Buitenaards

Proberen aliens contact met ons op te nemen? Signalen uit de ruimte stellen wetenschappers voor raadsel

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben in de afgelopen 15 jaar vreemde radiogolven gedetecteerd die een patroon volgen dat niet kan worden verklaard aan de hand van bekende natuurlijke fenomenen.

In de film Contact uit 1997 is een astrofysicus, die gespeeld wordt door Jodie Foster, de eerste mens die contact maakt met een buitenaardse beschaving, nadat ze een sterk radiosignaal oppikt uit de ruimte.

Was het een profetische film? Wetenschappers detecteren al 15 jaar lang vreemde radioflitsen uit de ruimte die een wiskundig patroon lijken te volgen. Er zijn twee mogelijkheden: ze worden veroorzaakt door een nog niet ontdekt fenomeen in de ruimte of ze worden geproduceerd door een bepaalde vorm van technologie. Als ze een technologische oorsprong hebben en niet door ons worden gegenereerd, kunnen het signalen zijn van een buitenaardse intelligentie.

Kan geen toeval zijn

De astronomen die de radioflitsen hebben waargenomen, hebben zoiets niet eerder gezien en ze begrijpen er evenmin iets van. De krachtige radiogolven duren slechts een paar milliseconden en stoten dan net zoveel energie uit als de zon in een hele maand doet.

Sinds 2001 zijn er 10 van deze radioflitsen gedetecteerd. De bron moet volgens onderzoekers klein zijn, maximaal enkele honderden kilometers in doorsnee. Ook komen ze van ver, mogelijk uit een geheel ander sterrenstelsel.

De radiosignalen hebben allemaal een golflengte die een veelvoud is van 187,5 centimeter. Er bestaat een kans van 1 op 2000 dat dit patroon toeval is. In het heelal zijn enkele kosmische objecten die radioflitsen kunnen produceren, zoals bijvoorbeeld pulsars. Misschien zijn er nog niet ontdekte soorten sterren die deze radiogolven verspreiden.

Geavanceerde technologie

Het is ook mogelijk dat deze signalen een meer aardse herkomst hebben. Misschien hangt er een onbekende spionagesatelliet boven de aarde, die signalen vanuit de ruimte lijkt te sturen. In 2010 pikte de Parkes Observatory in Australië 16 signalen op die leken op radioflitsen, maar uiteindelijk afkomstig bleken te zijn van magnetrons in de sterrenwacht.

Als de radioflitsen inderdaad worden veroorzaakt door buitenaardse intelligente wezens, iets wat niet bij voorbaat wordt uitgesloten, is het niet gemakkelijk om ze te versturen als boodschap. Ze zouden over een technologie moeten beschikken die veel geavanceerder is dan we ons kunnen voorstellen. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[MNN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eNdEmiOn
eNdEmiOn
6 jaren geleden

Contact is eerder een verslag van gebeurtenissen ipv een voorspelling in de trend van plausible deniability (Project Looking Glass).

Gerard
Gerard
6 jaren geleden

Mischien komt het ook wel uit het multiversum waar de vermiste 80% licht is – omdat die buitenaardsen daar meer power hebben dan de zielige reptieltjes in ons universum.

De aliens hiero om de deur/kerk hebben niets in te brengen, als de aliens van het licht het niet toestaan.

Link 80% licht – deze site 31 juli 19:00

Westbound
Westbound
6 jaren geleden

Als aliëns ècht contact met ons wensen, dan zouden zij dit al eeuwen geleden hebben laten merken.

Jozef
Jozef
6 jaren geleden

Vind ik gewoon volks verlakkerij, die signalen zijn zeker mogelijk, maar als de wetenschappers? (die naam waardig?) de waarheid te spreken, zouden we minder geldverspilling hebben! Iedereen mag weten dat zelfs de Duitsers in de tweede oorlog hal kontacten hadden met buitenaardse rassen! En daarna de US met Eisenhouwer twee vergaderingen heeft gehad met buitenaardse!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x