Het Complot

IJzeren Driehoek: de Carlyle Group (video)

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs werd de film Zero Dark Thirty door de National Board of Review, een toonaangevende Amerikaanse filmorganisatie, verkozen tot beste film van 2012.

De film gaat over de Amerikaanse klopjacht op Osama bin Laden na de aanslagen op 11 september 2001. Slechts weinigen zijn zich bewust van de rol van de familie Bin Laden op het wereldtoneel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

We zoomen in op de Carlyle Group, één van de grootste particuliere private equity-investeringsmaatschappijen op aarde. De groep werd in 1987 opgericht door een groep ondernemers waaronder David Rubinstein en beheert meer dan 85 miljard dollar.

Halfbroer

De Carlyle Group is niet zomaar een investeringsmaatschappij. Achter het conglomeraat gaan grote namen schuil zoals de Amerikaanse oud-president George H.W. Bush en de Britse oud-premier John Major.

Ook de familie Bin Laden investeerde in de Carlyle Group. Zo was bijvoorbeeld Shafiq bin Laden, de halfbroer van Osama bin Laden en oud-bestuurslid van de groep, op het moment van de aanslagen op 11 september aanwezig op de jaarlijkse conferentie van de Carlyle Group. Er wordt wel beweerd dat de groep een rol speelde bij het opzetten van 9/11.

Nauwe connecties

Achter de schermen van de wereld speelt de onderneming door zijn internationale netwerk van vooraanstaande investeerders en nauwe connecties met het Pentagon, de CIA en het Witte Huis een grote rol.

Niet alleen in de VS, maar ook in Saoedi-Arabië, Afghanistan en Irak heeft Carlyle veel geld verdiend. De ‘wederopbouw’ van Irak laat zien dat de verstrengeling tussen overheid en bedrijfsleven niet alleen is voorbestemd aan de Carlyle Group. De bedrijven die werkzaamheden verrichten in het Irak van na Saddam Hoessein hebben ook vaak goede connecties.

Bron: YouTube.com/VPROinternational

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IIS
IIS
11 jaren geleden

Wil men hiermee aantonen dat Bin Laden werkelijk heeft bestaan en dan vooral in de hoedanigheid van terrorist? Bin Laden is één grote façade, een toneelspel van…ja van wie en waarom eigenlijk??

XenoN
XenoN
11 jaren geleden

Jij hebt de film Fahrenheit 9-11 blijkbaar gemist. Daaruit stammen die gegevens. Het is trouwens een documantaire.

[quote name=”IIS”]Wil men hiermee aantonen dat Bin Laden werkelijk heeft bestaan en dan vooral in de hoedanigheid van terrorist? Bin Laden is één grote façade, een toneelspel van…ja van wie en waarom eigenlijk??[/quote]

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”IIS”]Wil men hiermee aantonen dat Bin Laden werkelijk heeft bestaan en dan vooral in de hoedanigheid van terrorist? Bin Laden is één grote façade, een toneelspel van…ja van wie en waarom eigenlijk??[/quote]
Van de illuminati, beste man. Toen ik nog bij de politie werkte, was dat daar intern al bekend.

nora
nora
11 jaren geleden

@3hunting wolf
goh,bij welke gemeente heb je dan gewerkt?
en hoe konden ze dat weten?

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x