Mens en Dier

‘Nederland steunde terroristen en Rutte probeert waarheid onder tapijt te schuiven’

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Mark Rutte probeert te voorkomen dat de Nederlandse steun aan Syrische jihadisten wordt onderzocht, melden bronnen in de coalitie aan Trouw en Nieuwsuur. In 2018 bleek dat het kabinet jarenlang rebellen steunde die samenwerkten met terroristen en mensenrechten schonden. Ze kregen onder andere honderden gloednieuwe pick-uptrucks, satellietapparatuur en uniformen.

De Tweede Kamer wilde een onderzoek, maar dat kwam er niet. Een nieuwe motie over de zaak werd deze maand door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken ‘ontraden’ omdat dat voor spanningen bij de bondgenoten zou zorgen. Rutte zou vervolgens de indieners van de motie, CDA en ChristenUnie, onder druk hebben gezet om de motie in te trekken.

Er wordt met veel verontwaardiging gereageerd op deze onthullingen. Journalist Lucas Hartong schrijft: “Een zeer onwelriekende damp inzake de premier stijgt op uit deze beerput.”

Maffiapraktijken

“Burgers die terroristische organisaties steunen, worden vervolgd; het tegenhouden van feitenonderzoek wordt als ‘obstructie’ gezien. Niet echter voor onze staat die kennelijk boven de wet staat,” reageert advocaat Geert-Jan Knoops.

Ook PVV-leider Geert Wilders haalt hard uit. “Nederland steunde terroristen en Rutte probeert de waarheid onder het tapijt te schuiven,” zegt hij. “Geen onderzoek, maar doofpot. Maffiapraktijken.”

Mark de Hollander vraagt zich af: “Waarom is deze vent nog minister-president en slaat de Kamer hem niet om de oren?”

Zie hieronder hoe Rutte zich in allerlei bochten wringt als hij kritische vragen krijgt over de motie:

4.7 50 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk R
Henk R
1 jaar geleden

Ja waarom is deze vent nog minister president? En een blue tiger studio voor terroristen uitmaakt omdat ze de boeren steunen met een deel van de opbrengst van de boeken verkoop. Een schande deze vent.

exegese
exegese
1 jaar geleden

Notoire leugenaars als Mark Rutte hebben een stalen geheugen nodig om zich steeds op tijd te herinneren waar ze ook al weer allemaal over gelogen hebben. Daar kan ik mij niets van herinneren, of daar staat mij niets van bij, of daar herken ik mij niet in, zijn helaas veel gebruikte woorden die hen steeds weer een excuus geven om gewoon door te mogen gaan waar ze gebleven zijn. Ik heb dan ook mijn machtiging besturen door de overheid schriftelijk opgezegd.(burgerfront.nl) Niets van deze vernietigende waanzin gebeurt nog in mijn naam. Alleen dat geeft me al een beter gevoel !

Peter
Peter
1 jaar geleden

Laat je niet misleiden door rutten.
De man is een zeer gevaarlijke psychopaat.

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Dat stomme klootjesvolk gun je toch zo een premier.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

74
0
We lezen graag je reactie!x