Homepagina » Archeologie » Is deze enorme voetafdruk het erfstuk van een Zuid-Afrikaanse reus?
Is deze enorme voetafdruk het erfstuk van een Zuid-Afrikaanse reus?

Is deze enorme voetafdruk het erfstuk van een Zuid-Afrikaanse reus?

De Zuid-Afrikaan Michael Tellinger, die zich voorstelt als wetenschapper, baart opzien met zijn nieuwe programma Hidden Origins op Gaia. Hij kwam al geregeld in het nieuws met spectaculaire vondsten, die het bestaan van zeer oude beschavingen in Afrika zouden moeten aantonen, miljoenen jaren voordat er volgens de evolutietheorie überhaupt mensen op aarde zouden zijn ontstaan.

Het is bijvoorbeeld bekend dat het huidige Stonehenge aanzienlijk gerestaureerd is en er in vergelijking met een paar honderd jaar geleden heel anders uitziet. Volgens Tellinger zijn de restauratiewerkzaamheden uitgevoerd om de echte leeftijd van het monument te verbloemen. Op basis van de erosie concludeert hij dat het megalithische bouwwerk maar liefst een miljoen jaar oud zou zijn.

Enkele jaren terug haalde een menselijke voetafdruk van ruim 1,2 meter bij het Zuid-Afrikaanse Mpuluzi, vlak bij de grens met Swaziland, het nieuws. Een uitstekende steenklomp lijkt een reusachtige versteende menselijke voetafdruk bewaard te hebben.

Buitenaardse oorsprong

Voor Tellinger bestaat er geen enkele twijfel: er hebben reuzen op aarde rondgelopen, zo’n 200 miljoen jaar geleden. Hij kreeg steun van hoogleraar Pieter Wagener van de Nelson Mandela Metropolitan University in Port Elizabeth. Veel geologen zeiden dan weer te vermoeden dat de afdruk is gevormd door erosie.

Tellinger noemt zijn ontdekkingen zo verbluffend dat hun authenticiteit niet gemakkelijk aangenomen zal worden door de bestaande oudheidkundige en archeologische gemeenschap. De vondsten tonen in de ogen van de politicus en schrijver aan dat de mensheid van buitenaardse oorsprong is.

Anunnaki

Volgens Tellinger is er een direct verband tussen de reuzen en de Anunnaki, een ras dat erop uit zou zijn geweest om grote hoeveelheden goud te vergaren en zoveel mogelijk macht uit te oefenen op de vroege mens. Hij claimt daarvoor bewijs te hebben gevonden in Zuid-Afrikaanse goudmijnen.

Hij trekt een parallel tussen de oude Soemerische teksten, de Anunnaki en archeologische vindplaatsen in Zuid-Afrika. Archeologische vondsten in Groot-Zimbabwe en de Dravidische mijnen bevestigen volgens Tellinger mogelijk wat de Soemerische teksten zeggen over het werk van de Anunnaki in Zuid-Afrika.

Kijk hier de afleveringen van het programma ‘Hidden Origins’ terug.

Bekijk hieronder een trailer van het programma:

[Gaia]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • frans schreef:

  De aarde in zijn huidige vorm bestaat nog geen 25 miljoen jaar en zal ook niet nog langer dan 25 miljoen jaar in deze huidige toestand blijven bestaan. Dus denk maar een stuk korter.
  Niets is ooit uit een rechte tijdslijn ontstaan. Alleen in gedachten kan dat. Maar dan is het sommetje goed, maar de uitkomst fout!

  1 likes
 • Arwijn schreef:

  Haha! Nice. Of het echt is of niet, Heel erg cool.

  4 likes
  • Loki schreef:

   @ Arwijn

   Ja hij is echt, het is versteen de klei. Zie je die opstaande rand boven de tenen, dat wordt veroorzaakt door inzet en afzet van de voet. Probeer dat maar eens in nat zand, dan zal je ongeveer hetzelfde zien.

   5 likes
  • Bertrolli schreef:

   Is waarschijnlijk echt.

   De chemicaliën gebruikt bij goud winning uit gesteente maken bepaalde gesteentes vloeibaar.
   In dit vloeibare gesteente kun je voetafdrukken maken.

   Die reuzen dolven eerst zelf goud alvorens ze de mens maakten om voor hen te gaan delven.

   1 likes
 • Wim schreef:

  Maat 90

  5 likes
 • Lies schreef:

  Niet vergeten te vermelden dat je ervoor moet betalen, om het op zijn website te zien.

  Of heb ik dat mis?

  4 likes
 • pieter schreef:

  Ik wil de reuzen-theorie zeker een kans geven. Er zijn zoveel reuzenverhalen, in Bijbel, Edda, Odysseus, het boek van Enoch… Gilgamesj was er waarschijnlijk een. Een reus, Antigoon, zou de stichter van Antwerpen zijn. Ook Londen is verbonden met een reuzenverhaal.
  Megalithische bouwwerken worden veel begrijpelijker met dan zonder reuzen. En reuzen passen perfect in de grote mythe van de nephilim, de gevallen engelen, wier machinaties de aarde en het mensenras bedierven.
  De ware reden waarom YHVH de vloed over de aarde zond, waren de genetische manipulaties van de nephilim. O.a. de reuzen waren het product van hun technologie. Zo vernietigde YHVH het vervalste DNA van de nephilim creaturen.
  En dat verhaal verwijst dan weer naar onze eigenste tijd want Jezus antwoordde op de vraag wanneer de eindtijd komen zal: ‘Want zoals het was in de dagen van Noach, zo zal de komst van de Zoon des mensen zijn. Want zoals zij in die dagen voor de zondvloed waren, etende en drinkende, huwende en ten huwelijk gevende, tot op de dag, dat Noach in de ark ging, en zij niets bemerkten, eer de zondvloed kwam en hen allen wegnam, zo zal ook de komst van de Zoon des mensen zijn´ (Mattheus 24: 38-39)

  3 likes
 • Calvin schreef:

  Enkele jaren terug haalde een menselijke voetafdruk van ruim 1,2 meter bij het Zuid-Afrikaanse Mpuluzi, vlak bij de grens met Swaziland, het nieuws.

  Hoe groot zou die reus geweest zijn?

  2 likes
 • x

  Check Also

  griepseizoen

  Heel opmerkelijk: géén griepseizoen op zuidelijk halfrond. Hoe kan dat?

  In Zuid-Afrika begint het griepseizoen al 36 ...

  zuid-afrika

  Ondertussen in Zuid-Afrika: Temperatuur bereikt laagterecord. ‘Dit wordt een koude winter’

  In Zuid-Afrika bereikte de temperatuur op donderdag ...

  >