Homepagina » Gezondheid » Godendrank van de Vikingen kan ons helpen ziektes te bestrijden
Godendrank van de Vikingen kan ons helpen ziektes te bestrijden

Godendrank van de Vikingen kan ons helpen ziektes te bestrijden

De Vikingen hadden al een wapen tegen superbacteriën die vandaag de dag resistent zijn tegen antibiotica. Studies laten zien dat mede, ook bekend als godendrank, het immuunsysteem van de Vikingen versterkte, zodat ze konden overleven in een wereld waarin infecties doodsoorzaak nummer één waren.

In de Noorse mythologie is mede de godendrank die bij Odin kennis en wijsheid doet opborrelen. De drank was ook bekend in het oude Griekenland en Rome.

Waar bestaat deze superdrank uit? Het belangrijkste ingrediënt is honing. Het is een alcoholische drank die gemaakt wordt door honing en water te laten vergisten. Het is een eeuwenoude drank die al minstens 8000 jaar gedronken wordt van Ethiopië tot Scandinavië.

Medicijn

Studies hebben aangetoond dat honing vroeger al werd gebruikt als natuurlijk en krachtig antibacterieel middel dat hielp bij wondgenezing. Volgens een studie in het Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine gaat het de groei van microben en antibioticaresistente bacteriën tegen die levensbedreigende infecties veroorzaken.

Honing wordt ook wel gezien als een krachtig medicijn van moeder natuur. Mensen gebruiken het al sinds de prehistorie. Ken Schramm maakt mede of honingwijn en vertelt dat mensen al duizenden jaren op de hoogte zijn van de geneeskrachtige eigenschappen van honing. Dit is een reden te meer om iets te doen aan de wereldwijde bijensterfte.

Elixer

De mede die de Vikingen dronken was het onderwerp van een studie die werd geleid door microbioloog Tobias Olofsson van de Universiteit van Lund in Zweden. Hij zegt dat deze elixer in combinatie met de moderne wetenschap de oplossing kan zijn in een wereld vol antibioticaresistente superbacteriën.

In een studie die hij in 2014 publiceerde in het International Wound Journal schreef hij dat het meest geneeskrachtige deel van honing, de melkzuurbacteriën, zich tijdens het gistingsproces vermenigvuldigen van 100 miljoen per gram honing tot 100 miljard per gram mede.

Olofsson hoopt een subsidie binnen te halen zodat hij meer onderzoek kan doen naar de geneeskrachtige werking van mede. Hij maakt ondertussen ook zelf traditionele honingwijn, die hij later dit jaar op de Zweedse markt wil brengen.

[Gizmodo]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Brainwashed
Brainwashed
5 jaren geleden

Die goden drank is gewoon bier.. Proost

Wim
Wim
5 jaren geleden

De natuur is altijd beter, omdat wij een symbiose relatie zijn en hebben met Gaia. Wij zijn gemaakt van Aarde, dus.

mario
mario
5 jaren geleden

voor iedere ziekte is iets in de natuur aanwezig lijk mij.
maar doordat we van de natuur zijn afgeweken slikken we maar chemische rotzooi van farma.

legalize
legalize
5 jaren geleden

Laten we dan eens heel zuinig op onze bijen zijn, want als het zo door gaat gaat de goden drank verloren!!
Met al die massa sterfte onder bijen door die pesticide

De kans is groot dat er wel weer een chemische variant van honing komt met alle bijwerkingen en ellende.

cookie
cookie
Reactie op  legalize
5 jaren geleden

Met het zogenaamde uitroeien van zika komen we weer een stapje dichter bij exit honingbijtjes en exit mensheid. Glyfosaat een alle andere rommel is blijkbaar niet genoeg. http://www.naturalnews.com/046769_Roundup_honeybees_colony_collapse_disorder.html

b
b
Reactie op  legalize
5 jaren geleden

straks ook pesticiden in de godendrank?
Teveel honing is sowieso niet goed voor je!

earthaxis
earthaxis
5 jaren geleden

Je hebt helemaal gelijk Wim. Technologie zal ons in de toekomst heel erg ver gaan brengen, maar helaas net niet ver genoeg. Dat komt omdat technologie nooit een doel op zich kan zijn, maar slechts een middel. Helaas zal er dan geen weg terug meer zijn. Onze technologische ontwikkeling is als een op hol geslagen trein, het is stuurloos en intrinsiek doelloos. Wij laten ons gedeeltelijk leiden door de richting die de technologie op gaat. De vraag is, wat willen wij echt. Het antwoord is dat het niet om het doel op zich draait,maar wat we er mee doen als we het doel bereikt hebben. Daarom moeten we onszelf dus eerst beter leren kennen. Know thyself.

thorjalf
thorjalf
5 jaren geleden

Zo eenvoudig te maken: ruwe honing (geen gepasteuriseerde, geraffineerde honing uit de super, maar honing van de imker), water en wijngist. Bijzonder smakelijk en mocht je er eens wat te veel van drinken: geen hoofdpijn, geen kater!

Richard
Richard
5 jaren geleden

Ga ik binnenkort zelf brouwen.
Heerlijk!
Maar je krijgt er wel een plakbek van na een paar glazen.

Orlando
Orlando
Reactie op  Richard
5 jaren geleden

Wel ik drink meestal melk als lik zoete dingen eet voor mijn zoete mond wat te neutraliseren.

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Goed door gerijpte vruchten(gisting) heeft hetzelfde effect. Dus een banaan met vlekjes is juist goed. Een te rotte banaan weer niet. Het draait om de timing en het systeem van snelle groei verstoort die.
Het meeste fruit dat in de winkel ligt is niet op het juiste moment geplukt. Het is hetzelfde als een kind te vroeg of veel te laat geboren wordt.(niet kwetsend bedoeld)
Kaneel(meeldraden) is ook goed. Lekker in yoghurt.
Iets anders: Waarom dikke, grote hommels massaal het loodje leggen? Aantal jaren geleden was mijn plaats een kerkhof. Die hadden genoeg voedsel opgenomen, dus wat is daar dan de oorzaak van? Ze lagen precies op een kruispunt van windgangen. Ik bedoel daarmee dat er open ruimtes in vorm van een kruis is. Mijn huis is het enige punt wat een windrichting tegen houdt. Vleermuizen draaien net op het laatste moment weg van mijn huis. Dus ik denk dat het toch iets met energievelden te maken heeft.

x

Check Also

van haga

Kijk en leer: Wybren van Haga geeft GroenLinks een lesje corona

Wybren van Haga (FVD) hield afgelopen week ...

gates

Door Bill Gates gefinancierd project om zonlicht te dimmen in de ijskast

Een experiment waarmee zonlicht gedimd kan worden, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x