Binnenland

Avondklok met oud en nieuw? ‘Kabinet is helemaal de weg kwijt’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aan het einde van de middag meldde RTL Nieuws dat het kabinet nadenkt over een avondklok met oud en nieuw. Meerdere burgemeesters hebben daar op aangedrongen. Het kabinet werkt momenteel aan een zwaar pakket van maatregelen. In het meest zware scenario gaat ons land tot begin januari bijna helemaal op slot.

De avondklok zou nodig zijn om ‘beter te kunnen handhaven op het vuurwerkverbod’. Gisteren twitterde journalist Joost Niemoller al: “Avondklok. Het woord valt bij het NOS Journaal. Dan weet je dat het gaat komen.”

Forum voor Democratie haalt hard uit naar de plannen van het kabinet. “Het kabinet is helemaal de weg kwijt,” aldus de partij van Thierry Baudet en Wybren van Haga. Een avondklok is volgens de partij een onacceptabele inperking van onze vrijheid.

Doodsklap

Het kabinet overweegt ook om niet-essentiële winkels te sluiten. Dat zou volgens FvD de doodsklap zijn voor de detailhandel. “Winkels sluiten is ook onbespreekbaar.”

“Deze waanzin moet nu afgelopen zijn,” stelt FvD. De partij wil de coronamaatregelen beëindigen. “Nu samen terug naar normaal!” Morgen is er extra crisisberaad, waarschijnlijk gevolgd door een persconferentie.

4.9 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter P.
Peter P.
1 jaar geleden

We worden gestraft als ongehoorzame kleuters.

Geoffrey
Geoffrey
1 jaar geleden

Het wordt steeds gekker met die roverheid daar krijg je echt een slappe tas van die middelbare school leraar die ons vertelt wat we wel of niet mogen…. volgens mij is die man werkelijk elke grip op de realiteit verloren. Je kan echt spreken van 2 werkelijkheden momenteel het is niet te geloven!

Pieternella
Pieternella
1 jaar geleden

Ik heb zin om dingen te gaan doen die ik normaal gesproken nooit zou doen, juist omdat ik dan het gevoel heb om daar in vrijheid voor te mogen kiezen, maar wanneer mijn vrijheid ingeperkt wordt (m.a.w onze mensenrechten worden aangetast, verdragen!) dan heb ik de neiging om daarvoor de straat op te gaan en er te vuur en te zwaard voor te vechten! Ze zijn echt de weg kwijt en moeten eens een lesje mensenrechten krijgen. Vraag de Jonge en Rutte eens waarom in godsnaam onze mensenrechten aangetast moeten worden voor een ziekte die de griepcijfers niet eens overstemt, ja zelfs vervangt!

Margot
Margot
1 jaar geleden

Ik ben zo benieuwd wanneer deze waanzin afgelopen is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

140
0
We lezen graag je reactie!x