Gezondheid

Van 100 epileptische aanvallen per dag naar nul. Jongen (11) leeft nog dankzij dit wondermiddel

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een 11-jarige jongen met een ernstige vorm van epilepsie leeft nog dankzij het ‘wondermiddel’ cannabis, zo claimt zijn familie.

Billy Caldwell bracht afgelopen jaar in Californië, waar medicinale cannabis legaal is, een bezoek aan een expert en neemt sindsdien cannabisolie tegen de aanvallen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het medicijn dat hij gebruikt draagt nu zelfs zijn naam: Billy’s Bud. Het bevat een stof die in cannabis wordt gevonden, te weten CBD.

Tranen van geluk

Zijn moeder Charlotte Caldwell zei dat het gezin ‘tranen van geluk heeft gehuild’ vanwege zijn ‘ongelooflijke’ vooruitgang.

“Dit kleine flesje olie heeft mijn kleine jongen beter gemaakt,” zei ze tegenover The Independent.

“Dit is geweldig. Het bedrijf wilde de olie naar Billy vernoemen – we voelen ons heel erg vereerd. Deze mensen hebben Billy’s leven gered. Het is ongelooflijk,” vervolgde ze.

Autisme

Billy gebruikte acht maanden lang onder toeziend oog van een arts medicinale cannabis. Het duurde even, maar uiteindelijk werkte het, aldus Charlotte.

“Hiervoor kreeg Billy tot wel 100 aanvallen per dag, hij was stervende,” zei ze. “Billy heeft nu al 250 dagen geen aanval meer gehad, het is gewoon ongelooflijk.”

Billy, woonachtig in Noord-Ierland, heeft ook autisme. Volgens zijn moeder werkt de olie daar ook goed tegen.

Legaal

“Hij maakt goed oogcontact en eerst had hij speciale zolen nodig die zijn enkels ondersteunden, maar nu draagt hij sportschoenen,” zei ze.

De olie die Billy gebruikt wordt gemaakt door de startup GreenLight Medicines in Dublin. De jongen krijgt twee soorten olie: één daarvan bevat CBD en de ander THCA.

Billy’s Bud is in Groot-Brittannië legaal en kan overal ter wereld worden gekocht.

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
6 jaren geleden

“Hij maakt goed oogcontact
Is dit geen luxueuze uitspraak?

Maarten Vananderoye
Maarten Vananderoye
6 jaren geleden

Als ik al die artikelen hier over “cannabisolie” van de afgelopen jaren lees, kom ik tot de vaststelling dat dit het “levenselexir” bij uitstek is. Het geneest zowat alle ziektes en kankers…

Zolang de erkende wetenschap (of de “betweterige” politiek) niet overtuigd is over dit wondermiddeltje blijf ik ook sceptisch en wacht ik af.

[sarcasme] oh ja… de algemene wetenschap zien meer nut in het onderzoek naar nepgeneesmiddelen om te profiteren van het “onderzoeksgeld” dat ze hiervan krijgen… goed dan. De cannabisplantages (waar ook de maffia rijk van is geworden) zijn niet uit op geld, maar uit op de wonderen van hun cannabisolie. [sarcasme]

🙂 Ach de wonderen zijn de wereld nog niet uit, hé?

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Wellicht is het goed om te weten dat koud bereiden van cannabisolie een belangrijk onderdeel is bij de productie. http://medicalcannabissupplies.nl/hoe-maak-ik-cannabistinctuur-en-cannabisolie-koude-bereiding-pgmcg-nl/

Frenkie
Frenkie
6 jaren geleden

Bewaar de zaadjes van je cannabisplant maar, want ook dat gaat door Big P gepatenteerd worden, als het al niet gebeurd is.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x