Financieel

Gates en zijn ‘oorlog tegen cash’ bedreigen onze vrijheid, waarschuwt econoom

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Miljardair Bill Gates lobbyt voor de afschaffing van contant geld. Hij wil cash vervangen door elektronisch geld.

Zijn Bill & Melinda Gates Foundation vormde samen met de Amerikaanse overheid, Citibank, Visa en Mastercard de Better Than Cash Alliance, die cashgeld wil uitbannen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Gates geeft veel instituten en overheden geld om hem te helpen in zijn strijd tegen contant geld, zegt de Duitse financieel journalist, econoom en schrijver Norbert Häring.

Meest waardevolle gegevens

Waarom doet hij dit? Volgens Häring zijn Microsoft en andere IT-bedrijven uit op de gegevens van klanten. Daarnaast kunnen overheden burgers op deze manier makkelijker in de gaten houden.

Bedrijven als Microsoft willen alles digitaliseren om meer gegevens te kunnen verzamelen, aldus Häring. “Financiële gegevens zijn de meest waardevolle gegevens.”

Hij zei verder dat de wereldwijde lockdown wordt gebruikt om contant geld verder uit te bannen. “Banken zeggen tegen hun klanten dat cashgeld vies is, terwijl er geen bewijs is dat het virus op deze manier kan worden overgedragen. De meeste gezondheidsexperts zeggen dat Covid-19 niet overdraagbaar is via geld.”

Niets te maken met democratie

Als we geen contant geld meer kunnen gebruiken, is onze bankrekening haast een compleet logboek van ons leven. Iedereen die toegang heeft tot deze informatie kan zien waar we zijn geweest en wat we hebben gedaan. Kwaadwillenden kunnen deze informatie gebruiken om mensen te chanteren of kapot te maken. Dit heeft niets te maken met democratie en een vrije samenleving, zegt de journalist.

Hij merkt dat veel rechtse partijen tegen de afschaffing van cash zijn omdat het een bedreiging vormt voor onze vrijheden. Links is in dit opzicht helaas erg naïef, besluit hij.

[Sputniknews]

4.8 9 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
4 jaren geleden

Dat schapenvolk heeft me al lang genoeg de keel uitgehangen. Het zal mijn tijd wel uitduren.

jan doornbos
jan doornbos
4 jaren geleden

Tja, ons leven hangt op dit moment meer dan ooit van bedreigingen aan elkander nietwaar? Wanneer je als burger de euvele moed hebt aan te geven niet in sprookjes te geloven, zelf wil blijven denken en er bovendien blijkt van geeft niet over een laag bewustzijn te beschikken, ben je een “dwarsdenker”. Ja, dat krijg je van al die propaganda. Democratie, zo deze ooit heeft bestaan, is overleden. Ook in ons land wordt de dienst uitgemaakt door volslagen idioten. In ieder geval geen lieden die wij hebben gekozen. Wat ben je eigenlijk wanneer je je alles laat welgevallen en daardoor denkt “veilig” te zijn? Man man man

salvar
salvar
4 jaren geleden

gewoon elke keer dat je gaat winkelen cash betalen en dat doe ik nog steeds.
op deze manier krijg je ze eronder.

Laat je niet beïnvloeden
Laat je niet beïnvloeden
4 jaren geleden

Rutte dient als buikspreekpop van het RIVM /WHO.
Hun leiden dit kabinet!!

Die lui zijn $atanisten!

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x