Homepagina » Het Complot » IJzeren Driehoek: de Carlyle Group (video)
IJzeren Driehoek: de Carlyle Group

IJzeren Driehoek: de Carlyle Group (video)

Onlangs werd de film Zero Dark Thirty door de National Board of Review, een toonaangevende Amerikaanse filmorganisatie, verkozen tot beste film van 2012.

De film gaat over de Amerikaanse klopjacht op Osama bin Laden na de aanslagen op 11 september 2001. Slechts weinigen zijn zich bewust van de rol van de familie Bin Laden op het wereldtoneel.

We zoomen in op de Carlyle Group, één van de grootste particuliere private equity-investeringsmaatschappijen op aarde. De groep werd in 1987 opgericht door een groep ondernemers waaronder David Rubinstein en beheert meer dan 85 miljard dollar.

Halfbroer

De Carlyle Group is niet zomaar een investeringsmaatschappij. Achter het conglomeraat gaan grote namen schuil zoals de Amerikaanse oud-president George H.W. Bush en de Britse oud-premier John Major.

Ook de familie Bin Laden investeerde in de Carlyle Group. Zo was bijvoorbeeld Shafiq bin Laden, de halfbroer van Osama bin Laden en oud-bestuurslid van de groep, op het moment van de aanslagen op 11 september aanwezig op de jaarlijkse conferentie van de Carlyle Group. Er wordt wel beweerd dat de groep een rol speelde bij het opzetten van 9/11.

Nauwe connecties

Achter de schermen van de wereld speelt de onderneming door zijn internationale netwerk van vooraanstaande investeerders en nauwe connecties met het Pentagon, de CIA en het Witte Huis een grote rol.

Niet alleen in de VS, maar ook in Saoedi-Arabië, Afghanistan en Irak heeft Carlyle veel geld verdiend. De ‘wederopbouw’ van Irak laat zien dat de verstrengeling tussen overheid en bedrijfsleven niet alleen is voorbestemd aan de Carlyle Group. De bedrijven die werkzaamheden verrichten in het Irak van na Saddam Hoessein hebben ook vaak goede connecties.

Bron: YouTube.com/VPROinternational

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • IIS schreef:

  Wil men hiermee aantonen dat Bin Laden werkelijk heeft bestaan en dan vooral in de hoedanigheid van terrorist? Bin Laden is één grote façade, een toneelspel van…ja van wie en waarom eigenlijk??

  0 likes
 • XenoN schreef:

  Jij hebt de film Fahrenheit 9-11 blijkbaar gemist. Daaruit stammen die gegevens. Het is trouwens een documantaire.

  [quote name=”IIS”]Wil men hiermee aantonen dat Bin Laden werkelijk heeft bestaan en dan vooral in de hoedanigheid van terrorist? Bin Laden is één grote façade, een toneelspel van…ja van wie en waarom eigenlijk??[/quote]

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”IIS”]Wil men hiermee aantonen dat Bin Laden werkelijk heeft bestaan en dan vooral in de hoedanigheid van terrorist? Bin Laden is één grote façade, een toneelspel van…ja van wie en waarom eigenlijk??[/quote]
  Van de illuminati, beste man. Toen ik nog bij de politie werkte, was dat daar intern al bekend.

  0 likes
 • nora schreef:

  @3hunting wolf
  goh,bij welke gemeente heb je dan gewerkt?
  en hoe konden ze dat weten?

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”nora”]@3hunting wolf
  goh,bij welke gemeente heb je dan gewerkt?
  en hoe konden ze dat weten?[/quote]
  Ik werkte in de gemeente Friesland, onze hoofdcommissaris had het doorgekregen van hogerhant en heeft ons toen gewaarschuwd voor de Illuminati. Al mijn collega’s waren er doodsbang van, behalve ik, en ik moest altijd voorop als we een melding hadden gekregen. We hebben ze helaas nooit te pakken gekregen, maar deze jagende wolf lust ze nog steeds rauw!! Ik denk dat de Illuminaties intussen wel door hebben dat ze niet bij mij in de buurt moeten komen hahaha!!!

  0 likes
 • StarChild schreef:

  De film heet Zero Dark Thirty en niet Dark Zero Thirty…

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  supermarkt

  Sluiting ‘corona-supermarkt’ gepaard met groot machtsvertoon: ‘Dit hoort thuis in een politiestaat’

  In Noord Deurningen is een supermarkt gesloten ...

  artsen

  640 Europese artsen slaan handen ineen tegen ‘onderdrukkende coronamaatregelen’

  Op 27 juli gaven Amerikaanse artsen een ...

  >