Homepagina » Binnenland » Avondklok met oud en nieuw? ‘Kabinet is helemaal de weg kwijt’
avondklok
Foto: Minister-president Rutte CC BY 2.0

Avondklok met oud en nieuw? ‘Kabinet is helemaal de weg kwijt’

Aan het einde van de middag meldde RTL Nieuws dat het kabinet nadenkt over een avondklok met oud en nieuw. Meerdere burgemeesters hebben daar op aangedrongen. Het kabinet werkt momenteel aan een zwaar pakket van maatregelen. In het meest zware scenario gaat ons land tot begin januari bijna helemaal op slot.

De avondklok zou nodig zijn om ‘beter te kunnen handhaven op het vuurwerkverbod’. Gisteren twitterde journalist Joost Niemoller al: “Avondklok. Het woord valt bij het NOS Journaal. Dan weet je dat het gaat komen.”

Forum voor Democratie haalt hard uit naar de plannen van het kabinet. “Het kabinet is helemaal de weg kwijt,” aldus de partij van Thierry Baudet en Wybren van Haga. Een avondklok is volgens de partij een onacceptabele inperking van onze vrijheid.

Doodsklap

Het kabinet overweegt ook om niet-essentiële winkels te sluiten. Dat zou volgens FvD de doodsklap zijn voor de detailhandel. “Winkels sluiten is ook onbespreekbaar.”

“Deze waanzin moet nu afgelopen zijn,” stelt FvD. De partij wil de coronamaatregelen beëindigen. “Nu samen terug naar normaal!” Morgen is er extra crisisberaad, waarschijnlijk gevolgd door een persconferentie.

4.9 75 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter P.
Peter P.
4 maanden geleden

We worden gestraft als ongehoorzame kleuters.

kuus
kuus
Reactie op  Peter P.
4 maanden geleden

Deze actie zorgt ervoor dat het vuurwerk verbod makkelijker is te handhaven dit heeft niks met corona te maken.

Just me
Just me
Reactie op  kuus
4 maanden geleden

Vuurwerk bevat kruit, daarmee kan men een soort van bommen maken en weet ik wat nog meer, aangezien de bevolking in rap tempo (wereldwijd) aan het wakker worden is , kan het zomaar zijn dat men roept genoeg is genoeg en naar de “wapens” grijpt cq vuurwerk-wapens,sowieso is met vuurwerk veel schade aan te richten,chaos dus ,en dat willen ze voorkomen.En naar ik zo hier en daar lees kan het zomaar zijn dat rond het einde van het jaar aankondigingen worden gedaan die voor veel onrust zullen zorgen.

mee 2
mee 2
Reactie op  Just me
4 maanden geleden

wie denkt dat maatregel gaat werken die is echt dom nu gaan jongere kat en muis spelletje spelen met politie nu zal allen meer vuurwerk word afgestoken als voorgaande jaren

Anti-Rutte
Anti-Rutte
Reactie op  kuus
4 maanden geleden

Geen enkele maatregel heeft met corona te maken.

Ruud
Ruud
Reactie op  Anti-Rutte
2 maanden geleden

Hehe eindelijk de juiste reactie!!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Peter P.
4 maanden geleden

Nee, ze zijn ons aan het dresseren als dressuurpaarden! Dit is al een hele lange tijd aan de gang, het begon al op de wegen met 80 kilometer trajecten(de dompteursringen van koos spee) wij als lieve circus poesjes daar doorheen, en vervolgens werden deze met nog meer gekkigheid in brand gezet. Dit is al heeeel lang aan de gang, en zelfs nu nog zijn de schaapjes niet wakker te krijgen.

anargie
anargie
Reactie op  Peter P.
4 maanden geleden

Nee, wij worden GEZIEN als ongehoorzame kleuters die niet zelf kunnen nadenken, zoals..

Niet werkende mondkapjes die uw gehele ademhalingsstelsel naar de mallemoeren helpen bij langdurig gebruik

Niet werkende PCR testen die zelfs cola, appelmoes, papaya’s, appelsap en wat al niet meer positief bevinden a.g.v. meer dan 25 cycli en waarvan de MAKER ZELF heeft gezegd dat deze test NOOIT kan worden gebruikt om iets te diagnostiseren.

Denken dat hordeuren van kippengaas vliegen en muggen tegen kunnen houden
Vergelijk een mondkapje eens met een gasmasker of een hazmat-5 pak.

Duizenden artsen, microbiologen en virologen juist het tegendeel beweren EN WETENSCHAPPELIJK bewijzen dat dit één grote waanzin is

Pausteur, waarop deze hele virus THEORIE een grote fraudeur en plagiatist was

Andere behandelingen niet helpen

Vaccinaties veilig zijn

Er totaal geen economische belangenverstrengeling is

Talloze rechtszaken in de hele wereld die dit proberen recht te zetten, tot aan hooggerechtshoven toe, als “niet ontvankelijk” worden verklaard.

Stemmen tegenwoordig nog steeds compleet eerlijk wordt uitgevoerd…

Nee wij zijn kleuters die niet zelf kunnen nadenken….

anargie
anargie
Reactie op  anargie
4 maanden geleden

Net geupload op bitchute…

een medische groep DIE MEER DAN WIE DAN OOK TER WERELD AAN STUDIES HEBBEN GEPRODUCEERD! – geeft hier een statement! Zij durven hun hele carrière hiervoor in de waagschaal te stellen!

https://www.bitchute.com/video/Etwa7W9oTX9h/

Jannie
Jannie
Reactie op  anargie
4 maanden geleden

Sorry, maar je laatste zin geldt voor nog steeds heel veel mensen in Nederland!

Jezus
Jezus
Reactie op  Peter P.
4 maanden geleden

Onzin, je laat je straffen Peter, door te gehoorzame, straf jij je zelf.!!
Het volk is de hoogste macht op aarde.
snap je het. !!

Geoffrey
Geoffrey
4 maanden geleden

Het wordt steeds gekker met die roverheid daar krijg je echt een slappe tas van die middelbare school leraar die ons vertelt wat we wel of niet mogen…. volgens mij is die man werkelijk elke grip op de realiteit verloren. Je kan echt spreken van 2 werkelijkheden momenteel het is niet te geloven!

Simon
Simon
Reactie op  Geoffrey
4 maanden geleden

Ondertussen niet zo heel ver hier vandaan (ik plaats ‘m nog een keer) zie wat voor leven die gekken hebben afgepakt van ons: https://www.youtube.com/watch?v=1rhFpMglS9A

Bas Norden
Bas Norden
Reactie op  Simon
4 maanden geleden

Zweden ijlt na op de rest van Europa omdat de Zweedse Jaap van Dissel de leiding had over de crisis en hij alles echt wetenschappelijk aanpakte. Nu met de “2e golf” heeft de premier op zijn donder gehad (hij ging ineens 4 dagen in quarantaine en was in die periode spoorloos) en toen hij terugkwam nam hij ineens de leiding over de crisis en is iedere week te zien op tv. Gelijk kwamen ook de maatregelen zoals die in maart in de rest van Europa kwamen, de situatie in Zweden is nu zoals die in maart in de rest van Europa was. Maar de angst zit er bij velen wel in, er is echter een heel groot gedeelte die niet alleen tv kijkt maar ook zelf op onderzoek gaat en die geloven er echt niet in. De politici doen hun best om ook hier mondkapjes in te voeren, maar tot nu toe wordt dat op wetenschappellijk bewijs afgewezen. Dat was in Nederland toch ook eerst zo?
Het enige voordeel is, is dat Zweden erg groot en leeg is. Ook de steden zijn erg ruim opgezet en iedereen houdt altijd al zo’n 2 meter afstand als ze buiten zijn of in een rij staan. Alleen binnen met bekenden houden ze, ook nu niet, geen afstand. De ouderen lezen nog kranten en zien het aantal overlijdensberichten dalen, terwijl die juist horen te stijgen in dit seizoen. Vooral de 20-ers en begin 30-ers zijn angstig en dragen vrijwillig mondkapjes. De jongeren en ouder dan begin 30, gaan gewoon normaal door en kijken de mensen met een mondkapje juist raar aan.

De Zweedse Grondwet en rechtssyteem is anders dan in de meeste westerse landen. De premier en de regering hebben ook niet alle macht, Stockholm bepaald wat ze willen, de provincies en gemeenten geven daar zelf invulling aan zoals zij denken dat het nodig is voor hun regio. De provincies en gemeenten hebben zelf nog erg veel macht, Stockholm kan hun in principe niets opleggen, dit is om te voorkomen dat één opstandige politicus of regering alle macht kan toeëigenen en een staatsgreep kan plegen, wat nu in de meeste landen in principe is gebeurd. Een lockdown was in maart grondwettelijk niet eens mogelijk, horeca of winkels sluiten is grondwettelijk ook niet mogelijk. Ze zijn nu bezig met een noodwet (veel simpeler dan de Tijdelijke Wet COVID-19) die maar 6 weken geldig is, die moet 15 maart ingaan. Tot die tijd kunnen er geen winkels, bedrijven en horeca gesloten worden en zijn lockdowns niet mogelijk. Ze kunnen alleen maar adviseren, handhaven is niet mogelijk omdat dat eerst in de wet opgenomen moet worden. Net als in Nederland, de meeste coronamaatregelen staan niet in een wet, maar er wordt wel gehandhaafd en boetes uitgeschreven, heel vreemd, maar blijkbaar accepteert iedereen dat.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Bas Norden
4 maanden geleden

bedankt voor je heldere update over de Zweedse situatie!

Mickey
Mickey
Reactie op  Geoffrey
4 maanden geleden

Ze zijn is alleen uitvoerders.. instructies krijgen ze ergens vandaan.. RIVM? RVIM IS IN HANDEN VAN WHO!!
WHO krigd info van B Gejts, Rotscld, Soros…wij worden onderdrukt!

Outcast
Outcast
Reactie op  Mickey
4 maanden geleden

en wie geeft de instructies aan die lijst van namen

juist.

Rob
Rob
Reactie op  Geoffrey
4 maanden geleden

Bereid je dan maar voor. Ik lees dat er vanavond een harde lockdown aangekondigd gaat worden. Dat tijdens een totale zonsverduistering die voor ons hier niet zichtbaar is. Rituelen gebeuren tijdens speciale momenten. Daarom wordt deze lockdown ook beschreven als een occult ritueel. Er wordt heel veel ‘geofferd’. ZE hebben het al eerder over een harde lockdown van twee weken gehad. Over (occulte) rituelen wordt ook gezegd dat het ‘twee weken’ daar een betekenis in heeft en dat dat vaak wordt toegepast. Over Rutte wordt al jaren geschreven en gesproken dat hij een vrijmetselaar is. Volgens sommigen zelfs de 33ste graad. 33 is ook weer zo’n getal wat in het occultisme overal terug komt.

Pieternella
Pieternella
4 maanden geleden

Ik heb zin om dingen te gaan doen die ik normaal gesproken nooit zou doen, juist omdat ik dan het gevoel heb om daar in vrijheid voor te mogen kiezen, maar wanneer mijn vrijheid ingeperkt wordt (m.a.w onze mensenrechten worden aangetast, verdragen!) dan heb ik de neiging om daarvoor de straat op te gaan en er te vuur en te zwaard voor te vechten! Ze zijn echt de weg kwijt en moeten eens een lesje mensenrechten krijgen. Vraag de Jonge en Rutte eens waarom in godsnaam onze mensenrechten aangetast moeten worden voor een ziekte die de griepcijfers niet eens overstemt, ja zelfs vervangt!

Antje
Antje
Reactie op  Pieternella
4 maanden geleden

We zouden allemaal moeten doen waar we zin in hebben vanaf NU
Lekker winkelen, biertje pakken, naar de kerstmarkt, gezellig, doen

Marjanne
Marjanne
Reactie op  Pieternella
4 maanden geleden

Goed omschreven , met z’n allen er tegenaan

Just me
Just me
Reactie op  Pieternella
4 maanden geleden

Ja te vuur en te zwaard klinkt leuk maar hoe dan, midden op een plein wat schreeuwen?Nee werkt niet word je opgepakt ,het enige wat denk ik dat het beste werkt is de wijnvlek methode iedereen kan beginnen in eigen of kleine kring dingen los te laten of als het even kan een (Vredige!) discussie starten over wat er gaande is ,er is altijd wel iemand die daar over na gaat denken en verder zoeken en ook weer verder vertellen.Zo dus.

christa
christa
Reactie op  Just me
4 maanden geleden

die discussie maken hele families stuk. het is angst tegen rede. Door de gecreerde angst ziet men de feiten niet meer en is er geen discussie mogelijk… Volgens mij is de enigste optie burgerarresaties en overnemen van het mediapark. Openbare tribunalen met keiharde feiten!

Just me
Just me
Reactie op  christa
4 maanden geleden

Die komen er sowieso aan, en de “discussies “hoeven niet perse alleen in familie kring he.
en het moet natuurlijk geen strijd worden van welles nietes, maar gerichte info waar men wat aan heeft ,met verwijzingen, en het mediapark hoeft niet overgenomen te worden degenen die gesponsord/gefinancierd worden door de Soros clubs etc die gaan het veld vanzelf ruimen doordat de geldstroom dicht gaat en er komen andere nieuws voorzieningen voor in de plaats.

Margot
Margot
4 maanden geleden

Ik ben zo benieuwd wanneer deze waanzin afgelopen is.

salvar
salvar
Reactie op  Margot
4 maanden geleden

nooit

vladi
vladi
Reactie op  Margot
4 maanden geleden

2025

fff

Anita
Anita
Reactie op  vladi
4 maanden geleden

Wat volgt na 2025? NWO?

Pieter
Pieter
Reactie op  Margot
4 maanden geleden

Volgens WHO minimaal tot maart 2022, maar waarschijnlijk tot 2025. Zolang het schapenvolk niet in verzet komt, gaat dit gewoon door. Ze vinden het geweldig dat heel het volk op hun verlossende toespraken zitten te wachten en dat hun tirannie maatregelen door gigantische boetes worden afgedwongen.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Margot
4 maanden geleden

snap dat nu toch eens!!! het begin van het einde begint bij JOU.

Fünfstein
Fünfstein
Reactie op  Margot
4 maanden geleden

Ze hebben toch al gezegd, in 2022 met beperkt herstel of nooit.

Marcel
Marcel
Reactie op  Margot
4 maanden geleden

Voor einde Jan 2021

Geen schaap
Geen schaap
Reactie op  Margot
4 maanden geleden

Dit gaat van kwaad naar erger en houdt niet op.

Bas
Bas
Reactie op  Margot
4 maanden geleden

Ik stuitte op een YouTube filmpje van Oorlog Reeds Verloren d.d. 13 december 2020. Wellicht heeft deze presentator wel iets nuttigs meegedeeld.

Jopie
Jopie
Reactie op  Margot
4 maanden geleden

Nooit zal deze waanzin meer overgaan ……

Marion
Marion
4 maanden geleden

De tijd dringt voor ‘t kabinet, vandaar die rare streken. N kat in t nauw maakt rare sprongen. Ze kunnen t niet meer tegenhouden, 21 december komt eraan😇

Antje
Antje
Reactie op  Marion
4 maanden geleden

Ja precies, wat zijn ze voorspelbaar, ook zij volgen alles en wat zijn ze bang

Irene
Irene
Reactie op  Marion
4 maanden geleden

Ik heb iets gemist, wat is er 21 december?

Just me
Just me
Reactie op  Irene
4 maanden geleden

Het begin van de Age of Aquarius, hoge energie stroomt de aarde binnen en zal de mensen nog meer bewust/wakker maken ,het is een gouden tijdperk zo wordt het ook genoemd ,wat eraan komt en dat weten de onderdrukkers hun, tijd zit erop zij kunnen niets beginnen in die hoge energie daarom proberen ze van alles om dat laag te houden ook de trilling van de mens dmv o.a vaccins. Van die tijd af (21dec 2020 eindigt een cyclus van de Kali Yuga ) gaat het bergopwaarts (Satya Yuga) we zullen langzaam maar zeker uit deze duizenden jaren onderdrukking uit gaan komen.

Geen schaap
Geen schaap
Reactie op  Irene
4 maanden geleden

Conjunctie van Jupiter en Saturnus. De laatste keer dat dat gebeurde was 800 jaar geleden. Deze conjunctie gaat voor grote veranderingen zorgen !

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Marion
4 maanden geleden

vind je het heel erg als ik niet op 21 december ga vertrouwen ? ik onderneem liever ZELF actie.

alexander
alexander
4 maanden geleden

Dit zijn oorlogse maatregelen alleen de vijand is zwakker als de burger dus burger word wakker Het is een schande dat het volk tegen hun eigen regering moet vechten .De lockdowns zijn om ons binnen te houden dan kunnen ze hun snode plannen uitvoeren,de beerput is open en de maskers vallen,

Edward
Edward
4 maanden geleden

Waar zit het echte fascisme, juist, bij VVD, CDA, D66, PvdA en GL. Onze enige kans is het Forum voor Democratie. We will never surrender !

salvar
salvar
Reactie op  Edward
4 maanden geleden

vergeet de burgemeesters niet , die vragen erom.

Dubito
Dubito
Reactie op  salvar
4 maanden geleden

Gelukkig zijn in maart weer de burgemeesterverkiezingen.
Oh wacht…..

Pieter
Pieter
Reactie op  Edward
4 maanden geleden

Daarom in maart wel gaan stemmen op FVD en dan maar hopen dat de stemmen niet met smartmatic software geteld wordt. 🙁
Alle door u genoemde partijen hebben totaal niks voor u gedaan dus geef u stem dan eens aan FVD en kijk hoe het kartel hier last van heeft.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Edward
4 maanden geleden

Grapjurk, jij gelooft nog steeds in eerlijke verkiezingen ??

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  BertRoermond
4 maanden geleden

De tegenstander mag dan wel valsspelen maar als je verstek laat gaan, heb je bij voorbaat verloren.

BertRoermond
BertRoermond
Reactie op  Lange Fries
4 maanden geleden

Ja, dat dacht Dhr. Trump óók…Ik zet gewoon geen hoop meer op zoiets als verkiezingen, het systeem is door en door verrot, de hele Trias Politica is naar z’n mallemoer..het enige waardoor er nog verandering kan komen is als wij massaal de straat op de gaan. Om iets nieuws op te bouwen zullen we eerst het oude moeten afbreken tot de grond…ZE GREET RESETTT…maar dan op de goede manier.

Bas Norden
Bas Norden
Reactie op  BertRoermond
4 maanden geleden

Er wordt in Nederland dezelfde stemsoftware gebruikt als in Amerika en vanwege het coronavirus willen ze misschien stemmen per post invoeren. Kijk naar de fraude van de verkiezingen in Amerika, ook in maart gaan de verkiezingen weer gemanipuleerd worden, net als in 2017 en misschien wel in eerdere verkiezingen. De PVV stond een hele tijd op 24 zetels en de VVD stond achter. Met niet veel tijd meer te gaan “sprong” de VVD ineens naar 27 zetels. Dat was vreemd om te zien. Ook de verkiezing van partijleider van de CDA ging niet helemaal vlekkeloos, toen de Jonge niet werd gekozen moest er nogmaals gestemd worden en toen won hij wel.
Al meerdere keren hoor je dat de CIA (=Democrats) al minimaal 20 jaar lang 80 verkiezingen wereldwijd zouden hebben beïnvloed.
Venezuela, Zweden, Duitsland, Nederland. Overal is een wat meer linkse regering, heel vreemd in tijden dat meer rechtse partijen steeds groter worden. Overal zie je dat de mening van het volk en van de regeringen steeds minder overeenkomen. Dat kan geen toeval zijn.

Jannie
Jannie
Reactie op  Bas Norden
4 maanden geleden

In Nederland is elektronisch/digitaal stemmen niet mogelijk. Derhalve hebben wij geen ‘stemsoftware’.
De uitslagen per gemeente zijn allemaal in het openbaar te volgen.

Henkie
Henkie
Reactie op  Edward
4 maanden geleden

Je vergeet de smerige honden van de Cabal Unie te vermelden. Daar zitten de grootste demagogen.

Brigitte Termeer-Vink
Brigitte Termeer-Vink
4 maanden geleden

Avondklok om vuurwerkverbod goed te kunnen handhaven? !!! Zeker een ideetje van burgemeester Bruls,van Nijmegen,voorzitter van de veiligheids regio’s.
Als het gaat gebeuren,zo rond en met oud op nieuw,hoop ik dat niemand dit pikt!
Kom op zeg,huis arrest? Om de zorg te ontlasten,toch ?
Moet heel Nederland binnen blijven,omdat de zorg,de vuurwerk slachtoffers niet aan/erbij kunnen hebben?
Dit gaat echt nergens over.
Doe er niet aan mee.
Laat me niet opsluiten,zeker niet om deze reden.
Die mondkapjes,ook zo iets
Gaat nergens over.
Ze slaan te ver door,daar in Den Haag…..

salvar
salvar
Reactie op  Brigitte Termeer-Vink
4 maanden geleden

hun hersens zijn aan het verpulveren.

salvar
salvar
4 maanden geleden

de psychopaten zijn al de weg kwijt sinds februari.
die badgasten worden ook nooit meer beter ook niet in het pieter baan centrum.
hebben de mensen nu helemaal niet in de gaten dat het een heel klein beetje geven is en daarop volgt zwaardere maatregelen en volgend jaar maak je borst maar als ze gaan of willen vaccineren.
laat je je niet vaccineren ga je naar een opvoedingskamp, dus daar zal ik wel terecht komen.
thierry en wybren doen in mijn ogen hun best maar zullen weer bijna alleen staan.
avondklok komt er echt wel de burgemeesters dringen erop aan die voelen hun macht en dat noemen ze burgervaders.
op hangen dat tuig , lantaarnpalen genoeg.

Je Grootje
Je Grootje
4 maanden geleden

Smerig kabinets tuig…
Deze volksverraders en misdadigers

Mogen hun straf niet ontlopen

salvar
salvar
Reactie op  Je Grootje
4 maanden geleden

als ik dood mag gaan jaag ik ze dwars door de hel , ik zal ze krijgen.
je hoef ze niet te zoeken ze zullen daar zijn.

densie
densie
Reactie op  Je Grootje
4 maanden geleden

breng t naar het Licht…het kwaad straft zichzelf…
ja, doe mee aan de meditatie 21 december 19:22

namaste

salvar
salvar
Reactie op  densie
4 maanden geleden

ga ik doen densie

namaste

x

Check Also

kuipers

Kuipers zegt doodleuk dat avondklok nauwelijks effect heeft op ziekenhuisopnames

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk ...

van haga

‘Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar’

Een strijdvaardige Wybren van Haga meldde zich ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

140
0
We lezen graag je reactie!x