Buitenland

Politicus: “NAVO vormt bedreiging voor de hele wereld, net als Duitsland onder Hitler”

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De NAVO vormt een bedreiging voor de vrijheid, soevereiniteit en democratie, zo zegt de Kroatische politicus Ivan Pernar in gesprek met Sputnik Kroatië. Hij vergelijkt het bondgenootschap met nazi-Duitsland.

“Brussel is nerveus omdat er mensen zijn die vraagtekens zetten bij de sprookjes van EU-bureaucraten over een beter leven in de Europese Unie en de zogenaamde bevordering van vrede en stabiliteit door de NAVO,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Het bondgenootschap valt de vrijheid en soevereiniteit aan in plaats van ze te beschermen,” ging hij verder. “De NAVO steunt het omverwerpen van wettige regimes door middel van bombardementen in plaats van het bevorderen van democratie.”

Bedreiging voor de hele wereld

Pernar is een activist en lid van de politieke partij Zivi Zid (Menselijk Schild). Hij werd bekend door de demonstraties die hij in februari 2011 organiseerde buiten het Kroatische parlementsgebouw.

De demonstraties mondden uit in massale protesten, waarna Pernar enkele keren werd gearresteerd wegens het verstoren van de openbare orde. Sinds 2016 zit hij in het Kroatische parlement.

De politicus benadrukt dat de NAVO ‘een bedreiging voor de hele wereld vormt’, net als ‘Duitsland onder Hitler’.

Chaos

“Als Rusland er niet was geweest, zou niemand hier een stokje voor hebben gestoken,” zei hij. “De VS zou elk land kapot kunnen bombarderen dat weigert Washington te dienen.”

Volgens Pernar beseffen de Kroaten dat de NAVO ‘alleen maar schade toebrengt’.

“De vluchtelingenstroom is een rechtstreeks gevolg van de activiteiten van Washington,” zei hij. “De VS veroorzaakt eerst ergens chaos en laat de mensen vervolgens aan hun lot over.”

Geen wettige basis

“De Russische operatie in Syrië is in lijn met internationale wetten,” voegde hij toe. “Moskou is uitgenodigd door het wettige Syrische regime.”

“De Amerikaanse interventie heeft – net als alle andere operaties – geen wettige basis,” aldus Pernar. “Dit is de reden waarom de VS tegen het Internationaal Strafhof in Den Haag is.”

“Niemand kan Amerikaanse presidenten en generaals berechten,” besloot hij. “De VS straft zichzelf niet en niemand anders durft of kan dat.”

[Sputniknews]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
loeky123
loeky123
7 jaren geleden

de VS wil de baas zijn, want dit levert oorlog op, en oorlog is meer winst dan wat dan ook. alle landen waarde VS vrede kwam brengen is een bende nu. en zolang niemand in den haag of Brussel iets durft of wil zeggen, zal het zo blijven, in de tweede wereld oorlog was het al zo, dus praat niet over vrede ne ndat gelul in de politiek, dat willen ze niet, we moeten vechten, dat lever geld op voor de elite, maar niet voor het gewon volk, Duitsland had als van 1933 tot 1944 olie, (standard oil) motoren ( usa made) grondstoffen ed en ga maar door, zelf heeft Duitsland niets op dat gebied in die tijd. maar zolang wij de media geloven en dan weer lekker naar geer en goor en dat soort programma’s, blijven we blind, gaan kijken is het in orde
hoe beter je kijkt, hoe minder je ziet ( film, now you see me ) en het klopt,
de russen hebben ons bevrijd in de oorlog, de andere voeden de oorlog. tot alles kapot was, snel de eer op halen, en de media helpt, tja ik zou ook een muur bouwen dan, ok daar was daarna ook veel fout, maar leiders die te veel macht krijgen worden narcistisch en gek.

gijs Meulenmeesters
gijs Meulenmeesters
7 jaren geleden

als je een amerikaan voor het internationaal strafhof daagd, dan landen de Amerikanen aan de kust hier en berijden hun land genoot. dit is door de Amerikanen zelf verklaard. dus het zou wel eens goed zijn dat we er een voor het internationaal strafhof zetten en afwachten war Amerika doet. komen ze deze persoon bevrijden dan is dit te verklaren als een oorlogs daad

pietje
pietje
7 jaren geleden

De VS is een bedreiging voor de gehele wereld ! Ze hebben eerst de native : indianen verwijderd en zijn nu bezig ook Europa te verwijderen ! Het is een kwaad volk !! (de regering) niet de willekeurige Amerikaan ! Die weet ook niets ! Maar de regering Obama, nu Clinton (moordenaares) die zijn verantwoordelijk ! Dit gaat door tot dat WIJ het stoppen !! WIJ zijn de mensen en wij hebben de macht dus ……. wat doen we om deze idioten te stoppen !!! het is begonnen met Busch want na KENNEDY (god heeft zijn ziel ) is er geen echte president meer geweest !! Geen goede !! Misschien nu die clown van een TRUMP want die vecht voor de waarheid !!!!! Ik stem op hem beter een clown als een huichelaar ! IK GA VOOR TRUMP !!!! Lekker vechten !!!! Tegen hillary de killer !!!

mario
mario
7 jaren geleden

ik zag rutte nog vanavond met in gesprek met de minister president en hij probeerde de vraag te ontwijken en begon over aleppo hoe gewelddadig de russen wel niet waren.
ik werd er triest van als ik iemand zo hoor praten.
nee meneer rutte vragen om mee te mogen bombaderen in syrie omdat we niet gevraagd werden door de gekke aan de andere kant van de oceaan.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x