Homepagina » Financieel » “We zijn de slaaf van een economisch systeem dat enkel de elite dient”
"We zijn de slaaf van een economisch systeem dat enkel de elite dient"

“We zijn de slaaf van een economisch systeem dat enkel de elite dient”

Het valt niet mee om je elke dag staande te houden in de ratrace. Bijna iedereen in deze samenleving loopt op het puntje van zijn of haar tenen: dat is een broeinest voor emotionele ellende zegt Sarah Van Liefferinge van de Piratenpartij.

Is het normaal dat steeds meer mensen psychologische hulp zoeken? Angstaanvallen of depressies, eetstoornissen of verslavingen, relatieproblemen of burn-outs: redenen zijn er in overvloed, langetermijnoplossingen echter niet.

Sommigen melden zich ziek om tijd te nemen voor zichzelf, terwijl anderen pillen slikken om de dagelijkse stress te doorstaan. En voor kinderen is er Ritalin, zodat ze zich vroeg genoeg leren aanpassen.

We bestrijden de symptomen, maar niet de ziekte. Er valt nauwelijks te ontsnappen aan de prestatie- en competitiedwang die we van kinds af aan door onze strot geramd krijgen, aldus Van Liefferinge. “Onze samenleving is doordrongen van het waanidee dat we keihard moeten werken om aanspraak te mogen maken op het goede leven. Ironisch genoeg staat juist deze mentaliteit het goede leven in de weg.”

Van Liefferinge legt uit dat we ons collectief laten beroven van onze vrije tijd en energie. “We zitten allemaal, als dolgedraaide hamsters, gevangen in achterhaalde dogma’s die onze regeringen blijven verdedigen: economische groei en banen.”

“Onze toekomst hangt niet af van de leeftijd waarop vrouwen kinderen krijgen of van de pensioenleeftijd,” aldus Van Liefferinge. “Onze toekomst hangt af van of we er al dan niet in slagen om ons te bevrijden van onze groeiverslaving en onze hebzucht. Blijven we slaaf van een economisch systeem dat enkel de elite dient of durven we te kiezen voor het goede leven?”

Ze stelt dat inkomen en arbeid deels van elkaar losgekoppeld moeten worden: dat is het idee achter het basisinkomen. In 2016 buigt het Zwitserse parlement zich over de invoering van het basisinkomen. “Waar wachten wij nog op?”

[Knack]


Vind je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

57 reacties

 1. Het wordt mensen ook allemaal aangepraat via de media, dat je een baan hoort te hebben, dat je getrouwd hoort te zijn en kinderen moet hebben, en vrienden hoor je te hebben, een flink sociaal leven, hoe meer vrienden hoe hipper je bent. En maar aardig zijn, in de plooi zitten, aardig zijn en nog eens aardig (politiek correct) zijn. De achterbaksheid (frustratie want nooit eens jezelf kunnen zijn) spuit dan ook vaak de porieën uit bij die lui die daar om de een of andere onduidelijke redenen graag bij willen horen. Ik word al moe als ik er aan denk en ben liever mezelf.

  60 likes
  • @faith.

   Wat je eigenlijk zegt, en daar ben ik het roerend mee eens, is dat je zelf de keuze hebt om een slaaf van dit systeem te zijn of niet. Wees jezelf, trek je niets aan van de maatschappelijke correctheid en je geluksfactor zal met de dag groeien. Je zal ontwaken en de boze droom achter je laten.

   17 likes
   • @ bert s: wat jij eigenlijk zegt, en daar ben ik het niet mee eens, is dat ik wakker zal worden uit een boze droom. (?) Maar bert ik probeerde te zeggen dat alle slaapwandelaars wakker zouden moeten worden. Ik heb me nog nooit iets aangetrokken van die kromme maatschappelijke correctheid die alleen achterbakse mensen creërt. Liever alleen dan slaapwandelaars om mij heen. Ik herken me wel in EllenB. Geluksfactor: Nu met Sepp Blatter hebben ze een hèle grote vis te pakken en oei oei wat er dan binnenkort weer door hem boven water gaat komen en wie hij allemaal met zich meetrekt de afgrond in kon wel eens het einde van dit zieke systeem zijn! Als de slaapwandelaars dan nog niet wakker worden weet ik het ook niet meer. Nog even volhouden mensen! We zijn er bijna.

    7 likes
  • Vrienden hebben en aardig zijn daar is niks mis mee hoor…

   13 likes
  • Een reactie naar mijn hart…. Heerlijk dat je dit met ons deelt.

   6 likes
   • Vrienden hebben in D’66 kringen is anders alles mis mee en die ben ik liever kwijt dan rijk. Het waren al geen echte vrienden maar hadden kennelijk iemand nodig om zich ergens boven te voelen staan en dat was ik, geen baan. De lozer, de mislukkeling. Mij kwam het wel even mooi uit om nu eens precies te peilen wat die luitjes daar toe beweegt om zo te denken en hoe gelukkig die D’66 overtuiging hen maakt. Conclusie: ze paten elkaar allemaal na en kortzichtig dat ze zijn! Echt er is er niet een die zelfstandig na kan denken en ze lopen allemaal met open ogen hun ongeluk tegemoet. Maar ga het ze niet vertellen want zij, een met z’n allen, wensen dat niet te horen. Beledigd dat ze dan zijn! Die onnozele prinsjes en prinsjes zijn nog in de naiive veronderstelling dat Pechtold het beste met ze voor heeft. Hùhùhahahah!!!

    2 likes
  • valt geen woord tussen te krijgen. 🙂 hear-hear !

   0 likes
 2. Ik ben jaren geleden al wakker geworden, en heb een harde strijd geleverd, om de eisen die de maatschappij aan ons stelt, te leren onderscheiden, van wat ik nou eigenlijk zelf wou.
  We zijn allemaal zo geconditioneerd.
  Eerst door onze ouders, en daarna door de maatschappij.
  Het vergt enorm veel inzicht en kracht om dat te boven te komen.
  Kan nu, op 59 jarige leeftijd, eindelijk zeggen, dat ik helemaal mezelf ben.
  Erg geliefd maak je jezelf er over het algemeen niet mee, heb ik ontdekt.
  Als je niet langer voldoet aan de verwachtingen van anderen, word je
  door sommigen benijd, maar door anderen gemeden of zelfs veroordeeld.
  Je moet echt heel sterk in je schoenen staan, om niet weer toe te geven aan de eisen van anderen.
  Ik ben in dit proces heel veel mensen kwijt geraakt, maar ‘Wie een vriend is van zichzelf, is nooit alleen’
  En dat is iets wat ze me nooit meer af kunnen nemen: mijn ZELF.
  Dat heeft de strijd, toch de moeite waard gemaakt.

  49 likes
  • Hoe meer Licht jij vanuit jouw ZELF gaat uitstralen EllenB hoe meer de schaduw wordt verdreven en zal het zich er tegen verzetten, dat is eigenlijk een natuurlijk proces. Jouw Licht zorgt er ook voor dat negatieve mensen verplicht met hun Zelf worden geconfronteerd, en dat is juist iets wat ze altijd hebben willen vermijden. Heb er begrip en compassie voor en uiteindelijk gaan ook zij omhoog in frequentie.
   Gewoon liefdevol blijven, blijf de mensen vriendelijk groeten en mooie dingen tegen ze zeggen en denken en verwacht er niks voor terug, gewoon Liefde Zijn, dan kan je niks gebeuren. Zie jezelf maar als een NEUTRALE factor. Jij leert de kracht vanuit jezelf te ontdekken en dat is nog maar het begin :))
   Geniet ervan, geniet van jezelf, geniet van die ontdekking, het is het zeker allemaal meer dan waard.

   11 likes
   • @Carlijn: Het licht wat ik uitstraal, trekt inderdaad de aandacht, maar het stoot mensen ook af.
    Denk dat mensen zich soms ongemakkelijk voelen door mijn zelfvertrouwen.
    Misschien, omdat hun eigen gebrek daaraan, daardoor aan het licht gebracht wordt.
    Maar ik ben ook eerlijk en direct, en dat wordt ook niet altijd gewaardeerd.
    Verspil mijn tijd bijv.niet meer aan mensen die ik niet interessant vind, en dan voelen mensen zich weer afgewezen.
    Ik ben over het algemeen vriendelijk, maar ik kan ook boos worden, als ik onterecht behandeld wordt, en dat schijn je je als vrouw, ook niet te kunnen veroorloven.
    En zo kan ik nog wel even doorgaan.

    Nee, ik blijf erbij, je hebt het makkelijker in deze maatschappij, als je goed toneel kunt spelen.
    Ben zelf natuurlijk ook kritischer geworden, in het uitkiezen van mijn vrienden.
    Wat ik wel eens gehoord heb, is dat mensen bang zijn, dat ik hun gedachten kan lezen.
    Dat is natuurlijk niet zo, maar ik prik wel gauw door leugens heen, en heb ook gauw door als iemand onoprecht is.
    Dat zal ook wel afschrikken.
    De liefde die ik uitstraal, maakt me erg aantrekkelijk voor mannen, maar die vatten dat weer persoonlijk op, waardoor ze ‘meer’ willen.
    Vrouwen zijn daar dan weer jaloers op, omdat ik niet eens mooi ben, en toch die aandacht krijg.
    Maar gelukkig vind ik het prettig om alleen te zijn, dus kan ik er wel mee leven.
    Het is echter niet altijd even makkelijk, om ‘anders’ te zijn.

    14 likes
   • Zo mooi hoe jij dat zegt Carlijn. Als een ware avatar weet je mensen echt gemeend een hart onder de riem te steken. Jammer dat je dan onder een ander topic weer losgaat met warrig angst aanjagen om mensen maar uit hun goede vibe te krijgen maar een kniesoor die daar op let. Liefdevol blijven lieve Carlijn, vriendelijk blijven en mooie dingen blijven zeggen, gewoon Liefde Zijn. Ook jij zal de kracht van liefde binnen in je ontdekken. Geniet, geniet, geniet lieve Carlijn, dan zal ook jij de kracht vanuit jezelf ontdekken.

    0 likes
    • @faith….misschien als je andere mensen wat meer in hun waarde laat word je zelf ook minder door vrienden of anderen gekwetst.
     Carlijn schrijft met de beste bedoelingen. Je hoeft het er niet mee eens te zijn.
     Maar gun anderen ook s een klein beetje ruimte.
     Alle oude “lichtwerkers” zijn al foetsie. Wegbekritiseerd ben ik bang. Jammer toch. Nog ff en alleen de mopperkonten blijven over.
     Mekaar lekker allemaal afbekken.en je ondertussen afvragen waarom je geen vrienden meer over hebt.
     @EllenB Ik ben het niet eens met de “ik ben zo eerlijk en direct en dat vinden mensen lastig” statements.
     Dat je probeert rekening te houden met andermans gevoelens wil niet zeggen dat je toneel speelt. Natuurlijk mag je (ook als vrouw) best eens boos zijn…maar hoe ga je daar mee om? Hoe uit je het?

     Sociaal gedrag helpt m.i. Juist om anderen ook te laten zijn wie ze zijn.
     Ik sta er anders in, maar heb ook meer vrienden dan ik bij kan benen. Ook lieve goede vrienden met zeer afwijkende meningen. Het is maar net hoe je er mee om gaat.

     Naar mijn idee zou iedereen prima met elkaar door één deur kunnen als we elkaar een beetje de ruimte geven.

     4 likes
     • @ Padja, dat is nou juist het punt, die beste bedoelingen van Carlijn, ik twijfel er aan en dat mag toch? Maar haar/hem/misschien ben jij Carlijn wel, wel een klein beetje ruimte gunnen? Om eens even flink verwarring te schoppen? Je weet hoe ze hier trollen en denken de ‘softies’ wel es even van de sokken te kunnen praten. Misschien zijn die ‘lichtwerkers’ waar jij het over hebt wel foetsie omdat ze doorzien werden? En werd er door achterbaksheid (toneel spelen) heen geprikt? Tja daar maak je je inderdaad niet geliefd mee. Ik zeg het eerlijk, alles wat nog zwaar in 3D hangt en denken beter te zijn omdat ze nog in de oude wereld overtuigingen hangen, strebers, carrierejagers, ego-gerichte mensen dus, bezit is belangrijk voor ze, heb ik enorme moeite mee. Als die uit je leven verdwijnen, wat ik al eerder zei over D’66ers, wordt het leven alleen maar leuker en ik merkte net als EllenB, dat je dan helemaal geen grote schare vrienden nodig hebt om gelukkig te zijn. Want je hoeft niet meer als een stuk elastiek met al die verschillende ideeen en overtuigingen rekening te houden en mee te rekken om maar niet op tenen te staan. Maar jij hebt zoveel vrienden, met zeer afwijkende meningen nog wel! dat je ze niet meer bij kan benen? Toe maar! Die zal je zelf wel hard nodig hebben want ze voeden jou ego onder het mom ‘ik heb veel vrienden dus ik ben okay’….of ze nu toneel spelen of niet. Heb je dat al door?

      1 likes
     • Wat Maslow aantoont en wat hele horden lichtwerkers zelf ook persoonlijk hebben ervaren, is dat na de 4e tree zit je er dus niet meer mee wat een ander van je vind. En dus heb je al die bevestigingen, goeie baan, duur huis, al die statussymbolen, buitenkant, al die vrienden die dat bevestigen hoe goed jij bent en jou daar om zo bewonderen(?) etc. etc. de buitenwereld niet meer zo nodig.
      Dan is je persoonlijke ontwikkeling het belangrijkste, dan merk je dat dat juist de reden van je aardse bestaan is en niet al die toeters en bellen die vaak onrechtmatig verkregen zijn. Het klinkt misschien gek maar op dat punt, na de 4e tree kun je toch wel, als het moet, met 1e, 2e, en 3e tree mensen door een deur. Als ze maar niet achterbaks worden, op hun eigen treetjes wordt dat getolereerd maar niet door 4e tree mensen. Daar scheiden de wegen dus weer. Maar jij verwijt mij dat ik geen vrienden meer over hebt…malle meid! Het is je kortzichtigheid.

      0 likes
     • Kom op Padja, EllenB zelf, weliswaar heel subtiel, had Carlijn Door. Henk had het Door maar nu verwijt je mij dat ik Carlijn Door heb? Best achterbaks. En niet eventjes een sneer en weg in een damestoilet of een kat in een damesblad waar je ook niets terug kunt zeggen maar op het open internet. Dat is dan wel weer humor.

      0 likes
     • Mooi voorbeeld hoor Faith. Maslov.
      Ik denk dat je hem niet helemaal goed begrepen hebt.
      Een treetje verder groeien doe je als de voorgaande bevredigd zijn.
      Als een voorgaande wegvalt zul je weer terug naar dat treetje gaan. Overslaan is er niet bij!
      Sociale relaties staat op vier. Is vrij belangrijk. En gaat over saamhorigheid en positieve relaties e.d. Je hebt mensen om je heen nodig. Zelfontwikkeling,die hoger op de ladder staat, is geen ego trip maar heeft een sociale achtergrond. Als je een ikke ikke ikke wordt zijn er treetjes weggevallen of over overgeslagen en kom je niet tot volledige ontwikkeling. .
      Na de vierde tree zit je er niet meer mee wat mensen van je denken. Zeg je. Volgens Maslov is de vierde tree de behoefte aan waardering en erkenning. Ook die zal bevredigd moeten worden. Die kun je niet overslaan door te roepen “ik zit er niet mee wat mensen van mij vinden”
      (Ennehhh…hoe vaker je zoiets zegt hoe meer ik mij afvraag wat er knelt)

      Als ik zie wat je schrijft vraag ik me af of je deze trede al genomen hebt…”waardering en erkenning” Faith, krijg je niet kado! Moet je wat voor doen. Krijg je van de mensen om je heen. Kun je niet aan jezelf geven. En als je in Maslov gelooft….kun je niet zonder.
      Succes! Knuf

      0 likes
     • Mooi voorbeeld hoor Faith. Maslov.
      Ik denk dat je hem niet helemaal goed begrepen hebt.
      Een treetje verder groeien doe je als de voorgaande bevredigd zijn.
      Als een voorgaande wegvalt zul je weer terug naar dat treetje gaan. Overslaan is er niet bij!
      Sociale relaties staat op vier. Is vrij belangrijk. En gaat over saamhorigheid en positieve relaties e.d. Je hebt mensen om je heen nodig. Zelfontwikkeling, die hoger op de ladder staat, is geen ego trip maar heeft een sociale achtergrond. Als je een ikke ikke ikke wordt zijn er treetjes weggevallen of over overgeslagen en kom je niet tot volledige ontwikkeling. .
      Na de vierde tree zit je er niet meer mee wat mensen van je denken. Zeg je. Volgens Maslov is de vierde tree de behoefte aan waardering en erkenning. Ook die zal bevredigd moeten worden. Die kun je niet overslaan door te roepen “ik zit er niet mee wat mensen van mij vinden”

      Als ik zie wat je schrijft vraag ik me af of je deze trede al genomen hebt…”waardering en erkenning” Faith, krijg je niet kado! Moet je wat voor doen. Krijg je van de mensen om je heen. Kun je niet aan jezelf geven. En als je in Maslov gelooft….kun je niet zonder.
      Succes! Knuf

      0 likes
  • Dankjewel voor dit bericht. EllenB. Het is fijn om te zien dat ik niet de enige ben die het naar mijn mening Door heeft.

   0 likes
 3. hé wat een lekker, wakker bericht….
  daar hebben we wat aan!
  namaste

  16 likes
  • Daar hebben we alleen iets aan als iedereen ook daad bij woord gaat voegen. Dus: ga maar eens zeggen wat je écht denkt. Tegen je partner, tegen de buren, collega’s, vrienden, je baas.

   Denk, spreek en handel in één lijn. Als we dat gaan doen verandert er veel.

   Tot die tijd blijven we met zijn allen in die nep-schil zitten, die we mekaar blijkbaar aanpraten en die we blijkens dit bericht eigenlijk spuugzat zijn.

   16 likes
 4. Bij het lezen van de titel dacht ik eigenlijk dat het stukje zou gaan over waardeloze fiat-valuta, fractional reserve banking, manipultie van goud en zilver koersen en de vrijwel onbeperkte macht van centrale banken.

  Helaas gaat het over stres en de drang om te excelleren, iets wat mijns inziens niets met het ons monetaire systeem te maken heeft maar meer met het feit dat mensen een slaaf zijn van hun eigen welvaart en luxe. Het is een keuze die men zelf maakt, 2x per jaar op vakantie, nieuwe auto, de nieuwste ambilight-tv, alles om de buurman de ogen uit te steken. Men zou eens met minder tevreden moeten zijn en meer moeten kijken naar de kwaliteit van het leven ipv de kwantiteit van luxegoederen. Ikzelf heb geen goede baan, een laag inkomen, oude auto en een kleine huurhut maar ik vind het prima…ik doe de dingen die ik wil doen, heb plezier in mijn dagelijkse bezigheden en heb absoluut geen last van stres oid. Ben al 4 jaar niet op vakantie geweest en heb zo veel geld kunnen besparen dat ik weer kan besteden aan mijn hobby, namelijk hardtrance/hardstyle produceren. Vrienden en kennissen verklaren mij wel eens voor gek maar ondertussen lopen zij heel de week te rennen en te vliegen om hun vakanties, auto’s, tv’s en hypotheekschulden te kunnen betalen….en ik ben de lachende 2e.

  Ik heb plezier in wat ik doe, ben tevreden met wat ik heb, maak mijn eigen plan en trek me niet zo veel aan van alle verwachtingen die mijn omgeving van mij heeft en dat maakt dat ik mezelf een rijk en gelukkig mens voel.

  19 likes
  • Stress en drang om te excelleren heeft alles te maken met het monetaire stelsel. Hetgeen u het over heeft heeft te maken met behoefte. En wat u bedoeld is dat behoefte ook competitief kan zijn. U realiseert dit en put positieve energie uit het feit dat u minder consumeert als een ander waardoor u uzelf als beter beschouwd. Dit is dus het slapen waar zoveel mensen het hier over hebben. Denken ergens boven te staan maar toch onbewust net zo erg te zijn. Hier kan je niks aan doen totdat je het zelf realiseert. Terwijl zelf reflectie juist een zeldzaam iets is in deze samenleving aangezien iedereen vanuit het ego naar anderen kijkt en beter wilt zijn.

   1 likes
   • @ Henk: In eerste instantie begint u over wel of niet beter zijn. Een competetief ventje dus. Als iemand rekening met het grote geheel houdt in plaats vanuit egoistisch denken handelen, vind ik persoonlijk zeker wel dat Alfred dan beter is dan een egoist. Leg eens uit waarom A. zou slapen en u niet, mij ontgaat het. U probeert een negatieve connonatie te leggen bij niet egoistisch zijn. Zodat de egoist alsnog dominant prevaleert. Wat u hier wil zeggen is dat egoisten beter zijn.
    Dat dacht Blatter ook altijd.

    3 likes
    • Ik zou mijn stukje nog eens lezen want het gaat om het onbewuste ego. Goede intenties zitten in alle mensen. Ik zeg ook niet dat hij slecht is. Het onbewuste denken dat veroorzaakt is Door de maatschappij leidt tot egoïsme. Dat probeerde ik aan te kaarten. Dus ik probeer zeker niet een negatieve connotatie te leggen op non egoïsme. Juist andersom. En mij een competitief ventje noemen omdat ik wat? Ik ben nooit begonnen over wel of niet beter zijn. Wat ik wel zei is dat hij zich onbewust beter voelt. Ik nam deze man als voorbeeld maar dit gaat over hoe diep de maatschappij ons ego creëert. En dit probeerde ik met een voorbeeld duidelijk te maken. Maar het is overduidelijk dat je niet begrepen hebt.

     3 likes
     • @ Henk: je zegt ook niet dat hij slecht is, je zegt dat hij zichzelf beter dan een ander voelt. Daarom zou hij slapen, denken ergens boven te staan maar toch onbewust net zo erg zijn.
      Terwijl ik dat nergens in Alfred’s tekst herken. Geeft niet, best interessant hoe jij dat ziet.

      0 likes
     • @ Henk : ik heb het wel begrepen maar ergens ook weer niet. Jij zegt ‘hij kan er niets aan doen totdat hij het zelf ziet’ wat zou hij moeten zien? A. is gelukkig, doet waar hij zin in heeft, heeft niet zoveel nodig om gelukkig te zijn, heeft ook geen stress en ergert zich nergens aan. Dan doe je het in mijn ogen goed maar ergens zou hij iets niet helemaal door hebben ofzo? wat doet A. niet goed of wat bedoel je?
      Dan zeg je het is het onbewuste denken die dit veroorzaakt… ook al zo wazig. M.i. is het bewust denken Henk, hij weet hoe hij zonder je ego op te blazen, zonder als een hamster in een wielrad je staart achterna blijven hollen, want je moet beter zijn, rijker zijn, bewondering oogsten, ergens missen ze een dosis zelfwaardering, anders heb je die eeuwige drang niet om dat permanent uit de buitenwereld te halen, waardering. Ze doen er zelfs dingen voor die ze eigenlijk helemaal niet willen, maar het hoort zo en het verdient zo lekker. Dit wordt veroorzaakt door de maatschappij, die leidt tot egoisme. Hoe die de maatschappij jou ego heeft gecreeert bedoel je waarschijnlijk, want A. doet niet aan die ratrace mee. Ik vind dus dat je nogal een raar voorbeeld stelt. Maar jij kan er ook niets aan doen, totdat je het zelf ziet.

      0 likes
  • Goed zo Alfred, heel herkenbaar dit, geniet ervan!

   1 likes
  • Zo is dat ! ???

   0 likes
 5. Al jaren het gevoel gehad dat er iets niet klopte om je leven te volgen via de geeikte paden. Gek werd ik ervan. Hoe harder ik mn best deed hoe meer ik er vanaf ging staan. Niks mis mee met je vrienden, familie en omgeving. Nadat ik een aantal jaren geleden een healing heb meegemaakt is er langzamerhand een verandering in gekomen. Meer mezelf zijn. Alhoewel het bij mn werkgever niet wil lukken. Door slecht beleid en ruim 60u werken. Totdat ik besluit om een wereldreis te maken. Iets wat ik wil. En dat gaat volgend jaar beginnen. Voorbereidingen gedaan en volgend vlieg ik weg. Geen vlucht maar juist een moment van transitie om te kijken waar ik sta en hopen om spirituele momenten.

  En dan de reactie van mijn omgeving. Niemand vond het ‘tof, leuk, gaaf’. Maar meer van ‘waarom zeg je je baan op’, ‘moet jij je eigen niet settelen’, ‘waarom heb je geen partner’. Ik heb in mn leven nog nooit zoveel tegenstand meegemaakt. En het bewijs is dat veel mensen volgens een patroon leven. En niet hun eigen leven. Zich druk maken om bier, auto’s en wat er op TV gebeurd is. Het verrijkt je leven zou ik zeggen.

  10 likes
  • Ga maar lekker op wereldreis, meelopen in het patroon weegt niet op tegen de ervaring en rijkdom die een reis je kan bieden. Als jij diep van binnen behoefte hebt aan een reis, dan is dat belangrijk voor je en dan (moet) je dat vooral doen. Ik vind het wel tof, leuk en gaaf en zo zijn er vast wel meer.

   6 likes
   • @Marc

    Sterker nog ik ga ook op wereldreis. ;-). Ik ben in januari weg en dan heel 2015 staat in teken van die reis. Alles ben ik nu aan het loslaten. Dat is sowieso wel een proces die je mee moet maken. Maar het is ook goed om te weten hoe de rest van de wereld er aan toe gaat. Dat er zelfs samenlevingsgemeenschappen zijn waar totaal geen geld aan te pas komt en meer vanuit het individu/mens handelen dan vanuit het systeem. Daar ben ik benieuwd naar. Dus het meditatieve van de Himalaya, de gemeenschappen in de jungles van Zuid-Oost Azië en de outback van de oorspronkelijke bewoners van Australië is sowieso qua gevoel dat ik daar heen moet gaan. Geen idee wat ik tegenkom. Ik laat me graag verassen.

    0 likes
 6. Dit bericht slaat de nagel op de kop! Mensen wordt wakker. Help ons dit waanzinnig systeem te stoppen.
  Het kan anders. Laat alle angsten achterwege. Niets moet. Economische groei is de grootste bullshit ever. Er hoeft helemaal geen economische groei te zijn. We zijn dolgedraade ratten die elk jaar “beter” proberen te doen. Ondertussen springen mensen van bruggen en onder treinen. En rijd iedereen zich te pletter betaald zich blauw aan koning auto, wegentaksen, de oliebaronnen, de suikerindustrie (zogenaamd “voedsel”) …. TIME FOR A CHANGE. BIG TIME!

  13 likes
 7. Ik word ook doodmoe van de maatschappij ik heb 14 jaar in een magazijn gewerkt, waarbij ik veel moest overwerken. Terwijl de meesten naar huis gingen werke ik samen met een andere door…….geen leuk gevoel om telkens weer klaar te staan (ik kreeg hier geen geld voor maar uren, wie ik vervolgens niet kon opnemen omdat het te druk was) maar ik dacht bij mezelf dit krijg je terug je word beloont. En dat werd ik, na 14 jaar mocht ik oprotten geen bedankje niks crisis noemden ze het. IK heb een jaar thuis gezeten en mezelf aangeleerd dat ik sober moet leven en heb ik mijn ego de kop ingedrukt. Vervolgens vond ik een baan ik heb mijn best gedaan maar ik werd na een jaar weer gekickt. Nu zit ik 2 maanden thuis ik weet dat het negatief klinkt maar als je ongeschoold bent heeft het geen nut om hard te werken je naait jezelf.

  5 likes
  • Sterkte ermee, als je de hele dag thuis zit en je wilt toch graag iets doen waarvoor je ook nog eens waardering krijgt ga dan werken als vrijwilliger. Denk dan bijvoorbeeld aan de voedselbank, maar er zijn legio werkplekken waar men zit te wachten op vrijwillige medewerkers. Ikzelf werk nu een jaar of zeven voor de voedselbank, een uur of acht per week, niet zoveel, maar ik kan het goed combineren met betaald werk.

   Ik moet daar nog wel aan toevoegen dat heel veel werk in Nederland tegenwoordig ingevuld wordt door vrijwilligers om de kosten te drukken, deze functies werden vroeger gewoon betaald. Geen goede ontwikkeling.

   3 likes
 8. Grootste struikelblok bij mij is m’n nepfamilie, dagelijks krijg ik wel wat onzin te horen..

  Zij geloven namelijk nog in het systeem en wat de overheid/media zegt is waar en ik moet maar mijn bek houden. Wordt hier f*cking misselijk van, heb net een uitkering en gelijk bij het begin wordt ik al vuil aangekeken (weer zo’n uitkeringstrekker), grootste bs ooit… Dat is Nederland vooroordelen zonder een persoon gesproken te hebben..

  Ik heb het verschillende keren erover gehad (toen mijn broers, moeder) zelf begon over onderwerpen als politiek enz… Als je het niet gelooft ga het op internet opzoeken dan zie je het zelf wel, maar zelfs daar zijn de meeste mensen lui voor, ongef*ckingloofelijk!

  Daarom heb ik een paar vrienden die ik als familie kan beschouwen, want dat zijn mensen die tenminste luisteren, logisch nadenken en het spelletje van de elite doorziet. Dat kan ik mijn echte familie noemen.

  8 likes
 9. Wat doe je met je vrije tijd. Daar gaat het om. Luieren? Nietsnutten? Hele dag op je krent, eten drinken, slapen? Dan kun je nog beter werken.

  Nee er is tegelijkertijd een omslag nodig. Gericht op geestelijke ontwikkeling. Iedereen zet zich in voor verbetering van zijn omgeving en dat is zijn verantwoordelijkheid. Kunst, wetenschap Filosofie.

  2 likes
  • Als je echt een verbetering wil dan oordeel je niet over mensen die “op hun krent” zitten en ook niet over mensen die de hele dag een beetje zitten filosoferen. Pas dan lijkt het mij een verbetering.

   Dat de meeste mensen 40 uur moeten werken voor hun inkomen om een standard leven te kunnen leiden dat zeker niet materieel beter is als 30 jaar geleden is vreemd. Zeker als je bedenkt hoe enorm de productiviteit gestegen is. In een betere verdeling van de welvaart zit ook een enorme verbetering!

   5 likes
 10. Ja, een basisinkomen voor iedereen zou een hoop ellende schelen.

  7 likes
 11. misschien maar eens beginnen om internet een week, liever een maand onklaar te maken. over 10 jaar zijn we zo geëvalueerd dat je je kop niet eens meer recht overeind kan houden. die staat 20 uur per dag omlaag om maar op die Phone of ipad te koekeloeren. ik weet niet wat er nu zo interessant is om iedere minuut te checken of je zg “vriendjes” een ei hebben gelegd of weet ik veel wat.
  mensen zijn zichzelf niet meer en zijn helemaal gefocust op de virtuele werkelijkheid en zijn zichzelf volledig kwijt. pfffff, ik kan zo nog wel uren doorgaan….. doe het maar niet.
  als ik ooit de kans krijg om wereldwijd internet een paar dagen plat te krijgen dan zal ik het niet laten. kijken of de mensen dan hun hoofd op tillen en de “echte” wereld en hun omgeving weer eens normaal gaan beleven en daar naar gaan handelen……………………………

  4 likes
  • @Ronny

   Voor een groot deel ben ik het met je eens. Ik ben stapelgek op internet omdat ik het gebruik voor zelfonderzoek, ondersteuning bij mijn hobby’s (informatie), informatie met elkaar delen door wijzer te worden etc.

   Maar er is ook een andere kant en dat is een verslaving aan het internet en dat vind ik verontrustend. Als ik op de snelweg zit kijk ik heel goed om me heen en schrik als ik zie hoeveel mensen gewoon achter het stuur aan het internetten zijn. Totale waanzin en levensgevaarlijk want je brengt niet alleen jezelf maar ook anderen in gevaar.

   Maar waar ik mij het meeste zorgen om maak is dat ik zie dat steeds meer mensen ontkoppeld raken /zijn van een werkelijkheid/natuur en steeds meer gekoppeld worden aan een “kunstmatige wereld” en die trend zet door.

   De tijd zal het leren en ik blijf hopen dat al het goede en het mooie onze wereld de overhand krijgt en dat we weer “mens” worden 😉

   3 likes
 12. Inderdaad! Speak up! Stel vragen! Zeg eens NEE! Maak eens bezwaar! Spreek erover. En vooral niet klakkeloos meegaan in alles wat je voor de voeten geworpen wordt! Wordt boos! Vertraag en Saboteer! En wees vooral niet bang! Stap uit de gedachte dat je maar een nummer bent. Eendracht maakt macht. Als iedereen inziet dat onze rechten al ver genoeg afgebroken zijn wordt het tijd ze terug te eisen!

  Het systeem moet tot halt geroepen worden voordat we geheel vastzitten in een totale controlestaat waarin elke ademhaling geregistreerd en geregisseerd gaat worden!

  6 likes
 13. wie gaat met dit bericht flyeren?

  6 likes
 14. Maakt het systeem de mensen niet tot slaaf ? Je hebt gewoon geen keus meer. Ik geloof niet dat dit verhaal zich nog vreedzaam kan oplossen. Hest systeem is zelfbedruipend en heeft alle touwtjes in handen als mensen hieruit willen zal dit niet zonder slag of stoot gaan.

  5 likes
 15. Een basisinkomen is niet uitsluitend een financieel economisch instrument. Het is juist en vooral een sociaal instrument.

  Is het niet heel logisch dat door de hedendaagse enorm efficiënte, productieve economie, we als (gehele!) bevolking hiervan profiteren in termen van welvaart en welzijn.

  De werkelijkheid lijkt op dit moment andersom te zijn. We hebben een enorm efficiënte, productieve economie maar steeds meer mensen maken gebruik van de voedselbank, komen in schuldsanering terecht en we praten alleen maar over “ombuigen, hervormen en bezuinigen”. Er zit een systeemfout in onze Angelsaksische economische ordening (Zoals b.v. ook een Greenspan heeft toegegeven voor het Congres).

  De invoering van een basisinkomen KAN zorgen voor een eerlijker verdeling van de financiën, een veel eenvoudiger uitvoering EN zorgt voor een verandering in het denken bij de mens. Wantrouwen (gekweekt door concurrentie), korte termijn winst maximalisatie (i.p.v. het beste product voor je klant), bedenken hoe je, je baantje belangrijk kunt houden en de manier waarop je naar werken en leven kijkt, zal wezenlijk anders worden als je niet meer iedere dag hoeft te denken of je de maand wel doorkomt. Door de creativiteit die ontstaat zonder het “moeten”, worden we alleen nog maar efficiënter in productiviteit.

  Deze impact (een verandering van de mindset) zal echter pas na een aantal jaren zichtbaar worden, een dergelijk project moet dus ook minimaal 10 jaar duren.

  Het basisinkomen zal ook de basisbehoeften volledig moeten dekken anders is het inderdaad alleen een financieel economisch instrument dat nadelig zal gaan uitpakken voor de mensen die nu lagere en midden inkomens hebben. Om de basisbehoefte te dekken, praat je grofweg over 1.350 euro per maand in NL.

  In berekeningen ter dekking zal ook rekening gehouden moeten worden dat toekomstige productiviteit stijging toekomt aan het basisinkomen (niet aan vermeerdering van het kapitaal) en dat geldt ook voor de mindere kosten voor de uitvoering van het huidige uitkeringen stelsel. Daarnaast kan het ook een voordelig effect hebben op de kosten van de zorg en het onderwijs omdat dit creatiever ingericht zal worden.

  Het zou daarom zeker goed zijn na te denken over de invoering van een basisinkomen, een degelijk plan van aanpak te ontwerpen met een doordachte fasering en meetbare mijlpalen en gedekt door wetgeving waarmee het project 10 jaar door kan gaan.

  Een fasering is noodzakelijk voor uitvoering van een dergelijk omvangrijk project, maar het is niet zinvol slechts één fase te doen en dan te kijken hoe het gaat. We hebben het hier over een majeure systeemverandering die je als geheel moet aanschouwen.

  Maar als ik naar het huidige politieke landschap kijk, lijkt me een dergelijk project vrijwel niet uitvoerbaar omdat het al gelijk zal verzanden in het sluiten van compromissen. Hoe zijn indertijd ook al weer de spoorlijnen tot stand gekomen?

  5 likes
 16. The Choice ✔BEST 2014 AWAKENING VIDEO! – by Trey Smith

  3 likes
 17. ik zeg…………..laten we allemaal eens ons bewustzijn spreken en opstaan.opstaan voor onszelf,gewoon onszelf,en onze idealen. als mensheid samenhorigheid als nederlanders en laten we dit als standaard nemen en van daaruit verder ons bewustzijn meer mensen in de wereld inspireren. laten we aub aub nou is een keer een start maken ipv onze meningen via publieke media te uiten gewoon is de straat op te gaan…….

  3 likes
 18. In Nederland zullen er maar een beperkt aantal mensen medische hulp zoeken deze hulp is immers grotendeels ontoegankelijk gemaakt voor de mensen in zwakkere maatschappelijke posities, zelfs opkomen voor je burgerrechten is sterk gedecimeerd want ook je recht halen is aan banden gelegd door onze overheid.
  Zelfs ziek worden en je ziek melden heeft verregaande consequenties, ja wij zijn slaaf ondanks dat 75% van de werkende bevolking zijn pensioen gerechtigde leeftijd niet levend of werkend haalt is deze toch op miraculeuze wijze verhoogd, de voordelen van de elite is dat de werkplichtige langer op de bijstand is aangewezen en zodoende minder kost maar ook dat deze zijn reserves voor zijn pensioen moet aanspreken. (huis opeten spaargelden voor de oude dag moet opmaken)

  Heden wijst alles er op dat we naar een nieuw mondiaal conflict toe groeien, een natuurlijk gevolg naar aanleiding van al het onrecht.

  3 likes
 19. basisinkomen ????
  en zo kwam het ervan dat we allen het merkteken aannamen ????

  1 likes
 20. De piratenpartij…nooooooit van gehoord.
  Ik heb hun programma’s gelezen. Nice!

  1 likes
 21. Een basisinkomen is niet uitsluitend een financieel economisch instrument. Het is juist en vooral een sociaal instrument.

  Is het niet heel logisch dat door de hedendaagse enorm efficiënte, productieve economie, we als (gehele!) bevolking hiervan profiteren in termen van welvaart en welzijn.

  De werkelijkheid lijkt op dit moment andersom te zijn. We hebben een enorm efficiënte, productieve economie maar steeds meer mensen maken gebruik van de voedselbank, komen in schuldsanering terecht en we praten alleen maar over “ombuigen, hervormen en bezuinigen”.
  Er zit een systeemfout in onze Angelsaksische economische ordening (Zoals b.v. ook een Greenspan heeft toegegeven voor het Congres).

  De invoering van een basisinkomen KAN zorgen voor een eerlijker verdeling van de financiën, een veel eenvoudiger uitvoering EN zorgt voor een verandering in het denken bij de mens. Wantrouwen (gekweekt door concurrentie), korte termijn winst maximalisatie (i.p.v. het beste product voor je klant), bedenken hoe je, je baantje belangrijk kunt houden en de manier waarop je naar werken en leven kijkt, zal wezenlijk anders worden als je niet meer iedere dag hoeft te denken of je de maand wel doorkomt. Door de creativiteit die ontstaat zonder het “moeten”, worden we alleen nog maar efficiënter in productiviteit.

  Deze impact (een verandering van de mindset) zal echter pas na een aantal jaren zichtbaar worden, een dergelijk project moet dus ook minimaal 10 jaar duren.
  Het basisinkomen zal ook de basisbehoeften volledig moeten dekken anders is het inderdaad alleen een financieel economisch instrument dat nadelig zal gaan uitpakken voor de mensen die nu lagere en midden inkomens hebben. Om de basisbehoefte te dekken, praat je grofweg over 1.350 euro per maand in NL.

  In berekeningen ter dekking zal ook rekening gehouden moeten worden dat toekomstige productiviteit stijging toekomt aan het basisinkomen (niet aan vermeerdering van het kapitaal) en dat geldt ook voor de mindere kosten voor de uitvoering van het huidige uitkeringen stelsel. Daarnaast kan het ook een voordelig effect hebben op de kosten van de zorg en het onderwijs omdat dit creatiever ingericht zal worden.

  Het zou daarom zeker goed zijn na te denken over de invoering van een basisinkomen, een degelijk plan van aanpak te ontwerpen met een doordachte fasering en meetbare mijlpalen en gedekt door wetgeving waarmee het project 10 jaar door kan gaan.
  Een fasering is noodzakelijk voor uitvoering van een dergelijk omvangrijk project, maar het is niet zinvol slechts één fase te doen en dan te kijken hoe het gaat. We hebben het hier over een majeure systeemverandering die je als geheel moet aanschouwen.

  Maar als ik naar het huidige politieke landschap kijk, lijkt me een dergelijk project vrijwel niet uitvoerbaar omdat het al gelijk zal verzanden in het sluiten van compromissen. Hoe zijn indertijd ook al weer de spoorlijnen tot stand gekomen?

  1 likes
 22. de nederlandse staat: staak mee doe een Betaal staking

  het is de enigste weg om ze te doen stopen ! wij Nederlanders hebben niet voor Europa getekend ons Antwoord is Nee !
  Je kan er op wachten dat we weer met ze allen gekort gaan worden ? http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/23345086/__Naheffing_EU_naar_1_1_miljard__.html echter zijn wij hier niet verantwoordelijk voor !
  als we dit niet stopen ? ja dan blijven we de melk koe van Europa ! en de zogenaamde Nederlandse staat die niet rechtsgeldig is ?
  https://herstelderepubliek.wordpress.com 2014/11/01/het-koninkrijk-der-nederlanden-dood-verklaard-1-november-2014/
  wat wij willen is uit Europa uit de EU ! een vrije samenleving voor iedereen zonder slavernij en dwang !
  wij willen GEEN ! NIEUWE WERELD ORDEN ! begeleid door de VS
  Wat wij willen is het zelfbeschikking recht behouden over onze REPUBLIEK !
  Wat wij willen is het herstel van de republiek Nederland !
  Wat wij willen is dat de oudjes gewoon kunnen blijven zitten in hun verzorgingshuis !
  Wij willen geen afbraak !
  Wij willen opbouw !
  Wij hebben meer dan ! recht om mens waardig te worden behandeld !
  volgens de richt lijnen van de verenigde natie,s de rechte van de mens,
  daarom vragen we U vrijwillig mee te doen aan een betaal staakking !
  zodat zij hiermeden op hun knieën worden gedwongen !
  zodat we weer het eigen recht weer in handen krijgen !
  dus stop gezamenlijk met betalen van huur water gas en licht ook et zieken fonds is een goed idee de eigen bijdrage gaat per 2015 weer omhoog ?
  tevens haal u bank leeg !
  deze staking kan starten op 26 december doet U mee !
  voor dat het echt te laat is,

  1 likes
 23. Alleen jammer dat de piratenpartij, gezien hun standpunten nooit en te nimmer iets in de pap te brokkelen zal krijgen. Niet zolang het koningshuis and the old boys criminel-network in den Haag het voor het zeggen heeft en blijft hebben, omdat the Dutch sheeple blijft stemmen op bewezen handlangers van grote criminelen. Zolang daar niets aan veranderd kunnen we jammeren, roepen, schrijven en gillen wat we willen, alles zal ontegenzeggelijk bij het oude blijven of ze moeten het zo bont maken dat het hele zootje implodeert en dan begint het na verloop van tijd gewoon weer van voren af aan. als men nu nog niet ziet wat er aan de hand is, weet ik niet wat er dan nog moet gebeuren, of hoe groot de wekker zou moeten zijn om mensen massaal wakker te krijgen. Men wil het domweg niet zien, niet weten, niet beseffen. Angst regeert !

  0 likes
  • @ exegese: Het zooitje kan helemaal niet meer van voren af aan beginnen. Door veranderingen in de kosmos, het einde van 3 tijdperken en het stijgen van energieen komen we in een hele nieuwe atmosfeer. Alles wat niet zuiver op de graad is, alles wat het licht niet kan verdragen, hoe geslepen er ook toneel gespeeld wordt, zal vanzelf verdwijnen. Je ziet het nu al gebeuren, wat komt er allemaal wel niet aan de oppervlakte en de grote schoonmaak is nog niet klaar. Herhaling is uitgesloten omdat het nieuwe tijdperk zijn intrede doet. Het is nu het tijdperk van de vrede. Eindelijk de dualiteit met al dat achterbakse gespuis uit!

   1 likes
 24. Zat laatst bij de raadsvergadering van een gemeente welke grote bouwplannen heeft.
  Meer partijen willen nogmaals door een ander ‘rekenbureau’ de kosten laten beramen. Er wordt hierbij namelijk behoorlijk over het graf geregeerd.
  Komt vanuit een kleinere partij de opmerking dat,
  “dat ook geld kost en we er niet zoveel mee opschieten zolang ze vanuit Den Haag zoveel onzekerheid het land in pompen”.
  Ook op dit niveau is dit dus merkbaar aanwezig, want alle partijen waren het daar mee eens.
  voorbeeld gaat over een garantstelling voor 30 jaar.
  Niet al van deze mensen zijn wakker, je moet alleen op het juiste moment de juiste opmerking plaatsen lijkt me zo.

  0 likes
 25. @ Padja: ik denk eerder dat jij Maslow niet helemaal begrijpt, want ”behoefte aan waardering en erkenning, die zal bevredigd moeten worden”? Moeten? Waar heb jij het over? En wie zegt dat er treetjes over geslagen zijn? Dan zou je je toch niet staande kunnen houden? Die treetjes kunnen wel in een ander leven genomen zijn en dat het me daarom niet zoveel uitmaakt wat een ander van me vind. Ik vaar liever mijn eigen koers en je weet hoe de goegemeente denkt. Behoefte aan waardering en erkenning….hahaha eerlijk gezegd heb ik dat niet zo in die mate om permanent mensen om me heen te hebben die mij bevestigen, om maar aardig gevonden te worden, of niet alleen kunnen zijn omdat je je dan in slecht gezelschap voelt, neem ik aan dat jij bedoelt. Allebei geen last van maar dat wil nog niet zeggen dat ik niet sociaal kan zijn. En misschien is dat proces van dat treetje stapje maken wel in dit leven gebeurd, geen idee wanneer het exact heeft plaatsgevonden. Als je je zelf erkent en waardeerd heb je al die bevestigingen van anderen niet meer zo nodig. Knuf.

  0 likes
 26. We zijn de slaaf van een economisch systeem dat enkel de elite dient”

  Klopt , nu wordt het tijd dat we zelf het heft in eigen handen nemen wereldwijd .

  Liefde , waarheid en vrede voor iedereen .

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nederland

Nederland zal bevrijd worden. Wat iedereen moet weten over de grondwet

Wist u dat Nederland wordt geregeerd vanuit ...

timmermans

In West-Europa zijn elites aan de macht die helemaal van lotje getikt zijn. Hoe Timmermans via de Green Deal de totale controle pakt

Eurocommissaris Frans Timmermans wil met zijn Green ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.