Homepagina » Buitenland » Poetins profetische speech uit 2007 over onbeheerst hypergebruik van militair geweld door de NAVO
Poetins profetische speech uit 2007 over onbeheerst hypergebruik van militair geweld door de NAVO

Poetins profetische speech uit 2007 over onbeheerst hypergebruik van militair geweld door de NAVO

De speech van Vladimir Poetin uit 2007 op de Veiligheidsconferentie in München is profetisch gebleken, zo vertellen diverse analisten aan het Russische persbureau Sputnik.

Tien jaar geleden, op 10 februari 2007, gaf de huidige Russische president een toespraak over wereldzaken en internationale veiligheid.

Poetin voorspelde dat ‘een bijna onbeheerst hypergebruik van militair geweld door NAVO-landen in internationale betrekkingen zal leiden tot mondiale instabiliteit en een orkaan van geweld’.

Vergeten

“Unilaterale en dikwijls onwettige acties hebben geen enkel probleem opgelost,” zei hij. “Meer dan dat, zij hebben nieuwe menselijke tragedies veroorzaakt en nieuwe spanningshaarden geschapen.”

“Oordeel zelf: oorlogen zowel als lokale en regionale conflicten zijn niet verdwenen,” vervolgde hij. “Daarbij komen zelfs meer mensen om dan voorheen. Beduidend meer.”

Iedereen is vergeten, zei hij, dat de NAVO garanties had gegeven.

Garanties

De toenmalige secretaris-generaal van de NAVO Wörner verklaarde bijvoorbeeld op 17 mei 1990:

“Het feit dat we geen NAVO-leger buiten Duitsland plaatsen, verschaft de Sovjet-Unie krachtige veiligheidsgaranties.”

Poetin stelt de vraag: “Waar zijn die garanties.”

Politieagent

De Franse journalist en geopolitiek analist Arnaud Dotezac merkte op dat er sinds 2007 eigenlijk niets veranderd is.

“Het unipolaire systeem houdt in dat de Verenigde Staten in de wereld optreden als politieagent,” zei hij.

“Het land veranderde de NAVO in een internationale politiemacht, die kijkt of landen zich wel houden aan het door Amerika opgelegde economische en financiële beleid,” vervolgde hij.

Schadelijk

De Belgische politiek analist en oud-politicus Lode Vanoost zei dat Poetins speech uit 2007 relevanter is dan ooit.

“De VS en NAVO-landen zijn een weg ingeslagen die schadelijk is voor de wereldvrede,” zei hij, verwijzende naar de situatie in het Midden-Oosten en de vluchtelingencrisis in de EU.

“Na de Koude Oorlog had de NAVO eigenlijk geen nut meer,” vervolgde hij. “Toen de Sovjet-Unie was verdwenen bleven de NAVO en de EU echter naar Oost-Europa uitbreiden. Het was niets meer dan een provocatie jegens Rusland.”

Onderwerping

Koray Gurbuz van de Turkse Bilkent-universiteit merkt op dat het Amerikaanse buitenlandbeleid gericht is op de onderwerping van landen en naties.

“De VS gebruikt de NAVO om druk uit te oefenen op ontwikkelingslanden,” zei hij. “Deze strategie vormt een bedreiging voor deze landen en de wereld als geheel.”

Stagneren

De Sloveense columnist Dusan Kerny denkt niet dat het Amerikaanse establishment en militair-industrieel complex zullen toestaan dat president Trump de banden aanhaalt met Poetin.

“In München waarschuwde Poetin dat de ontwapening zou stagneren,” zei Kerny. “Zijn woorden bleken profetisch.”

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Erik schreef:

  Was het profetisch of had hij voorkennis?
  Ik zou graag een kijkje in zijn hoofd willen, lijkt me een erg leerzame ervaring, en doodeng…

  2 likes
  • Arwijn schreef:

   In 2005 heeft Putin onverwachts een bezoek gehad van een bijzonder iemand. Deze heeft hem gewaarschuwd voor wat er zou gaan komen en hoe zijn enige manier om te overleven zou zijn om het goede voorbeeld te geven en zich voorbeeldig te gedragen. Dit heeft hij perfect uitgevoerd en verdient daarom alle roem die hem toekomt. Putin is waarlijk één van de nieuwe koningen van het noorden.

   Het is nu Trump zijn beurt om zich te bewijzen. Hij heeft al een mooie eerste ronde gemaakt maar er liggen nog grote uitdagingen voor hem en hij weet het…

   5 likes
   • Rob ter Horst schreef:

    De manier waarop Trump e.e.a. doet, lijkt sterk op de begintijd van een Oostenrijkse Korporaal. Hij probeert de rechterlijke macht buiten gevecht te stellen…

    1 likes
    • Arwijn schreef:

     Prima! Het is zo’n corrupte teringzooi; Dit is de enige manier om het te stoppen.

     3 likes
    • Strijdervoorvrijheid schreef:

     @ Rob ter Horst: Het wordt tijd en dat is ook hoog nodig ook, als je wordt overvallen en je bent jou aanvaller voor door hem dood te schieten, dan ga jij de gevangenis in. Iemand die dertig bier op heeft en daarmee probleemloos naar huis rijd zonder iemand te schaden kan morgen zijn huis verkopen omdat hij zijn hypotheek niet meer kan betalen als hij in een controle rijd, en als iemand met de zelfde hoeveelheid bier op gaat rijden en een compleet gezin van een zebrapad af de dood injaagt krijgt 240 uur taakstraf en €400,- boete?? Let wel die boete gaat naar justitie hè, en niet naar de nabestaanden die mogen voor veel geld naar een dure advocaat en jaren vechten om hun gelijk. Dat lijkt toch nergens op, het is gewoon een corrupte bende.

     4 likes
    • Faye schreef:

     De manier waarop Wilders het doet, lijkt er meer op Rob, je kan niet eens lid worden van zijn partij. Hierin is hij ook de enige in zijn soort.
     De achterliggende gedachte is deze: lid worden heeft geen zin.
     Je gaat toch wel gehoorzamen als hij de baas is, onze eigen Kim Yong Un, of je nu lid bent of niet.
     Je ziet het nu al in de steigers staan.

     2 likes
  • AlbertV schreef:

   Misschien heeft hij wel gewoon gezond verstand, een vrij zeldzame eigenschap op dat niveau.

   14 likes
  • LangleveAmerika schreef:

   Juist Erik, kwestie van voorkennis en dan is het eenvoudig om de profeet uit te hangen.

   Poetin is een manipulatieve clown en Sputniknews staat (net zoals veel andere media) niet bekend als objectieve basis voor goede (juiste) informatie.

   1 likes
   • Faye schreef:

    Ik denk eerder dat de voorkennis voortkomt uit het gegeven omdat Agenda21 bekend is bij de vijand, dus ook bij Poetin.
    Ze spelen telkens in chronologische volgorde een riedeltje af, zelfde truc, andere tijd, andere poppetjes en dat gaat opvallen als je je er in verdiept.
    Wilders gaat niet voor niets bij de publieken aan tafel, iedere politicus zit daar behalve hij.
    Omdat hij geen eigen ideeen en eigen inbreng heeft maar volgens een boekje werkt, de Agenda21 dus kan hij bij bv. Paul vragen verwachten waar hij zo snel geen antwoord op heeft en dan zeg je al gauw de verkeerde dingen.
    Hij verkondigt, is dat je nooit opgevallen?
    Duidelijk zijn taak.
    Hitler was in het begin ook zo geliefd bij de bevolking, als je goed kijkt zie je ze de truc weer herhalen.

    0 likes
 • AlbertV schreef:

  Al eerder heeft Poetin zijn kwaliteit als profeet bewezen: (maart 2003)
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/poetin-noemt-irak-oorlog-vergissing~a738570/

  13 likes
 • Gezinusk schreef:

  Dat het Amerikaanse buitenlandbeleid gericht is op de onderwerping van landen en naties hebben we de afgelopen paar decennia kunnen beleven. Evenzeer dat Nederlandse regeringen aan deze agenda meewerkte en nog steeds doet in de vorm van financiering en militaire ondersteuning.

  Gisteren meldde het NOS Journaal dat Nederlandse straaljagerpiloten te weinig trainingsuren maken om scherp en up-to-date te blijven voor gevechten. Er zou meer geld naar toe moeten mede vanwege het conflict tussen Rusland en de EU want we kunnen natuurlijk niet verslappen Wel, volgens mij heeft Rusland nooit op een conflict aangestuurd maar was het Washington en Brussel er alles aan gelegen om een conflict uit te lokken. Een nieuwe vorm van een koude oorlog en alle bewegingen wijzen daar ook naar uit. Dus graag de volgende keer even in de goede context plaatsen alvorens zaken weer uit hun verband word gerukt.

  13 likes
 • Zeeman schreef:

  Putin is geen grote staatsman. Anders had hij er wel voor gezorgd dat de Russische economie, landbouw en industrie goed ontwikkeld werd en ze niet afhankelijk zouden zijn van import. Het enige wat ze exporteren is, meen ik, olie, gas en wapens.

  1 likes
  • kees schreef:

   Dan heb je niet goed opgelet. Putin is juist van plan om met hun talrijke landbouw gronden de nummer 1 van de wereld te worden qua productie van biologisch voedsel en gaat daarmee rechtstreeks in tegen de wil van het zeer invloedrijke monsanto die de markt wil onderwerpen aan hun synthetische en genetisch gemanipuleerde rotzooi. Dit is 1 van de redenen waarom hij zo gedemoniseerd wordt en 1 van de redenen waarom men nepnieuws heeft verzonnen. Het is nogal contra productief als onze media ons voor schotelen dat er niks mis is met monsanto voer wat zwijnen nog niet willen vreten en we op internet krijgen te horen en lezen via de media van hun kant dat het monsanto voer wel degelijk schadelijk is. Dit wordt gezien als een bedreiging van hun investeringen in die rotzooi dus Putin moet vijand zijn en hun nieuws moet als nep worden bestempeld. Daar komt bij dat Rusland wel degelijk meer exporteert dan alleen olie, gas en wapens. Rusland exporteert voor miljarden aan kool briketten, ruwe aluminium, edelstenen en edele metalen, ontbijt granen, hout, meststoffen, machines, motoren en pompen en anorganische chemicaliën.

   Russische export van machines is onder Putin gestegen met 52,8% en de waarde van hun graan producten is gestegen 25,5% onder Putin.

   11 likes
 • wysiwygman schreef:

  Sputnik ninefornews ? Gaan we nu echt de grootste verspreider van Russische propaganda quoten ? Whats next, Breitbart ? De waarheid is dat Rusland in de laatste 30 jaar geografisch veel van zijn macht heeft moeten afgeven en het totaal geisoleerd dreigt te geraken, omringd door Westerse NATO landen die – onder leiding van de VS – quasi op de grens met Rusland wapens tentoonstellen. Putin probeert daarom nu de NATO uit elkaar te trekken door eerst de toekomst van de EU op de helling te zetten -> na Brexit mogelijks Frankrijk & NL want ook daar zal hij wel een handje in hebben.

  3 likes
  • LangleveAmerika schreef:

   Ik ben blij dat meer mensen er een beetje kritisch op beginnen te reageren, er werd teveel gezwegen over dit fenomeen.

   Zou veel meer mensen een duim omhoog willen geven maar dat werkt niet met de achterhaalde browser van mijn werk, bij deze.

   2 likes
 • An Archist schreef:

  Ach het is maar wat je allemaal leest en ziet of hoort.
  Putin gevaarlijk? Zal best, maar toen hij IS aan ging vallen en Assad helpen was de wereld te klein. IS was binnen een maand 2 derde van zijn macht kwijt.
  Onder druk van de Westerse landen is Rusland gestopt en wat blijkt, IS wint weer aan grondgebied en is weer flink aan het terugvechten (of zie/lees/hoor ik ander nieuws?).
  Trump gevaarlijk? Zal ook wel, maar is de eerste politicus die doet wat hij heeft gezegd en zegt dus bijvoorbeeld (niet met zulke bewoordingen) dat de Nato achterhaald is. Nou dan demoniseren we hem toch, zelfs zo erg dat er gewoon sinds de inauguratie geen enkel positief bericht over hem is geweest. (volgens mij vergelijkbaar met Putin).

  Maar even tot de essentie: Wat heeft 50-60 jaar hulp van Amerika en de Westerse Unie, de wereld nu gebracht?
  Oh ja, naar de maan geweest, verder oorlog op oorlog op oorlog.
  Vietnam, Libie, Afghanistan, Irak, Somalie, Venezuela, Iran, Korea (voordat het noord en zuid werd), Cuba… noem ze maar op. Stuk voor stuk landen kapotgemaakt en de bevolking gemaakt tot derde rangs wezens, door de VS en het Westen.
  Maar ja, Rusland annexeert (met overigens de meerderheid van het volk, die dit ook wilde en het feit dat het eigenlijk altijd al tot Rusland behoorde) de Krim en dan hebben we het over niets anders meer.

  De “elite” dacht Rusland kapot te hebben gemaakt, maar het tegendeel is waar. Dus moeten we terug naar de koude oorlog. Liever een kernraket in mijn tuin dan een Rus in mijn keuken.
  Dus laten we eerst even de allergrootste militaire oefening ooit tegen de grens van of in de buurt van Rusland houden. Dan kunnen we zeggen, kijk eens, Putin is troepen aan het verzamelen, hij is weer eens aan het provoceren, wat slecht….

  Nu komt Trump en die gaat ook nog eens tegen de nieuwe koude oorlog in, want misschien is Putin wel een “asset” ” friend”.

  Tsja wat verwacht je dan, dat het ineens allemaal losgelaten wordt na 50-60 jaar?

  Kijk dat het allemaal geen lievertjes zijn, mee eens, maar tegenwoordig kan niemand meer objectief iets beoordelen lijkt het wel. Simpel denken kan vaak voor open ogen zorgen. En wat de laatste generaties geleerd is, denk niet voor jezelf, stel niet teveel vragen, dat doen wij wel, je kan toch niets veranderen aan iets wat wij het beste voor jullie en de wereld vinden. Heeft ervoor gezorgd dat het ook ingebakken zit in ons doen en laten. Gelukkig komt daar nu een kentering in door het gebruik van internet en langzaam maar zeker nemen de mensen het heft weer in eigen handen.

  Zomaar mijn idee….

  3 likes
 • pietje schreef:

  Heb alle vertrouwen in Poetin ! Hij wil geen oorlog ! Dat weet oo Trump !!

  3 likes
 • Wim schreef:

  Hij wil de NAVO niet in zijn achtertuin hebben, logisch.

  2 likes
 • jones and jack schreef:

  kees
  14 februari 2017 09:09 at 09:09

  U, krijgt van mij een staande ovatie.

  1 likes
 • x

  Check Also

  fauci

  Glazen bol? Fauci waarschuwde in 2017 voor ‘onverwachte uitbraak’ van nieuwe ziekte

  Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >