Mens en Dier

‘Nederland steunde terroristen en Rutte probeert waarheid onder tapijt te schuiven’

Help door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Mark Rutte probeert te voorkomen dat de Nederlandse steun aan Syrische jihadisten wordt onderzocht, melden bronnen in de coalitie aan Trouw en Nieuwsuur. In 2018 bleek dat het kabinet jarenlang rebellen steunde die samenwerkten met terroristen en mensenrechten schonden. Ze kregen onder andere honderden gloednieuwe pick-uptrucks, satellietapparatuur en uniformen.

De Tweede Kamer wilde een onderzoek, maar dat kwam er niet. Een nieuwe motie over de zaak werd deze maand door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken ‘ontraden’ omdat dat voor spanningen bij de bondgenoten zou zorgen. Rutte zou vervolgens de indieners van de motie, CDA en ChristenUnie, onder druk hebben gezet om de motie in te trekken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Er wordt met veel verontwaardiging gereageerd op deze onthullingen. Journalist Lucas Hartong schrijft: “Een zeer onwelriekende damp inzake de premier stijgt op uit deze beerput.”

Maffiapraktijken

“Burgers die terroristische organisaties steunen, worden vervolgd; het tegenhouden van feitenonderzoek wordt als ‘obstructie’ gezien. Niet echter voor onze staat die kennelijk boven de wet staat,” reageert advocaat Geert-Jan Knoops.

Ook PVV-leider Geert Wilders haalt hard uit. “Nederland steunde terroristen en Rutte probeert de waarheid onder het tapijt te schuiven,” zegt hij. “Geen onderzoek, maar doofpot. Maffiapraktijken.”

Mark de Hollander vraagt zich af: “Waarom is deze vent nog minister-president en slaat de Kamer hem niet om de oren?”

Zie hieronder hoe Rutte zich in allerlei bochten wringt als hij kritische vragen krijgt over de motie:

4.7 50 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk R
Henk R
3 jaren geleden

Ja waarom is deze vent nog minister president? En een blue tiger studio voor terroristen uitmaakt omdat ze de boeren steunen met een deel van de opbrengst van de boeken verkoop. Een schande deze vent.

exegese
exegese
3 jaren geleden

Notoire leugenaars als Mark Rutte hebben een stalen geheugen nodig om zich steeds op tijd te herinneren waar ze ook al weer allemaal over gelogen hebben. Daar kan ik mij niets van herinneren, of daar staat mij niets van bij, of daar herken ik mij niet in, zijn helaas veel gebruikte woorden die hen steeds weer een excuus geven om gewoon door te mogen gaan waar ze gebleven zijn. Ik heb dan ook mijn machtiging besturen door de overheid schriftelijk opgezegd.(burgerfront.nl) Niets van deze vernietigende waanzin gebeurt nog in mijn naam. Alleen dat geeft me al een beter gevoel !

Peter
Peter
3 jaren geleden

Laat je niet misleiden door rutten.
De man is een zeer gevaarlijke psychopaat.

wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Dat stomme klootjesvolk gun je toch zo een premier.

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x