Gezondheid

Iran heeft kruidengeneesmiddel tegen multiple sclerose

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van de Universiteit van Tabriz in Iran hebben een kruidenmengsel gemaakt waarmee multiple sclerose volledig kan worden genezen.

Het nieuwe medicament is ‘MS Nut’ (nutrition) genoemd en bestaat uit olie uit speciale planten. Het mengsel is verkrijgbaar in siroopvorm.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De onderzoekers hebben ruim twee en een half jaar gewerkt aan de behandeling. Het geneesmiddel is getest op 100 patiënten, waarvan 65 de behandeling hebben afgerond. De meeste patiënten zijn volledig hersteld. Alleen patiënten met gevorderde vormen van MS genazen niet.

Goedgekeurd

De behandeling met ‘MS Nut’ duurt zes maanden tot een jaar. Het middel is intussen goedgekeurd door het Iraanse ministerie van Volksgezondheid. De farmaceutische bedrijven in het land zullen binnenkort beginnen met de productie.

Volgens de Iraanse media is het aantal MS-patiënten in Iran de laatste jaren gestegen. Op dit moment telt Iran ongeveer 50.000 MS-patiënten. Voor de verspreiding van de ziekte zouden omgevingsfactoren verantwoordelijk zijn.

Afweercellen

Multiple sclerose is een chronische aandoening aan de membranen rond het brein, het ruggenmerg en het zenuwstelsel.

De ziekte komt vaak voor onder jongvolwassenen, bij vrouwen meer dan bij mannen. De ziekte wordt getypeerd door de aantasting van de zenuwvezels door afweercellen van het immuunsysteem.

Bron: Trend.az

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lucy
Lucy
11 jaren geleden

“De farmaceutische bedrijven in het land zullen binnenkort beginnen met de productie”
Dit geeft mij geen goed gevoel.Zullen echt niet met planten en olie in de weer gaan.

Eric Verheijen
Eric Verheijen
11 jaren geleden

Ik heb zelf MS vanaf mijn 19e. Het onderzoek in het westen loopt al erg lang. Het lijkt mij sterk dat een geneesmiddel uit Iran komt. Maar we zullen wel zien. Klopt, ik spring geen gat in de lucht, want ik ben al vaker blij gemaakt met vage verhalen.

ja precies
ja precies
11 jaren geleden

@lucy , ja hoor en waarom dat, omdat het iran is cker?

days of our lives
days of our lives
11 jaren geleden

[quote name=”Lucy”]”De farmaceutische bedrijven in het land zullen binnenkort beginnen met de productie”
Dit geeft mij geen goed gevoel.Zullen echt niet met planten en olie in de weer gaan.[/quote]

Het geeft mij geen goed gevoel dat dit soort onzin op het web komt. Een ziekte die nog amper begrepen wordt, daar vinden zij in 2,5 jaar tijd een medicijn voor door wat kruiden te mengen?

Ikzelf heb MS (behoor tot de mannelijke minderheid), en in het beginstadium van de ziekte genees je nog spontaan van allerlei klachten, maar de sporen blijven. Na verloop van tijd komen weer andere klachten, die weer weggaan, totdat bepaalde klachten een chronischer beloop gaan krijgen (dat stadium heb ik nog niet bereikt gelukkig).

Het is heel verleidelijk om na het nemen van kruidenpreparaten en klachten die min of meer verdwijnen (wat normaal is bij MS), dit als gevolg van die kruiden te zien. Ik zou graag willen weten hoeveel van die 65 mensen over twee jaar nog zonder klachten is. Ik verwacht niet één.

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x