Binnenland

In Zeeland worden al wekenlang mysterieuze geluiden gehoord

Help door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Inwoners van Oost-Souburg in de gemeente Vlissingen horen al wekenlang mysterieuze geluiden. Niemand weet wat de geluiden zijn of waar ze precies vandaan komen.

Een verslaggever van Omroep Zeeland was in Oost-Souburg en hoorde de vreemde tonen meerdere keren. Buurtbewoners liggen er af en toe wakker van ’s nachts, omdat het dan extra goed te horen is. “We hebben geen flauw idee wat het kan zijn, maar mijn man en ik hebben er wakker van gelegen,” vertelt Marjoleijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Veel speculatie

Het opsporen van de bron van het geluid blijkt een lastige opgave. Het geluid lijkt telkens ergens anders vandaan te komen. Ook zijn er momenten waarop het geluid helemaal niet te horen is. De gemeente Vlissingen heeft ook geen idee waar het geluid vandaan komt.

De mysterieuze geluiden zorgen voor veel speculatie over de oorzaak. Op Facebook denken mensen dat een cv-ketel de boosdoener is. Eén iemand denkt dat het geluid afkomstig is van scheepswerf De Schelde in Vlissingen.

Onduidelijk

Sommigen verwijzen naar het windorgel dat aan het einde van de Nolledijk in Vlissingen staat. De geluiden zouden daarnaast afkomstig kunnen zijn van een graafmachine. Een andere mogelijkheid is het geluid van de wind dat door buizen leidt.

Op de sociale media komen nog veel meer suggesties voorbij, van een kapotte afzuigkap op een industrieterrein tot een vis die opvallend lage brommende tonen produceert. Tot op heden is het nog steeds onduidelijk wat het geluid produceert en waar het precies vandaan komt.

Meldingen worden serieus genomen en de gemeente houdt de vinger aan de pols.

[Omroep Zeeland]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

De industrie brengt allerlei onverwachte geluiden voort. Ik heb er al mijn hele leven last van op bijna elke locatie. Kamers van bv huizen versterken dragende geluidsgolven van machines, als een klankkast van een gitaar, waardoor mensen die een goed gehoor hebben constant overspoeld raken met rare schijnbaar onverklaarbare geluiden. Ik vind het zelf erg vervelend en hoop dat in de komende decennia hier eindelijk verandering in komt.

StefanZ
StefanZ
8 jaren geleden

Deze geluiden worden over de hele wereld gehoord, dus een c.v. ketel of wind orgel lijkt mij niet logisch. of er moeten toevallig overal ter wereld slechte c.v. ketels en wind orgels opgesteld staan.

Wim
Wim
8 jaren geleden

Misschien is de Aarde bezig om naar links te draaien, dat is mijn conclusie. De Zon komt in het Westen op.

nvh
nvh
8 jaren geleden

Nog niks gehoord hier.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x