Financieel

Financieel expert ziet ‘enorme chaos’ op ons afkomen: ‘Dit is de moeder aller crisissen’

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Eén op de drie huishoudens komt nog dit jaar in ernstige financiële problemen, waarschuwt het Nibud. We zitten met een groot probleem en dat is de euro, zei financieel expert Ab Flipse in de studio van Omroep Flevoland. “De euro drijft ons uit elkaar.”

De taak van de Europese Centrale Bank is heel simpel: de inflatie dempen en zorgen dat onze munt z’n waarde houdt. Dat hebben ze niet gedaan, aldus Flipse. “De ECB heeft onvoorstelbaar gefaald.”

Hij wees erop dat de ECB in een spagaat zit, want op het moment dat de rente omhoog gaat, klappen de Zuid-Europese landen in elkaar. En daar betalen wij voor. “Het feit dat wij over ons spaargeld van 500 miljard geen rente krijgen, heeft alles te maken met de euro en dat evenwicht.”

Uit de euro, zo snel mogelijk

“We hebben in Nederland heel veel crisissen en in Europa trouwens ook, maar dit is wel de moeder aller crisissen die ons te wachten staat,” benadrukte Flipse.

De oplossing? “Uit de euro, zo snel mogelijk. Vandaag nog. Nederland sowieso, laten we daar mee beginnen.” De financieel expert ziet ‘een enorme chaos’ op ons afkomen.

Zo zullen volgens hem nog veel meer huishoudens in financiële problemen komen. “Ik zal het heel zwartgallig schetsen: lege supermarkten, te weinig elektriciteit, door de oplopende inflatie kunnen mensen niet meer rondkomen, bedrijven moeten stoppen. Als je wilt weten wat er gaat komen, dan zou ik zeggen: kijk eens wat er in de jaren dertig is gebeurd in de Weimarrepubliek.”

“Wij gaan ten onder aan onze schulden. Het is een buitengewoon somber scenario.”

Dan heb je dus niks meer te zeggen over je geld

Er is nog meer aan de hand, zei Flipse. Hij verwees naar de Noodwet financieel verkeer uit 1978, die de overheid de bevoegdheid geeft om te beslissen over onze financiën. Zo kan er een limiet worden ingesteld bij het opnemen van geld of zelfs bij het gebruik van geld – bijvoorbeeld dat je maximaal 100 euro per week aan boodschappen mag uitgeven – en kunnen banken tijdelijk worden gesloten.

“Dan heb je dus niks meer te zeggen over je eigen geld.”

4.7 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
127 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

” Hij verwees naar de Noodwet financieel verkeer uit 1978, die de overheid de bevoegdheid geeft om te beslissen over onze financiën. (…)”

En vergeet het tientje van Tientje van Lieftinck niet.

ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Tja, dat wordt weer betalen met echt geld: zilver of goud.

En wat is bitcoin in deze? Is dat valuta of geld?

Andre Schoutsen
Andre Schoutsen
8 maanden geleden

en je zult zien dat het wederom dezelfde ratten zijn die hiervan het meeste profiteren

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
8 maanden geleden

Zo gaat dat als je maar geld bijdrukt. Kees de Kort waarschuwde hier aan het begin van de coronawaanzin al voor.
We staan aan de vooravond van grote bezuinigingen, ook op de zorg. De vraag blijft dus hoeveel levens rutte en co gered zeggen te hebben.
Ik vraag mij hoeveel levens extra dit gekost heeft, want ja, een economische crisis kost meer dan onze welvaart.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

127
0
We lezen graag je reactie!x