Mens en Dier

Irritatie over interview Gerrit Hiemstra: ‘Het toont een verdwaasd iemand die ergens een afslag heeft gemist’

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Een interview met voormalig NOS-weerman Gerrit Hiemstra in het FD veroorzaakt deining op sociale media. De krant merkt op dat Hiemstra steeds feller strijdt tegen ‘klimaatverandering’.

De ‘klimaatdrammer’, die beweert dat hij in zijn hele leven ongeveer 10 keer in een vliegtuig heeft gezeten, solliciteerde bij de Klimaatraad, die de regering adviseert over klimaatbeleid, maar hij is geen wetenschapper, en dat was wel een eis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Over het klimaatbeleid zegt Hiemstra: “Hier in het Westen is het vooral pappen en nathouden. ‘Ja, we zijn er druk mee bezig’, klinkt het. Maar eigenlijk gebeurt er geen moer.”

Hoedt u voor valse profeten

Zelf is de ex-weerman ‘niet gelukkig’ met het interview. “Dat heb ik de auteurs voor publicatie ook laten weten. Wat mij betreft komt vooral de vooringenomenheid van de auteurs naar voren,” reageert Hiemstra, die de foto’s wel mooi vindt.

Hij krijgt op sociale media de wind van voren. “Het [interview] toont een verdwaasd iemand die ergens een afslag heeft gemist. Zoals hij wetenschap basht en Plasterk beledigt is daarvan een bewijs. Hoedt u voor valse profeten. De Bijbel kent nuttige citaten!” stelt voormalig NOS-directeur Bauke Geersing.

Noem dat maar niets

Hiemstra, mede-eigenaar van adviesbureau Weather Impact, zegt over de ex-PvdA-minister: “Ook Plasterk heeft er een verdienmodel van gemaakt: de serieuze wetenschap tegenspreken met onzin. En helaas, het verkoopt kranten.”

Oud-senator René Dercksen schrijft: “Niemand kan de energierekening meer betalen. Onze concurrentiepositie ligt aan gort. De zee en het landschap zijn vernietigd en mensen worden ziek van subsidiemolens. Noem dat maar niets.”

“Tja, angst = macht = geld,” zegt emeritus hoogleraar Wouter Keller.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 168 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkie
Mikkie
3 maanden geleden

Als ” wij geen moer doen”, zal er ook wel niet zoveel aan de hand zijn..
Jammer dat dat “niets” 38 miljard moet kosten, dan.

Margie
Margie
3 maanden geleden

Dat is de domste idioot die ik ooit heb gehoord. Verdienmodel dat is het. Niet meer en minder. Maak de mensen bang dan betalen ze wel. Nou mij maak je niet bang.

Joop
Joop
3 maanden geleden

Nep metro figuren weet totaal niet wat meteo of klimaatatlas is een lul de behanger papegaai van nazi’s Rutte en co of wel propaganda idioten.

Rose
Rose
3 maanden geleden

2024 de klimaatgekte, aardbevingen door zonnevlammen veroorzaken klimaatverandering, de magnetische polen verschuiven. Gaat die weerman ons daarvan redden ?Of blijft deze onnodig drammen en programmeren ondertussen aan teveel stikstof door de mensen en dieren?

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x