Homepagina » Gezondheid » Cannabis: het nieuwe diabetesmedicijn?
Cannabis: het nieuwe diabetesmedicijn?

Cannabis: het nieuwe diabetesmedicijn?

Mensen die regelmatig cannabis gebruiken hebben mogelijk minder kans op diabetes, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Cannabisgebruikers hadden een significant lager insulinegehalte in het bloed, wat erop duidt dat bloedsuikers goed gereguleerd worden.

Als een verband wordt vastgesteld kan cannabis worden gebruikt voor de ontwikkeling van behandelingen met het werkzame bestanddeel van de plant, tetrahydrocannabinol of THC.

Taille

De studie, die is verschenen in The American Journal of Medicine, laat zien dat de nuchtere bloedsuikerwaarde van mensen die regelmatig cannabis gebruiken 16 procent lager is dan die van mensen die nog nooit cannabis hebben gebruikt.

De mensen die cannabis gebruiken bleken ook een smallere taille te hebben – een brede taille wordt geassocieerd met een groter risico op diabetes. Cannabis wordt veel gebruikt door patiënten die lijden aan kanker, multiple sclerose en andere pijnlijke aandoeningen.

In de Verenigde Staten is medicinale cannabis legaal in 18 staten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de meerderheid van de Amerikanen van mening is dat de drug moet worden gelegaliseerd.

De onderzoekers analyseerden data die tussen 2005 en 2010 waren verzameld van 4657 patiënten. De groep telde 579 cannabisgebruikers, 1975 personen die geen cannabis meer gebruikten en 2103 patiënten die nog nooit cannabis hadden binnengekregen.

BMI

Aan de hand van bloedmonsters werden het insuline- en glucosegehalte bepaald. Ook werd de insulineresistentie berekend.

Eerdere studies hebben vastgesteld dat onder cannabisgebruikers minder gevallen van obesitas en diabetes zijn dan onder mensen die nog nooit cannabis hebben gebruikt, aldus hoofdonderzoeker Murray Mittleman van het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston. Uit twee studies is gebleken dat cannabisgebruikers een lagere body-mass index (BMI) hebben dan mensen die geen cannabis gebruiken.

Hoogleraar van de Universiteit van Arizona en hoofdredacteur van het tijdschrift Joseph Alpert pleit voor meer onderzoek naar de effecten van cannabis op bijvoorbeeld kanker en diabetes.

Bron: Time.com

Gerelateerd:

 Vind je dit leuk? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

59 reacties

 1. En zo blijkt toch maar weer dat een plant die al duizenden jaren gebruikt wordt voor medische doeleinden onterecht verboden is. Waarom zou juist deze zeer geneeskrachtige plant wereldwijd VERBODEN MOETEN zijn???
  Deze geneeskrachtige informatie is al heel lang bekend bij regeringen over de hele wereld!! Toch moet deze plant verboden blijven volgens onze wereldleiders………en ondertussen overal roepen dat de prijzen voor onze volksgezondheid de pan uit rijzen. Indien deze plant weer gewoon wordt gelegaliseerd, dan verdwijnt in een klap alle criminaliteit hierom heen. Voor een paar euro is deze plant door iedereen in zijn tuin of op balkon te kweken. En voor een paar tientjes aan productiekosten kan iedereen de heilzame, geneeskrachtige Holy Olie maken waarmee Rick Simpson reeds vele mensen van kanker heeft genezen. De chemische medicijnen maffia blijft natuurlijk via lobbyen bij onze (wereld)leiders voorstander van een totaal verbod op deze plant anders valt een groot deel van hun inkomsten weg. En van cannabis is nog nooit iemand dood gegaan, iets wat we van de chemische middelen van de medicijnenmaffia niet kunnen zeggen.

  1 likes
 2. [quote name=”Hunting Wolf”]Waarom kan een blower “OUT” gaan??Omdat thc zich hecht aan bloedsuikers.Heb je even te weinig suikers in je bloed??Daar lig je lijkbleek.(OUT).Gezond spul die cannabis.Dus niet.Ik vraag me af waar de behoefte bij de mens vandaan komt, om zichzelf het bewustzijn te veranderen.Een nieuwe ziekte?Tegenwoordig labelt de farmaceut toch gigantisch? Kan dit er ook mooi bij.En een pil die ik niet wil slik ik niet.Daag farmaceutje, daag, daag, Sinterklaas ben je in ieder geval niet, met je kapitalen vragen voor het simpelste pilletje.[/quote]

  Ik heb genoeg ervaring in het blowen en verslaafd zijn en met beginnende blowers. Ben nu al een half jaar gestopt na een periode van 14 jaar. Ik heb nog nooit iemand van een blowtje out zien gaan. Misselijk ja, slappe benen ja, wat bleker worden ja maar dat heb je vaker bij misselijk zijn, het ergste wat ik heb gezien leek op out gaan maar daarbij kwamen wel hallucinaties. Ik wil het niet goed praten maar wiet is een van de weinige drugs waarbij je niet out gaat of een over dosis kan nemen. Je valt simpel weg in slaap als je teveel blowt en als je zit dan natuurlijk of als de blow te hard aan komt. Misschien dat we de term out gaan even moeten verduidelijken. Het heeft mij iig altijd een brede blik op de wereld gegeven en ben er een stuk open minded door, zolang je er niet afhankelijk van word zie ik niet in wat voor kwaad het kan. Maar dat is bij alles de een is afhankelijk van andere of van geloof of van zn eigen ego of eigen gedachtes. Het is altijd belangrijk overal de vergulden midden weg in te vinden. Ach en elk lichaam en geest en de combo ervan is uniek en kan niet over 1 kam worden geschoren.

  1 likes
 3. Vreemd dat mensen meer vertrouwen hebben in de overheid die ons en onze voeding controleert dan in een plant die misschien wel meer oplossingen biedt dan de fabrikanten en farmaceuten willen toegeven.

  De meest ziekmakende troep wordt verwerkt in onze producten. Eén van de ziekmakers is bijvoorbeeld E621 en aspartaam. Met al deze ziekmakers en vele andere overbodige stoffen die in onze voeding is verwerkt kan m.i. cannabis ons niet gezonder of beter maken. Zodra voeding gezonder wordt en men ziekmakende stoffen weglaat zal het ook zinvol zijn cannabis als preventief middel of medicijn te gebruiken.

  Bij een sterke dosis cannabis kan men inderdaad een vreetkick krijgen (prettige bijkomstigheid is wel dat wat je eet tien lekkerder smaakt), maar bij een gedoseerde dosis cannabis, een kleine trek zonder tabak, zal deze vreetkick beduidend minder zijn en de heilzame werking niet minder worden, je hoeft uiteindelijk niet stoned of high te worden, maar alleen fysiek of geestelijk beter en/of gezonder.

  Cannabis is echt niet onze vijand, dat is de overheid en politiek die fabrikanten en farmaceuten (corporatisme) toestaat ons (dodelijk) ziek te maken.

  1 likes
 4. Ik blow elke dag, ben 9jaar geleden mee begonnen. Ben ook al zolang niet meer ziek geweest. Nog nooit “out” gegaan en heb me wat afgeblowt met me 1.60m en 50 kilo. Vreetkick is alleen in het begin stadium op langer termijn verdwijnt dat en dat is niet alleen mijn eigen ervaring.
  Daarnaast ben ik ook gewoon normaal ontwikkeld me studie afgemaakt, rijbewijsje gehaald me huisje gekocht.
  Er zijn wereldwijd meer doden bekent aan overdosis cafeïne dan aan overdosis wiet. 0m precies te zijn is er wereldwijd nog geen een persoon overleden aan een overdosis wiet En 4 personen aan overdosis cafeïne. Waarom ik dit meld om gebrainwashte mensen in te laten zien dat er valse informatie over wiet wordt verspreid onderhand al meer dan 50 jaar.
  Neem een kleine voorbeeld In 1933 werd alcohol, wat veel schadelijker is dan wiet, legaal gemaakt om uit de economische crisis van toen te komen. Als ze nu wiet wereldwijd legaal zouden maken zouden we nu ook uit de economische crisis komen. Maar dat doen ze niet omdat de grote farmaceutische industrie er niets aan zou verdienen aangezien iedereen een plantje zou kunnen kweken. Ze verdienen nix aan een gezond persoon ook nix aan een dood persoon alleen aan een ziek persoon zwaar onder de medicatie. Dat is pas troep en schadelijk voor je gezondheid.

  1 likes
 5. @14: U slaat de spijker op de kop!
  Voor degenen die de weg weten in de natuur is het een geschreven verhaal dat alle ziekten en kwalen verholpen en zeker ook bestreden kunnen worden met producten uit deze natuur. Het is de afleiding en misleiding van belanghebbende industrieën die deze informatie weg hield bij het domme volk. Kijk naar inheemse stammen, die monumentale leeftijden bereiken en vaak nog met een stralende bek vol tanden, zonder supermarkten en apotheken in de buurt….. Zelf nadenken en handelen; laat je niet afhankelijk maken van immer (financieel) ontevreden industrieën. Onverzadigbare hebzucht is een dodelijke ziekte voor de gehele maatschappij geworden!!!En het grote gros slikt dit gegeven voor zoete koek…..

  Cannabis is misschien wel de veelzijdigste plant TER WERELD.

  1 likes
 6. [quote name=”Aardebewoner”]Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep ![/quote]

  sorry hoor, maar dit is echt ziek..
  waarschijnlijk was er gewoon niet voldoende in de omgeving om voor te blijven leven denk of denk je echt dat een plantje zoiets doe?

  1 likes
 7. @#42 Aardebewoner

  Heel erg voor je dat iemand die je dierbaar was zich van het leven heeft beroofd. Je wijt dit expliciet aan cannabis.
  Persoonlijke omstandigheden waarin de persoon zich bevond vertel je niet dus kan men er hier verder ook geen goed oordeel over geven.

  Mijn ervaring met cannabis is echter iets anders. In het verleden was ik ook helemaal tegen, ook omdat ik mensen zag waar het niet goed mee ging en ik veronderstelde dat dit kwam door o.a. hun cannabis gebruik. Maar nadat ik me heb verdiept in cannabis is het duidelijk geworden dat niet (alleen) cannabis, maar een hele wereld vol stress, hectiek en spanningen, andere soorten drugs, drank, medicijnen en persoonlijke problemen van meest uiteenlopende aard de oorzaak kunnen zijn dat iemand bergafwaarts gaat. Ik begrijp dat er mensen zijn die juist zeer veel baat hebben bij (medicinale) cannabis. En het zou egoïstisch zijn om mensen die veel baat hebben bij cannabis of er zich zelfs weer beter door voelen dit te onthouden. Veel mensen kunnen zelfs gered worden als cannabis op een zuivere en oprechte wijze zonder overheidsverbod onder mensen zou worden gebracht. Heeft een overheid het recht om mensen dat te onthouden waar ze hoogst waarschijnlijk beter van worden? Of ze daarmee zelfs min of meer te dwingen medicijnen te gebruiken bij gebrek aan een beter alternatief?

  Veel mensen worden juist ziek door het gebruik van zogenaamde ‘medicijnen’ en zouden misschien gered kunnen worden door andere middelen, zoals cannabis. Wie heeft het recht middelen te verbieden die mensen een kans zouden kunnen geven om op natuurlijke wijze beter te worden? Wij? De overheid? Niemand heeft het recht om een ander af te houden van dat geen waar ze zelf om vragen. Of beschikken wij niet over onze eigen lijf en geest? En zijn we dan niet meer dan slaven van een alles bepalende overheid?

  1 likes
 8. Dat is wel héél apart. Ik ken weedrokers (het is niets voor mij, heb het geprobeerd) maar die hebben een behoefte aan suiker en zoetigheid waar niet tegen op te snoepen valt. Een heel doosje slagroomsoezen heb ik bij één persoon zien verdwijnen, en nog véééél meer.

  0 likes
 9. Read the original link… and I don’t buy it.

  0 likes
 10. Dat snoepen heb je niet als er THCV in de wiet zit zoals bepaalde soortjes uit Afrika, Afghanistan of Pakistan.

  0 likes
 11. @linda:
  toen ik nog dagelijks eentje rookte op het einde van de dag om beter te slapen, vrat ik ook onmogelijk veel zoetigheden en ander lekkers met veel smaak, desondanks kwam ik geen kilootje bij en bleef er even scherp uitzien als altijd en mijn bloedtesten (twee maal per jaar) wezen uit dat ik een normale bloedsuikerspiegel had en géén cholesterol of andere negatieve waarden..

  0 likes
 12. [quote name=”Linda”]Dat is wel héél apart. Ik ken weedrokers (het is niets voor mij, heb het geprobeerd) maar die hebben een behoefte aan suiker en zoetigheid waar niet tegen op te snoepen valt. Een heel doosje slagroomsoezen heb ik bij één persoon zien verdwijnen, en nog véééél meer.[/quote]

  Dat klinkt als een vreetkick.. Vast niet het normale eetgedrag van die mensen.

  0 likes
 13. Je kan ook gewoon stoppen met het eten van graanproducten (lees pure suiker) en zo de kans op diabetes beperken.
  Word je ook niet stoned van, maar dat zal voor sommigen een nadeel zijn.

  0 likes
 14. ik ‘eet’ de hele zooi leeg in huis als ik stoned ben. dus waar dit vandaan komt lol, je zou er haast wel wat van krijgen haha

  0 likes
 15. Waarom kan een blower “OUT” gaan??Omdat thc zich hecht aan bloedsuikers.Heb je even te weinig suikers in je bloed??Daar lig je lijkbleek.(OUT).Gezond spul die cannabis.Dus niet.Ik vraag me af waar de behoefte bij de mens vandaan komt, om zichzelf het bewustzijn te veranderen.Een nieuwe ziekte?Tegenwoordig labelt de farmaceut toch gigantisch? Kan dit er ook mooi bij.En een pil die ik niet wil slik ik niet.Daag farmaceutje, daag, daag, Sinterklaas ben je in ieder geval niet, met je kapitalen vragen voor het simpelste pilletje.

  0 likes
 16. [quote name=”Linda”]Dat is wel héél apart. Ik ken weedrokers (het is niets voor mij, heb het geprobeerd) maar die hebben een behoefte aan suiker en zoetigheid waar niet tegen op te snoepen valt. Een heel doosje slagroomsoezen heb ik bij één persoon zien verdwijnen, en nog véééél meer.[/quote]

  Dat is iets helemaal anders en heeft niets te maken met zin in suiker.

  Jij spreekt van de zogenaamde ‘eetkick’ of ‘munchies’ in het Engels.

  Hier is de volledige uitleg wat er in je brein gebeurt tijdens het process:

  http://serendip.brynmawr.edu/exchange/node/1786

  0 likes
 17. En als vervolg op mijn vorige stukje; heel veel mensen verliezen hun bewustzijn door indoctrinatie van anderen en het systeem ben ook zeer van overtuigd dat blowen mee helpt in het niet zomaar alles aannemen van andere en je eigen weg in te gaan. Het is niet voor niks zo dat er bij volken geestverruimende middelen worden gebruikt om zichzelf en hun spirituele kant te ontdekken en te ontplooien voor iedereen is een ander pad uitgestippeld.

  0 likes
 18. [quote name=”Hunting Wolf”]Waarom kan een blower “OUT” gaan??Omdat thc zich hecht aan bloedsuikers.Heb je even te weinig suikers in je bloed??Daar lig je lijkbleek.(OUT).Gezond spul die cannabis.Dus niet.

  Ja hoor , dus wel. Heel gezond. Alleen als je teveel neemt wordt je stoned en ga je eventueel out. Maar na een paar uur wordt je weer normaal. Neem je een te hoge dosis van sommige chemische medicijnen, dan is de kans heel groot dat je out gaat en nooit meer normaal wordt. Je bent dan dood. Een bijwerking die volgens de medicijnenmaffia “bijna” “nooit” , of “zeer” “zelden” voorkomt.

  0 likes
 19. Ik ken alleen maar slanke blowers dat valt mij wel op maar er zijn ook mensen die het compenseren door er extra bij te trainen in dat geval helpt het ook……maar goed ik blijf het raar vinden dat de natuur illegaal kan zijn.

  0 likes
 20. [quote name=”Hunting Wolf”]Waarom kan een blower “OUT” gaan??Omdat thc zich hecht aan bloedsuikers.Heb je even te weinig suikers in je bloed??Daar lig je lijkbleek.(OUT).Gezond spul die cannabis.Dus niet.Ik vraag me af waar de behoefte bij de mens vandaan komt, om zichzelf het bewustzijn te veranderen.Een nieuwe ziekte?Tegenwoordig labelt de farmaceut toch gigantisch? Kan dit er ook mooi bij.En een pil die ik niet wil slik ik niet.Daag farmaceutje, daag, daag, Sinterklaas ben je in ieder geval niet, met je kapitalen vragen voor het simpelste pilletje.[/quote]
  ga je nu de hypocriet uithangen?enkele maanden geleden postte je nog” a joint a day keeps the doctor away” men beste!!!

  0 likes
 21. Mmmm, ik rook al 16 jaar en ben altijd ziek. Cannabis kan op heel veel manieren goed worden gebruikt en af en toe cannabis roken ok, net als een glaasje wijn. Ik heb nog altijd enorme vreetkicks, mijn suiker is vaak niet goed, pijn word niet minder. Ik probeer me altijd goed te aarden en met licht te vullen en te omringen. Maar ik ervaar dat je er makkelijk mee uit je lijf gaat, je aura er ijler van wordt. Ontstekingen verergeren en je gevoeliger word voor straling. Ben aan het minderen en hoop het snel niet meer nodig te hebben of denken het nodig te hebben.

  0 likes
 22. [quote name=”redice”][quote name=”Hunting Wolf”]Waarom kan een blower “OUT” gaan??Omdat thc zich hecht aan bloedsuikers.Heb je even te weinig suikers in je bloed??Daar lig je lijkbleek.(OUT).Gezond spul die cannabis.Dus niet.Ik vraag me af waar de behoefte bij de mens vandaan komt, om zichzelf het bewustzijn te veranderen.Een nieuwe ziekte?Tegenwoordig labelt de farmaceut toch gigantisch? Kan dit er ook mooi bij.En een pil die ik niet wil slik ik niet.Daag farmaceutje, daag, daag, Sinterklaas ben je in ieder geval niet, met je kapitalen vragen voor het simpelste pilletje.[/quote]
  ga je nu de hypocriet uithangen?enkele maanden geleden postte je nog” a joint a day keeps the doctor away” men beste!!![/quote]

  Mogelijk gestopt met blowen vandaar de reactie van voorgaande poster. Als je dan wiet wil roken rook dan (liefst biologische) buitenwiet in plaats van die opgefokte turbolampwiet want dat is troep.

  0 likes
 23. [quote name=”debor”]Ik blow elke dag, ben 9jaar geleden mee begonnen. Ben ook al zolang niet meer ziek geweest. Nog nooit “out” gegaan en heb me wat afgeblowt met me 1.60m en 50 kilo. Vreetkick is alleen in het begin stadium op langer termijn verdwijnt dat en dat is niet alleen mijn eigen ervaring.
  Daarnaast ben ik ook gewoon normaal ontwikkeld me studie afgemaakt, rijbewijsje gehaald me huisje gekocht.
  Er zijn wereldwijd meer doden bekent aan overdosis cafeïne dan aan overdosis wiet. 0m precies te zijn is er wereldwijd nog geen een persoon overleden aan een overdosis wiet En 4 personen aan overdosis cafeïne. Waarom ik dit meld om gebrainwashte mensen in te laten zien dat er valse informatie over wiet wordt verspreid onderhand al meer dan 50 jaar.
  Neem een kleine voorbeeld In 1933 werd alcohol, wat veel schadelijker is dan wiet, legaal gemaakt om uit de economische crisis van toen te komen. Als ze nu wiet wereldwijd legaal zouden maken zouden we nu ook uit de economische crisis komen. Maar dat doen ze niet omdat de grote farmaceutische industrie er niets aan zou verdienen aangezien iedereen een plantje zou kunnen kweken. Ze verdienen nix aan een gezond persoon ook nix aan een dood persoon alleen aan een ziek persoon zwaar onder de medicatie. Dat is pas troep en schadelijk voor je gezondheid.[/quote]

  boks!

  0 likes
 24. [quote name=”YeahRight”][quote name=”Linda”]Dat is wel héél apart. Ik ken weedrokers (het is niets voor mij, heb het geprobeerd) maar die hebben een behoefte aan suiker en zoetigheid waar niet tegen op te snoepen valt. Een heel doosje slagroomsoezen heb ik bij één persoon zien verdwijnen, en nog véééél meer.[/quote]
  Dat is iets helemaal anders en heeft niets te maken met zin in suiker.
  Jij spreekt van de zogenaamde ‘eetkick’ of ‘munchies’ in het Engels.
  Hier is de volledige uitleg wat er in je brein gebeurt tijdens het process:
  http://serendip.brynmawr.edu/exchange/node/1786%5B/quote%5D
  Ik zou het een eetkick noemen als ik blowers na het blowen ook vele broodjes kaas zou zien eten (ik noem maar iets). Maar het is dan altijd zoetigheid, in elke vorm.
  Begrijp me goed. Ik veroordeel niets. Ik weet ook niet het fijne van diabetes, alleen dat suiker daarbij een rol speelt en er sprake is van een verstoord evenwicht. Dus vond ik de combinatie diabetes en cannabis, met wat ik zie bij wietrokers, nogal verrassend. Overigens zijn ook de blowers die ik ken vaak heel slank. Eentje was zelfs mager, blowde al 20 jaar fors en de zoetigheid viel niet aan te slepen.

  0 likes
 25. Onderzoek wijst ook uit dat vooral de olie variant werkt met een vele male hoger THC en CBD gehalte. Roken kan echt niet meer, tenzij puur

  0 likes
 26. @ #22 Linda

  Mijn ervaring is anders. Zodra je veel blowt dan zal de behoeft om de honger te stellen toenemen, maar waarmee dat gebeurd kan volgens mij van alles zijn. De éne keer is het zoet en dan weer iets zout of zuur. Het gekke is, en tegelijk het grappige, dat je dingen eet die je normaal gesproken niet wil eten of opeens wel lekker vindt. Je krijgt gewoon een behoorlijke trek in van alles en nog wat. Dat sommige gebruikers alleen zoet eten vind ik vreemd, misschien gebruiken die nog iets anders dan alleen cannabis?

  Mensen die willen beginnen met cannabis moeten zich van te voren goed laten informeren wat het meest geschikt is bij de verschillende kwalen. Ik zie namelijk dat bijvoorbeeld bij een depressie of angstgevoelens de één weer meer baat heeft bij een sativa en de ander weer meer bij een indica. Het voorzichtig testen van de beide soorten is aan te raden. Gewoon niet je helemaal volzuigen, maar gewoon een heel klein trekje zonder tabak is meestal voldoende om na weken of maanden te merken dat het wel of niet helpt.

  Ben overigens niet voor recreatief gebruik, maar puur en alleen voor medicinaal gebruik. Dat mensen het zo af en toe voor de lol eens proberen kan ik me goed voorstellen, maar om dit dagelijks met grote hoeveelheden te doen, daar begrijp ik eerlijke gezegd helemaal niets van. De hele dag dronken, stoned/high zijn of roken als een schoorsteen, tja, je moet het maar willen.

  0 likes
 27. suiker verslaving is heel wat anders dan vreetkick, je kan niet zeggen door een jointje MOET ik zoet eten maar door een joint WIL ik zoet gaan eten. zelf heb ik 5 jaar cannabis gerookt, bij een vreetkick nam ik vroeger ook wel zoetigheid maar na een poosje werden het broodjes gezond met lekker kopje thee erbij.
  het is maar net wat jij je zelf wijs wil maken en waar je de gewoontes en behoeftes legt.
  ik hoop dat er een dag komt dat de grote groepering eerder een joint tussen de vingers neemt dan een glas alcohol in de hand.
  en inderdaad, Biologisch gekweekte cannabis is een heeeel ander verhaal dan de chemisch gekweekte wietje in de coffeeshop.
  zelf ben ik sinds kort gestopt omdat ik het simpel weg niet meer nodig had en er is niets lekkerder dan er nuchter bij zijn(voor mij althans), maar voor lichamelijk zowel als geestelijke problemen is het een wonder middel,
  ook mensen die verslaafd zijn aan alcohol of ander soort drugs kunnen ze het met cannabis gebruik heel goed loslaten(geestelijk en lichamelijk.
  so if you need it just use it!!

  0 likes
 28. Dat je suiker gaat nemen omdat je wiet rookt slaat inderdaad nergens op ik rook zelf ook wiet en ja ik neem dan ook suiker spul maar dat is alleen en puur alleen omdat, het makkelijker is om een snickers open te maken dan een broodje ei te gaan maken…….gemakzucht al ben ik wel bezig om suiker uit te bannen maar dat gaat verdomd moeilijk.

  0 likes
 29. -blowen is enerzijds fantastisch! Ikzelf ‘functioneer’ gewoonweg beter met, voel me een beter mens met, en heb ook mijn beste werk afgeleverd met. Dat vond trouwens ook de opdrachtgever/klant trouwens altijd -ik ben muzikant- dus de dooddoener ‘en vond de rest dat ook?’ gaat iig bij mij niet op. Btw: alleen pijpjes, dus geen tabak/nicotine. Dat maakt trouwens ook grofweg het verschil tussen stoned en high.

  -blowen kan ‘je’ echter ook erg passief maken. In mijn geval vooral mbt administratie en dergelijke aardse zaken die toch bijgehouden moeten worden in de dagelijkse realiteit.

  -in mijn geval holt blowen me fysiek helaas ook uit daar ik er best hard op ‘ga’ en ik iov op gezette tijden te rusten alsmaar meer neig te gebruiken om door te gaan. Daarom er toch maar mee gestopt. Enkele opdrachtgevers vinden dat jammer, ik soms ook…

  -vreetkick bij mij alleen als ik een allereerste hap neem. Zolang ik het bij water/thee hou is er niets aan de hand

  -als ik het beter in de hand zou kunnen houden zou ik er nooit mee gestopt zijn want ik vind het het meest fantastische goedje dat ik ken. Dat cannabis bloedsuikers beter zou reguleren zou mij niets verbazen, maar vooral: it opened my shallow mind!!

  0 likes
 30. Nog even en cannabis lost al de problemen op, die je als mens kan hebben.
  Het doet zelfs de boodschappen voor je.
  (Als je het maar niet met tabak mengt).

  Ik vind het niet zo goed als alle drugs overal vrij verkrijgbaar word.

  Kijk maar eens naar de voormalige oost bloklanden daar is alles verkrijgbaar en kinderen komen heel gemakkelijk in contact met van alles. Met alle gevolgen van dien.

  Zoals het in Amerika gaat, dat je voor het gebruiken van cannabis de bak in gaat vind ik het andere extreem.

  Zoals het nu in Nederland gaat is toch eigenlijk prima. Tolerantie,je moet er wat moeite voor doen, en niet alles mag. De voorlichting is goed, je kan drugs laten testen. er word aan preventie gedaan en er zijn afkickcentra, s.

  Het is alleen jammer dat drugs gemaakt en verhandeld wordt door criminelen.
  Dat zou anders kunnen en moeten.

  Ik vind dat de overheid en met name de Europese hier een mensonterende steek laat vallen.
  Het geld wat hier meer verdiend word
  zou voor vele goede doelen gebruikt kunnen worden.
  Zo spuiten en slikken verslaafden binnen “no time” de honger uit de wereld en zetten zij zich in voor een nobele zaak.

  En, wie schijft er eens een GOED voorlichtings boek over hoe je cannabis moet gebruiken voor verschillende kwalen.

  Want nu komt het heilzame praatje meer over als excuus van blowers naar de buitenwereld en zichzelf.

  0 likes
 31. ik verbaas me hoe men, zelfs hier, vastgebakken zit in bepaalde algemene ideeen..
  Soms dan worden er hier opmerkingen geplaatst alsof men denkt dat als je een blowtje rook dat je geen mogelijkheid tot keuzes maken meer hebt ofzo..
  alsof je complete persoonlijkheid overgenomen wordt en je eigen mening en standpunten verdwijnen.. (tis geen alcohol :P)
  zeker gezien het feit dat deze gesprekken gehouden worden tussen mensen waarvan ik altijd denk dat zij deze site bezoeken omdat ze los willen komen van waanideeen..

  ik blow zelf zown beetje al 10 jaar elke dag, ben er niet trots op, maar om nou te zeggen dat het problemen opleverd en mijn persoonlijkheid veranderd..
  misschien dat ik er inderdaad wat lammer/lakser door wordt en wellicht dat ik daarom sneller zoet eet ga ik niet ontkennen, maar het is niet dat ik geen keus heb..
  over het algemeen probeer ik laatste jaren minder zoet te eten en drinken en dat kan ik gemakkelijk aanhouden ook al blow ik.
  af en toe heb ik zeker wel behoefte aan zoet, maar komt dat door het blowen of ben ik gewoon suiker verslaafd?

  nog heel even over het out gaan.. daar heb ik noou echt nog nooit van gehoord dat iemand dit ervaren heeft?!
  ik zelf al helemaal niet en ben nou niet echt 1 van de meeste voorzichtige.. wil wel is voorkomen dat ik wat slapjes wordt al steek ik er 1 op en heb nog niet gegeten..
  Maar dat zelfde gevoel / resultaat had ik 15 jaar terug ook bij het roken van een zwaar shaggie..

  hiermee wil ik niet gelijk zeggen dat het allemaal keij gezond is en iedereen dit elke dag moet gaan doen, maar dat is het tegenovergesteld van wat sommige beweren/denken.
  wat ik wel geloof is dat de stof van de cannabis plant enorm gezond kan zijn en zelfs de meeste ernstige ziektes kan aanpakken, maar niet zolang dit gerookt wordt..
  het roken is gewoon niet goed voor je, maar dat ligt na mijn idee vooral aan de shag en niet aan de cannabis

  0 likes
 32. Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep !

  0 likes
 33. [quote name=”mister diamond”]Dat je suiker gaat nemen omdat je wiet rookt slaat inderdaad nergens op ik rook zelf ook wiet en ja ik neem dan ook suiker spul maar dat is alleen en puur alleen omdat, het makkelijker is om een snickers open te maken dan een broodje ei te gaan maken…….gemakzucht al ben ik wel bezig om suiker uit te bannen maar dat gaat verdomd moeilijk.[/quote]
  Dan ontkent u dus, wat wetenschappelijk bewezen is, dat THC zich met bloedsuikers bind.Het artikel omschrijft het zo:De studie, die is verschenen in The American Journal of Medicine, laat zien dat de nuchtere bloedsuikerwaarde van mensen die regelmatig cannabis gebruiken 16 procent lager is dan die van mensen die nog nooit cannabis hebben gebruikt.Je zult zien dat als je mindert met suiker, dat je een akelig gevoel kan oplopen, als u een wietje rookt.En dan wordt het dus toch weer snickers.Vraag anders eens uw coffeeshophouder, hoe dat zit met suikers?Dat is tenslotte de persoon met ervaring, die u hierover voldoende vertellen kan.

  0 likes
 34. @lampje…. hey lampje je hebt helemaal gelijk maar dat was het eerste wat mij te binnen schoot,ik reageerde helemaal niet meer op het artikel maar op reacties……blijkbaar ben ik zelf niet een helder licht:) toch wil ik minderen met suiker dus moet ik ook minder wiet roken

  0 likes
 35. [quote name=”Lampje”][quote name=”mister diamond”]Dat je suiker gaat nemen omdat je wiet rookt slaat inderdaad nergens op ik rook zelf ook wiet en ja ik neem dan ook suiker spul maar dat is alleen en puur alleen omdat, het makkelijker is om een snickers open te maken dan een broodje ei te gaan maken…….gemakzucht al ben ik wel bezig om suiker uit te bannen maar dat gaat verdomd moeilijk.[/quote]
  Dan ontkent u dus, wat wetenschappelijk bewezen is, dat THC zich met bloedsuikers bind.Het artikel omschrijft het zo:De studie, die is verschenen in The American Journal of Medicine, laat zien dat de nuchtere bloedsuikerwaarde van mensen die regelmatig cannabis gebruiken 16 procent lager is dan die van mensen die nog nooit cannabis hebben gebruikt.Je zult zien dat als je mindert met suiker, dat je een akelig gevoel kan oplopen, als u een wietje rookt.En dan wordt het dus toch weer snickers.Vraag anders eens uw coffeeshophouder, hoe dat zit met suikers?Dat is tenslotte de persoon met ervaring, die u hierover voldoende vertellen kan.[/quote]

  nee dat zegt ie niet, hij zegt alleen dat het PAKKEN van suiker niets te maken heeft met wiet roken toch?

  0 likes
 36. [quote name=”Aardebewoner”]Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep ![/quote]
  Ook de gemeentelijke, die er aan staan te komen?Misschien ook wel zelfs die van uw gemeente?De farmaceut is de duvel. cannabis de Heilige, die hersenen speels maakt, en echt niet de oorzaak is van zelfdoding.Zelfdoding komt vaak van het niet meer om kunnen gaan met problemen, en of angsten.Van een bakje koffie pleeg je toch ook geen zelfmoord?En toch is koffie softdrugs, net als cannabis.

  0 likes
 37. [quote name=”Lampje”][quote name=”Aardebewoner”]Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep ![/quote]
  Ook de gemeentelijke, die er aan staan te komen?Misschien ook wel zelfs die van uw gemeente?De farmaceut is de duvel. cannabis de Heilige, die hersenen speels maakt, en echt niet de oorzaak is van zelfdoding.Zelfdoding komt vaak van het niet meer om kunnen gaan met problemen, en of angsten.Van een bakje koffie pleeg je toch ook geen zelfmoord?En toch is koffie softdrugs, net als cannabis.[/quote]

  Laat ik het dan nader specificeren. Die opgefokte turbolampwiet mag van mij wel weg (dat is de duivel). Die plant die sommigen in de tuin zetten heeft het voordeel van de twijfel. De caanbisplant wordt wel erg verheerlijkt door sommigen en de opiumplant zeker ook ?! Die opiumplant is een goed pijnstiller als je je been breekt maar maakt door opium roken en heroine ook veel mensen kapot.

  0 likes
 38. [quote name=”DiddleV”][quote name=”Aardebewoner”]Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep ![/quote]

  sorry hoor, maar dit is echt ziek..
  waarschijnlijk was er gewoon niet voldoende in de omgeving om voor te blijven leven denk of denk je echt dat een plantje zoiets doe?[/quote]

  Het schijnt zelfs dat je van die shit, dingen gaat zien vliegen en je hersencellen worden ook aangetast. Hoe kan jij DiddleV op afstand bepalen, wat er aan de hand is geweest ? Valt me op dat die weed shitzooi, om de haverklap, als onderwerp, hier voorbij komt. Je vergeet, dat het vaak, niet alleen bij dit, door jou onschuldige plantje blijft. Niet alleen, wordt je er ontzettend lui van, maar van een plantje wordt het al gauw over gaan, naar een ander roesmiddel. Moeten we LSD, Heroine en al die andere shitzooi, dan ook maar onschuldig noemen ? Dat is namelijk maar een kleine stap. Aardebewoner heeft het hier over een zeer ernstige gebeurtenis, die je niet even af kunt wuiven als, het zal wel door wat anders gebeurt zijn. Dit vervolgens ziek noemen… dat is pas ziek.

  0 likes
 39. [quote name=”Lampje”][quote name=”Aardebewoner”]Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep ![/quote]
  Ook de gemeentelijke, die er aan staan te komen?Misschien ook wel zelfs die van uw gemeente?De farmaceut is de duvel. cannabis de Heilige, die hersenen speels maakt, en echt niet de oorzaak is van zelfdoding.Zelfdoding komt vaak van het niet meer om kunnen gaan met problemen, en of angsten.Van een bakje koffie pleeg je toch ook geen zelfmoord?En toch is koffie softdrugs, net als cannabis.[/quote]

  Nogmaals van cannabis en andere shit, het woord zegt het al, wordt je niet alleen ontzettend lui, maar ook nog eens vreselijk dom. Dat blijkt hier weer eens.
  Een zwaard vergelijken met een spijker.

  0 likes
 40. [quote name=”Aardebewoner”]Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep ![/quote]
  Als plant van de duivel bracht het toch aardig wat rust & vrede op het Woodstock festival.Besef wel dat je bij aangifte van een plantage je ook mensen kan beschadigen die de plant voor medicinale doeleinden kweken.
  Ook onder lampen kan je biologisch telen & gezien het feit het NL-se weer de laatste tijd het laat afweten, is binnen de enige optie voor een rokertje van eigen kweek.
  Opstelten & co zorgen door hun beleid voor grote criminaliteit, niet de plant.

  0 likes
 41. [quote name=”Aardebewoner”]Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep ![/quote]
  Jaja, geef dat plantje maar de schuld. Lekker makkelijk!!!

  0 likes
 42. [quote name=”Rolling Stone”][quote name=”DiddleV”][quote name=”Aardebewoner”]Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep ![/quote]

  sorry hoor, maar dit is echt ziek..
  waarschijnlijk was er gewoon niet voldoende in de omgeving om voor te blijven leven denk of denk je echt dat een plantje zoiets doe?[/quote]

  Het schijnt zelfs dat je van die shit, dingen gaat zien vliegen en je hersencellen worden ook aangetast. Hoe kan jij DiddleV op afstand bepalen, wat er aan de hand is geweest ? Valt me op dat die weed shitzooi, om de haverklap, als onderwerp, hier voorbij komt. Je vergeet, dat het vaak, niet alleen bij dit, door jou onschuldige plantje blijft. Niet alleen, wordt je er ontzettend lui van, maar van een plantje wordt het al gauw over gaan, naar een ander roesmiddel. Moeten we LSD, Heroine en al die andere shitzooi, dan ook maar onschuldig noemen ? Dat is namelijk maar een kleine stap. Aardebewoner heeft het hier over een zeer ernstige gebeurtenis, die je niet even af kunt wuiven als, het zal wel door wat anders gebeurt zijn. Dit vervolgens ziek noemen… dat is pas ziek.[/quote]

  Rolling stone, moet toegeven dat mijn reactie misschien niet echt geplaatst is.. maar daarmee vervalt niet mijn mening.. zoals je zelf ook al aan geeft is er wellicht meer aan de hand geweest en dan vind ik alsnog de opmerking, misschien niet ziek idd, maar wel kortzichtig.. maar idd dat was mijn reactie ook.

  0 likes
 43. [quote name=”FJ”][quote name=”Aardebewoner”]Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep ![/quote]
  Jaja, geef dat plantje maar de schuld. Lekker makkelijk!!![/quote]

  Ter nadere specificatie die turbolampwiet is opgefokte troep (een soort kunstmatig iets; gekweekt onder kunstmatige omstandigheden). En nee niet alle planten hebben alleen maar positieve eigenschappen (zie cocaplant, opiumplant, tabaksplant). Weg met die lampwiet ! Voor buren kan het kweken van lampwiet nogal eens voor problemen kan zorgen (wateroverlast, brandgevaar, stelen van electricteit) en zo. het is niet alleen “love and peace” die het kweken van deze plant geeft maar graaierij (geld en macht) en bijhorend gezeur (criminaliteit).

  0 likes
 44. De gehele plant in de slowjuicer, dat heeft mij uitstekend geholpen tegen mijn reumatoide artritis. Weinig tot geen pijn meer, geen methotrexaat meer en geen infuus meer. Tot de mensen begonnen te klagen over de lucht in de tuin, toen ben ik gestopt en binnen no-time weer aan de chemische medicijnen die alles nog erger maken. Maar helpen doet het absoluut, maar daar heeft de ” wetenschap” geen boodschap aan!

  0 likes
 45. [quote name=”Aardebewoner”]het is niet alleen “love and peace” die het kweken van deze plant geeft maar graaierij (geld en macht) en bijhorend gezeur (criminaliteit).[/quote]
  En waar komt dat door denk je? Nou?

  Ik zal het maar zeggen: illegaliteit. Als iedere Jan met-de-korte-achternaam het mag kweken, zijn de prijzen niet zo hoog en is vele malen minder criminaliteit. Zie jij mensen de zelfde toeren uithalen voor bijvoorbeeld komkommer? Nee, want het is niet illegaal en levert dus lang niet zo veel geld op.

  0 likes
 46. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”FJ”][quote name=”Aardebewoner”]Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep ![/quote]
  Jaja, geef dat plantje maar de schuld. Lekker makkelijk!!![/quote]

  Ter nadere specificatie die turbolampwiet is opgefokte troep (een soort kunstmatig iets; gekweekt onder kunstmatige omstandigheden). En nee niet alle planten hebben alleen maar positieve eigenschappen (zie cocaplant, opiumplant, tabaksplant). Weg met die lampwiet ! Voor buren kan het kweken van lampwiet nogal eens voor problemen kan zorgen (wateroverlast, brandgevaar, stelen van electricteit) en zo. het is niet alleen “love and peace” die het kweken van deze plant geeft maar graaierij (geld en macht) en bijhorend gezeur (criminaliteit).[/quote]

  Er is ook gewone biologische wiet te koop. De overlast komt omdat het hier wel gewoon verkocht mag worden maar niet geteelt. Het komt door de overheid dat de kweek in de illegaliteit is dus op een onveilige onprofessionele ongecontrolleerde manier moet gebeuren. En een zelfmoord van iemand op iets anders dan op die gene zelf leggen, hoe hard het ook klinkt, is gewoon niet eerlijk. Als iemand verlaten wordt en daardoor zelfmoord pleegt is het zeker ook de schuld van de gene die hem of haar heeft verlaten. Als je niet van jezelf kan houden en altijd afhankelijk bent van anderen of iets anders houdt het leven al snel op. Die plant heeft geen stem. En alles is in grote mate ongezond voor je.

  0 likes
 47. [quote name=”Rolling Stone”][quote name=”DiddleV”][quote name=”Aardebewoner”]Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep ![/quote]

  sorry hoor, maar dit is echt ziek..
  waarschijnlijk was er gewoon niet voldoende in de omgeving om voor te blijven leven denk of denk je echt dat een plantje zoiets doe?[/quote]

  Het schijnt zelfs dat je van die shit, dingen gaat zien vliegen en je hersencellen worden ook aangetast. Hoe kan jij DiddleV op afstand bepalen, wat er aan de hand is geweest ? Valt me op dat die weed shitzooi, om de haverklap, als onderwerp, hier voorbij komt. Je vergeet, dat het vaak, niet alleen bij dit, door jou onschuldige plantje blijft. Niet alleen, wordt je er ontzettend lui van, maar van een plantje wordt het al gauw over gaan, naar een ander roesmiddel. Moeten we LSD, Heroine en al die andere shitzooi, dan ook maar onschuldig noemen ? Dat is namelijk maar een kleine stap. Aardebewoner heeft het hier over een zeer ernstige gebeurtenis, die je niet even af kunt wuiven als, het zal wel door wat anders gebeurt zijn. Dit vervolgens ziek noemen… dat is pas ziek.[/quote]

  Je bent overal zelf bij. Je bent zelf lui of niet. De mensen die zeggen dat ze lui worden van wiet. Zullen ook een stuk luier zijn dan anderen als ze het niet gebruiken. Iedereen reageert anders op die dingen. Je moet voor jezelf ontdekken wat werkt. Sommige zweren bij ritalin anderen niet. De een neemt voor elk pijntje een paracetemol. De ander niet. De een wordt helemaal gek van een xtc pil de ander voelt niks.

  Alles over 1 kam scheren dat is niet goed.

  En als je wiet rookt en je voelt je er niet goed bij stop je ermee, ga je door raak je in de knoop. Eigen schuld… klaar.

  0 likes
 48. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Lampje”][quote name=”Aardebewoner”]Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep ![/quote]
  Ook de gemeentelijke, die er aan staan te komen?Misschien ook wel zelfs die van uw gemeente?De farmaceut is de duvel. cannabis de Heilige, die hersenen speels maakt, en echt niet de oorzaak is van zelfdoding.Zelfdoding komt vaak van het niet meer om kunnen gaan met problemen, en of angsten.Van een bakje koffie pleeg je toch ook geen zelfmoord?En toch is koffie softdrugs, net als cannabis.[/quote]

  Laat ik het dan nader specificeren. Die opgefokte turbolampwiet mag van mij wel weg (dat is de duivel). Die plant die sommigen in de tuin zetten heeft het voordeel van de twijfel. De caanbisplant wordt wel erg verheerlijkt door sommigen en de opiumplant zeker ook ?! Die opiumplant is een goed pijnstiller als je je been breekt maar maakt door opium roken en heroine ook veel mensen kapot.[/quote]
  De Opiumplant noemt men “papaver” of slaapbol.Uit de ruwe Opium, wordt Morfine en Heroine gemaakt.Feitelijk wordt de plant door de binnenteelt zo verwendt, dat ze het zo goed doet.(Klasse groei en bloeiomstandigheden)En de ervaren blower heeft gelijk door of er te veel MESTSTOFFEN zijn gebruikt en weigert deze wiet, omdat ze scherp smaakt, en je laat hoesten als een hond.Dus wat is nu je punt??Bovendien van sterke wiet rook je minder,en hoe minder je rookt, hoe beter.

  0 likes
 49. [quote name=”Rolling Stone”][quote name=”Lampje”][quote name=”Aardebewoner”]Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep ![/quote]
  Ook de gemeentelijke, die er aan staan te komen?Misschien ook wel zelfs die van uw gemeente?De farmaceut is de duvel. cannabis de Heilige, die hersenen speels maakt, en echt niet de oorzaak is van zelfdoding.Zelfdoding komt vaak van het niet meer om kunnen gaan met problemen, en of angsten.Van een bakje koffie pleeg je toch ook geen zelfmoord?En toch is koffie softdrugs, net als cannabis.[/quote]

  Nogmaals van cannabis en andere shit, het woord zegt het al, wordt je niet alleen ontzettend lui, maar ook nog eens vreselijk dom. Dat blijkt hier weer eens.
  Een zwaard vergelijken met een spijker.[/quote]
  Doen we het anders??Nee. Tenslotte is koffie ook een soft drugs, die je opfokt tot harder werken, maar alom is geacepteerd(Vooral door werkgevers).Koffie, de stof die je hart doet overslaan, bij een teveel.En zelfs agressief maakt!!Zwaard en spijker?

  0 likes
 50. [quote name=”Kodok”]De gehele plant in de slowjuicer, dat heeft mij uitstekend geholpen tegen mijn reumatoide artritis. Weinig tot geen pijn meer, geen methotrexaat meer en geen infuus meer. Tot de mensen begonnen te klagen over de lucht in de tuin, toen ben ik gestopt en binnen no-time weer aan de chemische medicijnen die alles nog erger maken. Maar helpen doet het absoluut, maar daar heeft de ” wetenschap” geen boodschap aan![/quote]

  Gewoon weer oppakken zou ik zeggen, houden je buren rekening met jou als ze bbqen? Ik kom uit rotterdam dus misschien dat dat wat makkelijker praten is hier weet je dat iedereen last van elkaar heeft dus moet je sommige dingen door de ogen zien. Als je een excuus als je gezondheid hebt… moeten ze maar een btje buigen vind ik persoonlijk. Kattenpis of schijt in m’n tuin vind ik ook nie geweldig maarja dat hoort erbij he…

  0 likes
 51. Aardebewoner zei:

  Cannabis is de plant van de duivel. Iemand die me dierbaar is werd er zo dol van dat die zelfmoord heeft gepleegd. Ik zal alle wietplantages aangeven bij de politie. Weg met die troep !

  cannabis: als je vrolijk bent wordt je vrolijker en als jij je sip voelt wordt je sipper.
  dat deze persoon zelfmoord gepleegd heeft is mij wel duidelijk dat die zich in het dagelijkse leven niet stabiel voelde en geen stabiele situatie heeft gehad en dan ook nog eens een wietje gerookt tjah ik vind het allemaal erg triest maar had die zich beter moeten laten informeren over eventuele emotionele bijwerkingen van wanneer men zich al niet lekker voelt.
  cannabis hier de schuld van geven vind ik nog triester.
  ik snap dat een plant de schuld geven veel makkelijker is dan over details filosoferen maar het lijkt me een goede zaak om naast het cannabis schuld ook te kijken naar andere misstanden.
  en dat mensen van cannabis overgaan naar andere soorten drugs zie je ook enkelingen doen en dat ook weer omdat ze niet tevreden zijn met wat het is. altijd meer willen.

  0 likes
 52. [quote name=”Eden”][quote name=”Aardebewoner”]het is niet alleen “love and peace” die het kweken van deze plant geeft maar graaierij (geld en macht) en bijhorend gezeur (criminaliteit).[/quote]
  En waar komt dat door denk je? Nou?

  Ik zal het maar zeggen: illegaliteit. Als iedere Jan met-de-korte-achternaam het mag kweken, zijn de prijzen niet zo hoog en is vele malen minder criminaliteit. Zie jij mensen de zelfde toeren uithalen voor bijvoorbeeld komkommer? Nee, want het is niet illegaal en levert dus lang niet zo veel geld op.[/quote]

  Dus… m.a.w. voor bijv. het alcohol probleem, iedereen maar een eigen stokerij in huis ? Dan zijn we ook van dat probleem af ? Denk je nu met je hoofd of met je neus ?

  0 likes
 53. [quote name=”Rolling Stone”][quote name=”Eden”][quote name=”Aardebewoner”]het is niet alleen “love and peace” die het kweken van deze plant geeft maar graaierij (geld en macht) en bijhorend gezeur (criminaliteit).[/quote]
  En waar komt dat door denk je? Nou?

  Ik zal het maar zeggen: illegaliteit. Als iedere Jan met-de-korte-achternaam het mag kweken, zijn de prijzen niet zo hoog en is vele malen minder criminaliteit. Zie jij mensen de zelfde toeren uithalen voor bijvoorbeeld komkommer? Nee, want het is niet illegaal en levert dus lang niet zo veel geld op.[/quote]

  Dus… m.a.w. voor bijv. het alcohol probleem, iedereen maar een eigen stokerij in huis ? Dan zijn we ook van dat probleem af ? Denk je nu met je hoofd of met je neus ?[/quote]

  Als dat legaal zou zijn om je eigen drank te maken, word er vanzelf veilige apparatuur voor ontwikkeld voor thuis… maar een plantje in de tuin of een paar is niet zo gevaarlijk lijkt me. Als er minder geld aan wiet wordt verdiend en mensen voor zichzelf mogen kweken kan dat makkelijk, voor in huis zijn er zat veilige kweek mogelijkheden, zoek het maar op. Het gevaar ligt erin dat een heel huis met slechte electra wordt gebruikt als kweekkas op het moment. Het kan makkelijk op een veilige manier.

  0 likes
 54. @#52 Rolling Stone

  Proest, lol, alcohol vergelijken met cannabis.

  0 likes
 55. Run From The Cure – The Rick Simpson Story

  THC geneest kanker en vele andere aandoeningen.
  Kijk deze film voor wat overtuiging, hoe zelf het medicijn te maken en krijg een indruk van het waarom dit niemand vertelt wordt.
  Waarom in godsnaam iedereen vergiftigen met chemo’s als een plant je kan genezen??!! Inderdaad, je raad het al…
  Kanker veroorzaakt drama na drama, steeds meer.. Iedereen verliest er wel iemand aan, iedereen blijft maar geld geven voor onderzoek.. Maar de simpele oplossing? Die wordt al jarenlang achter gehouden!!

  Zie link: http://www.youtube.com/watch?v=DO5J4b4K0go

  0 likes
 56. Cannabis plant van de duivel???

  Tsjonge ik wist niet dat er nog mensen bestaan die nog met hun mentaal vermogen in de middeleeuwen leven.
  God heeft toch alles geschapen????

  De Cannabis is een plant met tal van goede eigenschappen, brandstof, vezels voor kleding industrie, medicijnenen en ga maar door.
  Helaas overheerst slechts de onwetendheid en angst.
  Wel is het jammer dat de plant zo misbruikt wordt door oa. de criminele hoek. Worden thc gehalte tot idiote hoogte opgevoerd en wijkt men te veel af van de oorspronkelijke plant zoals die van nature groeit.

  Kijk eens naar de film ” Reefer Madness” uit 1936 dan begrijp je gelijk waar de idiote denkwijze tav wiet vandaan komen.
  Maw. de meste denken nog vanuit 1936.
  Dat de medische hoek nu eindelijk herontdekt dat cannabis gebruikt kan worden bij tal van aandoeningen is toe te juichen en met name de verhalen dat er kankers mee kunnen worden genezen is een serieus onderzoek meer dan waard.

  0 likes
 57. Marijuana : The Facts They Don’t Want You To Hear.

  KIJKEN!!

  https://www.youtube.com/watch?v=_egxQ3zz1dg

  0 likes
 58. [quote]Ter nadere specificatie die turbolampwiet is opgefokte troep (een soort kunstmatig iets; gekweekt onder kunstmatige omstandigheden). En nee niet alle planten hebben alleen maar positieve eigenschappen (zie cocaplant, opiumplant, tabaksplant). Weg met die lampwiet ! Voor buren kan het kweken van lampwiet nogal eens voor problemen kan zorgen (wateroverlast, brandgevaar, stelen van electricteit) en zo. het is niet alleen “love and peace” die het kweken van deze plant geeft maar graaierij (geld en macht) en bijhorend gezeur (criminaliteit).[/quote]

  Zeker nooit wiet gerookt dat onder een Spaans zonnetje gegroeid heeft met een UV-index > 12, daar valt de NL-se binnenwiet in het niet.

  Met elektrische apparatuur moet je altijd oppassen, of je nu lampen boven planten hebt hangen, een plasma-TV in je woonkamer hebt, die je ‘s nachts standby laat staan of je bent aan het frituren in de keuken, terwijl je in slaap valt.Veiligheid staat voorop.

  0 likes
 59. Ronnie Smith On Cannabis Hemp Oil Curing Cancer

  http://www.youtube.com/watch?v=trtAkJ6bPXA

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

vikingen

Mysterieuze runensteen van de Vikingen waarschuwt voor nieuwe ijstijd. Wetenschappers kraken 1200 jaar oude code

Wetenschappers hebben een 1200 jaar oude code ...

windparken

Windparken krijgen miljoenen per dag om géén stroom te produceren. En wie betaalt de rekening?

Windparken hebben afgelopen week omgerekend 3,5 miljoen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.