Universum

Franse wetenschappers zijn Planeet Negen op het spoor

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse astronomen kondigden afgelopen maand aan dat ze een negende planeet achter Neptunus hebben ontdekt. Ze gaven aan dat de planeet er tussen de 10.000 en 20.000 jaar over zou doen om rond de zon te draaien.

Dinsdag lieten vier Franse wetenschappers weten dat ze het zoekgebied hebben verkleind. Door gegevens van ruimtesonde Cassini van de NASA te analyseren, konden ze twee grote zones uitsluiten, zo schrijft het team in het tijdschrift Astronomy and Astrophysics.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Hun werk bevestigt dat er mogelijk een negende planeet bestaat aan de rand van ons zonnestelsel,” zei coauteur Jacques Laskar van het Observatorium van Parijs. Aan de hand van modellen berekenden de Franse wetenschappers welke invloed een negende planeet tijdens een passage zou hebben op de baan van andere planeten.

Helft

Gedacht wordt dat de planeet in een hellende, langgerekte baan om de zon draait. Vanwege de grote afstand zou de planeet te ver weg staan om invloed uit te kunnen oefenen op andere planeten.

Laskar en zijn team hebben het zoekgebied met de helft verkleind door twee zones uit te sluiten waarin de modellen niet overeenkomen met de realiteit.

Afgelopen maand kondigden astronomen Konstantin Batygin en Mike Brown het bestaan aan van een nog onbekende planeet die ze Planeet Negen hebben gedoopt. De planeet is volgens het tweetal 10 keer zo zwaar als de aarde.

Nog verder

Laskar en zijn collega’s zeggen dat het zoekgebied nog verder kan worden verkleind als de Cassini-missie, die in mei 2017 afloopt, tot 2020 wordt verlengd.

Astronomen verwachten dat het jaren zal duren om Planeet Negen te vinden. Er is een zeer grote telescoop nodig om de planeet te kunnen spotten. Daarnaast is het niet duidelijk op welk punt in zijn baan de planeet zich op dit moment bevindt.

[AFP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
8 jaren geleden

Goh, er worden opeens allemaal planeten ontdekt de laatste weken (!), waar dat toch opeens vandaan komt? Keken we eerder niet naar boven? 🙂

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Een negende planeet achter Neptunus kunnen ze wel ontdekken, maar planeetX oftewel Niburi kunnen ze niet ontdekken.

atomnics
atomnics
8 jaren geleden

En ja ik weet dat er zoiets bestaat als nibiru. Alleen gaat het hier niet om een planeet die in een baan om de Aarde draait. Het gaat om een immens kolossaal ruimteschip in de vorm van een dwergster of grote planeet. Met een eigen aandrijfsysteem. Het lijkt op een planeet of mini zonnestelsel qua uiterlijk, maar het is in feite een ruimteschip of ruimteschepen.

een artikel wat mij betreft de waarheid is.
http://indigorevolution.nl/Waar-blijft-Nibiru-Niburu-PlaneetX.html

Ph
Ph
8 jaren geleden

Ze hebben weer geld nodig om spoken na te jagen, niets meer en niets minder!!

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x