BinnenlandCorona

Hoogleraar plaatst corona in perspectief: ‘Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker?’

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We moeten accepteren dat de ziekenhuizen weer vollopen en er besmettingen bijkomen, zei Ira Helsloot, hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, donderdagavond in de talkshow Op1. “Dat is vreselijk, maar in eerste instantie zullen we moeten accepteren dat er meer slachtoffers gaan vallen. We moeten als samenleving helpen om de kwetsbaren te beschermen. Aan de andere kant moeten mensen er ook voor kunnen kiezen om extra risico te nemen,” zei hij.

Helsloot noemde Zweden als voorbeeld. “Wat wij in maart hebben gedaan of zeiden dat we gingen doen, flatten the curve, dat hebben de Zweden echt gedaan. Ze hebben beperkte maatregelen getroffen.”

Waarom zijn deze ziektes nu ineens ondergeschikt?

Presentator Jort Kelder claimde dat de Zweedse aanpak wel tot meer doden heeft geleid. Helsloot: “Nee. Per 100.000 inwoners is het aantal doden, als je naar de oversterfte kijkt, in Zweden hetzelfde als in Nederland. Iets wat mij heel erg chagrijnig maakt, is dat virologen heel selectief in die cijfers shoppen. Dat is oneerlijk.”

De hoogleraar plaatste daarnaast het aantal coronadoden in perspectief. “Hoeveel doden hebben we vandaag?” vroeg hij. “33,” klonk het (volgens website Worldometer waren het er overigens 16). “Hoeveel mensen gaan er elke dag dood aan kanker? 200-300.”

Ook zangeres Marga Bult verbaast zich hierover. “Jaarlijks overlijden er gemiddeld bijna 150.000 mensen aan allerlei ziektes in Nederland; kanker, dementie en hart- en vaatziekten. Dat zijn miljoenen mensen over de hele wereld. Zie ook cijfers van de WHO. Ik onderschat corona niet, maar waarom zijn deze ziektes nu ineens ondergeschikt?” vraagt ze.

Volgens Helsloot overreageren we op de crisis:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
remi
remi
2 jaren geleden

het klinkt misschien wreed he, maar elke keer als ik mijn ziekenfonds premie betaal, vraag ik me af hoeveel medelanders hiermee vermoord gaan worden in ziekenhuizen, en elders.
zoals bv kanker behandelingen met chemo, dit is gewoon vast gelegd, als de behandelmethode, terwijl er andere alternatieven bestaan.
maar deze mensen en hun behandel methodes, worden het leven zuur gemaakt.

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Ja maar een cojonadode is veel en veel en veel en veel erger dan al die andere doden aldus de reguliere media.

https://www.ad.nl/buitenland/internationale-aandacht-voor-gigantische-flop-van-rebelse-nederlandse-influencers~ad6418c8/
“Internationale aandacht voor ‘gigantische flop’ van ‘rebelse Nederlandse influencers’”
Deze kop zegt natuurlijk alles hoe de reguliere media erin staat.

Terwijl een andere reguliere media – tot mijn verbazing – best een aardig stuk heeft geschreven waarop ik gisteren ben gewezen door de uitzending van Jensen:
https://www.parool.nl/nederland/wat-is-het-nut-van-de-anderhalve-meter-kritiek-van-bn-ers-naast-de-feiten~b17bc927/
De conclusie is dat deze BN’ers gewoon een punt hebben.

Zolang de (meeste) reguliere media voor deze hetze blijven zorgen, zal het volk opgesloten blijven zitten.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

Voor Huge, Rutte en de rest, draait alles om GELD en MACHT. Het volk telt niet ! Zelfs het leven van kinderen tellen niet meer !! Alles draait om de FAKE virus besmettingen, want VACCINE is a BIG MONEY MAKING BUSINESS!

Hoge Noorden
Hoge Noorden
2 jaren geleden

33 doden die zogenaamd positief getest zijn en het label coronadoden hebben meegekregen, maar gestorven zijn aan iets anders komt meer tegen de werkelijkheid aan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

27
0
We lezen graag je reactie!x