Binnenland

Iedereen kruipt achter premier Rutte aan. Wat klopt hier niet?

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Tweede Kamer zitten geen helden, maar saaie pieten. Het is een vrij slap parlement wat we op dit moment hebben. Iedereen kruipt achter de premier aan, constateert PVV-leider Geert Wilders voor de camera van Ongehoord Nederland. Het AD beeldde premier Rutte af in een hermelijnen mantel. “Het is een kleffe bende hier in Den Haag.”

Volgens Wilders is het in Nederland vrij slecht gesteld met de democratie. We mogen niet demonstreren. De overheid kan onze telecomgegevens straks rechtstreeks via de provider opvragen. Het parlement staat buitenspel en kan alleen over corona debatteren. Ondertussen gaan EU-gesprekken – waar we niks over te zeggen hebben – gewoon door.

“Het is nog erger,” zegt Wilders, die erop wijst dat ook de wet openbaarheid van bestuur, die de openbaarmaking van informatie door de overheid regelt, buiten werking is gesteld zogenaamd in verband met corona.

“Massaal kruipen ze op de schoot van de heer Rutte, het is te gênant voor woorden. We hebben een watjes-parlement.”

Er is iets vreemds aan de hand

Ook hoogleraar Ewald Engelen ziet dat er iets vreemds aan de hand is. De lockdown noemen we ‘intelligent’, terwijl de economische schade gigantisch zal zijn. En critici zijn volksverraders.

Engelen schrijft in De Groene Amsterdammer:

Het Zweedse experiment wordt steevast geridiculiseerd, alsof het niet slagen mág. En het ‘nieuwe normaal’ van digitaal werken, mondkapjes, apps en afstand houden wordt omarmd met een wellust die op zijn best massahysterie en op zijn slechtst collectief masochisme doet vermoeden.

En dat allemaal vanwege een virus dat ‘minder dodelijk is dan het verkeer’.

Engelen:

Premier Rutte kan wegkomen met maatregelen waarvan de proportionaliteit met de dag twijfelachtiger wordt. Het parlement is verworden tot een applausmachine voor een handvol virologen. Niemand mag meer voortijdig sterven aan een virale infectie, maar een veelvoud ervan wel aan dementie, kanker en hartaandoeningen.

4 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
3 jaren geleden

Wij rekenen op de volksvertegenwoordiging.
Zij hebben het mandaat om de regering te controleren, op de vingers te tikken om zo grote misstanden te voorkomen bij het uitvoeren van de wil van het volk.
Nu echter is er sprake van een staatsgreep.
De wil van het volk doet er al jaren niet meer toe.
We worden bestuurd door een stel dictators die geen inspraak dulden, een eigen koers varen, en ons de afgrond in duwen.
Tijd voor een (militair) tribunaal dat die lui allemaal ter verantwoording roept en berecht.
Het volk dient te worden beschermd tegen deze misdadigers.
We willen ons land terug.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

En dan nog steeds blijft het belangrijkste punt staan, namelijk, dat de MSM, die ons, het volk, moet beschermen tegen het kwaad, ons op zijn minst alle informatie dient te voorzien, dit in zeer ernstige mate nalaat.

Het lijkt net 1933 wel toen een ene Adolf H. aan de macht kwam.

Maar ook het volk valt iets te verwijten, zeker in deze tijd. Bijna iedereen heeft in NL internet. Men kan ook zelf op zoek gaan naar informatie. bijvoorbeeld: hoeveel doden vallen er door griep? Wat is de sterftekans door griep? Waarom griep? omdat in de media toch vergelijk wordt getrokken met de griep. Er zijn diverse (youtube) kanalen zoals Café Weltschmerz of http://www.voordeommekeer.nl om tot andere inzichten te komen. Maar er gebeurd niets. Het is stuitend.

Sterker nog, de VVD is in de peilingen groter dan ooit. Het volk is het eens met het beleid van Rutte volgens de peilingen terwijl wij de facto vervallen zijn in een dictatuur. Het besef is er kennelijk niet. Heeft men nog wel geschiedenis onderwijs gehad of zo? Of is men dat vergeten?

Men vindt het kennelijk allemaal wel best. Net zoals in 1933.

salvar
salvar
3 jaren geleden

echt waar je wordt zo moe van die rutte en de tweede kamer, moe, moe en nog eens moe.
ga maar na vanaf het begin tot nu toe is er niets veranderd en er zal ook niets veranderen .
ja het dodental van mensen die normaal ook zouden zijn overleden.
rutte smeert iedereen stroop om de mond zodat iedereen een beetje blij wordt van die machtswellusteling maar let op zodra 1,5 kop op een terras mag zitten springt het virus (niet waar ) weer omhoog en sorry mensen we gaan weer terug naar het oude nieuwe.
de menner (en leugenaar ) gaat ge woon met zijn agenda (gekregen van de bilderbergers) door en niemand ook niemand in nederland vraagt zijn eigen af worden we soms voor de gek gehouden?
niet allemaal natuurlijk maar een flinke handvol en hopende dat het een leger wordt en optrekken naar de haag , zodat we de oren van rutte en consorten eens flink wassen.

wie het prima vind zo en voor de rest van zijn leven als gevangene wil leven doe niets en blijf gewoon thuis en reageer nergens op , dan hebben we ook er ook geen last van.
maar niet klagen achteraf.

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Tijd om weer terug naar normaal te keren. WHO is een LARP.

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x