Homepagina » Buitenland » Kremlingezinde media claimen ten onrechte dat EU naziwortels heeft, aldus EU. Wat proberen ze te verhullen?
Kremlingezinde media claimen ten onrechte dat EU naziwortels heeft, aldus EU. Wat proberen ze te verhullen?

Kremlingezinde media claimen ten onrechte dat EU naziwortels heeft, aldus EU. Wat proberen ze te verhullen?

Volgens de Britse eurocommissaris Julian King hebben Kremlingezinde media voorafgaand aan de Europese verkiezingen ten onrechte geclaimd dat de EU naziwortels heeft.

Er werd onder meer een artikel verspreid dat in 2016 is gepubliceerd door de denktank Katehon, en waarin wordt beweerd dat de EU is vormgegeven door nazi’s.

Wat staat er zoal in dat artikel?

CIA

De denktank wijst erop dat Britse media eerder onthulden dat de Europese integratie vanaf het begin is gecoördineerd door de CIA om een anti-Russisch geopolitiek blok in Europa te creëren.

De CIA heeft de EU niet vanaf de grond opgebouwd. Het fundament is gelegd door de nazi’s. Zij wilden een ‘verenigd Europa’ en dat kwam er in de vorm van het Derde Rijk.

Diverse historici hebben opgemerkt dat termen als ‘Europese Unie’, ‘Europese Economische Gemeenschap’ en ‘Europese Confederatie’ voor het eerst werden genoemd in documenten van het Derde Rijk.

Geheime diensten

Eén van de belangrijkste mensen achter de Europese integratie was SS-officier Alexander Dolezalek. Hij leidde een SS-divisie die speciaal hiervoor in het leven was geroepen.

Na de Tweede Wereldoorlog werkte Dolezalek onder de naam Alexander Bomhoff voor de geheime diensten van West-Duitsland en de Verenigde Staten om de Europese integratie in goede banen te leiden.

Zijn werk inspireerde zelfs Winston Churchill, toen hij in 1946 in Zurich opriep tot de creatie van een ‘Verenigde Staten van Europa’.

Sommige onderdelen van de Schumanverklaring van mei 1950, de eerste aanzet tot de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, kunnen worden teruggevonden in de plannen van Dolezalek.

Grenzen

Hij stelde voor om de grenzen tussen Europese landen te laten verdwijnen en een Europees paspoort te introduceren.

In 1942 werd een ‘Europese Commissie’ opgericht binnen het rijksministerie van buitenlandse zaken.

Een memo van het ministerie van 9 september 1943 onthult de structuur van de Europese Confederatie die men voor ogen had.

De nazi’s wilden een Europese Economische Raad in het leven roepen, evenals een Europese Monetaire Unie en Europese Centrale Bank. Klinkt bekend?

Tyssen en Krupp

De plannen voor de Europese eenwording bestonden al voor de Tweede Wereldoorlog. Dezelfde Duitse industriëlen die de nazi’s aan de macht hielpen (de families Tyssen en Krupp) stonden later aan de wieg van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal.

Andere onderdelen van de naziplannen voor de Europese integratie:

Lidstaten moeten hun soevereiniteit opgeven. Europese instituties zijn ondemocratisch en kunnen niet ter verantwoording worden geroepen. Zwakkere landen aan de rand (Griekenland, Oost-Europa) worden uitgebuit door West-Europese machten, met name Duitsland. Anti-Russische houding.

Klinkt bekend?

Maar ja, volgens eurocommissaris King is dit allemaal Russische desinformatie.

[Guardian via Katehon]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Eksegese schreef:

  Hoe lang zijn ze nu al bezig om Europa op 1 hoop te vegen ? Napoleon faalde daarin, Hitler faalde daarin en Brussel Al er ook in falen. Ze zijn al lang door de mand gevallen dankzij internet wat bedoeld was om ons te controleren. Het werkt dus jammer genoeg voor hen twee kanten op. Hun leugens worden keer op keer ontmaskerd.

  25 likes
  • I Trust Putin The Most schreef:

   @Eksegese

   Je hebt het over; Ze zijn al lang door de mand gevallen dankzij internet wat bedoeld was om ons te controleren. Het werkt dus jammer genoeg voor hen twee kanten op. Hun leugens worden keer op keer ontmaskerd”

   Is het niet zo dat het voor ins duidelijk is maar het grote gros van de mensheid nog in slaap is gesust. Ik denk niet dat alle inwoners weten dat iets is ontmaskerd. Helaas, maar zo werkt het niet. Was het maar waar. Je bent iets te goed gelovig.

   7 likes
   • Eksegese schreef:

    Kijk eens goed om je heen wat de Brexitparty doet in Engeland, Frankrijk staat volledig oo zijn kop, België stemt volledig rechts, en ga zo maar door. Er is wel degelijk een omslag bezig en heel Europa kijkt gespannen toe. Ik durf te wedden dat die EU ten dode is opgeschreven. De plannen mislukken keer op keer. Je moet het wel wikken zien, dat wel.

    10 likes
 • Kalki schreef:

  Dit zijn allemaal omwegen en wel om uiteindelijk tot een wereldregering te komen.

  6 likes
  • Rob schreef:

   @Kalki,

   Aanvullend op de reactie van Eksegese, ook dat faalt zienderogen als ik berichten zo lees. Het hele wereldwijde macht systeem is in elkaar aan het storten. De heersende macht heeft allang geen macht meer sinds ze ontmaskerd worden. Ze hebben alleen macht als het geheim blijft. Er komt echter steeds meer aan het daglicht via veel kanalen. Plus dat we in een tijd van bewustzijnsverandering leven. Ze hebben de afgelopen tijd via allerlei landen en wegen geprobeerd de derde wereldoorlog te ontketenen maar ook dat faalt steeds weer. En nu hebben ze ook geen kapitaal meer. Dat zit in een wereld trust en daar hebben de top bankiers geen toegang meer toe. Oeps. Ze zijn nu domweg in paniek en dan lijkt het er meer op dat ze alleen nog wanhoop pogingen doen om de macht te houden. En volgens sommige berichten zijn ze ook gaan inzien dat het ze niet gaat lukken om de macht te houden. Dan is het veelzeggend dat ze, ondanks dat, toch weer eens een wanhoopspoging doen. Dan is er wel eens gezegd dat ze blijven vechten tot het bittere einde. Daar lijkt het dan inderdaad op want overgeven lijken ze niet te kennen.

   8 likes
 • Joris schreef:

  Het Derde Rijk is mislukt, het Vierde Rijk zal ook mislukken

  9 likes
 • A W Reijersen van Buuren schreef:

  Als je goed kijkt naar wie verantwoordelijk zijn voor de Tweede Wereldoorlog dan zijn dat de USA en Duitsland (geleid door de USA [Nazi Walstreet] zetbaas Adolf Hitler) en Rusland. Het zijn uiteindelijk (Stalin) Rusland en de (Nazi Walstreet) USA die Polen onder elkaar hebben verdeeld in 1939!

  3 likes
 • Voor diegene die het nog niet snapt, EU heeft wel degelijk Duitse roots. Maar misschien handig omdat zelf te lezen: https://europa.eu/european-union/about-eu/history_nl

  2 likes
 • Mr.X schreef:

  Orde uit Chaos…
  Keer op keer, op keer op keer enz…
  Door de gehele geschiedenis heen, maar niemand wil het “echt” zien!
  Dat domme volk toch…

  Volg het geld en de controlerende machten, niet de landen en hun politiek…
  Politiek controleert de massa, omdat de massa zich laat controleren door de regels van de politiek!

  Verdeel en Heers…
  Hoe is het toch mogelijk, het werkt nog steeds…

  Mr. X

  0 likes
 • dna schreef:

  Het kremlin, 😂😂😂😂😂

  0 likes
 • x

  Check Also

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  >