Homepagina » Natuur en Milieu » Kleine ijstijd op komst? De voorspellingen van de NASA zullen u verrassen
kleine ijstijd

Kleine ijstijd op komst? De voorspellingen van de NASA zullen u verrassen

De hele dag door wordt u bestookt met termen als klimaatverandering en temperatuurstijging. Het is misschien heel moeilijk voor te stellen dat er mogelijk een kleine ijstijd in het verschiet ligt.

Toch blijkt uit voorspellingen van de NASA over de zonneactiviteit dat we er rekening mee moeten houden dat het de komende jaren een stuk kouder gaat worden.

Op de zon vormen zich vlekken ter grootte van de aarde. Het aantal van deze vlekken varieert in de loop der tijd.

Laagste niveau in 200 jaar

De zonnevlekken zijn bepalend voor de zonneactiviteit, die een cyclus van ongeveer 11 jaar doorloopt. De volgende cyclus begint dit jaar.

De zonneactiviteit is gedaald naar het laagste niveau in 200 jaar.

Astrofysicus Jeff Zweerink sprak met CBN News over de correlatie tussen zonnevlekken en het weer op aarde.

“Hoe minder zonnevlekken er zijn, hoe minder zonlicht we krijgen,” zei dr. Zweerink.

Kleine IJstijd

“Je kunt dus verwachten dat de temperatuur zal dalen en dat het de komende 10 tot 15 jaar kouder gaat worden,” vervolgde hij.

Steeds meer wetenschappers geloven dat de aanstaande zonnecyclus zal leiden tot lagere temperaturen op aarde, aldus de zender.

Ook in de 17e en 18e eeuw was er sprake van een uitzonderlijk lage zonneactiviteit.

Die periode viel samen met het zogeheten Maunderminimum, toen de aarde de Kleine IJstijd beleefde.

Kouder weer

“Historische gegevens laten zien dat er tussen 1650 en 1715 heel weinig zonnevlekken waren,” zei dr. Jens Olaf Pepke Pederson van het Deense ruimtevaartinstituut DTU tegen CBN News.

“In deze periode was het klimaat in het grootste deel van Europa en andere delen van de wereld zeer koud,” voegde hij toe.

Als de activiteit van zonnevlekken blijft dalen zoals verwacht, dan zullen we enige tijd kouder weer krijgen,” zei dr. Zweerink.

Bekijk het filmpje hieronder:

[CBN News]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
9 maanden geleden

ik zit er zelf niet op te wachten maar voor klimaatgekken mag het en als het waar is hoor je ze niet meer.
eindelijk rust en stilte op deze planeet doordat ze mond gesnoerd zijn dan.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
9 maanden geleden

Maunder, die de ontdekking deed toen hij verslagen uit die tijd bestudeerde. In een periode van 30 jaar werden bijvoorbeeld maar 50 zonnevlekken waargenomen, terwijl dat normaal tussen de 40.000 en 50.000 zijn.
normaal denk je dat een vlek minder licht geeft en dat is ook zo behalve dan weer bij de zon zeg.. is licht warmte of gaat het over een andere warmte een warmte die die vlekken geven.. google en maar een rustig op los.. waarom zou ik dat hier schrijven, wie gelooft mij.. schapen? dacht dat die alleen in wolven geloven..

Margie
Margie
Reactie op  :adrianus-johannes.
9 maanden geleden

Minder vlekken…meer licht, hoe helder kan het zijn

Schapen worden geleid door een hond die de kudde terug naar de meester leidt,een soort van blinde geleide hond. Trouwe volgelingen 🙂

wolfje
wolfje
9 maanden geleden

het zal best wel maar het schiet niet erg op hier

Matt
Matt
9 maanden geleden

Nu koopt België ( nog even) gas van Nederland terwijl Nederland straks helemaal van het gas af wil. Waar gaan jullie dan mee stoken als het straks kouder wordt? Het hout is snel op en dat mag dan weer niet wegens teveel CO2 (want daar draait dit hele circus om) .
Kerncentrales zijn te gevaarlijk wegens hun afval, maar de stroom is wel clean.
Weinig zonneactiviteit geeft ook minder rendement op de zonnepanelen en de windmolens draaien amper omdat die vastvriezen (olie in kogellagers wordt hard in de kou).
Wat nu? Toch maar gas kopen van België dat wij weer goedkoop kopen van Rusland? Jullie kunnen nooit rechtstreeks zaken doen met Rusland gezien de vijandige politiek met hun. De Russen zijn echt niet achterlijk zoals sommige Nederlandse parlementariërs denken.

Anonresist
Anonresist
Reactie op  Matt
9 maanden geleden

@Matt er hoeft helemaal geen gas uit de grond gehaald te worden en/of van Rusland te worden gekocht. We biogas gaan produceren. Dit kunje ook zelf bij huis doen van je groenafval.

rayoflight
rayoflight
Reactie op  Matt
9 maanden geleden

kerncentrales kunnen ook veilig zijn. Maar dan wordt meestal oude techniek vergeleken met de huidige stand van zaken. Dat is appels met peren vergelijken. er zijn ontwikkelingen in thorium reactoren en kernfusie. Maar media wil ons doen geloven dat windmolentjes en zonnepaneeltjes de enigste oplossing zijn. Er zijn genoeg oplossing het hele klimaat/energie probleem is kunstmatig. Eerst Co2 een probleem dan stikstof. Straks wordt het ook nog een probleem dat er water in de lucht zit. Luisterd men naar echte wetenschappers die klimaatmodellen maken en ervoor gestudeerd hebben valt het allemaal wel me. Het is de media , bigtech , en politiek die ons een rad voor ogen draait. Ze creeeren problemen die er niet zijn en maken er winst mee. Russen zijn ook niet echt een probleem als er in europa een andere politieke wind zou waaien is zaken doen met russen best mogelijk. Maar gelijk heb je dat de russen niet met de huidige generatie politiekedrollen zaken wil doen. Dus het eigenlijke probleem zijn de Nederlandse palementariers…

Matt
Matt
Reactie op  rayoflight
9 maanden geleden

Ik ben het grotendeels wel met je eens, maar daar gaat het in dit artikel niet over. Het gaat erover wat jullie gaan doen als het gas wegvalt terwijl de verwachting is dat het kouder wordt.
Kerncentrales mogen op zich, wegens zeer hoge normen wel veilig zijn maar dat kan relevant zijn als je Fucochima bekijkt. Nederland (Borsele) ligt vlak boven water dus een flinke aardbeving in de Noordzee kan hier ook degelijke problemen veroorzaken en dat heeft niets met het klimaat te maken.
Andere vormen van energie waar je altijd op moet kunnen rekenen (weer of geen weer, regen of zon, wind of geen wind) zijn waterstofcentrales , kernfusie en nog meer technieken die nu nog in de kinderschoenen staan. Dit soort ontwikkelingen zijn alleen maar toe te juichen. Stroom van windmolen niet als je de nieuwe cijfers bekijkt dat een elektrische auto duurder is om in te rijden dan een diesel. Ik rij met mijn Fort 900km met 40 l diesel (met roet en fijnstof filter)en dat kost mij +- €50. We mogen hier landelijk maar 70 km/u dus dat scheelt al een pak.
Elektrisch zou me dat minimaal 70€ kosten. Met een hybride kan ik de afstand voor het zelfde geld wel verdubbelen, als ik maar niet aan de laadpaal hoef.(elektrisch rijden terwijl de kleine diesel de accu oplaad)
En biogas zoals Anonresit voorstelt heeft wel iets, maar hoeveel heb je daarvan nodig en hoe snel kan de natuur leveren? Ik was vroeger bij een waterzuiveringsbedrijf op bezoek dat het afval uit die ronde bakken in een betonnen bunker verzamelde om onder druk biogas te vormen en dat leverde genoeg stroom op om het bedrijf zelf van stroom te voorzien. Niet genoeg om te verkopen.
Veel uien eten kan misschien ook helpen in de productie van biogas 🙂

J@n
9 maanden geleden

Oeiiii, vertel dit maar niet aan Rutte want dan zou er wel eens BTW kunnen komen op kou…….

rayoflight
rayoflight
9 maanden geleden

probleem is dat onder het huidige beleid van klimaat gekken de infrastructuur uit elkaar gehaald wordt. Windmolentjes kunnen het allemaal niet aan en na veilige kernenergie wordt niet gekeken. Bedrijven hebben baat bij een betrouwbaar electrischiteitsnet. Wordt het echt heel koud lijkt me dat dit een probleem kan veroorzaken. Ik ben eerder geneigt om echte wetenschappers zoals freeman dyson te geloven dan klimaatkleuters zoals greta en lars. Dus in mijn opinie is de mogelijkheid dat er een nieuwe ‘kleine’ ijstijd aankomt zo gek nog niet.

exegese
exegese
9 maanden geleden

En daar zit je dan, met een luidruchtige warmtepomp die het bij echte kou niet meer doet, het gas zal, als het aan Den Haag ligt dan niet meer voor handen zijn. De ratelende warmte pomp zal er spoedig mee ophouden en noodgedwongen overschakelen op peperdure stroom die, als alle plannen doorgaan (verbod op alle brandstofmotoren) zeer schaars zal zijn. Een heel land perfect in de val gelokt en een gigantisch grote goedgelovige meute die blind en bibberend achter de bedriegers van Den Haag en Brussel aan blijft lopen. Bovenstaand feit over sterk verminderde zonnevlekken en hun onvermijdelijke gevolg is immers al jaren bekend, wrijf dat die Gretha maar eens onder de neus !

Lambertus
Lambertus
Reactie op  exegese
9 maanden geleden

Greta: Gewoon Recalcitrant En Tergend Autistisch

Harry
Harry
9 maanden geleden

Op het ogenblik valt dit samen met de super nino, elke 20 jaar, uit 2016. Toch zijn er wel signalen. Kijk je op spaceweather.com dan zie je dat de kosmische straling extreem hoog is, seeds for clouds, vandaar de natste voorjaar in vs in 100 jaar. Je ziet het ook aan de extreem lage tci waarde (koude thermosfeer) en de hoeveelheid sneeuw op het noordelijk halfrond.https://globalcryospherewatch.org/state_of_cryo/snow/fmi_swe_tracker.jpg

Karel
Karel
9 maanden geleden

Ik denk dat D666 kou gaat verbieden…

Philip
Philip
9 maanden geleden

“Hoe minder zonnevlekken er zijn, hoe minder zonlicht we krijgen,” zei dr. Zweerink.

Zal het even verklaren:

Zonnevlekken/spots zijn donker/zwart (magnetisch) en dus veel koeler dan de rest van het oppervlakte van onze ster.
Deze zonnevlekken/spots produceren vaak ook de zgn Coronale massa ejectie’s (CME) dat zijn zonnen uitbarstingen met geladen deeltjes (geïoniseerd gas vol met protonen/elektronen) als deze naar de Aarde zijn gericht krijgen we dan ook het welbekende poollicht als deze deeltjes reageren met het zuurstof in de hoge atmosfeer.

Zonnen maximum geeft vaak veel van deze zgn donkere vlekken en uitbarstingen, zonnen minimum heeft weinig van zulke vlekken en uitbarstingen en dat gebeurt afwisselend om de 11 jaar (11 jarige cyclus)
De laatste jaren, ondanks dat we in een zonnen maximum bevinden, produceerde onze ster heel weinig zonnevlekken, we hebben vele dagen en zelfs weken geen zonnevlekken waargenomen (ken het juiste aantal dagen niet van buiten maar het waren er extreem veel)
Nu gaat onze ster naar het zonnen minimum toe, waarbij er dus nog minder zonnevlekken worden geproduceerd.

Nu komt het controversiële:
Met een zonnen maximum en veel zonnevlekken (koelere plekken) zou je dus denken dat onze ster koeler is maar niets is minder waar, omdat onze ster dan veel actiever is en dus veel meer infrarood en ultraviolet straling uitstoot. (warmer, maar ook veel meer zichtbaar licht)
Met een zonnen minimum word onze ster minder actief (minder vlekken) dus veel minder infrarood/ultraviolet straling (koeler en minder zichtbaar licht)

Zichtbaar licht is als het ware elektromagnetische straling dat bestaat uit het ultra violet en infrarood spectrum in een in/tussen een bepaalde golf lengte.
Dat licht en warmte neemt dus toe als onze ster heel actief is (zonnen maximum/veel zonnevlekken) dat licht en warmte neemt af wanneer onze ster minder actief is (zonnen minimum/weinig tot geen zonnevlekken)

Als je onze ster zou besturen vanuit een ander planetenstelsel (net zoals wij andere sterren bestuderen) dan zou je onze ster zien dimmen als we een zonnen minimum hebben en zou je onze ster zien helderder worden als we een zonnen maximum hebben.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
Reactie op  Philip
9 maanden geleden

philip,
over de hoeveelheid zichtbaar licht zal dit te meten zijn ik heb beroepsmatig meer dan 40 jaar lichtinstallaties gemeten op de lux waarden, met als nulmeting buiten rond de klok van een uur in de zon bedoelend de zichtbare bol in de 4 jaargetijden maakte dit niks uit of in ieder geval geen grote meetbare verschillen.. wel gaf de u.v. meting buiten grote waarde verschillen zelfs in het zelfde jaargetijde.. i.r. is hier bij nooit gemeten.. met de u.v. meting binnen was een oordeel te geven over de waarden vermindering door de kunststof prisma afdekking..
onze zon gaat pas minder licht in het zichtbare geven als deze afkoelt natuurkundig is dit te simuleren, over miljoenen miljarden jaren.. het is niet de zon die vermindert in activiteit het zijn de vlekken.. dus.. wat zijn de vlekken wij zien vlekken maar wat zien we niet, hebben we wel de apparatuur om te meten tezien wat we niet zien..
net als met het ozon gat toen we het konden meten was het er en daarvoor.. jo wat een simpel gedachte goed van geleerden.. daarom hoe geleerder op een onderwerp met bewezen pavlov diploma hoe dommer in het geheel.. leve de oogkleppen en tunnels.. in verdeel en heers..
de ijstijd die komende is : kritiek op de theorie van professor Valentina Zharkova bevat echter geen enkel zwaarwegend wetenschappelijk argument.
zichtbaar licht is op 555nm. in onze oogbol het sterkst i.r.en u.v. hebben niks met zichtbaar licht te maken die zitten buiten ons oog spectrum de eerste verwarmt de tweede beschadigt ons oog..
daarnaast is er nog de elliptische baan van de aarde de kanteling van de aardas op het magnetische zonne stelsel vlak, opdat onze planeet kant het winter seizoen wat dichter bij de zon is dan in de zomer..
dus wat zonne vlekken zijn geen idee.. hebben andere zonnen die ook meten we andere zonnen ook op 555nm. etc. etc. lichtsnelheid is dan ook gerelateerd aan wat wij kunnen zien waaraan dan gekoppeld wordt dat andere snelheden daar van afgeleid zijn, hebben wij het hier wel bij het juiste eind of doen we maar wat net als E=MxC2 waar einstein ook maar wat door elkaar mixte en meer nog weg liet..
kort om we zijn nog niet eens begonnen aan galactische bewustzijn, laat staan galactische wetenschap.. in het universum stellen wij nog niks voor we komen net uit het ei en ik zie geen die de schil al verlaten hebben.. inkl. de schrijver dit.. hoe wel het boven menselijk contact zegt dat er meer is, wordt ik niet graag gestuurt, maar dat is mijn ego..

groeten philip en dank voor je schrijven..

Philip
Philip
Reactie op  :adrianus-johannes.
9 maanden geleden

Hier zijn een paar links, misschien heb je er wat aan en word het wat duidelijker 😉

Sunspot Activity Case Study

https://ag.purdue.edu/climate/wp-content/uploads/2018/06/Sunspot-Activity-Case-StudyR2014.pdf

Solar irradiance

https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_irradiance

Solar maximum

Solar maximum or solar max is a regular period of greatest Sun activity during the 11-year solar cycle. During solar maximum, large numbers of sunspots appear, and the solar irradiance output grows by about 0.07%.[2] The increased energy output of solar maxima can impact Earth’s global climate, and recent studies have shown some correlation with regional weather patterns.[citation needed]

https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_maximum

Unlocking Mysteries in the Sun’s 11-Year Cycle

https://www.nytimes.com/2017/07/14/science/sun-cycles-solar-maximum-minimum-corona.html

x

Check Also

thunberg

Virale video: Greta Thunberg kan simpele vraag niet beantwoorden zonder script

Wat gebeurt er als publieke figuren zonder ...

UvA

UvA krijgt felle kritiek na reactie op Gezond Verstand: ‘Dit is wat mij betreft de grens’

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft laten ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x