Homepagina » Straling » Straling maakt ziek. Dit is wat slachtoffers erover te zeggen hebben
Straling maakt ziek. Dit is wat slachtoffers erover te zeggen hebben

Straling maakt ziek. Dit is wat slachtoffers erover te zeggen hebben

Naar schatting drie procent van de mensen in onze samenleving ervaart gezondheidsklachten als gevolg van elektromagnetische straling. Dat zijn in Nederland zo’n half miljoen mensen.

Hoewel de medische wereld hier geen verklaring voor heeft, geven steeds meer experts adviezen over bescherming tegen straling.

Er bestaat sinds kort zelfs een stralingsvrije camping. En de GGD pleit voor een stralingsvrij gebied in Nederland.

Voorzorgsmaatregelen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) oordeelde in 2011 dat mobiele telefoons mogelijk kankerverwekkend zijn voor mensen.

Steeds meer landen nemen voorzorgsmaatregelen. In Frankrijk kwam er bijvoorbeeld een verbod op het gebruik van mobieltjes op lagere en middelbare scholen.

In Zweden zijn sinds 2006 stralingsvrije ruimten in ziekenhuizen. In Nederland worden echter geen voorzorgsmaatregelen getroffen.

In de steek

Chantal Halmans is één van de patiënten met EHS (elektrohypersensitiviteit). Ze is boos op de overheid, die patiënten volgens haar in de steek laat.

“De politiek zou voor stralingsvrije plekken moeten zorgen waar wij kunnen wonen,” zei ze.

Carolien Schooneveld kreeg last van onverklaarbare klachten, tot haar vader – ook EHS-patiënt – zei dat het mogelijk iets met straling te maken had.

Op tijd

Ze vindt dat er meer informatie moet worden verstrekt over EHS, omdat je volgens haar goed met de ziekte kunt leven als je er op tijd bij bent.

In Nederlandse bioscopen is momenteel de documentaire Ubiquity te zien, die gaat over EHS-patiënten. Bekijk hier alvast een trailer.

[EenVandaag]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Onafhankelijke wetenschappers waarschuwen al jaren voor de gevaren, maar…

  De Nederlands overheid verdient miljarden aan de frequentieveilingen.
  De Nederlands overheid doet zelf geen onderzoek op dit gebied.
  De Nederlands overheid neemt enkel over wat de door de telecomindustrie betaalde onderzoeken laten zien.

  5G komt eraan.
  Veel sterkte mensen!

  26 likes
  • Dan kun je lekker gaarstoven in de magnetron?

   9 likes
   • Was je iedere dag want de energie van 5G blijft op je huid kleven en veroorzaakt huidkanker
    Nu hoor je veel dat de huidkanker gaat stijgen terwijl voor minder mensen in de zon liggen en de media geeft de zon de schuld terwijl duidelijk de stralingen de oorzaak ervan is. Wees op je hoede en was je iedere dagf met koud water evt haal je de echte kou ervan af. Want anders word je vet laag aangetast die je huid net beschermt.

    6 likes
    • Wij wonen gelukkig 2 km van een mast. Ik ben stralingsgevoelig en hebmijn huis beveiligd met MEMON apparatuur. Gaat nu goed. Weet niet hoe 5G uitpakt. Weet datgrote banken en overheidsgebouwen ook Memon gebruiken. Is alleen vrij duur.

     2 likes
 2. ik ben zelf van mening dat sinds de opkomst van mobielen en al die masten om me heen mij de laatste tien jaar geen goed hebben gedaan.
  de klachten die steeds meer verergeren zijn: hoofdpijn,slecht slapen en spierpijnen en suizen in mijn kop.
  neem maar van mij aan dat er steeds meer mensen hier last van krijgen.
  ga naar de dokter en ze zullen niets vinden en je kan natuurlijk ook nog een rondgang maken door het ziekenhuis.
  de magnetron heb ik er al uitgekieperd en ik heb nooit een mobiel gehad en geen wifi maar,die masten om me heen brandweer en op alle flats om me heen staan helemaal vol dus woningbouwverenigingen verdienen hier ook lekker aan etc. etc.

  12 likes
  • Ga ergens in het buitenland op de platteland wonen ik heb gehoort dta australieen een goed land is wat dat betreft. Ook kwa vieze lucht. Maar ga daar ergens de rimboe in.

   4 likes
 3. Emstraling is nu al een groter probleem dan klimaatverandering.

  De haagse trekpoppetjes interresseert dat geen reet. Die verdienen er immers dik aan net als bigfarma er uiteindelijk aan zal verdienen. Alleen uit dit feit blijkt al hoe corrupt den haag is.

  Gelukkig heb ik zelf geen EHS maar kan me indenken dat dit een groot probleem wordt als 5G straks in nederland ‘verplicht’ wordt.

  Het aantal gevoelige mensen zal er niet minder op worden. ook lijk het mij dat het aantal kankergevallen toe zal nemen. Daar gaat bigpharma dan weer aan verdienen. Natuurlijk zullen er voor elk wetenschappelijk onderzoek dat bewijst dat er een correlatie is er 10 nieuwe wetenschappelijke onderzoeken gefinancieerd worden die dit ontkennen.

  12 likes
 4. Het bestralen van voedsel in het algemeen en zeker groente en fruit is bij wet verboden, maar onze voedsel en warenautoriteit laat het bestralen stiekem toe., ondanks deze regelmatig geinformeerd worden. (indicatie fruit word niet rijp op de fruitschaal of onregelmatig rijp) en groente verliest zijn voedings eigenschappen.
  Er zal wel weer een vriendje van een vriendje (lees VVD) daar een sleutelpositie hebben.
  Kan ze nu al wel zeggen dat als de boycot richting Rusland wordt opgeheven, de Russen niet meer importeren. (het is geen achterlijk volk)

  De wetenschap heeft de wetenschap dat straling de reden is dat wij sterfelijk zijn, dus alles wat wij extra moeten incasseren is op de lange duur funest.

  11 likes
 5. geen ehs gevoeligheid betekent niet dat je er op lange termijn dan ook geen schade door oploopt.

  2 likes
 6. Zit gewoon tussen de oren.

  1 likes
  • Ik weet wat bij jou tussen de oren zit: een vacuüm. Wees blij dat je niks voelt, geloof me, voor die die een keihard feedback – sterke prikkels – van hun zenuwen-stelsel krijgen is het bestaan in deze wereld echt een permanente marteling. Een beetje kwik of metal in jou lichaam inkoppelend in het zenuwenstelsel kan al een reuze verschil uitmaken.

   1 likes
 7. Bijna alle voedsel uit het buitenland wordt doorgestraald met gamma of U.V. stralen, even Googelen op internet. De aarde overleeft het wel maar of de mens het overleeft is de vraag als alle electro magnetische velden worden aangetast. Eet smakelijk!

  0 likes
 8. Maak je borst maar nat als 5g draait dan wordt je in de magnetron opgewarmd?
  Gelijk cv gas probleem Opgelost?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

WHO

WHO: ‘Coronapandemie voorbij? Het ergste moet nog komen’

Dus jij dacht dat de eerste coronagolf ...

professor

‘Professor Lockdown’ gefinancierd door vaccinmakers, onthult (verwijderde) docu

Neil Ferguson, de professor die de Britse ...