Homepagina » Binnenland » Internationale media, inclusief Telegraaf en AD, brengen 20 jaar oud bericht als nieuws
Internationale media, inclusief Telegraaf en AD, brengen 20 jaar oud bericht als nieuws

Internationale media, inclusief Telegraaf en AD, brengen 20 jaar oud bericht als nieuws

Begin deze week besteedden nieuwssites over de hele wereld aandacht aan een bericht over een man die zijn dochter tijdens een picknick in Dubai liet verdrinken. Een strenggelovige Aziatische vader had reddingswerkers ervan weerhouden zijn dochter te redden omdat hij niet wilde dat vreemde mannen aan haar zouden zitten.

Het bericht is alleen meer dan 20 jaar oud. In het artikel, dat de hele wereld over ging en onder meer door het AD en de Telegraaf werd overgenomen, werd een reddingswerker aan het woord gelaten die bij de verdrinking aanwezig was.

In het AD valt te lezen: “Twee hulpverleners renden naar het water om de vrouw te redden,” zegt luitenant-kolonel Ahmed Burqibah van de kustwacht tegen Emirates 24/7. “Dat wilde haar vader niet. Hij verbood onze mensen om ook maar een vinger uit te steken naar zijn dochter. Hij was ervan overtuigd dat dit de eerbaarheid van het meisje onherstelbaar zou schaden.”

De Britse krant The Guardian laat zien dat het om een heel oud nieuwsbericht gaat. De verdrinking vond bijna 20 jaar geleden plaats. Het artikel in Emirates 24/7 is volgens de krant een anekdote van één van de hulpverleners die in 1996 bij het ongeluk aanwezig was.

De Daily Mail, Metro, Daily Telegraph en Sky News publiceerden het artikel, dat van persbureau AFP afkomstig was. De Daily Mail en Metro hebben het bericht inmiddels verwijderd. Vond je dit interessant? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Joop]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kal-Purush schreef:

  Begrijpen wij nu eindelijk hoe de gevestigde media giganten het volk bespelen.
  Niemand herinnert zich nog nieuws van 20 jaar geleden en het toont aan hoe de gevestigde media een land kan maken of breken.
  Vooral nu, in de huidige tijd waarin IEDEREEN de huidige media nog geloof en echte waarheden toedenkt.
  Hoop dat de mensen NU eens echt WAKKER WORDEN en niet klakkeloos alles geloven wat de huidige media schrijft of voorkauwt op de tv.

  26 likes
 • Marcel schreef:

  Het verbaast me helemaal niks. Mij niet. Maar als ik dit naar mensen stuur die hun wereldbeeld liever op de Telegraaf of het journaal baseren dan is het niet zo, dan ben ik van de complot”theorieën”. Maar goed, een olievlek heeft ook tijd nodig om zich uit te breiden.

  12 likes
 • vincent Robbesom schreef:

  Komkommertijd verhaal dan?
  Het is ook niet ondenkbaar dat het gewoon nog een keer gebeurd is….

  2 likes
  • Armonicus schreef:

   “Het is ook niet ondenkbaar dat het gewoon nog een keer gebeurd is….”

   Nee, zeker niet ondenkbaar, maar waarom dan dit?

   “De Daily Mail, Metro, Daily Telegraph en Sky News publiceerden het artikel, dat van persbureau AFP afkomstig was. De Daily Mail en Metro hebben het bericht inmiddels verwijderd.”

   3 likes
 • Raj schreef:

  Verbaast me niks. Copy-paste journalistiek (MSM) noem ik dat. Echte journalisten zijn schaars.

  Maar ja, wat wilt u. Er zijn maar 6 bedrijven die “het westen: voorzien van “nieuws”.

  5 likes
 • Marc schreef:

  Stemmingmakerij, het kan wel degelijk met opzet geplaatst zijn, met de bedoeling om de moslims nog verder het verdomhoekje in te drukken.

  Het hoeft niet zo te zijn, het kan ook onzorgvuldigheid geweest zijn, maar denk aan het meisje dat vertelde dat Iraakse militairen Koeweitse baby’s uit hun couveuses haalden en hulpeloos op de vloer achterlieten. Dat vertelde het meisje (volgens de commentaarstem een Koeweitse verpleegster) in tranen (volgens mij in de VN veiligheidsraad). Later bleek zij de dochter te zijn van de ambassadeur van dat land.

  Mediamanipulatie en het sturen van onze emoties, zodat wij williger worden om mee te gaan in de angstbeelden die zij ons voorschotelen met de bedoeling om een vijandsbeeld verder uit te bouwen. .

  5 likes
 • King Pacal schreef:

  Het blijft natuurlijk te krankzinnig voor woorden, nu of 20 jaar geleden maakt niet uit!

  4 likes
 • Stefan schreef:

  Het is mogelijk bestemd om te illustreren hoe onbetrouwbaar de opvoeding van reguliere ouders is.

  De overheid is hier zoveel beter in.

  Is de indruk die men wilt wekken. Gevolgd door nieuwe wetten die een kind zonder proces bij de ouders kunnen weghalen.

  3 likes
 • Roy schreef:

  Ik snap wel dat de fout gemaakt is, kwestie van de bron niet goed lezen (gebeurt vaker en niet alleen in de MSM).. Ik vind het dan wel weer netjes dat ze de berichten hebben verwijderd, zou vaker moeten gebeuren als blijkt dat men (en wederom niet allleen de MSM) de bron verkeerd interpreteert..

  2 likes
  • Armonicus schreef:

   Ik zal mijn rol als ‘verdraaiert’ dan maar weer op mij nemen. Want ik vind het helemaal niet zo netjes, dat zij hun ‘blunders’ verwijderen. Beter zou zijn, om er een rectificatie onder te plaatsen! Een bron verkeerd interpreteren kan iedereen gebeuren, maar om dan zo’n bericht te verwijderen, lijkt meer op bedrog.

   1 likes
   • Roy schreef:

    Waarom zou je het in deze tijd van techniek laten staan als je het met een druk op de knop kan verwijderen, totaal niets met bedrog te maken. Als het in een gedrukt exemplaar had gestaan wordt het een ander verhaal, dan plaats je rectificaties.. Dat jij het bedrog vind heeft meer iets te maken met jouw visie op de MSM. Ook hier gebeurt het met grote regelmaat dat er artikelen worden geplaatst waarvan de bron belabberd geïnterpreteerd is en deze “blunders” blijven staan en er volgt geen rectificatie, vind je dat dan ook bedrog?

    0 likes
 • pilske schreef:

  Ben benieuwd wanneer hier op Ninefornews er keer een artikel gaat komen op de “Genocide van de blanke afrikaan” elke 36 uur word er een blanke vermoord, gemarteld, verkracht in Zuid Afrika, door de zwarte bevolking,…dat zie je ook nooit in het nieuws verschijnen, maar daar is een ware genocide tegen de blanke bevolking, en wij krijgen die hele rotzooi/ immigranten nu in onze eigen grenzen,…de toekomst laat zien dat je jezelf en je gezin moet gaan beschermen, van de politiek/landverraders hoef je niets te verwachten.

  2 likes
  • flardinga schreef:

   ?

   0 likes
   • pilske schreef:

    Ja je mag van mij rustig een vraagteken plaatsen,….Ik wil met dit bericht duidelijk maken, dat de media van gekkigheid niet weten wel nieuws ze naar buiten moeten brengen,….berichtgeving in de media Dat Yolanthe een zoon krijgt, dat Jordie Clasie geblesseerd is, dat Gorden een nieuwe kapper heeft dat gaat er in als koek bij de nieuwsmedia, ook bij de massa trouwens…..maar werkelijk nieuws zoals de Genocide onder de blanke boeren in Zuid-Afrika.gepleegd door de zwarte bevolking (daar bedoel ik niet mee de gehele zwarte bevolking) daar hoor je niets van,….hoor je ook weinig op de alternatieve media van,..dat terwijl daar een heuse Genocide aan de gang is!!

    1 likes
 • joop schreef:

  Verbaasd me niet, hier is het ook niet altijd even zuiver. Het zijn net mensen he…

  2 likes
 • speedmaster schreef:

  zo zijn er in olland en (in mindere mate) belgië ook gevaarlijke sektes, die aan hun kinderen die in levensgevaar verkeren bloedtransfusies weigeren, vanwege een achterlijke interpretatie van hun geloofsstellingen

  1 likes
 • Richard schreef:

  Nu herinner ik mij weer waarom ik al jaren geen kranten meer lees.

  0 likes
 • x

  Check Also

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  directeur

  Directeur ziekenhuisgroep zegt dat corona ‘veel minder erg is dan griep’ (en moet weg)

  Corona is veel minder erg dan de ...

  >