Homepagina » Buitenaards » Proberen aliens contact met ons op te nemen? Signalen uit de ruimte stellen wetenschappers voor raadsel
Proberen aliens contact met ons op te nemen? Signalen uit de ruimte stellen wetenschappers voor raadsel

Proberen aliens contact met ons op te nemen? Signalen uit de ruimte stellen wetenschappers voor raadsel

Wetenschappers hebben in de afgelopen 15 jaar vreemde radiogolven gedetecteerd die een patroon volgen dat niet kan worden verklaard aan de hand van bekende natuurlijke fenomenen.

In de film Contact uit 1997 is een astrofysicus, die gespeeld wordt door Jodie Foster, de eerste mens die contact maakt met een buitenaardse beschaving, nadat ze een sterk radiosignaal oppikt uit de ruimte.

Was het een profetische film? Wetenschappers detecteren al 15 jaar lang vreemde radioflitsen uit de ruimte die een wiskundig patroon lijken te volgen. Er zijn twee mogelijkheden: ze worden veroorzaakt door een nog niet ontdekt fenomeen in de ruimte of ze worden geproduceerd door een bepaalde vorm van technologie. Als ze een technologische oorsprong hebben en niet door ons worden gegenereerd, kunnen het signalen zijn van een buitenaardse intelligentie.

Kan geen toeval zijn

De astronomen die de radioflitsen hebben waargenomen, hebben zoiets niet eerder gezien en ze begrijpen er evenmin iets van. De krachtige radiogolven duren slechts een paar milliseconden en stoten dan net zoveel energie uit als de zon in een hele maand doet.

Sinds 2001 zijn er 10 van deze radioflitsen gedetecteerd. De bron moet volgens onderzoekers klein zijn, maximaal enkele honderden kilometers in doorsnee. Ook komen ze van ver, mogelijk uit een geheel ander sterrenstelsel.

De radiosignalen hebben allemaal een golflengte die een veelvoud is van 187,5 centimeter. Er bestaat een kans van 1 op 2000 dat dit patroon toeval is. In het heelal zijn enkele kosmische objecten die radioflitsen kunnen produceren, zoals bijvoorbeeld pulsars. Misschien zijn er nog niet ontdekte soorten sterren die deze radiogolven verspreiden.

Geavanceerde technologie

Het is ook mogelijk dat deze signalen een meer aardse herkomst hebben. Misschien hangt er een onbekende spionagesatelliet boven de aarde, die signalen vanuit de ruimte lijkt te sturen. In 2010 pikte de Parkes Observatory in Australië 16 signalen op die leken op radioflitsen, maar uiteindelijk afkomstig bleken te zijn van magnetrons in de sterrenwacht.

Als de radioflitsen inderdaad worden veroorzaakt door buitenaardse intelligente wezens, iets wat niet bij voorbaat wordt uitgesloten, is het niet gemakkelijk om ze te versturen als boodschap. Ze zouden over een technologie moeten beschikken die veel geavanceerder is dan we ons kunnen voorstellen. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[MNN]


Vond je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Als aliëns ècht contact met ons wensen, dan zouden zij dit al eeuwen geleden hebben laten merken.

  3 likes
  • Maar misschien waren wij toen te stom om dit te beseffen en hebben we ze gewoon god en zijn engelen genoemd…

   13 likes
  • We hebben al 6000 jaar contact met aliens – ze hebben ook het meest verkochte boek op deze planeet – zie cherubs/engelen – draak/slang; of wat er op lijkt – bijvoorbeeld bang.

   Meer deze site – https://www.ninefornews.nl/page/5 – 29 juli 15:00

   1 likes
   • Je snapt toch hopelijk dat wat nu pagina 5 is over een paar dagen laat staan over een langere periode pagina 5 allang niet meer is!? Geef liever gewoon een directe link naar de informatie waarnaar je wilt verwijzen.

    3 likes
    • eNdEmiOn…

     Geef liever gewoon een normale naam..!!

     Ik kreeg net zomaar uit de lucht/hemel een link over rampen die de wereld steeds meer, en meer zullen treffen volgens de aliens van het 6000 jaar, meest verkochte boek.

     http://the-embassadorion.blogspot.com/

     PS: In die andere verwijzingen staan vooral linken wat er gaat gebeuren – ik zou maar niet zeuren..!!

     Ik moet van die piloten in vliegende schotels nog altijd een boek zien wat er allemaal gaat gebeuren.

     0 likes
     • Je hoeft me niet bij naam te noemen als je de boomstructuur van deze comment sectie gebruikt. “Normaal” ook nogal subjectief maar voor jou gemak bedenk dat demion welliswaar doorgaans iets anders geschreven niet heel ongebruikelijk is als naam kun je gewoon en voor zetten. Die hoofdletters hoeven ook niet hoor, van mijn part pak je ook enkel de hoofdletters helemaal makkelijk. Trouwens copy » paste is nu niet bepaald heel veel moeite.

      Inhoudelijk verder, snap ik niet echt wat je nu precies wilt zeggen. Besef ook dat de toekomst kennen betekent dat de toekomst niet meer zeker is (in het Engels klinkt het strakker: knowing the future changes it).

      3 likes
 2. als de aliens ons in de gaten zouden houden waarom hebben ze dan die honderden atoomproeven niet verhinderd want dat is niet alleen slecht voor de planeet maar heeft eveneens een impact op de rest van het zonnestelsel…
  Alsook zouden ze beter tussenkomen, als ze dan toch zo intelligent zijn, in het feit dat de mens de planeet volledig naar de haaien helpt, fauna en flora gaat tegen een hels tempo verloren en niemand die iets doet..
  Ik kijk uit naar de dag dat de mens het te ver drijft op deze planeet en de aliens de mensheid de macht ontnemen !! dat zou mooi zijn!

  2 likes
  • Er wordt niet altijd ingegrepen, omdat we hier een vrije wil hebben.
   Pas als we het té gek maken, mag er ingegrepen worden.
   En wat het milieu betreft: de aarde heeft een zelfherstellend vermogen.
   Atlantis is destijds ten onder gegaan door het experimenteren met gevaarlijke materie (een soort van kernenergie). De aarde heeft zichzelf toen ook weten te herstellen.
   Binnenkort ondergaat onze planeet opnieuw zo’n reiniging.
   Dat zal echter de laatste keer zijn, want daarna zal het doorgaan als een 5e dimensie planeet, en dan is het verwijderen van negatieve energie en vervuiling, eenvoudigweg niet meer nodig.

   4 likes
   • Zelfs die reiniging probeerden de cabal tegen te houden door (alweer, vorige keren is mislukt) CERN in te schakelen. Vandaag om 13.00 uur precies. Lichtmeditaties over de hele wereld hebben plaatsgevonden. Ik vertrouw er blind op dat het alweer mislukt is.
    Dit is was de limit. Einde ziek systeem.

    3 likes
    • Nee, dit kunnen ze (gelukkig) niet tegenhouden.
     Denk dat ze behoorlijk met hun handen in het haar zitten, op dit moment.
     Die ondergrondse schuilplaatsen gaat ze ook geen soelaas bieden.
     Denk dat ze dat ook wel weten.
     Game over !

     2 likes
  • Grapjas! Volgens mij geloof jij in aliëns die sterk op mensen lijken. Well…. forget it! Als het aardse leven berust op louter toeval en evolutie, geldt dat natuurlijk ook voor planeten die honderden lichtjaren van ons afstaan. Dat impliceert dat zij er TOTAAL anders uitzien dan wij, omdat hun evolutie totaal anders verlopen is en de factor ‘toeval’ totaal anders was. Misschien hebben aliëns daarom wel de vorm van een vliegende hoop stront, of iets dergelijks.

   3 likes
   • Jou logica klopt niet. Twee armen, twee benen is gewoon de meest energie efficiënte vorm voor intelligent (stoffelijk) leven. Dus die vorm aka mensachtig (humanoid) zal vast en zeker erg veel voorkomen. Zo is het ook vrij aannemelijk dat sociaal gezien iig in de basis er ook veel gelijkenis is.

    5 likes
 3. ….. Volgens mij zijn dat wetenschappers die opzoek zijn naar budget.

  Ik ben er van overtuigd dat wij 24*7 door aliens worden gade geslagen en nauwlettend gevolgd.

  8 likes
 4. mits ze een systeem hanteren, die wij ook kennen, zie ik geen enkele reden voor buitenaardsen om contact met ons te maken en alles wat je hier kunt halen is 1 pak doffe ellende waar je bovendien flink belasting over moet betalen als je dat wilt uitvoeren. Stuur ajb een radiosignaal de ruimte in, dat ze ons beter kunnen mijden. Doe van mijn part of we niet bestaan, want ik wil niet zo voor de dag komen.

  0 likes
  • Dat is wel erg kort door de bocht. Wat nu als aliens simpelweg geïnteresseerd zijn in onze ontwikkeling als een soort raam naar hun eigen verleden. Zo’n beetje net als dat mensen in apen geïnteresseerd zijn.

   5 likes
 5. Mischien komt het ook wel uit het multiversum waar de vermiste 80% licht is – omdat die buitenaardsen daar meer power hebben dan de zielige reptieltjes in ons universum.

  De aliens hiero om de deur/kerk hebben niets in te brengen, als de aliens van het licht het niet toestaan.

  Link 80% licht – deze site 31 juli 19:00

  5 likes
 6. Vind ik gewoon volks verlakkerij, die signalen zijn zeker mogelijk, maar als de wetenschappers? (die naam waardig?) de waarheid te spreken, zouden we minder geldverspilling hebben! Iedereen mag weten dat zelfs de Duitsers in de tweede oorlog hal kontacten hadden met buitenaardse rassen! En daarna de US met Eisenhouwer twee vergaderingen heeft gehad met buitenaardse!

  5 likes
 7. Contact is eerder een verslag van gebeurtenissen ipv een voorspelling in de trend van plausible deniability (Project Looking Glass).

  4 likes
 8. Dit is een url voor het oorspronkelijke artikel: https://www.newscientist.com/article/mg22630153.600-is-this-et-mystery-of-strange-radio-bursts-from-space#.VS09HJTF_p0. Ik citeer: ‘… each burst is close to a multiple 0f 187.5’. Dat is niet hetzelfde als ‘… een golflengte die een veelvoud is van 187,5 centimeter.’.

  Laat onverlet dat ik hoop dat het inderdaad signalen van ETs zijn.

  3 likes
 9. het zogenoemde buitenaardse is niet zomaar even te verklaren. Wat ik gelezen heb en denk te weten is dat het zogenoemde buitenaardse ook een hierarchie heeft. Een machthebber (1), onder hem zgn zonen, daaronder zgn opzichters, uitvoerders. Wat we hier op aarde kunnen waarnemen zijn de werkers, de robotlike greys, hun opdrachten uitvoerend. Veel boeken zijn geschreven over dit onderwerp

  4 likes
 10. Denk eerder dat het een astronomisch fenomeen is dat wij nog niet hebben ontdekt.
  Bijvoorbeeld een soort extreem krachtig mini zwarte gat die om de zoveel tijd zijn vergaarde energie uitstoot.

  3 likes
 11. Leuk artikel, alleen weer jammer dat sommige dingen direct weer worden verborgen voor de massa. Een lichtflits die zo’n kracht bezit en waarvan ze de afstand en grote kunnen bepalen verwarmen met een magnetron, voor de logische denkers onder ons; een beetje vreemde verklaring.
  Mag wendy

  2 likes
 12. Voordat wij echte vormen van intelligentie te zien krijgen worden we als burger eerst een paar minder intelligente vormen voorgeschoteld! Zoals dieren ofzo. Iets wat geen directe bedreiging voor ons (gevoel) is.

  1 likes
 13. Ik geloof ook dat buitenaardse levensvormen op mensen kunnen lijken .
  Hier op aarde zinn een aantal voorbeelden van dieren die totaal geïsoleerd van de rest toch een soortgelijke ontwikkeling gemaakt hebben bijvoorbeeld tenrec egels

  0 likes
 14. wow ff serieus? doen jullie dit om de mensheid voor gek te houden? aliens… dit is waar jullie ons in willen laten geloven (zionisten illuminati) die radiogolven komen door H.A.A.R.P die gevestigd zijn in bepaalde landen beheerd door de ELITES (zionisten bilderberg etc) HAARP kan 3,6 millioen watt aan radiogolven in een fractie van een seconden de lucht insturen waardoor het over de hele wereld verspreid. radiogolven zijn een hele grote oorzaak van ziektes kanker en immuunziektes bijvoorbeeld.
  dit allemaal om de populatie terug te dringen naar 500 millioen. zieke wereld en dan nog de media die de mensen voor gek wilt houden.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

meier

Iconische UFO-foto’s van Billy Meier worden geveild. Volgens deze expert zijn ze authentiek

De Zwitser Billy Meier claimde in de ...

Amerikaanse overheid heeft ‘fysiek UFO-bewijs’ in handen. Tv-presentator doet opzienbarende uitspraken

De Amerikaanse tv-presentator Tucker Carlson deed tijdens ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.