Gezondheid

VIDEO: Meditatieprogramma maakt einde aan geweld op school

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dankzij de kracht van meditatie is de rust teruggekeerd op scholen in één van de armste en gewelddadigste wijken van San Francisco in Californië. Op vier scholen werd vier jaar geleden een meditatieprogramma geïntroduceerd. Het resultaat? Orde en rust, leerlingen komen vaker opdagen en presteren bovendien beter.

Het geweld in de omgeving van de school had vaak invloed op het gedrag van de leerlingen. Ze waren prikkelbaar en gingen vaak met elkaar op de vuist. “De kinderen zien iedere dag wapens en we hadden hier drie tot vijf keer per week een knokpartij,” zei Barry O’Driscoll, directeur van één van de scholen.

O’Driscoll was in eerste instantie sceptisch over het programma. Toen het meditatieprogramma vruchten begon af te werpen, draaide hij bij. Het aantal schorsingen daalde met 79 procent, leerlingen spijbelden minder en haalden betere cijfers.

Op twee van de vier scholen wordt twee keer per dag een kwartier lang gemediteerd. Op de Burton High School wordt iedere dag een half uur vrijgemaakt om te mediteren. De resultaten zijn verbluffend: het aantal schorsingen is er met 75 procent gedaald en leerlingen presteren beter.

De leerlingen zeggen dat ze zich door te mediteren meer bewust worden van hun daden omdat ze rustiger zijn en minder snel kwaad worden. De Universiteit van Wisconsin heeft verschillende studies gedaan naar de heilzame effecten van meditatie. Zo heeft meditatie bijvoorbeeld een positief effect op het brein en het immuunsysteem.

[NBC News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje
pietje
8 jaren geleden

ik probeerde net in te loggen bij my herinterigenes Maar dat lukt niet ik vraag me af waarom mag ik niets weten van mijn afstamming dit is toch te gek ik wordt niet wordt toegelaten op die sitE !!!! waarom ?????? ben ik een gevaar ??? denk het wel !!!!

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Dit bevestigd het onderzoek welke door TM (Transcedente Meditatie) is gedaan.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
8 jaren geleden

Alles maakt herrie en geeft flitsende beelden om ons heen.
Op straat, in de woonwijk, televisieshows, lichtreclame, popmuziek, veel websites ….Alles.
Geen wonder dat kinderen hyperactief en onrustig worden.

Volgens mij hebben mensen recht op een plaats waar ze rust en stilte kunnen ervaren.
Om tot zichzelf te komen en om te ontsnappen aan de draaikolk van onze ADHD-samenleving.
Wie heeft er nog echte stilte binnen bereik?
Zelfs de zondagsrust bestaat niet meer.

Raj
Raj
8 jaren geleden

Meditatie doet zelfs wonderen …. in de gevangenis. Ik zag jaren geleden een programma bij NGC of Discovery waarbij de “zware jongens” aan het mediteren waren. Resultaat: geen agressie meer en ze begonnen ook anderen, de niet-mediteerders, op een positieve manier te beïnvloeden. Sterker nog een deel van de sceptici deden mee en “waren niet weg te slaan” bij de meditatiegroep.

Een aantal maanden geleden is er een item geweest op NPO2, bij de “BOS” (Boedhistische Omroep Stischting). De titel van het programa was “Kikker zit stil”, gebaseerd op het gelijknamig boek geschreven door een Nederlandse en die vooral kinderen met ADHD/ADD en pesters rustig kreeg, ZONDER medicijnen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x