Buitenland

Interview met ex-overheidsfunctionaris doet veel stof opwaaien: ‘Dit gaf mij de rillingen’

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De nationale veiligheidsstaat is de drijvende kracht achter de censuur en inmenging in de verkiezingen in de Verenigde Staten, zei Mike Benz in een interview met Tucker Carlson. Hij werkte op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en was gespecialiseerd in internationale communicatie.

Volgens hem leven we onder militair bewind en is er van democratie geen sprake.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het interview gaf theatermaker George van Houts de rillingen. In het kort: social media is een CIA-uitvinding om kleurenrevoluties te orkestreren, maar het begon rond 2014 uit de hand te lopen. Maidan, Brexit, Trump. Nu is de vrijheid van meningsuiting op social media het grootste gevaar geworden voor de zittende machten, waaronder de NAVO en EU.

“Daarom die wurgende Digital Services Act,” aldus Van Houts. Hij adviseert iedereen het interview te bekijken.

Volledig in lijn

Het beeld dat zich in Nederland aftekent, is volledig in lijn met hetgeen Benz uiteenzet, merkt data-analist Cees van den Bos op. Ook hij raadt iedereen van harte aan het interview te kijken.

Van den Bos deed in maart 2022 een Wob-verzoek bij het ministerie van Binnenlandse Zaken naar alle communicatie over ‘desinformatie’. Hij had namelijk een actielijst van het ‘directeurenoverleg desinformatie’ gevonden tussen de vrijgegeven Wob-documenten.

Van den Bos bleek een open zenuw te hebben geraakt. Normaal gesproken krijg je een ontvangstbevestiging van je verzoek, maar de Wob-onderzoeker kreeg de vraag of hij zijn verzoek op het ministerie wilde toelichten.

Veel zwartgelakt

Het verzoek werd telefonisch afgehandeld. Tijdens de call wilden twee van de drie ambtenaren hun naam niet zeggen. Met de derde ambtenaar had hij al contact gehad via e-mail. Er werd afgesproken dat iedere twee maanden documenten zouden worden opgeleverd.

De documenten kwamen niet. In het najaar van 2022 is Van den Bos naar de bestuursrechter gestapt, die hem in het gelijk stelde. In november verschenen dan toch de eerste documenten. In die Wob-documenten is veel zwartgelakt, maar de informatie die hij wel kon lezen, sluit aan op wat Benz zegt.

Ze zitten allemaal in het censorship industrial complex: de MSM, de EU, de influencers, de propagandisten zoals [Volkskrant-journalist Maarten] Keulemans, de schoonmaakdienst zoals de trollen en factcheckers, schrijft Van den Bos.

Het schuim der aarde

De Wob-stukken zijn doordrenkt met evaluaties van trending artikelen die voorzien zijn van een factcheck. De factcheckers en debunkers zijn onderdeel van het systeem. Dat geldt ook voor bekende trollen die als functie hebben om mensen te intimideren en hun geloofwaardigheid te betwisten. Het schuim der aarde, benadrukt Van den Bos.

Over Maarten Keulemans gesproken. Wat vond hij van het interview? “Dus Poetin-versteher Carlson klaagt over de vrijheid van meningsuiting. Daar krijg ik inderdaad de rillingen van,” zegt hij op X.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 153 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 maand geleden

Het lijkt er steeds meer op, dat de geest nu inderdaad uit de fles is.

En wat doen ze in de Verenigde Staten EN de Europese Unie hun uiterste best om die geest weer terug in de fles te duwen.

Maar dat gaat, althans dat denk ik, niet meer lukken.

Wat mij wel weer opvalt aan dit artikel, is, dat het ook hier weer gaat om een EX overheidsfunctionaris. En dan met de nadruk op EX.

Niet dat ik het evengoed ongelooflijk dapper van deze Mike Benz vind, om de klok te luiden bij Tucker Carlson.

Wij weten inmiddels (helaas) wat er de afgelopen JAREN gebeurd is met mensen, die een afwijkende mening geven. DAT is inmiddels LEVENSGEVAARLIJK.

Momenteel hebben wij met z’n allen te maken met een titanenstrijd tussen GOED en KWAAD.

Misschien een beetje simplistisch geredeneerd, maar zo zie IK het.

Een paar dagen geleden is dus die Digital Services Act volledig van kracht geworden.
Dat is inderdaad niets anders dan Orwelliaans.
Vanaf nu wordt er dus van hogerhand bepaald wat WAAR is en wat ONWAAR is.

En reken er maar 100% op, dat, bijvoorbeeld, ALLES wat wij hier met elkaar al jaren communiceren op ninefornews, zal worden bestempeld als ONWAAR.

Met ons ouderen zal dit natuurlijk absoluut niet gaan werken. Wij zijn ons leven lang gewend geweest om rustig een andere mening te hebben, maar wat betreft de jongeren EN, niet te vergeten, kleine kinderen. Die zullen straks (en misschien NU al) volledig in de pas lopen.

Je ziet het ook aan die WOB-documenten. Uiteindelijk moeten ze dan worden vrijgegeven, afgedwongen door de rechter, maar dan is een groot deel zwartgelakt.
Ik denk zomaar (en dat is vast een open deur), dat de belangrijkste informatie niet meer zichtbaar is.

Jamal
Jamal
1 maand geleden

De ambtenarij is verworden tot een parasiterend kankergezwel, wat dringend aangepakt moet worden. Want Nederland en Europa gaan eraan kapot. Deze ambtenaren, die teren op het bloed ban de eigen bevolking, zijn de ware duivels, nazi’s, land- en volksverraders anno 2024. Oppakken en weg ermee! Dit tuig geselt ons i.p.v. wij hen.

Steven
Steven
1 maand geleden

Dat wisten de wakkeren al lang neem ik aan dat er overal VUIL spel gespeeld wordt!
Mag maar hopen dat straks half Europa in opstand komt tegen deze genocide plegers!

Hans
Hans
1 maand geleden

Er is, mijns inziens, maar één tegenmacht waar het ‘censorship industrial complex’ panisch voor is, en dat is het volk. Wanneer het via de sociale media van de goede (tegen)informatie wordt voorzien zal het volk de eigen afweging maken, afrekenen met het militaire bewind en de democratie weer herstellen.
Het is geen gemakkelijke strijd maar er is één troost: de geschiedenis leert dat het volk altijd overwint ondanks pogingen van machthebbers (of beter gezegd: machtswellustelingen) om het aan hen te onderwerpen.

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x