Gezondheid

Cannabis: het nieuwe diabetesmedicijn?

Help ons door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die regelmatig cannabis gebruiken hebben mogelijk minder kans op diabetes, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Cannabisgebruikers hadden een significant lager insulinegehalte in het bloed, wat erop duidt dat bloedsuikers goed gereguleerd worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Als een verband wordt vastgesteld kan cannabis worden gebruikt voor de ontwikkeling van behandelingen met het werkzame bestanddeel van de plant, tetrahydrocannabinol of THC.

Taille

De studie, die is verschenen in The American Journal of Medicine, laat zien dat de nuchtere bloedsuikerwaarde van mensen die regelmatig cannabis gebruiken 16 procent lager is dan die van mensen die nog nooit cannabis hebben gebruikt.

De mensen die cannabis gebruiken bleken ook een smallere taille te hebben – een brede taille wordt geassocieerd met een groter risico op diabetes. Cannabis wordt veel gebruikt door patiënten die lijden aan kanker, multiple sclerose en andere pijnlijke aandoeningen.

In de Verenigde Staten is medicinale cannabis legaal in 18 staten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de meerderheid van de Amerikanen van mening is dat de drug moet worden gelegaliseerd.

De onderzoekers analyseerden data die tussen 2005 en 2010 waren verzameld van 4657 patiënten. De groep telde 579 cannabisgebruikers, 1975 personen die geen cannabis meer gebruikten en 2103 patiënten die nog nooit cannabis hadden binnengekregen.

BMI

Aan de hand van bloedmonsters werden het insuline- en glucosegehalte bepaald. Ook werd de insulineresistentie berekend.

Eerdere studies hebben vastgesteld dat onder cannabisgebruikers minder gevallen van obesitas en diabetes zijn dan onder mensen die nog nooit cannabis hebben gebruikt, aldus hoofdonderzoeker Murray Mittleman van het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston. Uit twee studies is gebleken dat cannabisgebruikers een lagere body-mass index (BMI) hebben dan mensen die geen cannabis gebruiken.

Hoogleraar van de Universiteit van Arizona en hoofdredacteur van het tijdschrift Joseph Alpert pleit voor meer onderzoek naar de effecten van cannabis op bijvoorbeeld kanker en diabetes.

Bron: Time.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
10 jaren geleden

Dat is wel héél apart. Ik ken weedrokers (het is niets voor mij, heb het geprobeerd) maar die hebben een behoefte aan suiker en zoetigheid waar niet tegen op te snoepen valt. Een heel doosje slagroomsoezen heb ik bij één persoon zien verdwijnen, en nog véééél meer.

Paulsater
Paulsater
10 jaren geleden

En zo blijkt toch maar weer dat een plant die al duizenden jaren gebruikt wordt voor medische doeleinden onterecht verboden is. Waarom zou juist deze zeer geneeskrachtige plant wereldwijd VERBODEN MOETEN zijn???
Deze geneeskrachtige informatie is al heel lang bekend bij regeringen over de hele wereld!! Toch moet deze plant verboden blijven volgens onze wereldleiders………en ondertussen overal roepen dat de prijzen voor onze volksgezondheid de pan uit rijzen. Indien deze plant weer gewoon wordt gelegaliseerd, dan verdwijnt in een klap alle criminaliteit hierom heen. Voor een paar euro is deze plant door iedereen in zijn tuin of op balkon te kweken. En voor een paar tientjes aan productiekosten kan iedereen de heilzame, geneeskrachtige Holy Olie maken waarmee Rick Simpson reeds vele mensen van kanker heeft genezen. De chemische medicijnen maffia blijft natuurlijk via lobbyen bij onze (wereld)leiders voorstander van een totaal verbod op deze plant anders valt een groot deel van hun inkomsten weg. En van cannabis is nog nooit iemand dood gegaan, iets wat we van de chemische middelen van de medicijnenmaffia niet kunnen zeggen.

SkunkMan
SkunkMan
10 jaren geleden

Read the original link… and I don’t buy it.

Erique
Erique
10 jaren geleden

Dat snoepen heb je niet als er THCV in de wiet zit zoals bepaalde soortjes uit Afrika, Afghanistan of Pakistan.

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x