Homepagina » Financieel » “We zijn de slaaf van een economisch systeem dat enkel de elite dient”
"We zijn de slaaf van een economisch systeem dat enkel de elite dient"

“We zijn de slaaf van een economisch systeem dat enkel de elite dient”

Het valt niet mee om je elke dag staande te houden in de ratrace. Bijna iedereen in deze samenleving loopt op het puntje van zijn of haar tenen: dat is een broeinest voor emotionele ellende zegt Sarah Van Liefferinge van de Piratenpartij.

Is het normaal dat steeds meer mensen psychologische hulp zoeken? Angstaanvallen of depressies, eetstoornissen of verslavingen, relatieproblemen of burn-outs: redenen zijn er in overvloed, langetermijnoplossingen echter niet.

Sommigen melden zich ziek om tijd te nemen voor zichzelf, terwijl anderen pillen slikken om de dagelijkse stress te doorstaan. En voor kinderen is er Ritalin, zodat ze zich vroeg genoeg leren aanpassen.

We bestrijden de symptomen, maar niet de ziekte. Er valt nauwelijks te ontsnappen aan de prestatie- en competitiedwang die we van kinds af aan door onze strot geramd krijgen, aldus Van Liefferinge. “Onze samenleving is doordrongen van het waanidee dat we keihard moeten werken om aanspraak te mogen maken op het goede leven. Ironisch genoeg staat juist deze mentaliteit het goede leven in de weg.”

Van Liefferinge legt uit dat we ons collectief laten beroven van onze vrije tijd en energie. “We zitten allemaal, als dolgedraaide hamsters, gevangen in achterhaalde dogma’s die onze regeringen blijven verdedigen: economische groei en banen.”

“Onze toekomst hangt niet af van de leeftijd waarop vrouwen kinderen krijgen of van de pensioenleeftijd,” aldus Van Liefferinge. “Onze toekomst hangt af van of we er al dan niet in slagen om ons te bevrijden van onze groeiverslaving en onze hebzucht. Blijven we slaaf van een economisch systeem dat enkel de elite dient of durven we te kiezen voor het goede leven?”

Ze stelt dat inkomen en arbeid deels van elkaar losgekoppeld moeten worden: dat is het idee achter het basisinkomen. In 2016 buigt het Zwitserse parlement zich over de invoering van het basisinkomen. “Waar wachten wij nog op?”

[Knack]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
densie
densie
5 jaren geleden

hé wat een lekker, wakker bericht….
daar hebben we wat aan!
namaste

Jos
Jos
Reactie op  densie
5 jaren geleden

Daar hebben we alleen iets aan als iedereen ook daad bij woord gaat voegen. Dus: ga maar eens zeggen wat je écht denkt. Tegen je partner, tegen de buren, collega’s, vrienden, je baas.

Denk, spreek en handel in één lijn. Als we dat gaan doen verandert er veel.

Tot die tijd blijven we met zijn allen in die nep-schil zitten, die we mekaar blijkbaar aanpraten en die we blijkens dit bericht eigenlijk spuugzat zijn.

dav
dav
5 jaren geleden

The Choice ✔BEST 2014 AWAKENING VIDEO! – by Trey Smith

Faith
Faith
5 jaren geleden

Het wordt mensen ook allemaal aangepraat via de media, dat je een baan hoort te hebben, dat je getrouwd hoort te zijn en kinderen moet hebben, en vrienden hoor je te hebben, een flink sociaal leven, hoe meer vrienden hoe hipper je bent. En maar aardig zijn, in de plooi zitten, aardig zijn en nog eens aardig (politiek correct) zijn. De achterbaksheid (frustratie want nooit eens jezelf kunnen zijn) spuit dan ook vaak de porieën uit bij die lui die daar om de een of andere onduidelijke redenen graag bij willen horen. Ik word al moe als ik er aan denk en ben liever mezelf.

Sjaak vd Wal
Sjaak vd Wal
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

Vrienden hebben en aardig zijn daar is niks mis mee hoor…

bert s
bert s
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

@faith.

Wat je eigenlijk zegt, en daar ben ik het roerend mee eens, is dat je zelf de keuze hebt om een slaaf van dit systeem te zijn of niet. Wees jezelf, trek je niets aan van de maatschappelijke correctheid en je geluksfactor zal met de dag groeien. Je zal ontwaken en de boze droom achter je laten.

Faith
Faith
Reactie op  bert s
5 jaren geleden

@ bert s: wat jij eigenlijk zegt, en daar ben ik het niet mee eens, is dat ik wakker zal worden uit een boze droom. (?) Maar bert ik probeerde te zeggen dat alle slaapwandelaars wakker zouden moeten worden. Ik heb me nog nooit iets aangetrokken van die kromme maatschappelijke correctheid die alleen achterbakse mensen creërt. Liever alleen dan slaapwandelaars om mij heen. Ik herken me wel in EllenB. Geluksfactor: Nu met Sepp Blatter hebben ze een hèle grote vis te pakken en oei oei wat er dan binnenkort weer door hem boven water gaat komen en wie hij allemaal met zich meetrekt de afgrond in kon wel eens het einde van dit zieke systeem zijn! Als de slaapwandelaars dan nog niet wakker worden weet ik het ook niet meer. Nog even volhouden mensen! We zijn er bijna.

Boppie
Boppie
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

Een reactie naar mijn hart…. Heerlijk dat je dit met ons deelt.

Faith
Faith
Reactie op  Boppie
5 jaren geleden

Vrienden hebben in D’66 kringen is anders alles mis mee en die ben ik liever kwijt dan rijk. Het waren al geen echte vrienden maar hadden kennelijk iemand nodig om zich ergens boven te voelen staan en dat was ik, geen baan. De lozer, de mislukkeling. Mij kwam het wel even mooi uit om nu eens precies te peilen wat die luitjes daar toe beweegt om zo te denken en hoe gelukkig die D’66 overtuiging hen maakt. Conclusie: ze paten elkaar allemaal na en kortzichtig dat ze zijn! Echt er is er niet een die zelfstandig na kan denken en ze lopen allemaal met open ogen hun ongeluk tegemoet. Maar ga het ze niet vertellen want zij, een met z’n allen, wensen dat niet te horen. Beledigd dat ze dan zijn! Die onnozele prinsjes en prinsjes zijn nog in de naiive veronderstelling dat Pechtold het beste met ze voor heeft. Hùhùhahahah!!!

Ronny
Ronny
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

valt geen woord tussen te krijgen. 🙂 hear-hear !

Alfred E. Neuman
Alfred E. Neuman
5 jaren geleden

Bij het lezen van de titel dacht ik eigenlijk dat het stukje zou gaan over waardeloze fiat-valuta, fractional reserve banking, manipultie van goud en zilver koersen en de vrijwel onbeperkte macht van centrale banken.

Helaas gaat het over stres en de drang om te excelleren, iets wat mijns inziens niets met het ons monetaire systeem te maken heeft maar meer met het feit dat mensen een slaaf zijn van hun eigen welvaart en luxe. Het is een keuze die men zelf maakt, 2x per jaar op vakantie, nieuwe auto, de nieuwste ambilight-tv, alles om de buurman de ogen uit te steken. Men zou eens met minder tevreden moeten zijn en meer moeten kijken naar de kwaliteit van het leven ipv de kwantiteit van luxegoederen. Ikzelf heb geen goede baan, een laag inkomen, oude auto en een kleine huurhut maar ik vind het prima…ik doe de dingen die ik wil doen, heb plezier in mijn dagelijkse bezigheden en heb absoluut geen last van stres oid. Ben al 4 jaar niet op vakantie geweest en heb zo veel geld kunnen besparen dat ik weer kan besteden aan mijn hobby, namelijk hardtrance/hardstyle produceren. Vrienden en kennissen verklaren mij wel eens voor gek maar ondertussen lopen zij heel de week te rennen en te vliegen om hun vakanties, auto’s, tv’s en hypotheekschulden te kunnen betalen….en ik ben de lachende 2e.

Ik heb plezier in wat ik doe, ben tevreden met wat ik heb, maak mijn eigen plan en trek me niet zo veel aan van alle verwachtingen die mijn omgeving van mij heeft en dat maakt dat ik mezelf een rijk en gelukkig mens voel.

Marc
Marc
Reactie op  Alfred E. Neuman
5 jaren geleden

Goed zo Alfred, heel herkenbaar dit, geniet ervan!

henk
henk
Reactie op  Alfred E. Neuman
5 jaren geleden

Stress en drang om te excelleren heeft alles te maken met het monetaire stelsel. Hetgeen u het over heeft heeft te maken met behoefte. En wat u bedoeld is dat behoefte ook competitief kan zijn. U realiseert dit en put positieve energie uit het feit dat u minder consumeert als een ander waardoor u uzelf als beter beschouwd. Dit is dus het slapen waar zoveel mensen het hier over hebben. Denken ergens boven te staan maar toch onbewust net zo erg te zijn. Hier kan je niks aan doen totdat je het zelf realiseert. Terwijl zelf reflectie juist een zeldzaam iets is in deze samenleving aangezien iedereen vanuit het ego naar anderen kijkt en beter wilt zijn.

Faith
Faith
Reactie op  henk
5 jaren geleden

@ Henk: In eerste instantie begint u over wel of niet beter zijn. Een competetief ventje dus. Als iemand rekening met het grote geheel houdt in plaats vanuit egoistisch denken handelen, vind ik persoonlijk zeker wel dat Alfred dan beter is dan een egoist. Leg eens uit waarom A. zou slapen en u niet, mij ontgaat het. U probeert een negatieve connonatie te leggen bij niet egoistisch zijn. Zodat de egoist alsnog dominant prevaleert. Wat u hier wil zeggen is dat egoisten beter zijn.
Dat dacht Blatter ook altijd.

henk
henk
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

Ik zou mijn stukje nog eens lezen want het gaat om het onbewuste ego. Goede intenties zitten in alle mensen. Ik zeg ook niet dat hij slecht is. Het onbewuste denken dat veroorzaakt is Door de maatschappij leidt tot egoïsme. Dat probeerde ik aan te kaarten. Dus ik probeer zeker niet een negatieve connotatie te leggen op non egoïsme. Juist andersom. En mij een competitief ventje noemen omdat ik wat? Ik ben nooit begonnen over wel of niet beter zijn. Wat ik wel zei is dat hij zich onbewust beter voelt. Ik nam deze man als voorbeeld maar dit gaat over hoe diep de maatschappij ons ego creëert. En dit probeerde ik met een voorbeeld duidelijk te maken. Maar het is overduidelijk dat je niet begrepen hebt.

Faith
Faith
Reactie op  henk
5 jaren geleden

@ Henk: je zegt ook niet dat hij slecht is, je zegt dat hij zichzelf beter dan een ander voelt. Daarom zou hij slapen, denken ergens boven te staan maar toch onbewust net zo erg zijn.
Terwijl ik dat nergens in Alfred’s tekst herken. Geeft niet, best interessant hoe jij dat ziet.

Faith
Faith
Reactie op  henk
5 jaren geleden

@ Henk : ik heb het wel begrepen maar ergens ook weer niet. Jij zegt ‘hij kan er niets aan doen totdat hij het zelf ziet’ wat zou hij moeten zien? A. is gelukkig, doet waar hij zin in heeft, heeft niet zoveel nodig om gelukkig te zijn, heeft ook geen stress en ergert zich nergens aan. Dan doe je het in mijn ogen goed maar ergens zou hij iets niet helemaal door hebben ofzo? wat doet A. niet goed of wat bedoel je?
Dan zeg je het is het onbewuste denken die dit veroorzaakt… ook al zo wazig. M.i. is het bewust denken Henk, hij weet hoe hij zonder je ego op te blazen, zonder als een hamster in een wielrad je staart achterna blijven hollen, want je moet beter zijn, rijker zijn, bewondering oogsten, ergens missen ze een dosis zelfwaardering, anders heb je die eeuwige drang niet om dat permanent uit de buitenwereld te halen, waardering. Ze doen er zelfs dingen voor die ze eigenlijk helemaal niet willen, maar het hoort zo en het verdient zo lekker. Dit wordt veroorzaakt door de maatschappij, die leidt tot egoisme. Hoe die de maatschappij jou ego heeft gecreeert bedoel je waarschijnlijk, want A. doet niet aan die ratrace mee. Ik vind dus dat je nogal een raar voorbeeld stelt. Maar jij kan er ook niets aan doen, totdat je het zelf ziet.

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Alfred E. Neuman
4 jaren geleden

Zo is dat ! ???

lalalalaria
lalalalaria
5 jaren geleden

Dit bericht slaat de nagel op de kop! Mensen wordt wakker. Help ons dit waanzinnig systeem te stoppen.
Het kan anders. Laat alle angsten achterwege. Niets moet. Economische groei is de grootste bullshit ever. Er hoeft helemaal geen economische groei te zijn. We zijn dolgedraade ratten die elk jaar “beter” proberen te doen. Ondertussen springen mensen van bruggen en onder treinen. En rijd iedereen zich te pletter betaald zich blauw aan koning auto, wegentaksen, de oliebaronnen, de suikerindustrie (zogenaamd “voedsel”) …. TIME FOR A CHANGE. BIG TIME!

Pietje puk
Pietje puk
5 jaren geleden

Inderdaad! Speak up! Stel vragen! Zeg eens NEE! Maak eens bezwaar! Spreek erover. En vooral niet klakkeloos meegaan in alles wat je voor de voeten geworpen wordt! Wordt boos! Vertraag en Saboteer! En wees vooral niet bang! Stap uit de gedachte dat je maar een nummer bent. Eendracht maakt macht. Als iedereen inziet dat onze rechten al ver genoeg afgebroken zijn wordt het tijd ze terug te eisen!

Het systeem moet tot halt geroepen worden voordat we geheel vastzitten in een totale controlestaat waarin elke ademhaling geregistreerd en geregisseerd gaat worden!

leon***
leon***
5 jaren geleden

basisinkomen ????
en zo kwam het ervan dat we allen het merkteken aannamen ????

frans
frans
5 jaren geleden

wie gaat met dit bericht flyeren?

Panta Rhei
Panta Rhei
5 jaren geleden

Wat doe je met je vrije tijd. Daar gaat het om. Luieren? Nietsnutten? Hele dag op je krent, eten drinken, slapen? Dan kun je nog beter werken.

Nee er is tegelijkertijd een omslag nodig. Gericht op geestelijke ontwikkeling. Iedereen zet zich in voor verbetering van zijn omgeving en dat is zijn verantwoordelijkheid. Kunst, wetenschap Filosofie.

ZonneMax
ZonneMax
Reactie op  Panta Rhei
5 jaren geleden

Als je echt een verbetering wil dan oordeel je niet over mensen die “op hun krent” zitten en ook niet over mensen die de hele dag een beetje zitten filosoferen. Pas dan lijkt het mij een verbetering.

Dat de meeste mensen 40 uur moeten werken voor hun inkomen om een standard leven te kunnen leiden dat zeker niet materieel beter is als 30 jaar geleden is vreemd. Zeker als je bedenkt hoe enorm de productiviteit gestegen is. In een betere verdeling van de welvaart zit ook een enorme verbetering!

EllenB
EllenB
5 jaren geleden

Ik ben jaren geleden al wakker geworden, en heb een harde strijd geleverd, om de eisen die de maatschappij aan ons stelt, te leren onderscheiden, van wat ik nou eigenlijk zelf wou.
We zijn allemaal zo geconditioneerd.
Eerst door onze ouders, en daarna door de maatschappij.
Het vergt enorm veel inzicht en kracht om dat te boven te komen.
Kan nu, op 59 jarige leeftijd, eindelijk zeggen, dat ik helemaal mezelf ben.
Erg geliefd maak je jezelf er over het algemeen niet mee, heb ik ontdekt.
Als je niet langer voldoet aan de verwachtingen van anderen, word je
door sommigen benijd, maar door anderen gemeden of zelfs veroordeeld.
Je moet echt heel sterk in je schoenen staan, om niet weer toe te geven aan de eisen van anderen.
Ik ben in dit proces heel veel mensen kwijt geraakt, maar ‘Wie een vriend is van zichzelf, is nooit alleen’
En dat is iets wat ze me nooit meer af kunnen nemen: mijn ZELF.
Dat heeft de strijd, toch de moeite waard gemaakt.

Carlijn
Carlijn
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

Hoe meer Licht jij vanuit jouw ZELF gaat uitstralen EllenB hoe meer de schaduw wordt verdreven en zal het zich er tegen verzetten, dat is eigenlijk een natuurlijk proces. Jouw Licht zorgt er ook voor dat negatieve mensen verplicht met hun Zelf worden geconfronteerd, en dat is juist iets wat ze altijd hebben willen vermijden. Heb er begrip en compassie voor en uiteindelijk gaan ook zij omhoog in frequentie.
Gewoon liefdevol blijven, blijf de mensen vriendelijk groeten en mooie dingen tegen ze zeggen en denken en verwacht er niks voor terug, gewoon Liefde Zijn, dan kan je niks gebeuren. Zie jezelf maar als een NEUTRALE factor. Jij leert de kracht vanuit jezelf te ontdekken en dat is nog maar het begin :))
Geniet ervan, geniet van jezelf, geniet van die ontdekking, het is het zeker allemaal meer dan waard.

EllenB
EllenB
Reactie op  Carlijn
5 jaren geleden

@Carlijn: Het licht wat ik uitstraal, trekt inderdaad de aandacht, maar het stoot mensen ook af.
Denk dat mensen zich soms ongemakkelijk voelen door mijn zelfvertrouwen.
Misschien, omdat hun eigen gebrek daaraan, daardoor aan het licht gebracht wordt.
Maar ik ben ook eerlijk en direct, en dat wordt ook niet altijd gewaardeerd.
Verspil mijn tijd bijv.niet meer aan mensen die ik niet interessant vind, en dan voelen mensen zich weer afgewezen.
Ik ben over het algemeen vriendelijk, maar ik kan ook boos worden, als ik onterecht behandeld wordt, en dat schijn je je als vrouw, ook niet te kunnen veroorloven.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Nee, ik blijf erbij, je hebt het makkelijker in deze maatschappij, als je goed toneel kunt spelen.
Ben zelf natuurlijk ook kritischer geworden, in het uitkiezen van mijn vrienden.
Wat ik wel eens gehoord heb, is dat mensen bang zijn, dat ik hun gedachten kan lezen.
Dat is natuurlijk niet zo, maar ik prik wel gauw door leugens heen, en heb ook gauw door als iemand onoprecht is.
Dat zal ook wel afschrikken.
De liefde die ik uitstraal, maakt me erg aantrekkelijk voor mannen, maar die vatten dat weer persoonlijk op, waardoor ze ‘meer’ willen.
Vrouwen zijn daar dan weer jaloers op, omdat ik niet eens mooi ben, en toch die aandacht krijg.
Maar gelukkig vind ik het prettig om alleen te zijn, dus kan ik er wel mee leven.
Het is echter niet altijd even makkelijk, om ‘anders’ te zijn.

Faith
Faith
Reactie op  Carlijn
5 jaren geleden

Zo mooi hoe jij dat zegt Carlijn. Als een ware avatar weet je mensen echt gemeend een hart onder de riem te steken. Jammer dat je dan onder een ander topic weer losgaat met warrig angst aanjagen om mensen maar uit hun goede vibe te krijgen maar een kniesoor die daar op let. Liefdevol blijven lieve Carlijn, vriendelijk blijven en mooie dingen blijven zeggen, gewoon Liefde Zijn. Ook jij zal de kracht van liefde binnen in je ontdekken. Geniet, geniet, geniet lieve Carlijn, dan zal ook jij de kracht vanuit jezelf ontdekken.

Padja
Padja
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

@faith….misschien als je andere mensen wat meer in hun waarde laat word je zelf ook minder door vrienden of anderen gekwetst.
Carlijn schrijft met de beste bedoelingen. Je hoeft het er niet mee eens te zijn.
Maar gun anderen ook s een klein beetje ruimte.
Alle oude “lichtwerkers” zijn al foetsie. Wegbekritiseerd ben ik bang. Jammer toch. Nog ff en alleen de mopperkonten blijven over.
Mekaar lekker allemaal afbekken.en je ondertussen afvragen waarom je geen vrienden meer over hebt.
@EllenB Ik ben het niet eens met de “ik ben zo eerlijk en direct en dat vinden mensen lastig” statements.
Dat je probeert rekening te houden met andermans gevoelens wil niet zeggen dat je toneel speelt. Natuurlijk mag je (ook als vrouw) best eens boos zijn…maar hoe ga je daar mee om? Hoe uit je het?

Sociaal gedrag helpt m.i. Juist om anderen ook te laten zijn wie ze zijn.
Ik sta er anders in, maar heb ook meer vrienden dan ik bij kan benen. Ook lieve goede vrienden met zeer afwijkende meningen. Het is maar net hoe je er mee om gaat.

Naar mijn idee zou iedereen prima met elkaar door één deur kunnen als we elkaar een beetje de ruimte geven.

Faith
Faith
Reactie op  Padja
5 jaren geleden

@ Padja, dat is nou juist het punt, die beste bedoelingen van Carlijn, ik twijfel er aan en dat mag toch? Maar haar/hem/misschien ben jij Carlijn wel, wel een klein beetje ruimte gunnen? Om eens even flink verwarring te schoppen? Je weet hoe ze hier trollen en denken de ‘softies’ wel es even van de sokken te kunnen praten. Misschien zijn die ‘lichtwerkers’ waar jij het over hebt wel foetsie omdat ze doorzien werden? En werd er door achterbaksheid (toneel spelen) heen geprikt? Tja daar maak je je inderdaad niet geliefd mee. Ik zeg het eerlijk, alles wat nog zwaar in 3D hangt en denken beter te zijn omdat ze nog in de oude wereld overtuigingen hangen, strebers, carrierejagers, ego-gerichte mensen dus, bezit is belangrijk voor ze, heb ik enorme moeite mee. Als die uit je leven verdwijnen, wat ik al eerder zei over D’66ers, wordt het leven alleen maar leuker en ik merkte net als EllenB, dat je dan helemaal geen grote schare vrienden nodig hebt om gelukkig te zijn. Want je hoeft niet meer als een stuk elastiek met al die verschillende ideeen en overtuigingen rekening te houden en mee te rekken om maar niet op tenen te staan. Maar jij hebt zoveel vrienden, met zeer afwijkende meningen nog wel! dat je ze niet meer bij kan benen? Toe maar! Die zal je zelf wel hard nodig hebben want ze voeden jou ego onder het mom ‘ik heb veel vrienden dus ik ben okay’….of ze nu toneel spelen of niet. Heb je dat al door?

Faith
Faith
Reactie op  Padja
5 jaren geleden
Faith
Faith
Reactie op  Padja
5 jaren geleden

Wat Maslow aantoont en wat hele horden lichtwerkers zelf ook persoonlijk hebben ervaren, is dat na de 4e tree zit je er dus niet meer mee wat een ander van je vind. En dus heb je al die bevestigingen, goeie baan, duur huis, al die statussymbolen, buitenkant, al die vrienden die dat bevestigen hoe goed jij bent en jou daar om zo bewonderen(?) etc. etc. de buitenwereld niet meer zo nodig.
Dan is je persoonlijke ontwikkeling het belangrijkste, dan merk je dat dat juist de reden van je aardse bestaan is en niet al die toeters en bellen die vaak onrechtmatig verkregen zijn. Het klinkt misschien gek maar op dat punt, na de 4e tree kun je toch wel, als het moet, met 1e, 2e, en 3e tree mensen door een deur. Als ze maar niet achterbaks worden, op hun eigen treetjes wordt dat getolereerd maar niet door 4e tree mensen. Daar scheiden de wegen dus weer. Maar jij verwijt mij dat ik geen vrienden meer over hebt…malle meid! Het is je kortzichtigheid.

Faith
Faith
Reactie op  Padja
5 jaren geleden

Kom op Padja, EllenB zelf, weliswaar heel subtiel, had Carlijn Door. Henk had het Door maar nu verwijt je mij dat ik Carlijn Door heb? Best achterbaks. En niet eventjes een sneer en weg in een damestoilet of een kat in een damesblad waar je ook niets terug kunt zeggen maar op het open internet. Dat is dan wel weer humor.

Padja
Padja
Reactie op  Padja
5 jaren geleden

Mooi voorbeeld hoor Faith. Maslov.
Ik denk dat je hem niet helemaal goed begrepen hebt.
Een treetje verder groeien doe je als de voorgaande bevredigd zijn.
Als een voorgaande wegvalt zul je weer terug naar dat treetje gaan. Overslaan is er niet bij!
Sociale relaties staat op vier. Is vrij belangrijk. En gaat over saamhorigheid en positieve relaties e.d. Je hebt mensen om je heen nodig. Zelfontwikkeling,die hoger op de ladder staat, is geen ego trip maar heeft een sociale achtergrond. Als je een ikke ikke ikke wordt zijn er treetjes weggevallen of over overgeslagen en kom je niet tot volledige ontwikkeling. .
Na de vierde tree zit je er niet meer mee wat mensen van je denken. Zeg je. Volgens Maslov is de vierde tree de behoefte aan waardering en erkenning. Ook die zal bevredigd moeten worden. Die kun je niet overslaan door te roepen “ik zit er niet mee wat mensen van mij vinden”
(Ennehhh…hoe vaker je zoiets zegt hoe meer ik mij afvraag wat er knelt)

Als ik zie wat je schrijft vraag ik me af of je deze trede al genomen hebt…”waardering en erkenning” Faith, krijg je niet kado! Moet je wat voor doen. Krijg je van de mensen om je heen. Kun je niet aan jezelf geven. En als je in Maslov gelooft….kun je niet zonder.
Succes! Knuf

Padja
Padja
Reactie op  Padja
5 jaren geleden

Mooi voorbeeld hoor Faith. Maslov.
Ik denk dat je hem niet helemaal goed begrepen hebt.
Een treetje verder groeien doe je als de voorgaande bevredigd zijn.
Als een voorgaande wegvalt zul je weer terug naar dat treetje gaan. Overslaan is er niet bij!
Sociale relaties staat op vier. Is vrij belangrijk. En gaat over saamhorigheid en positieve relaties e.d. Je hebt mensen om je heen nodig. Zelfontwikkeling, die hoger op de ladder staat, is geen ego trip maar heeft een sociale achtergrond. Als je een ikke ikke ikke wordt zijn er treetjes weggevallen of over overgeslagen en kom je niet tot volledige ontwikkeling. .
Na de vierde tree zit je er niet meer mee wat mensen van je denken. Zeg je. Volgens Maslov is de vierde tree de behoefte aan waardering en erkenning. Ook die zal bevredigd moeten worden. Die kun je niet overslaan door te roepen “ik zit er niet mee wat mensen van mij vinden”

Als ik zie wat je schrijft vraag ik me af of je deze trede al genomen hebt…”waardering en erkenning” Faith, krijg je niet kado! Moet je wat voor doen. Krijg je van de mensen om je heen. Kun je niet aan jezelf geven. En als je in Maslov gelooft….kun je niet zonder.
Succes! Knuf

henk
henk
Reactie op  EllenB
5 jaren geleden

Dankjewel voor dit bericht. EllenB. Het is fijn om te zien dat ik niet de enige ben die het naar mijn mening Door heeft.

x

Check Also

overheid

‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

wilders

Wilders strijdbaar: ‘Nederland is een corrupt land geworden’

PVV-voorman Geert Wilders is schuldig bevonden aan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

57
0
We lezen graag je reactie!x