Homepagina » Binnenland » Iedereen kruipt achter premier Rutte aan. Wat klopt hier niet?
rutte
Foto: Maarten CC BY 2.0

Iedereen kruipt achter premier Rutte aan. Wat klopt hier niet?

In de Tweede Kamer zitten geen helden, maar saaie pieten. Het is een vrij slap parlement wat we op dit moment hebben. Iedereen kruipt achter de premier aan, constateert PVV-leider Geert Wilders voor de camera van Ongehoord Nederland. Het AD beeldde premier Rutte af in een hermelijnen mantel. “Het is een kleffe bende hier in Den Haag.”

Volgens Wilders is het in Nederland vrij slecht gesteld met de democratie. We mogen niet demonstreren. De overheid kan onze telecomgegevens straks rechtstreeks via de provider opvragen. Het parlement staat buitenspel en kan alleen over corona debatteren. Ondertussen gaan EU-gesprekken – waar we niks over te zeggen hebben – gewoon door.

“Het is nog erger,” zegt Wilders, die erop wijst dat ook de wet openbaarheid van bestuur, die de openbaarmaking van informatie door de overheid regelt, buiten werking is gesteld zogenaamd in verband met corona.

“Massaal kruipen ze op de schoot van de heer Rutte, het is te gênant voor woorden. We hebben een watjes-parlement.”

Er is iets vreemds aan de hand

Ook hoogleraar Ewald Engelen ziet dat er iets vreemds aan de hand is. De lockdown noemen we ‘intelligent’, terwijl de economische schade gigantisch zal zijn. En critici zijn volksverraders.

Engelen schrijft in De Groene Amsterdammer:

Het Zweedse experiment wordt steevast geridiculiseerd, alsof het niet slagen mág. En het ‘nieuwe normaal’ van digitaal werken, mondkapjes, apps en afstand houden wordt omarmd met een wellust die op zijn best massahysterie en op zijn slechtst collectief masochisme doet vermoeden.

En dat allemaal vanwege een virus dat ‘minder dodelijk is dan het verkeer’.

Engelen:

Premier Rutte kan wegkomen met maatregelen waarvan de proportionaliteit met de dag twijfelachtiger wordt. Het parlement is verworden tot een applausmachine voor een handvol virologen. Niemand mag meer voortijdig sterven aan een virale infectie, maar een veelvoud ervan wel aan dementie, kanker en hartaandoeningen.Vind je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

33 reacties

 1. Wij rekenen op de volksvertegenwoordiging.
  Zij hebben het mandaat om de regering te controleren, op de vingers te tikken om zo grote misstanden te voorkomen bij het uitvoeren van de wil van het volk.
  Nu echter is er sprake van een staatsgreep.
  De wil van het volk doet er al jaren niet meer toe.
  We worden bestuurd door een stel dictators die geen inspraak dulden, een eigen koers varen, en ons de afgrond in duwen.
  Tijd voor een (militair) tribunaal dat die lui allemaal ter verantwoording roept en berecht.
  Het volk dient te worden beschermd tegen deze misdadigers.
  We willen ons land terug.

  84 likes
  • @Herman. Nog niet zo lang geleden las ik ergens dat de politiek maar in beperkte mate de ruimte heeft om beleid te voeren binnen een kapitalistische en globalistische agenda. Die agenda bestaat al een een aantal eeuwen. Als je alleen even vanaf na ww2 kijkt dan hebben we van begin af aan te maken met een steeds meer afnemende welvaart. Dat door belastingen, inflatie enz. In mijn kindertijd kon een gezin nog van één inkomen rond komen. Daarnaast was de kinderbijslag veel hoger en ook dat is stelselmatig gesloopt waardoor het totale inkomen ook lager werd. Op zeker moment was één inkomen niet meer genoeg dus moest de partner gaan werken. De loonsverhogingen hebben nooit opgewogen tegen de inflatie. Het beetje extra inkomen dat je kreeg was nooit genoeg om alle prijsverhogingen te compenseren. Daarnaast steeds meer regels en steeds meer en hogere boetes. En zo worden we al vanaf na ww2 langzaamaan steeds meer financieel afgeroomd zodat de welvaart minder wordt. Dat wordt door de kapitalisten en globalisten opgeslokt. En nu zitten zo helemaal achter ons geld aan om de boel nog even overeind te houden voordat het instort. Nog snel ons laatste beetje stelen.

   Er wordt gezegd dat het nu totale oorlog is tegen de mensheid. Er wordt ook gezegd dat ‘social distancing’ MKUltra tactiek is. In Amerika zijn ze apps aan het ontwikkelen, gelinkt aan aan het Corona virus om genaamd een risico score te berekenen. Aan de hand van die sore mag iemand een gebouw binnen of terug naar kantoor. Je moet dus een score hebben anders kom je sowieso nergen meer binnen. Dat komt verdacht veel overeen met het idee dat je straks zonder chip in je lichaam nergens meer toegang toe hebt. En in China, met hun surveillance systeem, zijn al 23 miljoen mensen geblokkeerd om van het vliegtuig of trein gebruik te maken. En 13 miljoen mensen zijn daar al geblacklist als onbetrouwbaar. Dat alleen omdat ze niet iemand zijn wil niet opvolgen.

   18 likes
   • Ik geef Trump het voordeel van de twijfel.
    “De beste optie zonder overeenkomst”, zo je wil.
    De andere opties geven mij een slecht gevoel.
    WWG1WGA is voor mij de enige kans op een betere toekomst.
    Zoals Trump zegt : we doen het voor onze kinderen.
    Dat geeft aan dat er nog een weg te gaan is.
    “It will be biblical”, is aangegeven.
    Mij geeft die gedachte energie om door te gaan totdat “het kwaad” gilt van de pijn.

    7 likes
 2. En dan nog steeds blijft het belangrijkste punt staan, namelijk, dat de MSM, die ons, het volk, moet beschermen tegen het kwaad, ons op zijn minst alle informatie dient te voorzien, dit in zeer ernstige mate nalaat.

  Het lijkt net 1933 wel toen een ene Adolf H. aan de macht kwam.

  Maar ook het volk valt iets te verwijten, zeker in deze tijd. Bijna iedereen heeft in NL internet. Men kan ook zelf op zoek gaan naar informatie. bijvoorbeeld: hoeveel doden vallen er door griep? Wat is de sterftekans door griep? Waarom griep? omdat in de media toch vergelijk wordt getrokken met de griep. Er zijn diverse (youtube) kanalen zoals Café Weltschmerz of http://www.voordeommekeer.nl om tot andere inzichten te komen. Maar er gebeurd niets. Het is stuitend.

  Sterker nog, de VVD is in de peilingen groter dan ooit. Het volk is het eens met het beleid van Rutte volgens de peilingen terwijl wij de facto vervallen zijn in een dictatuur. Het besef is er kennelijk niet. Heeft men nog wel geschiedenis onderwijs gehad of zo? Of is men dat vergeten?

  Men vindt het kennelijk allemaal wel best. Net zoals in 1933.

  57 likes
  • Ik weet niet of het volk het (nog) eens is met Rutte… Wie zegt mij dat die zgn. peilingen niet gemanipuleerde /verzonnen cijfers zijn? Net zoals de verkiezingen. Ik geloof ook al heel lang datvdr verkiezingen in Nederland gekocht zijn, danwel dat er met de uitslag gefraudeerd is.

   43 likes
   • Bij het als slaafse zombies achter Rutte aan te lopen, zie ik de laatste dagen al snel verandering komen.
    En daar heb ik Jensen niet voor nodig, hoewel ik vind dat de man zeer goed werk doet.

    19 likes
  • Peilingen zijn niet altijd eerlijk. Ze worden vaak gebruikt om te proberen de meelopende massa te beïnvloeden.

   Ik heb het idee dat steeds minder mensen nog bang zijn voor het virus. Wel is er angst om regels te overtreden, voor een deel waarschijnlijk ook omdat je dan door anderen gezien kan worden als iemand die mensen in gevaar brengt.

   19 likes
  • Nou…. 1933? Dan heb je het niet begrepen, in die periode stond Duitsland er zeer slecht voor. Het was AH die hier op heeft ingegrepen, voor Duitsland en niet, zoals er nu hier gebeurt, tegen de bevolking. En dat is wel een heel groot verschil. Ook Duitsland werd in die periode ondermijnd door bepaalde groeperingen, net zoals nu hier en wereldwijd. Je moet het alleen wel willen zien, en dat zal, voor de meesten, not done zijn. En weet je waarom niet? Omdat ze je dat verteld hebben.

   13 likes
 3. echt waar je wordt zo moe van die rutte en de tweede kamer, moe, moe en nog eens moe.
  ga maar na vanaf het begin tot nu toe is er niets veranderd en er zal ook niets veranderen .
  ja het dodental van mensen die normaal ook zouden zijn overleden.
  rutte smeert iedereen stroop om de mond zodat iedereen een beetje blij wordt van die machtswellusteling maar let op zodra 1,5 kop op een terras mag zitten springt het virus (niet waar ) weer omhoog en sorry mensen we gaan weer terug naar het oude nieuwe.
  de menner (en leugenaar ) gaat ge woon met zijn agenda (gekregen van de bilderbergers) door en niemand ook niemand in nederland vraagt zijn eigen af worden we soms voor de gek gehouden?
  niet allemaal natuurlijk maar een flinke handvol en hopende dat het een leger wordt en optrekken naar de haag , zodat we de oren van rutte en consorten eens flink wassen.

  wie het prima vind zo en voor de rest van zijn leven als gevangene wil leven doe niets en blijf gewoon thuis en reageer nergens op , dan hebben we ook er ook geen last van.
  maar niet klagen achteraf.

  48 likes
  • Ja het Rutte team gaat maar door met liegen het RIVM heeft de zorg schandalig behandelt door geen goede bescherming te geven en te zorgen dat het er niet was, een afwachtende houding hebben ze aangenomen in de hoop dat het wel over zou gaan en beetje met cijfers manipuleren om hun fouten te verbergen .

   11 likes
 4. Kabinet Rutte III:
  77.000 mensen ontslagen uit de zorg
  120 naar 130 en toen ineens 100 om verzonnen stikstofcrisis
  500 miljard verdwenen uit de pensioenfondsen
  529.000 immigranten binnen gehaald, nieuw record
  1000 euro voor elke Nederlander?
  1000 miljard aan onzinnige klimaatplannen
  AOW leeftijd versneld omhoog
  Armoede gestegen
  Basisadministratie modernisering mislukt en ruim 100 miljoen weggegooid
  Belastingdeals met multinationals
  Bezuinigd op politie, defensie en justitie
  Bilderbergconferenties
  Boeren en Nederlands eigen voedselvoorziening moeten kapot
  Bonnetjes Teeven/Opstelten
  BPM, brandstofprijzen en wegenbelasting omhoog
  BTW levensmiddelen en leidingwater omhoog
  Burgerdoden vergeten
  Chroom-6 kanker/astma/eczeem toeslagen
  Daklozen zijn verdubbeld
  Dividendbelasting affaire
  Energie wordt duurder
  Griekenland krijgt miljarden terwijl Roette zei: “Geen cent meer naar Griekenland”
  Groningers moeten stikken in hun aardbevingsschade
  IC-bedden gehalveerd
  Immigranten labelen als statushouders zodat ze onze huizen innemen
  Immigratiepact van Marrakesh steunen
  Lastenverzwaring
  Leger zonder materieel
  MH17 leugens
  Nieuwe Wereld Orde (NWO): Rutte speech Europees Parlement op 13-6-18 “multilaterale wereldorde is in groot gevaar” wil meer geld in de Europese pot leggen en “klimaatdoelen zijn er alleen voor geopolitieke afhankelijkheid en economische kansen.”
  Oekraïne verdrag doorgedrukt
  OM beschermen in Demmink pedozaak
  Onderwijs bezuinigingen
  Orgaanroof gepleegd
  Parkeertarieven exorbitant omhoog, winkeliers moeten kapot
  Pensioenen niet geïndexeerd
  Politie 16000 zaken geseponeerd
  Rechtstaat kapot gemaakt
  Referendum afgeschaft
  RIVM fraude corona- en stikstofcijfers en het misbruik hiervan door Roette
  Schiphol uitbreiding
  Sleepwet doorgedrukt
  Stikstofcrisis is volgens Roette zijn grootste (verzonnen) ramp
  Terroristen financieel gesteund
  Toeslagenaffaire
  Uitkeringsfraude Polen en Turken
  Verhuurdersheffing, huren omhoog, huurtoeslag omlaag (dubbele werking naar armoede)
  Verkiezingsbeloftes niet nagekomen
  Verzorgingshuizen gesloten
  Visserij moet kapot
  Vliegveld Lelystad debacle
  VVD record aantal afgetreden bewindspersonen
  Wilders proces
  Woekerpolissen
  Ziekenhuizen failliet laten gaan
  Zorg privatisering, slechter en duurder wordende zorg
  Zorgverzekering omhoog

  Lockdown:
  – Schendt de rechten van de mens
  – Blijft ons angst aanpraten
  – Blijft lockdown verlengen
  – Laat 70.000 bedrijven failliet gaan. Alle ZZP en MKB moet kapot.
  – Dreigt met “oude leven komt nooit meer terug”
  – Wil 1,5 meter samenleving als “Het Nieuwe Normaal”
  – Stimuleert politiestaat en verraden van “overtreders”
  – Stuurt vliegtuig met hulpmiddelen naar China zodat we tekort en reden voor lockdown hebben
  – Blokkeert goedkope en direct beschikbare medicijnen zodat we reden voor lockdown hebben
  – WHO (Tedros en Bill Gates) krijgt alle macht zodat we in lockdown op vaccin moeten wachten
  – Stort geld naar NPO en kranten zodat hij een grote held blijft
  – 5G uitrol

  Komt nog:
  – Eurobonds komen alsnog via de achterdeur
  – Massa-ontslagen kapot gemaakte bedrijven
  – Meer doden door algehele schade van lockdown dan corona
  – 5G wordt aangezet (veel ziekte wat gelabeld zal worden als corona)
  – Vaker lockdowns om de NWO/agenda 21 versneld uit te voeren
  – Verplichte mondkapjes
  – Verplichte tracking apps
  – Verplicht vaccinatiepaspoort in 2022
  – Verplichte vaccinaties
  – Foutje in de verplichte vaccins wat leidt tot onvruchtbaarheid (depopulation agenda)
  – Gezichtsherkenningscamera’s
  – 5G crowd control (heeft Mona Keijzer al gezegd)
  – Overal drones boven je hoofd
  – Noordzee volbouwen met windmolens
  – Weilanden volbouwen met zonnepanelen
  – Alles wat Bill Gates en George Soros willen

  32 likes
 5. Je mag om het leven komen in het verkeer, je mag sterven aan de gevolgen van roken, van slechte voeding, van pesticide, van straling, van gewone griep of wat er ook maar voor waanzin aan de hand is om ons heen, maar oohwee als je sterft aan corona. Sterven aan corona is welhaast bij wet verboden en alles en iedereen wereldwijd moet daar voor bloeden, iedereen moet zijn vrijheid en rechten inleveren. Alles wat het leven de moeite waard maakt moet wijken voor corona met een sterftecijfer wat in vergelijking compleet verwaarloosbaar is bij de ordinaire griep waar niemand ooit problemen mee had. Hoe lang slikken mensen deze waanzin nog ?

  18 likes
 6. Tijd om weer terug naar normaal te keren. WHO is een LARP.

  13 likes
 7. Als iemand hier op dit forum nog enige hoop heeft op een volksvertegenwoordiging, ga maar lekker slapen.

  Niet voor niets wordt de Tweede Kamer de Tweede Slaapkamer genoemd. We hebben alles uit handen gegeven aan Brussel en de Tweede Slaapkamer zit er voor spek en bonen bij.

  Stemmen anyone?

  Ik durf keihard te beweren dat de meeste Nederlanders gewoon een stelletje idioten zijn. Weet u waarom? We gaan allemaal naar de stembus als vee en verwachten dat de politiek ons uit de shit zal helpen? Keep on dreaming. Ik heb het gedaan. Ik heb FvD gestemd, maar er is nog niets veranderd. Ik wacht het allemaal af en laat me niet gek maken door wie dan ook.

  En nu, een koude Corona! Proost, burp!

  12 likes
  • Valt niet mee te praten met anderen/met velen, ben al verbannen. Ik word letterlijk als heks beschouwd, die op de brandstapel moet eindigen. In ieder geval kunnen ze niet zeggen: wir haben es nicht gewusst.
   Denk dat ik ze maar wat aambeienzalf ga geven. Kunnen ze het op hun corona kringspier smeren(kunnen ze weer ontspannen) en dan hopen dat de ogen open gaan om wat er echt gaande is.

   11 likes
 8. Verwacht niks van de Nederlander. Enquetes laten keer op keer zien dat de Nederlander zeer gelukkig en tevreden is met zijn leven. Dus hij gaat echt niks veranderen daaraan. Dat die enqüetes misschien niet deugen, is een ander verhaal. Maar niemand betwist ze.

  11 likes
 9. Vandaag 25 graden , maandag nog maar 12 graden , door de plotse schommelingen wordt je ziek. Hier in dit klote land belgie (hoofdletter niet waardig) ben je dan besmet door covid-19. Ik vermoed dat 80 procent van de belgen ZO dom is dat ze smeken voor een complete lockdown. Ik hou het niet lang meer vol , want dan wordt ik gek van die domme belgen…. A propos ik ben een slimmere belg.!

  10 likes
 10. ik lees het voor de zoveelste keer , versoepeling in aantocht en jawel hoor viroloog zegt tweede golf (mogelijk) opkomst en kan heftiger zijn dan de eerste.
  ten eerste alles is mogelijk.
  wat ook mogelijk is dat rutte in een keer opstapt, nee is niet mogelijk.
  weet jullie de minister die niet goed werd en door de knieen ging?
  ik vraag me af of het geen toneelspel was omdat hij niet mee wilde doen aan de leugens, ja dat is mogelijk.
  we zullen zien hoelang de kappers open zijn toch?

  we kunnen en mogen niet tolereren dat we zo meteen in lockdown gaan want dan weten we gelijk hoe het zit.
  alle mensen die zo meteen dood (niet te hopen) worden weer corona doden en walla daar gaan we weer.
  zullen er nog meer mensen wakker worden , hoop van wel.
  de macht is aan het volk en niet van de lakei rutte.

  8 likes
 11. Een intelligente lockdown is dit wis en waarachtig niet, men had de zwakkeren verplicht moeten isoleren en de economy moeten laten voortgaan onder lichte verantwoorde beperkingen.

  En nu bovenal de maakindustrie terug halen vooral de producten welke van levensbelang zijn zoals medicijnen etc

  Maar Rutte doet niets intelligents dan alleen achteraf naar lang aandringen

  4 likes
  • Ik zal het nogmaals vertellen.

   RUTTE als het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
   Zijn leugens zijn wereldberoemd.
   Hij geeft niets om mij als oudere Nederlander.
   Hij is de loopjongen van de club achter gesloten deuren.

   RUTTUP en NEXIT.

   18 likes
 12. Bas van Stapelberg

  Goed opgesomd John

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Coronavirus is door mensen gemaakt, beweert ex-MI6-baas: ‘Belangrijk rapport’

De voormalige baas van MI6 heeft beweerd ...

italianen

Woedende Italianen doen mondkapje af: ‘Coronapandemie is zwendel’

Honderden Italianen verzamelden zich dinsdag op het ...