken, genezen gebeurt van binnenuit. Als deze wereld niet zo vernietigend was dan hadden we waarschijnlijk niet eens van al die ziektes, aandoeningen enz.

Tony
Tony
Reactie op  Rob
7 maanden geleden

Kanker kan volgens mij alleen maar ontstaan in een verzuurd lichaam. Is je lichaam voldoende alkalisch, dan kunnen deze kankercellen zich niet vormen. Bij chemo therapie wordt de verzuring alleen maar verergerd, hetgeen de kans op genezing eigenlijk onmogelijk maakt.

Het is daarom belangrijk dat al je organen de juiste pH-waarde hebben en dat geldt ook voor je bloed. Maar welke arts controleert dat nou. Controle van de pH-waarde van je bloed en organen staat niet op het standaardformulier bij een bloedonderzoek. En dat is vreemd, want een afwijking in de pH-waarde is een teken dat je immuunsysteem niet goed werkt of kan werken.

Ik denk dat de meeste gezondheidsproblemen dan ook aan een afwijkende pH-waarde te wijten zijn, waardoor je stofwisseling niet optimaal kan functioneren en er een onbalans ontstaat tussen anionen en kationen.

Oorzaken van een verzuurd lichaam zijn, slecht en ongezond voedsel (tekort aan essentiele mineralen en vitamines)(alle chemische toevoegingen)(gemanipuleerd voedsel) en slecht drinkwater (met een te lage pH-waarde en niet de juiste osmotische waarde), maar ook een tekort aan regelmatig zweten. Hierdoor hopen toxines zich in het lichaam op en ontstaat er verzuring.

Daar ligt tevens de oorzaak van de Coronasymptomen. Het is een vergiftiging, dat alleen tot symptomen leidt, wanneer het lichaam niet de juiste pH-waarde heeft. Hoe slechter deze is, des te groter het impact.

jenne
jenne
Reactie op  Tony
7 maanden geleden

Tony, heel interessant was het een beetje vergeten, de kring gevormd door de Pharmaseutische industrie, medicijnen en voedings bijvoegsels, dat tesamen leverd veel op, dat het op een criminele basis is gebouwd, doet er schijnbaar niet toe, wij mensen worden steeds verder gedegradeerd tot gebruiks voorwerpen !

Elise
Elise
Reactie op  Rob
7 maanden geleden

Volgens mijn eigen inzicht ligt het probleem meer bij een systeem wat niet meer natuurlijk als mens uitgevoerd kan worden. De stress/druk. Stress zorgt voor schommelingen in het hormoonstelsel. Langdurige stress zorgt voor ziektes.
Huidige maatregelingen zijn onnatuurlijk en dus een belasting voor iedereen. Gaan we hier mee door, zullen er uiteindelijk veel mensen eronder doorgaan. Er zullen dus ook weer meer mensen kanker gaan krijgen. Dan zitten we nu dus in een visuele cirkel. Heel gevaarlijk allemaal. Mede ook, dat men teveel technocratisch denkt en gebruik maakt van pc programma’s.(die kunnen zelf niet voelen en denken). Dat is dode stof.

Tony
Tony
Reactie op  Elise
7 maanden geleden

Stress is een grote veroorzaker van het verzuren van het lichaam. Als voorbeeld: de arts zegt dat je kanker hebt en nog 1 jaar te leven hebt. Je lichaam schiet daardoor in de stress, verzuurt dus nog meer, en de finish is in zicht. Dan krijg je nog eens chemo therapie en je doodvonnis is getekend.

Ga je het op een natuurlijke manier te lijf, accepteer de chemo therapie niet en denkt positief, dan is er een grote kans dat je het overleeft.

Belangrijk is daarbij wel, dat de verdere verzuring van je lichaam een halt moet worden toegeroepen en je lichaam sterk alkalisch moet worden.

ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Ja maar een cojonadode is veel en veel en veel en veel erger dan al die andere doden aldus de reguliere media.

https://www.ad.nl/buitenland/internationale-aandacht-voor-gigantische-flop-van-rebelse-nederlandse-influencers~ad6418c8/
“Internationale aandacht voor ‘gigantische flop’ van ‘rebelse Nederlandse influencers’”
Deze kop zegt natuurlijk alles hoe de reguliere media erin staat.

Terwijl een andere reguliere media – tot mijn verbazing – best een aardig stuk heeft geschreven waarop ik gisteren ben gewezen door de uitzending van Jensen:
https://www.parool.nl/nederland/wat-is-het-nut-van-de-anderhalve-meter-kritiek-van-bn-ers-naast-de-feiten~b17bc927/
De conclusie is dat deze BN’ers gewoon een punt hebben.

Zolang de (meeste) reguliere media voor deze hetze blijven zorgen, zal het volk opgesloten blijven zitten.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Voor Huge, Rutte en de rest, draait alles om GELD en MACHT. Het volk telt niet ! Zelfs het leven van kinderen tellen niet meer !! Alles draait om de FAKE virus besmettingen, want VACCINE is a BIG MONEY MAKING BUSINESS!

berry
berry
Reactie op  Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Het is opdracht, en zij zijn niet mans genoeg om te kiezen voor de eigen bevolking. Die hen nota bene gekozen heeft. Het zijn gewoon zwakke corrupte zielen.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
7 maanden geleden

33 doden die zogenaamd positief getest zijn en het label coronadoden hebben meegekregen, maar gestorven zijn aan iets anders komt meer tegen de werkelijkheid aan.

Jan
Jan
Reactie op  Hoge Noorden
7 maanden geleden

een aantal beweert dat het getal 33 een satanisch getal betreft.

GEEN Schaap
GEEN Schaap
7 maanden geleden

https://www.rivm.nl/publicaties/surveillance-of-influenza-and-other-respiratory-infections-in-netherlands-winter

65.000 griepdoden tijdens het seizoen 2014-2015. Hoor je niemand over. Toen ging alles gewoon door.

jenne
jenne
Reactie op  GEEN Schaap
7 maanden geleden

beste Schaap, hier in Frankrijk sterven jaarlijks 60 000 mensen door medische fouten – foutjes in de ziekenhuizen, niemand heeft het hier over, de ziekte die heerst is te genezen volgen Dr. Raoult, in mijn vele homeopathiese boeken, blijkt inderdaad Kanker te ontstaan in deze tijd, er zijn natuurlijke middelen die hem kunnen genezen, maar vaak zijn de immume systemen zo verzwakt dat er niet veel aan te doen is, buiten rekken met chemo om er nog wat geld aan te verdienen, maar in het verleden werden de mensen niet echt oud, uitzonderingen daar gelaten, mooie discussie !

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
7 maanden geleden

Als reactie op Famke-Louise bij Jinek:

https://www.youtube.com/watch?v=bok7BAfvjF4

Zo ongelooflijk raak!

#IKDOENIETMEERMEE

Bas
Bas
7 maanden geleden

Helaas zie je ook steeds meer jonge mensen (30+) in bijvoorbeeld een supermarkt een muilkorf dragen. De angst heerst.

Tony
Tony
Reactie op  Bas
7 maanden geleden

Ja die luisteren naar de reguliere radio en tv, en hebben geen idee, of nemen niet de tijd, om zelf op onderzoek uit te gaan.

Maar dat is nou juist ook de bedoeling, zodat de maatregelen om de mensen onder de duim te krijgen, kunnen doorgaan.

Ik hoop het niet, maar het duurt niet lang dat de maatregelen die in Victoria worden gehanteerd, ook hier komen. Echter vele mensen die ik op de situatie in Victoria aanspreek, hebben geen idee waar ik het over heb. Het zal dan ook wel niet op de TV komen, dan zegt dat al genoeg. Geen slapende honden wakker maken, dus! Het is mij allemaal duidelijk, maar veel andere mensen nog niet. Wel zijn er steeds meer mensen die niet willen worden ingeent, maar de echte reden waarom zij dat niet zouden moeten doen, weten zijn niet.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Bas
7 maanden geleden

Ik zag gisteren 8 mensen met een muilkorf op. 8! Terwijl ik er voorheen maar 1 of 2 zag, maar altijd wel eentje. Ik vind het intimiderend, omdat je niet eens meer ziet wie het is.

salvar
salvar
7 maanden geleden

wij moeten ons onttrekken aan het virus gedoe.
wij moeten de achterliggende gedachten van het gespuis kennen.
1) maatregelen gaan weer strenger worden.
2). lockdown komt eraan.
3). mensen raken oververhit.
4). sluiting van winkels.
5). steden worden afgesloten.
6). geen eten mensen slaan elkaar in elkaar.
7). leger en politie grijpen in.
8). totale vaccinatie verplicht.
9). niet luisteren wordt je afgevoerd.
10). genocide wordt toegepast.
11). nieuwe wereldorde
12). je bent nu slaaf.
zoals ongeveer geschreven staat en zeker door drie helderziende voorspeld.
er waren helderziende die op hun sterfbed zeiden in ben blij dat ik nu sterf want in die tijd wil ik niet leven.

dit heeft rutte en de jonge die zo meteen alle macht hebben in gedachten.
ze luisteren goed naar de satanische sekte en die zeggen nu het virus gaat nooit meer voorbij.

een ding zorg als het zover komt ga weg uit de grote steden.

misschien komen we elkaar wel tegen als ik er nog ben.

god zij met ons.

Elise
Elise
7 maanden geleden

Lees net, dat Jorritsma(burgemeester Eindhoven en leider veiligheid zuidoost Brabant) mondkapjes wil gaan invoeren in winkels, restaurants.
Hierdoor worden mensen met een beperking ernstig belast in hun bewegingsvrijheid. Niet iedereen kan zo’n ding verdragen. Worden die mensen afhankelijk van anderen bv boodschappen doen.(niet iedereen gebruikt internet/wifi) Uitjes voor hen: nog minder. Veel ouderen vallen onder deze groep. Zo gaan er nog meer mensen dood. Gewoon door frustratie/stress.

Tony
Tony
Reactie op  Elise
7 maanden geleden

Dat is dus nou net de bedoeling van alle maatregelen.

salvar
salvar
7 maanden geleden

de zorg loopt weer vol
SMERIGE LEUGENAARS.

Margie
Margie
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

Blijf in je eigen kracht beste Salvar

x

Check Also

zweden

Broodnodige nuance: wat Rutte niet vertelde over de coronasituatie in Zweden

Demissionair premier Rutte zei dinsdag tijdens de ...

coronadode

Bijna derde van recente coronadoden niet veroorzaakt door virus

Bijna een derde van de coronadoden die ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x