Buitenland

Kremlingezinde media claimen ten onrechte dat EU naziwortels heeft, aldus EU. Wat proberen ze te verhullen?

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens de Britse eurocommissaris Julian King hebben Kremlingezinde media voorafgaand aan de Europese verkiezingen ten onrechte geclaimd dat de EU naziwortels heeft.

Er werd onder meer een artikel verspreid dat in 2016 is gepubliceerd door de denktank Katehon, en waarin wordt beweerd dat de EU is vormgegeven door nazi’s.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Wat staat er zoal in dat artikel?

CIA

De denktank wijst erop dat Britse media eerder onthulden dat de Europese integratie vanaf het begin is gecoördineerd door de CIA om een anti-Russisch geopolitiek blok in Europa te creëren.

De CIA heeft de EU niet vanaf de grond opgebouwd. Het fundament is gelegd door de nazi’s. Zij wilden een ‘verenigd Europa’ en dat kwam er in de vorm van het Derde Rijk.

Diverse historici hebben opgemerkt dat termen als ‘Europese Unie’, ‘Europese Economische Gemeenschap’ en ‘Europese Confederatie’ voor het eerst werden genoemd in documenten van het Derde Rijk.

Geheime diensten

Eén van de belangrijkste mensen achter de Europese integratie was SS-officier Alexander Dolezalek. Hij leidde een SS-divisie die speciaal hiervoor in het leven was geroepen.

Na de Tweede Wereldoorlog werkte Dolezalek onder de naam Alexander Bomhoff voor de geheime diensten van West-Duitsland en de Verenigde Staten om de Europese integratie in goede banen te leiden.

Zijn werk inspireerde zelfs Winston Churchill, toen hij in 1946 in Zurich opriep tot de creatie van een ‘Verenigde Staten van Europa’.

Sommige onderdelen van de Schumanverklaring van mei 1950, de eerste aanzet tot de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, kunnen worden teruggevonden in de plannen van Dolezalek.

Grenzen

Hij stelde voor om de grenzen tussen Europese landen te laten verdwijnen en een Europees paspoort te introduceren.

In 1942 werd een ‘Europese Commissie’ opgericht binnen het rijksministerie van buitenlandse zaken.

Een memo van het ministerie van 9 september 1943 onthult de structuur van de Europese Confederatie die men voor ogen had.

De nazi’s wilden een Europese Economische Raad in het leven roepen, evenals een Europese Monetaire Unie en Europese Centrale Bank. Klinkt bekend?

Tyssen en Krupp

De plannen voor de Europese eenwording bestonden al voor de Tweede Wereldoorlog. Dezelfde Duitse industriëlen die de nazi’s aan de macht hielpen (de families Tyssen en Krupp) stonden later aan de wieg van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal.

Andere onderdelen van de naziplannen voor de Europese integratie:

Lidstaten moeten hun soevereiniteit opgeven. Europese instituties zijn ondemocratisch en kunnen niet ter verantwoording worden geroepen. Zwakkere landen aan de rand (Griekenland, Oost-Europa) worden uitgebuit door West-Europese machten, met name Duitsland. Anti-Russische houding.

Klinkt bekend?

Maar ja, volgens eurocommissaris King is dit allemaal Russische desinformatie.

[Guardian via Katehon]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
4 jaren geleden

Hoe lang zijn ze nu al bezig om Europa op 1 hoop te vegen ? Napoleon faalde daarin, Hitler faalde daarin en Brussel Al er ook in falen. Ze zijn al lang door de mand gevallen dankzij internet wat bedoeld was om ons te controleren. Het werkt dus jammer genoeg voor hen twee kanten op. Hun leugens worden keer op keer ontmaskerd.

Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Dit zijn allemaal omwegen en wel om uiteindelijk tot een wereldregering te komen.

Joris
Joris
4 jaren geleden

Het Derde Rijk is mislukt, het Vierde Rijk zal ook mislukken

A W Reijersen van Buuren
A W Reijersen van Buuren
4 jaren geleden

Als je goed kijkt naar wie verantwoordelijk zijn voor de Tweede Wereldoorlog dan zijn dat de USA en Duitsland (geleid door de USA [Nazi Walstreet] zetbaas Adolf Hitler) en Rusland. Het zijn uiteindelijk (Stalin) Rusland en de (Nazi Walstreet) USA die Polen onder elkaar hebben verdeeld in 1939!

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x