Buitenland

In beeld: zo vernietigt het Oekraïense leger graansilo’s en oogsten

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Het Oekraïense leger blijft doorgaan met het vernietigen van graansilo’s en oogsten. De Duitse journalist Alina Lipp was in Rubezhnoje in Donbass, waar Oekraïense soldaten afgelopen maand een graansilo met artillerie hebben beschoten.

Tienduizenden tonnen graan zijn daardoor verloren gegaan. De brand is nog altijd niet uitgedoofd. Lipp heeft zich laten vertellen dat mensen in de omgeving weinig te eten hebben en nog steeds proberen om meel te maken van het graan.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Meerdere graansilo’s

Overal in de westerse media wordt beweerd dat Rusland verantwoordelijk is voor voedseltekorten. De Duitse journalist heeft echter al meerdere graansilo’s bezocht die zijn vernietigd door het Oekraïense leger, waaronder in Marioepol.

De Oekraïense soldaten proberen in de gebieden waaruit ze zich terugtrekken zoveel mogelijk schade aan te richten. Zo zag Lipp op weg naar Severodonetsk dat ‘ongelooflijk grote’ stukken bos verwoest waren.

vernietig
Foto: Oekraïense Uragan-raket in een tarweveld (Telegram/Neues aus Russland)
Op grote schaal

In de buurt van Avdiivka bij Donetsk heeft de journalist vastgelegd hoe het Oekraïense leger op grote schaal oogsten vernietigt. Daarbij worden twee tactieken toegepast: graanvelden worden in brand gestoken of er worden Oekraïense Uragan-raketten met mijnen op afgeschoten. De mijnen worden verspreid over de graanvelden en als een boer probeert het graan te oogsten, komen de mijnen tot ontploffing, met een vlammenzee tot gevolg.


4.7 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

Al weer een overduidelijk verhaal. Dank jullie wel, redacteuren van ninefornews, dat jullie dit iedere dag weer met ons delen.

DIT zijn natuurlijk de verhalen, die je NEVER op de staatszender NPO zal horen en zien. In feite, als je überhaupt nog de zin hebt om naar de NPO te kijken, moet je ALLES wat daar beweerd wordt, 180 graden draaien. En DAN krijg je het echte verhaal.

Los nog van het feit, dat de echt belangrijke gebeurtenissen op de wereld je helemaal niet eens te zien of te horen krijgt!

Wat betreft dit verhaal: het is duidelijk dat de Oekraïense soldaten bij hun terugtrekking uit het gebied de tactiek van de verschroeide aarde toepassen.

Dat is natuurlijk niets nieuws onder de zon. Dat deden de Russen ook op grote schaal tijdens de Tweede Wereldoorlog. En dat is maar één voorbeeld. Het doel is duidelijk: laat NIETS van waarde achter voor je vijanden.

In dit geval is het natuurlijk een beetje lastiger te verklaren. De Oekraïense soldaten steken dus de graansilo’s in brand, zodat nota bene hun eigen landgenoten niets meer te eten hebben.

Dit is dus een duidelijk geval van, noem het maar burgeroorlog. Die Oekraïense soldaten zijn dus pure nazi’s, die het lot van hun soortgenoten geen bal kan schelen.

Een ander punt is natuurlijk, dat zij in opdracht werken van die vreselijke organisaties zoals de NAVO, het WEF, de WHO met daarboven diegenen die wereldwijd de touwtjes (helaas) nog in handen hebben.

ALLES is maar op één ding gericht: WERELDWIJD hongersnood creëren. En DAN, als overal de bevolkingen de wanhoop nabij zijn…. komen ZIJ als duveltjes uit de doos met DE oplossing: het eten van kweekvlees en insecten, dat (inmiddels bewezen!) heel slecht is voor de gezondheid van de mens.

Even off topic:
Op het eiland Sri Lanka zijn ze NU van de regen in de drup. Die nieuwe puppet (ben even zijn naam vergeten) is OOK van het WEF.

Eén van de eerste maatregelen is: het koppelen van je QR-code aan het mogen tanken van je voertuig.

THERE WE GO.

Binnenkort in ons theater!

William
William
1 jaar geleden

En Rutte maar klappen voor Zelensky… geweldig.. waar blijft Karma?

Harry Katyusha
Harry Katyusha
1 jaar geleden

Dat hele Ukraine is 1 grote boevenbende,in Bucha waar zogenaamd een genocide plaatsvond zijn burgers door het Ukrainse leger doodgeschoten omdat ze als NSBers werden gezien,die raket op dat station in Krematorsk bleek ook al van Ukraine te zijn en nu steken ze dus hun eigen graan in de fik,de Russen proberen ook de kerncentrales in Ukraine onder controle te krijgen omdat ze weten dat Ukraine gek genoeg is om een 2de Tjernobyl ramp te veroorzaken om zo doende Rusland de schuld te geven.
Ukraine is levensgevaarlijk,ze sleuren heel Europa mee in hun eigen veroorzaakte oorlog en ze hebben er zelfs geen moeite mee als dit uitdraait op een 3de wereldoorlog.
Meteen stoppen met de steun aan dat corrupte boevenland!

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
1 jaar geleden

Des duvels hoe er met de voedselbronnen wordt omgegaan?

Back to top button
82
0
We lezen graag je reactie!x