Financieel

Na het lezen van dit artikel vraag je je af waarom je nog belasting betaalt: “Belasting is gelegaliseerde roof”

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jurist Toine Manders (46) komt voor in de Panama Papers. In het Belgische tijdschrift Humo zegt hij dat belasting ontwijken een mensenrecht is. Manders is sinds 1993 voorzitter van de Libertarische Partij, die pleit voor het afschaffen van alle belastingen.

Hij ziet het als zijn morele plicht om zich zoveel mogelijk aan belastingen te onttrekken. “Belasting is gelegaliseerde roof. Belasting betekent dat jouw eigendom wordt afgenomen onder bedreiging van geweld.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

“Het échte schandaal betreft de 140 politici die er met hun vriendjes en familieleden in voorkomen,” zegt hij over de Panama Papers. “Het blijkt maar weer hoe lucratief het is om macht te hebben. Sterker, het is zelfs zó lucratief dat de buitenwereld het kennelijk niet mag weten. Nu willen ze de aandacht van zichzelf verschuiven naar mensen die hun eigen brood hebben verdiend, op een eerlijke manier, en daarover belasting hebben bespaard.”

Gigantische opstand

Volgens Manders functioneert de overheid door middel van dwang en dreiging met geweld. “Ze stalkt je het hele jaar door met controles en wil daar dan voor worden betaald door belastingen te heffen. En met die belastingen doet ze vervolgens nutteloze en contraproductieve dingen.”

Hij wijst erop dat er zo’n 150 verschillende belastingen zijn in Nederland, die bijna allemaal moeten worden geïncasseerd en afgedragen door de ondernemer. “Volgens mij verklaart dat mede waarom vele Nederlanders al die belastingen nog pikken. Zou de overheid alles rechtstreeks bij de burger heffen, dan zou je een gigantische opstand krijgen.”

Criminele organisatie

Dat zo’n opstand uitblijft, komt volgens Manders omdat de overheid mensen al van jongs af aan inprent dat belasting heffen nuttig is. “De leerplicht en het monopolie op onderwijs waren een meesterzet van de overheid. Nog geen 200 jaar geleden zagen mensen belastingen niet als nuttig, maar als gelegaliseerde roof. Dat is het nog steeds.”

Wat onze persoonlijke vrijheden betreft, ziet Manders een achteruitgang, bijvoorbeeld in de privacy: die sterft, de overheid vindt dat ze het recht heeft om alles te weten. “Het is een criminele organisatie die alleen kan voortbestaan als mensen belasting betalen.”

[Humo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
itsme
itsme
7 jaren geleden

Helemaal mee eens, wanneer worden we nu eens wakker

Bob
Bob
7 jaren geleden

Het word uitgevoerd door een geheime groep die zichzelf gelegaliseerd heeft. Die groep heet de Vrijmetselarij maar manipulatief noemen ze zichzelf ook overheid wat wel klopt omdat het geheel geleid word door een geheime groep wat in de wet verboden is.

Tinus
Tinus
7 jaren geleden

Het probleem is niet belasting, het probleem is wat er mee gedaan word.

wakkermens
wakkermens
7 jaren geleden

Bewijst maar weer eens dat je gewoon een slaaf bent! Wij zijn niet vrij we denken dit alleen maar.
Een democratie is een poppenkast waar anderen aan de touwtjes trekken.

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x