Homepagina » Universum » Franse wetenschappers zijn Planeet Negen op het spoor
Franse wetenschappers zijn Planeet Negen op het spoor

Franse wetenschappers zijn Planeet Negen op het spoor

Amerikaanse astronomen kondigden afgelopen maand aan dat ze een negende planeet achter Neptunus hebben ontdekt. Ze gaven aan dat de planeet er tussen de 10.000 en 20.000 jaar over zou doen om rond de zon te draaien.

Dinsdag lieten vier Franse wetenschappers weten dat ze het zoekgebied hebben verkleind. Door gegevens van ruimtesonde Cassini van de NASA te analyseren, konden ze twee grote zones uitsluiten, zo schrijft het team in het tijdschrift Astronomy and Astrophysics.

“Hun werk bevestigt dat er mogelijk een negende planeet bestaat aan de rand van ons zonnestelsel,” zei coauteur Jacques Laskar van het Observatorium van Parijs. Aan de hand van modellen berekenden de Franse wetenschappers welke invloed een negende planeet tijdens een passage zou hebben op de baan van andere planeten.

Helft

Gedacht wordt dat de planeet in een hellende, langgerekte baan om de zon draait. Vanwege de grote afstand zou de planeet te ver weg staan om invloed uit te kunnen oefenen op andere planeten.

Laskar en zijn team hebben het zoekgebied met de helft verkleind door twee zones uit te sluiten waarin de modellen niet overeenkomen met de realiteit.

Afgelopen maand kondigden astronomen Konstantin Batygin en Mike Brown het bestaan aan van een nog onbekende planeet die ze Planeet Negen hebben gedoopt. De planeet is volgens het tweetal 10 keer zo zwaar als de aarde.

Nog verder

Laskar en zijn collega’s zeggen dat het zoekgebied nog verder kan worden verkleind als de Cassini-missie, die in mei 2017 afloopt, tot 2020 wordt verlengd.

Astronomen verwachten dat het jaren zal duren om Planeet Negen te vinden. Er is een zeer grote telescoop nodig om de planeet te kunnen spotten. Daarnaast is het niet duidelijk op welk punt in zijn baan de planeet zich op dit moment bevindt.

[AFP]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
peter
peter
5 jaren geleden

Goh, er worden opeens allemaal planeten ontdekt de laatste weken (!), waar dat toch opeens vandaan komt? Keken we eerder niet naar boven? 🙂

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Een negende planeet achter Neptunus kunnen ze wel ontdekken, maar planeetX oftewel Niburi kunnen ze niet ontdekken.

andré
andré
Reactie op  Kalki
5 jaren geleden

achter Neptunus komt toch eerst nog Pluto ?
in totaal zullen het er ooit wel 12 worden zoals maanden sterrenbeelden etc.

Henk001
Henk001
Reactie op  andré
5 jaren geleden

Er zijn ruim 80 sterrenbeelden. Alleen is er in de oudheid voor gekozen om langs de ecliptica 12 sterrenbeelden te kiezen (het zijn er eigenlijk 13 inclusief de slangendrager). Het getal 12 was populair, omdat het deelbaar is door 1, 2, 3, 4, 6 en 12. Wil je ook nog kunnen delen door 5 dan kom je op het getal 60. Dat je 12 en 60 zo veel terugvindt komt doordat er voor dat getalsysteem gekozen is vrioeger. Aan het aantal planeten hebben we niet veel te kiezen.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Kalki
5 jaren geleden

Hoezo, er zijn toch ontzettend veel “amateur”- wetenschappers die Nibiru al op de gevoelige plaat hebben vastgelegd…

atomnics
atomnics
5 jaren geleden

En ja ik weet dat er zoiets bestaat als nibiru. Alleen gaat het hier niet om een planeet die in een baan om de Aarde draait. Het gaat om een immens kolossaal ruimteschip in de vorm van een dwergster of grote planeet. Met een eigen aandrijfsysteem. Het lijkt op een planeet of mini zonnestelsel qua uiterlijk, maar het is in feite een ruimteschip of ruimteschepen.

een artikel wat mij betreft de waarheid is.
http://indigorevolution.nl/Waar-blijft-Nibiru-Niburu-PlaneetX.html

Ph
Ph
5 jaren geleden

Ze hebben weer geld nodig om spoken na te jagen, niets meer en niets minder!!

StefanZ
StefanZ
5 jaren geleden

Niburu is al lang ontdekt. Het is alleen geen planeet, maar een bruine dwerg. Zeg maar een zon die te klein is om volledig te ontbranden. Een ster op de waakvlam. Deze draait in ong. 3600 jaar om zijn compagnon (de zon) heen, en is nu weer in de buurt. Sterren van de afmeting van onze zon hebben heel vaak zo’n begeleider. Men zegt, dat deze bruine dwerg vanaf maart 2016 te zien zou zijn. Dit zou de afgelopen warme zomer (2015) verklaren. Deze bruine dwerg wordt in de oudheid vaak genoemd, en zou een hoop ellende met zich mee brengen. We zullen zien…. Fingers crossed.

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Franse bolletjes slikker. De duimzuigerij moet eens een keer ophouden.

Haab
Haab
5 jaren geleden

Allemaal langzaam toewerken naar disclosure. Over een paar maanden zal het opeens heten. We hebben hem gevonden, we keken de hele tijd de verkeerde kant op. Planeet 9 staat moementeel bij de zon.

De langerekte hellende baan t.o.v. De andere planeten klinkt wel erg naar Planeet X………..

Willy
Willy
5 jaren geleden

Geen echte forto,s en waarom geen opnames vanuit space van de aarde?
Ja afleiding geven ze ons, alles ver weg blijf dan eens dichtbij en kom op met die opnames, ha ha.
Dit komt toch echt omdat ze ons niet kunnen laten zin waar we leven, denk nou toch eens na mensen waarom het fake afbeeldingen zijn!!

Eelke Piers
Eelke Piers
5 jaren geleden

De aantrekkingskracht van de zon is op die afstand te verwaarlozen. Als planeet 9 al bestaat dan is het gewoon een dwaalplaneet.
Een flut verhaal zoals ook het verhaal van vloeibaar water op Mars waarvan elke persoon met MULO opleiding geleerd heeft dat dat onmogelijk is

StefanZ
StefanZ
Reactie op  Eelke Piers
5 jaren geleden

Als er iets op Mars is gevonden , is het nou juist vloeibaar water. Als je negatief wilt zijn, moet je je eerst eens inlezen hier en daar !!!

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  StefanZ
5 jaren geleden

De luchtdruk op Mars is 6,36hPa. Dit is omgerekend 0,00636 Bar dus 6 mm.
Bij deze luchtdruk kookt water bij 0 gr Celsius. IJs, als het nog aan de oppervlakte van Mars voorkomt, zal dus meteen overgaan in gas.
Nu is waterstof het lichtste element en mars is te klein om waterstof vast te houden
Waterstof zal dus in de ruimte verdwijnen. Het enige vloeibare op Mars zal zijn vloeibare kooldioxcide waar de polen van Mars elk jaar mee gevormd worden.
Dit is geen negatieve stelling maar gewoon kennis van 60 jaar geleden

Henk001
Henk001
Reactie op  Eelke Piers
5 jaren geleden

Waarom zou de zwaartekracht van de zon op planeet 9 te verwaarlozen zijn? Hij staat gemiddeld 20x zo ver weg als Neptunus, dus hij voelt een 400x zo zwakke aantrekkingskracht van de Zon en blijft daarmee gewoon in een baan rond de zon draaien als ie met ongeveer 22% van de baansnelheid van Neptunus beweegt. Op dezelfde manier staat Neptunus 30x zo ver weg als de Aarde, met een 900x zo zwakke aantrekkingskracht en een baansnelheid die ca 18% is van die van de Aarde.
Bij water op Mars moet je je niet een soort helder zoet water voorstellen. het is meer een soort pekel met een veel lager vriespunt. Het water hierin verdampt inderdaad snel nadat het uit de ondergrond is vrijgekomen, maar de pekel stroomt voldoende lang om stromingssporen en zoutresten achter te laten die ondertussen al vele malen zijn gefotografeerd.

jro
jro
5 jaren geleden

Volgens wikipedia is het Soemerische Niburu in feite niets anders dan de bekende planeet Jupiter, niet bepaald spectaculair !

x

Check Also

parijs

Parijs: politieagenten zetten helm af terwijl betogers juichen

Dit weekend zijn in Parijs vele duizenden ...

londen

Kippenvel-beelden uit Londen: ‘VRIJHEID! VRIJHEID!’

Vandaag zijn twee dingen duidelijk geworden: Europa ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x