Homepagina » Financieel » Gates en zijn ‘oorlog tegen cash’ bedreigen onze vrijheid, waarschuwt econoom
gates
Foto: CC0

Gates en zijn ‘oorlog tegen cash’ bedreigen onze vrijheid, waarschuwt econoom

Miljardair Bill Gates lobbyt voor de afschaffing van contant geld. Hij wil cash vervangen door elektronisch geld.

Zijn Bill & Melinda Gates Foundation vormde samen met de Amerikaanse overheid, Citibank, Visa en Mastercard de Better Than Cash Alliance, die cashgeld wil uitbannen.

Gates geeft veel instituten en overheden geld om hem te helpen in zijn strijd tegen contant geld, zegt de Duitse financieel journalist, econoom en schrijver Norbert Häring.

Meest waardevolle gegevens

Waarom doet hij dit? Volgens Häring zijn Microsoft en andere IT-bedrijven uit op de gegevens van klanten. Daarnaast kunnen overheden burgers op deze manier makkelijker in de gaten houden.

Bedrijven als Microsoft willen alles digitaliseren om meer gegevens te kunnen verzamelen, aldus Häring. “Financiële gegevens zijn de meest waardevolle gegevens.”

Hij zei verder dat de wereldwijde lockdown wordt gebruikt om contant geld verder uit te bannen. “Banken zeggen tegen hun klanten dat cashgeld vies is, terwijl er geen bewijs is dat het virus op deze manier kan worden overgedragen. De meeste gezondheidsexperts zeggen dat Covid-19 niet overdraagbaar is via geld.”

Niets te maken met democratie

Als we geen contant geld meer kunnen gebruiken, is onze bankrekening haast een compleet logboek van ons leven. Iedereen die toegang heeft tot deze informatie kan zien waar we zijn geweest en wat we hebben gedaan. Kwaadwillenden kunnen deze informatie gebruiken om mensen te chanteren of kapot te maken. Dit heeft niets te maken met democratie en een vrije samenleving, zegt de journalist.

Hij merkt dat veel rechtse partijen tegen de afschaffing van cash zijn omdat het een bedreiging vormt voor onze vrijheden. Links is in dit opzicht helaas erg naïef, besluit hij.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • salvar schreef:

  gewoon elke keer dat je gaat winkelen cash betalen en dat doe ik nog steeds.
  op deze manier krijg je ze eronder.

  37 likes
  • vladi schreef:

   we moeten plannen maken hoe we buiten het geldsysteem om,elkaar diensten te verlenen en/of goederen en waren kunnen ruilen.
   iig de primaire levensbehoeften.

   de kleine man en de middenstand kunnen makkelijk zonder extreme luxe en met gemak voor elkaar zorgen.
   dat de scumbags het zich uitzoeken.

   fff

   10 likes
   • Nicky S. schreef:

    Ja precies,laten we met zijn allen daar goed over na denken en snel in uitvoering brengen ook.Kan zo gewoon niet verder gaan ,wtf denken ze wel dat ze zijn in the first place.
    We hebben een snel goed doordacht plan nodig waarin iedereen zijn/haar eigen ideeen ,gedachten mee voert

    4 likes
   • Strijdervoorvrijheid schreef:

    Terug naar de steentijd bedoel je.

    3 likes
  • Rob schreef:

   @salvar. Daaraan toevoegend: als winkels contant geld weigeren, de procukten op de balie laten liggen en en zeggen dat je hun producten dan ook niet hoeft. En zolang het dan kan gewoon naar een andere winkel gaan. Alleen is het wel jammer dat ze aan de kassa de klappen op mogen vangen terwijl degenen die het bepalen als lafaards achter de schermen achterover hangen op hun bureaustoelen. Geld is nog steeds een wettig betaalmiddel. Winkels schijnen het recht te hebben contant geld te weigeren maar dan hebben wij ook het recht om die winkels links te laten liggen en ergens anders heen te gaan. Punt in dit land is alleen dat je het massaal moet doen om iets te bereiken. Het gros hobbelt gewoon met de beperkingen mee waardoor je juist niets bereikt.

   9 likes
 • Laat je niet beïnvloeden schreef:

  Rutte dient als buikspreekpop van het RIVM /WHO.
  Hun leiden dit kabinet!!

  Die lui zijn $atanisten!

  28 likes
 • ProAsfalt schreef:

  De oorlog tegen cash slaagt jammer genoeg zeer wel want het is bijna nergens meer mogelijk om contant te betalen vanwege corona terwijl dit natuurlijk gewoon een kutsmoes is.

  Maar ja, het volk is naïef, volgzaam en laat zich niet informeren, dus betalen wij alles met de PIN.

  22 likes
 • jan doornbos schreef:

  Tja, ons leven hangt op dit moment meer dan ooit van bedreigingen aan elkander nietwaar? Wanneer je als burger de euvele moed hebt aan te geven niet in sprookjes te geloven, zelf wil blijven denken en er bovendien blijkt van geeft niet over een laag bewustzijn te beschikken, ben je een “dwarsdenker”. Ja, dat krijg je van al die propaganda. Democratie, zo deze ooit heeft bestaan, is overleden. Ook in ons land wordt de dienst uitgemaakt door volslagen idioten. In ieder geval geen lieden die wij hebben gekozen. Wat ben je eigenlijk wanneer je je alles laat welgevallen en daardoor denkt “veilig” te zijn? Man man man

  19 likes
  • Martijn schreef:

   Ja laat ze eens wat zien…
   Natuurlijk is kritisch zijn prima en aan te moedigen. Echter moet je soms ook een stap terug kunnen zetten. Als je geen bouwkundig expert bent zou je daarover ook niet met een expert in discussie gaan. Anders had je zelf wel die expertise gehad. Soms moet je je meerdere erkennen. En nu zien we een ‘wereldkampioenschap virologie’ voor onze neus en hoe wetenschap werkt. Veel testen, veel ideeën en daar valt het merendeel van af omdat het toch niet zo relevant is of klopt. Dat wat overblijft is wat nodig is.

   1 likes
   • jan doornbos schreef:

    Het wachten is op het moment dat de hel letterlijk losbreekt beste Martijn. Dat is het moment waarop iedereen zich bewust is van hetgeen er is gebeurd en de reden waarom. Dan is het te laat.

    4 likes
 • Elise schreef:

  Ik ben links en sta ook voor cash. En nu?

  10 likes
  • vladi schreef:

   er is geen links of rechts.
   zodra je gedachtengoed kadert begint het verdeel en heers principe.

   fff

   8 likes
  • salvar schreef:

   @elise

   meen je dat?

   2 likes
   • Elise schreef:

    Ja, ik stem SP. Enige partij die opkomt voor gewone mensen. bv. zij willen dat de kostendelersnorm(echt een slavenmiddel) afgeschaft gaat worden. Zij staan voor cash. Zij hebben de kinderopvangtoeslag affaire naar buiten gebracht enz. enz. en ja binnen de partij gaan ook geluiden op om totale controle te voorkomen.
    En ik stem op hen, omdat ze niet aan lobbyen doen. Mensen(partij) staan daarom een bepaald deel van hun inkomen af om onpartijdig te kunnen zijn/blijven.
    Ik sta wel voor zwarte piet en daar denken zij anders over.(politieke correctheid) Veel SP-ers staan wel voor zwarte piet. Hele discussie over geweest.
    Achter de schermen doen ze best veel. Maar ja, dat komt niet in het nieuws.
    Maar ja, eigenlijk maakt het niks meer uit op wie je stemt. Het systeem bepaalt.(dictatuur).

    2 likes
    • Elise schreef:

     De SP pleit voor een nationale bank. De SP wil dat KLM weer volledig in handen komt van de staat. De SP wil dat alle mensen die nu een baan hebben, waar je in feite niks mee kunt opbouwen verbeteren. Denk aan mensen die in de bijstand zitten en voor de gemeente moeten werken(participatie wet), flexwerkers, zzp-ers. Het zorgstelsel moet op de schop. enz enz.
     Een mens hoort gewoon fatsoenlijk te kunnen leven. Niks mis mee, toch?

     3 likes
 • wolfje schreef:

  Dat schapenvolk heeft me al lang genoeg de keel uitgehangen. Het zal mijn tijd wel uitduren.

  6 likes
 • d1rty schreef:

  Geld is een slavensysteem, geld moet verdwijnen uit deze corrupte wereld. Ik ben er altijd al tegen geweest, vanaf dat ik kind was. Helaas moet ik toch mijn huur betalen en boodschappen afrekenen bij de kassa. Cash geld uitbannen betekent dat ze de riempjes nog een stuk strakker aantrekken. Als iedereen nou eens een week geen geld uitgeeft? Zou het geldslavensysteem dan instorten? Boodschappen haal je uiteraard eerst genoeg in huis en rekeningen betaal je later na die week.

  5 likes
 • Lisette Muntslag schreef:

  Het begon allemaal in 1917….meer dan een eeuw Amerikaans imperialisme krijgt eindelijk aandacht. Norbert Häring ziet het heel goed Bill Gates is lid van die machtsdronken oligarchy die via de Amerikaanse overheid hun dictatoriale wil door de strot van de wereld proberen te duwen. Henry Kissinger noemt het de liberal world order maar in realiteit is het de ordinaire communistische dictatuur waar Duitsland als eerste slachtoffer van is geworden.

  4 likes
 • Brickshooter schreef:

  Dat begon al met “je mag alles van me weten behalve m’n pincode”.

  3 likes
 • Straalmans schreef:

  Geen cash? Dan kopen we ook geen software van Boze Geest, maar van de concurrent. Deze man wil zo te zien de geschiedenis ingaan als de geest van de tijd. Hij wil het liefst dat over het jaar 2025 gesproken wordt als het jaar 5 na Corona en over 2020 als Anno Corona en over 2015 als het jaar 5 voor Corona.

  3 likes
 • Rob schreef:

  Waarom wordt Bill Gates overal achter gezet. Wat dacht je van de Rothschilds, Rockefellers, de Bushes, Clintons, Soros etc. Het is de elite die erachter zit. Bill Gates behoort daar wel toe maar het is niet een one-man show. Het wordt de laatste tijd wel zo gebracht alsof het wel een one-man show is.

  3 likes
 • Gerda schreef:

  President Trump heeft een plan om de deep state (CABAL) aan te pakken.
  Je kunt nu steeds meer zien dat hij er mee bezig is, dit gaat niet in 1 keer, het leger helpt ook mee internationaal.
  Het proces is te volgen via filmpjes op you tube bv QANON, x22report enz.
  Wel moeten we zelf ook op gaan staan overal in de wereld, laten zien dat we dit niet pikken.
  Vecht voor je kinderen, kleinkinderen, familie en medemens.
  Samen staan we sterk!
  GW

  3 likes
 • Piet schreef:

  Heb dit al paar keer ondervonden, Belachelijk. Heb mijn spullen laten staan en kom er nooit meer terug. Koop lokaal, bij de kleine ondernemer!!!

  2 likes
 • Rebel Mina schreef:

  Die Rooms-katholieke Bill Gates had anders gedacht als hij zelf nog jong zou zijn geweest…ongeschonden denkwijze en niet zo rijk. Misschien vanuit oorspronkelijke ideeën en denkwijze waren zijn bedoelingen wel goed voor de wereldburgers , maar dit is voor de gewone en nog rationeel denkende burger(als mezelf stand-alone pc) niet te accepteren. Sorry mister Microsoft, we willen jouw Borg(zie Star Trek) implantaat niet. Basta.

  1 likes
 • alex schreef:

  Wel Gerda ik heb er overtijd een filmpje gezien maar vrees dat het fabeltjes zijn maar hoop doet leven ik denk
  Trump zou wel eens de laatse president kunnen zijn https://www.youtube.com/watch?v=94AH02utxsI
  Je kan nederlandse ondertitels zetten klik ondertitels rechts onder en dan op icoon er naast succes

  0 likes
 • x

  Check Also

  covid-19-paspoort

  Kunnen we in de toekomst alleen nog reizen met dit Covid-19-paspoort?

  De media waarschuwen al wekenlang dat het ...

  lange frans

  Lange Frans: ‘Ik hoef geen vaccin, chip of biometrisch fakking paspoort’

  De media volgen één lijn als het ...

  >