Binnenland

Tijdens het debat over de gift van 200 miljoen euro aan Oekraïne gebeurde er iets erg opmerkelijks

Help mee door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Nederland leent Oekraïne 200 miljoen euro via het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Met de lening draagt Nederland bij aan het financieren van de dagelijkse uitgaven, schreef minister van Financiën Sigrid Kaag op Twitter. “Belangrijk dat wij Oekraïne blijven steunen.”

Maandagavond werd hierover gedebatteerd in de Tweede Kamer. Tijdens het debat gebeurde er iets erg opmerkelijks. Onze minister van Financiën denkt dat je een euro twee keer kunt uitgeven.

“De minister zegt: het is en-en. Dat is toch niet de realiteit? Het is of-of. Elke euro die wordt uitgegeven aan Oekraïne kunnen we niet in Nederland uitgeven,” merkte FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen op.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niet op vooruit lopen

“Er is een enorme noodtoestand in Nederland. Gezinnen kunnen niet rondkomen. In dat geval kan het toch nooit in het Nederlands belang zijn om geld dat we hier zo hard nodig hebben aan Oekraïne te geven?” vroeg het Kamerlid.

“Dat is niet juist, het is en-en,” beweerde Kaag op geïrriteerde toon. “Het is altijd en-en. Het is de orde van grootte en de omvang die nu anders is.” De minister voegde toe dat ten tijde van de Miljoenennota duidelijk zal worden welke stappen het kabinet zet om de historisch hoge inflatie en de grote zorgen die leven binnen eigen land te kunnen lenigen, maar daar wilde ze niet op vooruit lopen.

Niet te bevatten

Het is echt niet te bevatten dat de minister van Financiën zegt dat het en-en is, reageerde Van Houwelingen. “Natuurlijk is het of-of. Het geld gaat naar Oekraïne, dus dat kan niet naar Nederland gaan. Het is of-of, maar de minister leeft in een fictieve en-en-wereld.”

De minister vond het nodig om op de man te gaan spelen. “Ach ja, weet u, het gedachtegoed van Forum voor Democratie staat an sich,” sneerde Kaag naar Van Houwelingen. “Dat is gelukkig verre van een meerderheid van de partijen in deze Kamer. Laat dat duidelijk zijn.”

4.9 153 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
186 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

Weer kakelende Kaag, jaag ze terug naar haar kookpotten vooraleer we helemaal naar de tering gaan!

HierzoNiet
HierzoNiet
2 maanden geleden

Kaag zo vies mens

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
2 maanden geleden

Insane!

wolfje168
wolfje168
2 maanden geleden

Dat mens is totaal incapabel.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

186
0
We lezen graag je reactie!x