Financieel

“We zijn de slaaf van een economisch systeem dat enkel de elite dient”

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het valt niet mee om je elke dag staande te houden in de ratrace. Bijna iedereen in deze samenleving loopt op het puntje van zijn of haar tenen: dat is een broeinest voor emotionele ellende zegt Sarah Van Liefferinge van de Piratenpartij.

Is het normaal dat steeds meer mensen psychologische hulp zoeken? Angstaanvallen of depressies, eetstoornissen of verslavingen, relatieproblemen of burn-outs: redenen zijn er in overvloed, langetermijnoplossingen echter niet.

Sommigen melden zich ziek om tijd te nemen voor zichzelf, terwijl anderen pillen slikken om de dagelijkse stress te doorstaan. En voor kinderen is er Ritalin, zodat ze zich vroeg genoeg leren aanpassen.

We bestrijden de symptomen, maar niet de ziekte. Er valt nauwelijks te ontsnappen aan de prestatie- en competitiedwang die we van kinds af aan door onze strot geramd krijgen, aldus Van Liefferinge. “Onze samenleving is doordrongen van het waanidee dat we keihard moeten werken om aanspraak te mogen maken op het goede leven. Ironisch genoeg staat juist deze mentaliteit het goede leven in de weg.”

Van Liefferinge legt uit dat we ons collectief laten beroven van onze vrije tijd en energie. “We zitten allemaal, als dolgedraaide hamsters, gevangen in achterhaalde dogma’s die onze regeringen blijven verdedigen: economische groei en banen.”

“Onze toekomst hangt niet af van de leeftijd waarop vrouwen kinderen krijgen of van de pensioenleeftijd,” aldus Van Liefferinge. “Onze toekomst hangt af van of we er al dan niet in slagen om ons te bevrijden van onze groeiverslaving en onze hebzucht. Blijven we slaaf van een economisch systeem dat enkel de elite dient of durven we te kiezen voor het goede leven?”

Ze stelt dat inkomen en arbeid deels van elkaar losgekoppeld moeten worden: dat is het idee achter het basisinkomen. In 2016 buigt het Zwitserse parlement zich over de invoering van het basisinkomen. “Waar wachten wij nog op?”

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
densie
densie
7 jaren geleden

hé wat een lekker, wakker bericht….
daar hebben we wat aan!
namaste

dav
dav
7 jaren geleden

The Choice ✔BEST 2014 AWAKENING VIDEO! – by Trey Smith

Faith
Faith
7 jaren geleden

Het wordt mensen ook allemaal aangepraat via de media, dat je een baan hoort te hebben, dat je getrouwd hoort te zijn en kinderen moet hebben, en vrienden hoor je te hebben, een flink sociaal leven, hoe meer vrienden hoe hipper je bent. En maar aardig zijn, in de plooi zitten, aardig zijn en nog eens aardig (politiek correct) zijn. De achterbaksheid (frustratie want nooit eens jezelf kunnen zijn) spuit dan ook vaak de porieën uit bij die lui die daar om de een of andere onduidelijke redenen graag bij willen horen. Ik word al moe als ik er aan denk en ben liever mezelf.

Alfred E. Neuman
Alfred E. Neuman
7 jaren geleden

Bij het lezen van de titel dacht ik eigenlijk dat het stukje zou gaan over waardeloze fiat-valuta, fractional reserve banking, manipultie van goud en zilver koersen en de vrijwel onbeperkte macht van centrale banken.

Helaas gaat het over stres en de drang om te excelleren, iets wat mijns inziens niets met het ons monetaire systeem te maken heeft maar meer met het feit dat mensen een slaaf zijn van hun eigen welvaart en luxe. Het is een keuze die men zelf maakt, 2x per jaar op vakantie, nieuwe auto, de nieuwste ambilight-tv, alles om de buurman de ogen uit te steken. Men zou eens met minder tevreden moeten zijn en meer moeten kijken naar de kwaliteit van het leven ipv de kwantiteit van luxegoederen. Ikzelf heb geen goede baan, een laag inkomen, oude auto en een kleine huurhut maar ik vind het prima…ik doe de dingen die ik wil doen, heb plezier in mijn dagelijkse bezigheden en heb absoluut geen last van stres oid. Ben al 4 jaar niet op vakantie geweest en heb zo veel geld kunnen besparen dat ik weer kan besteden aan mijn hobby, namelijk hardtrance/hardstyle produceren. Vrienden en kennissen verklaren mij wel eens voor gek maar ondertussen lopen zij heel de week te rennen en te vliegen om hun vakanties, auto’s, tv’s en hypotheekschulden te kunnen betalen….en ik ben de lachende 2e.

Ik heb plezier in wat ik doe, ben tevreden met wat ik heb, maak mijn eigen plan en trek me niet zo veel aan van alle verwachtingen die mijn omgeving van mij heeft en dat maakt dat ik mezelf een rijk en gelukkig mens voel.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

57
0
We lezen graag je reactie!x