Gezondheid

Godendrank van de Vikingen kan ons helpen ziektes te bestrijden

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Vikingen hadden al een wapen tegen superbacteriën die vandaag de dag resistent zijn tegen antibiotica. Studies laten zien dat mede, ook bekend als godendrank, het immuunsysteem van de Vikingen versterkte, zodat ze konden overleven in een wereld waarin infecties doodsoorzaak nummer één waren.

In de Noorse mythologie is mede de godendrank die bij Odin kennis en wijsheid doet opborrelen. De drank was ook bekend in het oude Griekenland en Rome.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Waar bestaat deze superdrank uit? Het belangrijkste ingrediënt is honing. Het is een alcoholische drank die gemaakt wordt door honing en water te laten vergisten. Het is een eeuwenoude drank die al minstens 8000 jaar gedronken wordt van Ethiopië tot Scandinavië.

Medicijn

Studies hebben aangetoond dat honing vroeger al werd gebruikt als natuurlijk en krachtig antibacterieel middel dat hielp bij wondgenezing. Volgens een studie in het Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine gaat het de groei van microben en antibioticaresistente bacteriën tegen die levensbedreigende infecties veroorzaken.

Honing wordt ook wel gezien als een krachtig medicijn van moeder natuur. Mensen gebruiken het al sinds de prehistorie. Ken Schramm maakt mede of honingwijn en vertelt dat mensen al duizenden jaren op de hoogte zijn van de geneeskrachtige eigenschappen van honing. Dit is een reden te meer om iets te doen aan de wereldwijde bijensterfte.

Elixer

De mede die de Vikingen dronken was het onderwerp van een studie die werd geleid door microbioloog Tobias Olofsson van de Universiteit van Lund in Zweden. Hij zegt dat deze elixer in combinatie met de moderne wetenschap de oplossing kan zijn in een wereld vol antibioticaresistente superbacteriën.

In een studie die hij in 2014 publiceerde in het International Wound Journal schreef hij dat het meest geneeskrachtige deel van honing, de melkzuurbacteriën, zich tijdens het gistingsproces vermenigvuldigen van 100 miljoen per gram honing tot 100 miljard per gram mede.

Olofsson hoopt een subsidie binnen te halen zodat hij meer onderzoek kan doen naar de geneeskrachtige werking van mede. Hij maakt ondertussen ook zelf traditionele honingwijn, die hij later dit jaar op de Zweedse markt wil brengen.

[Gizmodo]

3 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Brainwashed
Brainwashed
8 jaren geleden

Die goden drank is gewoon bier.. Proost

Wim
Wim
8 jaren geleden

De natuur is altijd beter, omdat wij een symbiose relatie zijn en hebben met Gaia. Wij zijn gemaakt van Aarde, dus.

mario
mario
8 jaren geleden

voor iedere ziekte is iets in de natuur aanwezig lijk mij.
maar doordat we van de natuur zijn afgeweken slikken we maar chemische rotzooi van farma.

legalize
legalize
8 jaren geleden

Laten we dan eens heel zuinig op onze bijen zijn, want als het zo door gaat gaat de goden drank verloren!!
Met al die massa sterfte onder bijen door die pesticide

De kans is groot dat er wel weer een chemische variant van honing komt met alle bijwerkingen en ellende.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x